Dassault Falcon 6X kundër Dassault Falcon 8X

Falcon Prodhimi i përfunduar i prodhimit 8X

La Dassault Falcon 6X dhe Dassault Falcon 8X janë, siç sugjerojnë emrat, pjesë e së njëjtës familje. 6X është anëtari më i fundit dhe më i ri i familjes me dërgesat që do të fillojnë në 2022.

La Falcon 8X, nga ana tjetër, është avioni kryesor i Dassault Grupi i aviacionit i avionëve civilë të biznesit. Prandaj, si ndryshojnë këto aeroplanë dhe cilin duhet të zgjidhni?

Shihni një krahasim të Falcon 8X me dy avionë të tjerë anije - Gulfstream G700 Bombardier Global 7500 - këtu.

Performance

La Dassault Falcon 6X është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW812D. Çdo motor është i aftë të prodhojë 13,460 lbf shtytje.

Nga ana tjetër, Dassault Falcon 8X mundësohet nga tre motorë Pratt & Whitney Canada PW300. Secili motor është i aftë të prodhojë shtytje prej 6,722 lbf.

Prandaj, në drejtim të prodhimit të përgjithshëm të energjisë Falcon 6X ka një dalje të madhe tërheqëse sesa 8X. 6X është në gjendje të prodhojë deri në 26,920 lbf shtytje, ndërsa 8X është në gjendje të prodhojë një maksimum prej 20,166 lbf të shtytjes.

Të dy avionët janë të aftë të lundrojnë me 51,000 këmbë.

Sidoqoftë, një zonë ku më pak energji dhe tre motorë është e dobishme është djegia e karburantit. Falcon 6X djeg mesatarisht 419 galona për orë (GPH) kur ndodhet në det. Në të kundërt, Falcon 8X djeg vetëm 380 galona për orë (GPH) gjatë lundrimit. Duke marrë parasysh madhësinë e avionit që është një djegie jashtëzakonisht e ulët e karburantit.

Fatkeqësisht për 8X një zonë ku më pak energji nuk është e dobishme është shpejtësia maksimale e lundrimit. Si rezultat i kësaj Falcon 8X ka një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 488 knots. Kjo është dukshëm më e vogël se shpejtësia e lundrimit 516 nyje e Falcon 6X.

Kjo ilustrohet më së miri nga sa kohë do të duhej që secili avion të fluturonte 1,000 milje detare. Duke supozuar që të dy avionët po lundrojnë me shpejtësinë e tyre maksimale të lundrimit, Falcon 6X do të përfundojë secilin sektor 1,000 milje detare 7 minuta më shpejt se 8X. Prandaj, nëse po fluturonit 5,000 Milje Detare, 6X do të mbërrijë 35 minuta para 8X me të gjitha gjërat të jenë të barabarta.

Kjo është një pjesë e konsiderueshme e kohës.

Grafik nga Visualizer

Varg

Sidoqoftë, një zonë ku fluturon më ngadalë, që ka një kapacitet më të madh të karburantit dhe është më efikase është e dobishme.

La Falcon 6X ka një diapazon maksimal prej 5,500 milje detare. Në krahasim me Falcon 8X është në gjendje të fluturojë pandërprerë deri në 6,450 milje detare. Përdorni këtë mjet për të vizualizuar kjo distancë.

Për shembull, kjo ndryshim në interval mund të ilustrohet me faktin se Falcon 8X mundet, në teori, të fluturojë pa ndërprerje nga New York në Shanghai. 8X mund të fluturojë pa ndërprerje nga New York për kudo në Japoni ose Korenë e Jugut. 6X do të mbaronte karburantin shumë kohë para se të arrinte Tokion.

Teorikisht Falcon 6X mund të arrinte nga New York në majën Veriore të Japonisë. Në varësi të profilit tuaj të misionit, ky ka të ngjarë të jetë faktori vendimtar midis dy avionëve.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Distanca e ngritjes së këtyre avionëve pritet.

Duke qenë se 6X është më i vogël dhe ka më shumë energji është në gjendje të ngrihet në një distancë më të shkurtër. Distanca minimale e ngritjes së Falcon 6X është 5,480 këmbë. Në krahasim me Falcon 8X kërkon të paktën 5,910 metra pistë për të hyrë në qiell.

Sidoqoftë, duke pasur parasysh ndryshimet midis këtyre dy avionëve (për shembull shtytja, madhësia dhe pesha), një ndryshim prej 500 këmbësh është shumë i respektueshëm.

