Kalo te përmbajtja kryesore

Asnjë fluturim i avionëve privatë nuk kushton njësoj, kështu që cilët janë saktësisht faktorët që ndikojnë në koston charter të një avioni privat?

Ndërsa është e mundur të vlerësohet e përafërt kosto për orë e chartering një avion privat, ka shumë variabla që mund të ndikojnë në çmim. Për më tepër, kur kërkoni një charter privat të avionit, çdo kosto e veçantë e ndarë nuk ka gjasa të zbërthehet. Pra, cilat janë këto kosto?

HondaJet Jashtme në tokë me një familje prej katër anëtarësh dhe një qen që largohen nga avioni


Kategoria e avionëve

Kategoria e avionëve i referohet madhësisë së avionit. Kategoritë kryesore për avionët janë avionë shumë të lehtë, avionë të lehtë, avionë të mesëm, avionë të mesëm të madh dhe avionë të mëdhenj. Përtej kësaj keni aeroplanë dhe avionë të Krerëve të Shtetit.

Sa më i madh të jetë avioni, aq më shumë i shtrenjtë është për të kartës. Arsyet për këtë janë për shkak të rritjes së çmimit të blerjes, rritjes së konsumit të karburantit, ka më shumë për të mirëmbajtur, më shumë për të pastruar, më shumë për të ruajtur dhe kërkon aeroporte më të mëdha.


Lloji i avionit

Brenda secilës kategori të avionëve ju keni vetë avionin individual. Brenda një kategorie avionësh disa mund të jenë më të kushtueshëm se të tjerët. Kjo mund të jetë për shkak të kërkesës së tregut por edhe kërkesave për mirëmbajtje, djegies së karburantit dhe madhësisë.

Lloji i avionit që ju charter shpesh diktohet nga dy gjëra: numri i njerëzve që udhëtojnë dhe distanca që duhet të fluturohet.

Për shembull, Bombardier Challenger 650 është një avion i madh. Global 7500 është gjithashtu një avion i madh. Megjithatë, ndërsa Challenger 650 vlerësohet të kushtojë 6,600 dollarë për orë fluturimi Global 7500 vlerësohet se kushton 15,900 dollarë për orë fluturimi.


Mosha e avionëve

Faktori tjetër që ndikon në koston e një charteri privat të avionit është mosha e avionit. Në përgjithësi, sa më i vjetër të jetë aeroplani, aq më pak i kushtueshëm është të charter kundrejt një aeroplani të ri.

Sidoqoftë, mbani në mend se sa më i vjetër të jetë avioni, aq më shumë karburant do të digjet. Kjo do të rrisë koston e charter nëse është një fluturim i gjatë dhe avioni është veçanërisht joefikas.

Gulfstream G550 Jashtme


Distanca e Kaluar

Udhëtimi i distancuar është ndoshta arsyeja më e qartë se një fluturim charter kushton më shumë se një tjetër.

Ta themi thjesht, distancat më të gjata të udhëtuara kërkojnë avionë më të mëdhenj dhe më shumë karburant. Kjo gjithashtu do të thotë që ekuipazhet do të punojnë me orë më të gjata dhe avioni do të hajë në orarin e mirëmbajtjes.

Një mënyrë për të lehtësuar këtë shqetësim është fluturimi i një avioni që duhet të karburantet gjatë rrugës. Sidoqoftë, siç do të shohim me faktorë të tjerë që ndikojnë në çmimin e kartës, shumë prej tyre pësojnë kosto të tjera shtesë.


Shërbimet e Fluturimit

Kur merrni me qira një avion privat do të keni mundësinë të keni ushqim të siguruar për ju. Ju gjithashtu do të keni mundësinë e një stjuardese në avionë më të mëdhenj.

Këto të dyja kushtojnë ekstra.

Nëse dëshironi të keni ushqim dhe pije në bord, kjo do të kushtojë shtesë. Nëse dëshironi të përshëndeteni nga një shishe shampanjë kur të hipni në aeroplan, kjo do të kushtojë më shumë. E gjitha mund të rregullohet nga ndërmjetësi / operatori juaj i kartës, por do të kushtojë më shumë.


Koha totale e fluturimit

Koha totale e fluturimit ndryshon nga udhëtimi në distancë pasi do të paguani që avioni të vijë tek ju në radhë të parë. Ky është nocioni i këmbët boshe vij nga.

Nëse aeroplani nuk është tashmë në aeroportin nga i cili dëshironi të niseni, në datën dhe kohën e saktë, do të duhet të paguani për ta çuar avionin në pikën e fillimit.

Njeriu i ulur shikon nga dritarja e Dassault Falcon 6X


Tarifat e uljes

Kurdo që të uleni në një aeroport në një aeroplan ju duhet të paguani tarifat e uljes. Aeroportet i marrin këto tarifa në mënyrë që të mirëmbajnë objektet e tyre.

Tarifat e uljes ndryshojnë nga aeroporti në aeroport dhe sipas llojit të avionit. Sa më i madh të jetë avioni, aq më i madh është tarifa e uljes.

Tarifat e uljes zakonisht kushtojnë midis 150 dhe 500 dollarë. Megjithatë, aeroportet e zënë mund të ngarkohen me mijëra dollarë zonë.


