Gjithçka që duhet të dini për 400XTi të ardhshëm

E ardhshme 400XTi e jashtme

Nextant 400XTi është një nga avionët privatë më të njohur në treg. Efficientshtë efikase, e rehatshme dhe është me kosto efektive për tu ekzekutuar. Nëse po kërkoni disa fakte të shpejta, atëherë sigurohuni që të shihni një përmbledhje këtu.

Le të hedhim një vështrim pse 400XTi është kaq popullor - ky artikull do të ndahet në seksione, kështu që ju lutemi kaloni në pjesën për të cilën jeni më kurioz.

Jashtëm & Specifikimet e ardhshme 400XTi

Sfond

Nextant 400XT / XTi është një avion që është rikonstruktuar nga korniza ajrore origjinale e avionëve Hawker / Beechjet 400A. Ajo ofron përfitimet e një avioni të ri, modern, por me kosto më të ulët operative. Kjo rezulton në një avion të ri 88% me rritje të shpejtësisë, rrezes dhe efikasitetit.

Modeli Nextant 400XT u prezantua në 2011, me Nextant 400XTi të azhurnuar që ofron më shumë hapësirë, izolim më të mirë të zhurmës dhe aerodinamikë - duke përfshirë krahët e krahëve të ndezur me ndriçim të veçantë LED.

Procesi & Specifikimet e Riprodhimit Nextant 400XTi

Përditësim

Nextant 400XTi është i pajisur me motorë turbofan të kontrollit digjital të autoritetit të plotë Williams FJ3,050-44AP me fuqi të plotë 3 kile Williams FJ21-XNUMXAP me fuqi të plotë dhe një paketë të re të gjeneratës së fundit Rockwell Collins Pro Line XNUMX generation të avionikës. Ai gjithashtu ka përmirësime të shumta aerodinamike dhe kornizave ajrore, duke përfshirë një lëvizje të efektshme motorike, me ngritje konike, së bashku me një rreze motorike dhe sistemin e montimit të projektuar rishtazi, që është dukshëm më i fortë kur krahasohet me instalimin origjinal.

Krahasuar me Beechcraft 400A / XP, azhurnimi rrit diapazonin me 40 përqind, përmirëson efikasitetin e karburantit me 32 përqind, zvogëlon kohën për tu ngjitur me një të tretën dhe ul kostot e funksionimit me 29 përqind. Pajtueshmëria e zhurmës tejkalon kërkesat e Fazës IV. Për shkak të procesit të plotë të riprodhimit 400XT lëshohet në një targë të re FAA Data dhe Numri i Prodhimit Nextant dhe konsiderohet të jetë një lloj i ri në Bluebook të Avionëve.

Brenda 400XTi Brendshme & Specifikimet

Brendshme 400XTi Brendshme

Duke ulur 6 ose 7 pasagjerë, Nextant 400XT / XTi ka një brendshme shumë moderne. Konfigurimi i ulëseve ofron një divan divan me tre vende, katër vende klubi dhe një vend shtesë tualeti.

Brendësia është dizajnuar elegante me kontrolle individuale të pasagjerëve për ndriçimin dhe temperaturën e kabinës.

400XTi përmban një dizajn unik në klasë të dyshemesë së sheshtë. Brendësia e re e kabinës së përbërë shton një shtesë prej 3 inç në nivelin e shpatullave dhe një hapësirë ​​shtesë për kokën prej 2.5 inç.

Nëse bleni nga të reja, ka shumë konfigurime të paraqitjeve të brendshme për të zgjedhur (shih më poshtë). Të gjitha opsionet e brendshme kanë hapësirë ​​për një galenë me shërbim të plotë, hapësirë ​​për kontejnerë të dyfishtë për gota të nxehta, kontejnerë të dyfishtë akulli, një enë për mbeturina dhe hapësirë ​​për të ruajtur pijet. Paraqitja / Konfigurimi dhe Specifikimet e Brendshme Nextant 400XTi

Kabinën dhe specifikimet e ardhshme 400XTi

Kabineti Nextant 400XTi

Paketa e avionikës Collins Aerospace Pro Line 21 është teknologjia e gjeneratës së ardhshme për avionët e sotëm. I instaluar në mbi 4,600 aeroplanë biznesi, Pro Line 21 është një sistem i provuar me kombinimin perfekt të veçorive dhe vlerës. Në zemër të Pro Line 21 janë katër ekrane me format të madh, të konfigurueshëm me ndriçim të pasmë LED.