Distanca minimale e uljes është historia e kundërt. Distanca minimale e uljes së Falcon 8X është 2,240 këmbë krahasuar me 2,480 të Falcon 6X.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Çuditërisht 8X ka kabinën më të madhe, megjithëse jo shumë. Për më tepër, 6X ka një kabinë më të gjerë. Një tipar i rëndësishëm kur merret parasysh gjerësia e sediljes, gjerësia e korridorit dhe dhoma e shpatullave.

La Falcon 8X ka një gjatësi të brendshme prej 13 metrash, vetëm 70 centimetra më të gjatë se Falcon 6X Një kabinë më e gjatë lejon kapacitetin më të madh të pasagjerëve, rritjen e hapësirave të jetesës dhe më shumë privatësi.

Sidoqoftë, numrat zyrtarë nga Dassault thuhet se të dy avionët janë në gjendje të mbajnë deri në 16 pasagjerë. Prandaj, 70 centimetra shtesë të 8X do të vlerësohen nga pasagjerët, veçanërisht nëse do të mbushni çdo vend.

Sidoqoftë, avionët e biznesit shumë rrallë kanë çdo vend të zënë. Prandaj, një zonë që është jashtëzakonisht e rëndësishme është gjerësia e kabinës. Falcon 6X mund 8X me një gjerësi kabine prej 2.58 metra deri në 2.34 metra. Ky është një ndryshim që do të ndihet dhe vlerësohet nga udhëtarët. Në fakt, ndryshimi në gjerësi midis avionit bie në sy edhe në imazhe.

Më në fund, lartësia e kabinës. Ngjashëm me gjerësinë, 6X është më i gjatë. 6X ka një lartësi të kabinës prej 1.98 metra krahasuar me lartësinë 1.88 metra se Falcon 8X ka.

Ky është ndryshimi midis gjashtë metra e gjysmë dhe gjashtë metra. Prandaj, 6X nuk është në gjendje të strehojë njerëz më të gjatë por gjithashtu hap kabinën për tu ndjerë më të gjerë.

Përveç kësaj, falcon 6X ka një kapacitet më të madh bagazhi. 6X është në gjendje të mbajë bagazh 155 metra kub krahasuar me bagazh 140 metra kub që mund të mbajë 8X.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Brenda Falcon 6X dhe Falcon 8X janë jashtëzakonisht të ngjashme. Mbi të gjitha ato janë bërë nga i njëjti prodhues.

Të dy avionët kanë një nivel të zhurmës së kabinës prej 49 decibelësh. Të dy avionët kanë një lartësi maksimale të kabinës prej 6,000 metrash. Përfitimi i një lartësie të ulët të kabinës është se zvogëlon efektet e vonesës së avionit. Sa më e ulët lartësia e kabinës, aq më të ulëta janë efektet e vonesës së avionit.

Dassault Falcon Brendësia 6X

Kur udhëtoni me 41,000 këmbë 6X ka një lartësi kabine prej vetëm 3,900 këmbësh. Kjo siguron që ju do të ndiheni të freskët në fund të një fluturimi të gjatë. Sistemi i filtrimit të ajrit në Falcon 6X ju mban më lehtë në frymëmarrje dhe merr ajër të pastër në mushkëritë tuaja. I gjithë vëllimi i ajrit të kabinës mund të rifreskohet në nën tre minuta. Për më tepër, Dassault kanë qenë në gjendje të bëjnë që brendësia e kabinës të ketë disa nga nivelet më të ulëta të zërit në treg. Sipas Dassault, nivelet e tingujve janë "nën nivelin e bisedës normale".

6X ka 30 dritare të mëdha në të gjithë kabinën. Dritaret janë të ndara ngushtë për të rritur fushën e shikimit kur shikoni nga dritarja. Vëllimi i dritës natyrore që hyn në kabinën sigurisht që do të ngrejë humorin tuaj dhe do të zgjerojë perspektivën tuaj. Në mënyrë të pabesueshme, Dassault kanë arritur të integrojnë një dritë dritare në kabinën. I pari në një avion biznesi. Kjo zhyt zonat e hyrjes dhe galerisë në dritën natyrore.

Një aspekt kritik i avionëve të biznesit në lidhjen e tyre me botën e jashtme. Kabina mund të kontrollohet nga pajisja juaj personale, duke ju lejuar të kontrolloni ndriçimin, nivelin e vëllimit dhe opsionet e argëtimit. Lidhja në bord do t'ju bëjë të ndiheni si në shtëpinë ose zyrën tuaj.