Trajtimi i Tarifave

Tarifat e trajtimit ngarkohen nga FBO (Operatori i Bazës Fikse) për të trajtuar dhe parkuar avionin. Për shembull, ngarkimi dhe shkarkimi i çantave nëse kryhet nga personeli tokësor.

Në disa raste këto tarifa mund të hiqen nëse blihet një sasi minimale e karburantit.


Tarifat e ekuipazhit gjatë natës

Në disa raste, në varësi të orarit tuaj të kartës, do të duhet të paguani që ekuipazhi të qëndrojë brenda natës. Këto tarifa janë për të mbuluar ushqimin, akomodimin dhe shpenzime të tjera që lidhen me largësinë nga shtëpia.

Këto tarifa zakonisht kushtojnë midis 200 dhe 400 dollarë për anëtar të ekuipazhit.

Pilatus Ulje e kuqe PC-12 në pistën e poshtër


Tarifat e shkurtra të këmbëve

Një tarifë e shkurtër për këmbët vlen më shumë për avionët më të mëdhenj sesa ato më të vegjël. Këto tarifa përcaktohen nga pronari i avionit për fluturimet nën një kohëzgjatje të caktuar. Koha minimale ditore e fluturimit standard të ndërmarrjes është 2 orë në ditë.


Kostot e pozicionimit të avionëve

Këto tarifa lidhen me kohën totale të fluturimit të përmendur më parë. Në mënyrë që avioni të shkojë nga pika juaj e origjinës në destinacion, avioni duhet të pozicionohet në mënyrë të përshtatshme.

Kostot e pozicionimit të avionit bazohen në sasinë e kohës që është grumbulluar për të pozicionuar avionin për t'ju marrë. Tarifat zbatohen gjithashtu për avionët që të kthehen në bazën e tyre në shtëpi. Këto janë këmbët boshe.


Tarifat e hangarit

hangar tarifat zakonisht ndodhin në kushte të akullit. Avioni është i varur në mënyrë që të parandalohet akumulimi i akullit, borës dhe ngricave në sipërfaqet e avionit.

Tarifat e hangarit mund të variojnë nga 500 deri në 1,500 dollarë në ditë. Këto tarifa varen nga madhësia e aeroplanit dhe aeroporti. Sidoqoftë, është shumë më lirë se shkrirja e avullit.


Tarifat e pastrimit

Tarifat e pastrimit nuk faturohen para një statuje. Ata ka shumë të ngjarë të ndodhin nëse kjo ka qenë dëmtim i avionit. Normalisht nga një pije e derdhur ose vandalizëm. Çmimet do të ndryshojnë në varësi të nivelit të pastrimit të thellë të kërkuar. Në përgjithësi, çmimet do të jenë në rajonin 500 dollarë e lart.


Akuzat e Deçingimit

Çlirimi është një faktor që nuk mund të aplikohet para kohe. Është gjithashtu diçka për të cilën është e detyrueshme siguri. Prandaj, nuk ka asnjë kompensim për këtë tarifë nëse avioni juaj duhet të hiqet. Me përjashtim të rastit kur ju zgjidhni sigurimin e ngrirjes që ofrojnë disa operatorë (p.sh GlobeAir).

Kostot e zhvlerësimit mund të shkojnë nga rreth $ 1,500 për një avion të vogël në mbi $ 10,000 për një avion të madh.


Ngarkesa e karburantit

Më në fund, tarifat e karburantit ndodhin kur ka një rritje të çmimeve të karburantit në treg.

Kur ti rezervoni një statut fluturimi, çmimet do të ngarkojnë koston e karburantit me normën aktuale të tregut. Tarifat e karburantit mund të shtojnë 600 dollarë në mbi 1,000 dollarë më shumë në orë në varësi të tarifës së çmimit.

Sidoqoftë, disa ndërmjetës ofrojnë çmime përfshirë tarifat e karburantit, kështu që nuk keni nevojë të shqetësoheni gjithmonë me këtë faktor.

Përndryshe, nëse çmimet e karburantit ulen nga koha kur fluturimi juaj vjen, mos prisni të merrni zbritje!

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.

0%

Si duhet të fluturoni me avion privat?

Zbuloni mënyrën më të mirë për ju për të fluturuar me avion privat në më pak se 60 sekonda.

Cili është motivimi juaj kryesor për të fluturuar me avion privat?

Me sa njerëz udhëtoni zakonisht?

Sa fluturime me avion privat keni bërë?

Sa shpesh planifikoni të fluturoni/aktualisht me avion privat?

Sa fleksibël janë planet tuaja të udhëtimit?

A do të fluturoni në kohë piku? (p.sh. festat e mëdha)

A ka gjasa që planet tuaja të ndryshojnë ose anulohen brenda 12 orëve nga nisja?

Cili është njoftimi minimal që kërkoni përpara nisjes?

Sa kontroll dëshironi mbi modelin e avionit? (p.sh Gulfstream G650ER përfundoi Bombardier Global 7500)

Dëshironi të përmirësoni/ulni avionin tuaj sipas nevojës?