Opsionet standarde përfshijnë:

 • 4 Shfaqje LCD (2 MFD, 2 PFD) Të gjithë numrat e përbashkët të pjesëve
 • AHRS 3000S e dyfishtë
 • GPS 4000S
 • Dalja ADS-B, Versioni 2 (DO-260B)
 • Waas / LPV
 • TAWS-A
 • Tabelat elektronike të IFIS me harta të përmirësuara
 • CDU-6200 i dyfishtë (me akordim radio të integruar)

Shtesa opsionale përfshijnë:

 • Vizioni sintetik (Çmimi stimulues i disponueshëm)
 • Moti XM (Universal gjithashtu i disponueshëm)
 • IFIS i dytë
 • GPS i dytë
 • Radari i motit me zbulimin e turbulencës
 • Përmirësimi i Glare Shield dhe Standby Instrumenti
 • Të gjithë, Paneli paralajmërues / Master i Kujdesit Master
 • Matës dixhitalë të gatishmërisë

Motorët e ardhshëm 400XTi

Diapazoni i jashtëzakonshëm 400XTi është kryesisht për shkak të motorit revolucionar FJ44-3AP i cili është dukshëm më i lehtë dhe më efikas i karburantit sesa paraardhësit e tij (deri në 32 përqind). Autoriteti i plotë i kontrollit dixhital të motorit (FADEC) eliminon nevojën për një kthesë kthyese - duke ulur më tej peshën dhe kostot operative duke përmirësuar besueshmërinë operacionale.

Shtimi i Autrotrotles kursen karburant dhe zvogëlon shumë ngarkesën e punës së pilotit, veçanërisht në fazat kritike të fluturimit. Si dhe diapazonin e rritur dhe djegien e karburantit të reduktuar, FJ44-3AP kryen edhe në punëtori me kosto mirëmbajtje 27 për qind më të ulëta sesa për motorët që zëvendëson. Koha midis riparimeve shtrihet në 5,000 orë. Motori është gjithashtu dukshëm më i qetë, duke lejuar që 400XTi të çertifikohet në rregulloren e pajtueshmërisë së zhurmës të Kategorisë IV.

Kostoja e ardhshme 400XTi

Nextant 400XTi tregon një kosto më të ulët për milje detare me 4.34 $, krahasuar me 4.92 $ për Citation CJ4. Ky është një ndryshim prej 11.8% në favor të Nextant 400XTi. Kostoja totale e ndryshueshme për Nextant 400XTi llogaritet me 1,580 dollarë në orë në krahasim me Citation CJ4 me 1,814 $ / orë, diferencë prej 234 $ (ose 12.9%) në favor të Nextant 400XTi.

Tregu aktual i përdorur për avionët Nextant 400XTi tregon një total prej katër avionësh 'Për Shitje', pa asnjë që përcakton një çmim të kërkuar. Per Citation CJ4, gjithsej gjashtë aeroplanë janë renditur për shitje, dy prej të cilave shfaqin çmime që variojnë nga 5.950 milion dollarë deri në 5.995 milion dollarë.

Lexoni më shumë detaje rreth kostove me këtë AVBlerësi artikull që krahason 400XTi me një Cessna Citation CJ4

Nëse po kërkoni të blini një 400XTi, atëherë klikoni këtu për të parë të gjithë avionët në dispozicion për shitje në Controller. Ata me orë të ulëta, 4 - 5 vjeç, shembuj të pastër mund të kenë rreth 2.5 milion dollarë, japin ose marrin disa qindra mijë dollarë. Kjo është një marrëveshje e pabesueshme krahasuar me konkurrentët kryesorë.