Dassault Falcon Brendësia 8X

Me një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 6,000 metrash dhe të qenit në gjendje të mbash një lartësi kabine prej 3,900 metrash kur kryqëzon në 41,000 këmbë, kjo është shumë më e ulët sesa do të gjesh në çdo avion dhe në shumicën e avionëve të tjerë të biznesit. Kjo, e kombinuar me nivelin jashtëzakonisht të qetë të zhurmës së kabinës prej vetëm 49 dB, do të sigurojë që ju të mund të punoni, të relaksoheni ose të flini në ambientin më të rehatshëm të mundshëm dhe që të arrini në destinacionin tuaj sa më të freskët që të jetë e mundur.

Duke shfaqur FalconKabinë HD + Sistemi i menaxhimit të kabinës ju keni kontroll mbi mjedisin nga kudo në kabinë (po, edhe nëse jeni shtrirë në shtrat). Nëse zgjidhni Skybox, mund të ruani video dhe muzikë iTunes në server, të cilat mund të qasen me valë në të gjithë kabinën.

Opsionet për paraqitjen në këtë kabinë shkojnë përtej çdo avioni tjetër biznesi në treg. Pse jo opsioni për kabinën me tre dhoma me dush në pjesën e pasme dhe një pjesën tjetër të ekuipazhit janë në pjesën e përparme? Ose mbase dëshironi një hyrje më të shkurtër në mënyrë që të keni më shumë hapësirë ​​për sallë pritjeje. Ndoshta një hyrje e madhe për të akomoduar një vendbanim të gjerë, të shtrirë të ekuipazhit dhe një galeri më të madhe në mënyrë që të shijoni vaktet e shijshme ndërsa jeni në qiell.

Një konfigurim i zakonshëm për avionin është që të ketë 14 vende në tre zona të jetesës. Kjo lejon 6 shtretër plotësisht të sheshtë.

Dassault Falcon Brendësia 6X

Falcon Pamje e brendshme e kabinës 6x
Falcon Vende të brendshme 6X në pozicionin e të folurit me tryezë të zgjatur
Falcon Galeri 6X
Falcon WC / tualet / tualet 6X

Dassault Falcon Brendësia 8X

Dassault Brendësia 8X
Dassault Brendësia 8X
Dassault Brendësia 8X

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering, 8X është më i shtrenjtë se 6X. Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka një larmi të faktorë që mund të ndikojnë në çmimin e një fluturimi çarter.

La Dassault Falcon 6X vlerësohet të ketë një çmim charter për çdo orë prej $ 10,000.

Nga ana tjetër Dassault Falcon 8X vlerësohet të ketë një çmim charter për çdo orë prej $ 11,250.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Trendi i Falcon 8X duke qenë më i shtrenjtë se 6X përkthehet gjithashtu në çmimin e blerjes së avionit.

Ndërsa Falcon 6X ka një çmim liste prej $ 47 milion, Falcon 8X shton 11 milion dollarë të tjerë në çmimin. Rezultati është çmimi i listës prej 58 milion dollarë për një të ri Falcon 8X.

Megjithatë, Falcon Avionët 8X e mbajnë vlerën e tyre relativisht mirë. Çmimi i parashikuar në pronësi për një shembull të vitit 2016 është 40 milion dollarë. Një model i vitit 2018 vlerësohet të kushtojë 44 milion dollarë. Prandaj, brenda tre viteve të para të pronësisë Falcon 8X do të humbasë rreth një të katërtën e vlerës së tij.

Fatkeqësisht ne nuk jemi në gjendje të japim shifrat e amortizimit në Falcon 6X pasi dërgesat duhet të fillojnë.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Pra, cila është më mirë?

Të dy 6X dhe 8X mund të mbajnë të njëjtin numër pasagjerësh. Sidoqoftë, 8X ka një kabinë më të gjatë. Edhe pse 6X është më i gjerë dhe më i gjatë. 6X gjithashtu mund të fluturojë më shpejt. Sidoqoftë, 6X nuk mund të fluturojë deri në 8X.

Për më tepër, 6X është më pak i kushtueshëm se 8X.

Në fund të fundit, krahasimi midis Falcon 6X dhe 8X mund të vazhdojnë përgjithmonë. Sigurisht Dassault kanë ndërtuar 6X për t'iu përshtatur profilit të një versioni më të vogël të 8X. Kjo mbase përfaqësohet më së miri nga modeli i dyfishtë i motorëve, përkundrejt motorëve klasikë tri.

Vendimi midis këtyre të dyve vjen në distancë. Sa larg keni nevojë për të fluturuar? Nëse 6X nuk mund ta bëjë atë, atëherë merrni 8X. Nëse 6X mund ta fluturojë atë, atëherë zgjidhni atë.

Dassault kanë qenë të qëndrueshëm në të gjithë avionët e tyre. Brendësitë e të dy avionëve janë të jashtëzakonshme. Prandaj, 6X ka kuptim nëse është brenda zarfit të tij.