Çdo lloj avioni privat - Cili është më i miri?

Dassault Jashtëm 900LX

Këtu janë gjithçka që duhet të dini për çdo lloj avioni privat. Nga avionë të vegjël me motor të vetëm te ato të mëdhenj që pothuajse mund të thyejnë pengesën e zërit - këtu është një udhëzues gjithëpërfshirës.

Avionët privatë janë të popullarizuar falë privatësisë së tyre, kursimit të kohës dhe niveleve të rritura të rehatisë gjatë një fluturimi tradicional komercial. Sidoqoftë, me një larmi të madhe të llojeve të avionëve privatë të disponueshëm, zgjedhja e duhur mund të duket e frikshme në fillim.

Disa avionë kanë dushe. Të tjerët kanë stateooms. Disa, në raste shumë të rralla, nuk kanë tualet.

Prandaj, identifikimi se cili avion privat është i duhuri për nevojat tuaja, ka të gjitha tiparet e nevojshme dhe brenda buxhetit është jetik. Avionë të ndryshëm do të paraqiten më së miri në skenarë të ndryshëm. Për më tepër, të kesh një kuptim themelor të llojeve të avionëve do ta bëjë rezervimin shumë më të lehtë.

Lloji i avionit privat - avionë shumë të lehtë (VLJ)

Si emri sugjeron, Avionë shumë të Lehta lloji më i vogël i avionëve reaktivë në treg. Avionët shumë të lehtë - zakonisht të shkurtuar në VLJ - janë me kosto efektive për tu operuar, hartuar dhe mirëmbajtur.

Avionët shumë të lehtë zakonisht kanë një diapazon prej pak më shumë se 1,000 milje detare (1,150 milje / 1,850 km). Si rezultat, këto aeroplanë janë perfekte për misione deri në 3 orë. Kapaciteti i ulëseve në bord është i rehatshëm për deri në katër pasagjerë.

Sidoqoftë, të gjithë aeroplanët VLJ (të gjithë avionët privatë) kanë një kapacitet shumë më të madh se sa realist. Për shembull, HondaJet zyrtarisht ka hapësirë ​​për deri në gjashtë pasagjerë. Katër do të ishin në ulëset e klubit brenda kabinës kryesore, një i pesti në anën përballe me sediljen dhe një më shumë në kabinën e pilotit. Sidoqoftë, kjo do ta bënte një përvojë shumë të ngushtë. Për më tepër, çdo operator me reputacion charter nuk do të lejojë pasagjerë në kabinën e pilotit. Operatorët me reputacion të kartës do të insistojnë të kenë dy pilot përpara për arsye sigurie.

Eklips 500 i jashtëm në fluturim - llojet e avionëve privatë
Eklipsi 500 Jashtëm

Kjo çon në një tipar tjetër të avionëve VLJ - ata janë të certifikuar me një pilot të vetëm. Ndërsa kjo nuk do të sjellë ndryshim nëse jeni duke regjistruar një VLJ, do të bëjë një ndryshim nëse dëshironi të zotëroni ose merrni me qira një VLJ. Prandaj, do të keni mundësinë të punësoni vetëm një pilot ose të fluturoni vetë me aeroplanin.

Për më tepër, VLJ-të janë shumë më efikase në karburant sesa avionët më të mëdhenj. Djegia mesatare e karburantit për një VLJ është rreth 100 Gallons për orë (GPH). Në mënyrë që të llogariten emetimet në orë fluturimi të avionëve privatë, përdorni këtë mjet të përshtatshëm.

Historiku i VLJ-ve

VLJ-të janë mjaft të reja phenomenon në botën e avionëve privatë. Avioni i parë i vërtetë VLJ ishte Eklipsi 500. Dorëzimet e Eclipse 500 filluan në 2006 dhe ishin menjëherë të njohura. Sidoqoftë, për shkak të vështirësive financiare, dërgesat u ndërprenë në vitin 2008.

Duke ndjekur suksesin e shpejtë të Eclipse 500, Cessna filloi shpërndarjen e Cessna Citation Mustang. Mustang ishte, ashtu si Eclipse 500, menjëherë i popullarizuar. Mustang është e përkryer për të transportuar deri në 4 pasagjerë në hop të shkurtër përreth Amerikës së Veriut dhe Evropës.

VLJ-ja më e vogël, pra avioni më i vogël jet në treg, është Avion vizion cirrus. Vision Jet ka vetëm një motor reaktiv. Sidoqoftë, kjo nuk ndalet nëse nuk jeni në gjendje të prodhoni disa numra mbresëlënës. Vision Jet mund të lundrojë në 311 knots dhe mund të fluturojë në një distancë maksimale prej 1,275 milje detare pa pasur nevojë të karburantit.

Profili anësor i Cirrus Vision Jet SF50 Shtënë ajrore e jashtme që fluturon nëpër retë me bojë të kuqe
Avion vizion cirrus

Antshtë e rëndësishme të theksohet se me Eclipse 500 dhe Cirrus Vision Jet është se askush nuk ka një tualet në bord. Cessna Mustang është vetëm një hap më lart me një tualet "emergjent" të disponueshëm.

Aktualisht ekzistojnë tre VLJ kryesore që janë në prodhim e sipër Embraer Phenom 100 EV, Cessna Citation M2 HondaJet HA-420. Shihni një krahasim midis këtyre avionëve këtu.

Brendshme VLJ

Konfigurimi tipik për një VLJ është që të ketë katër vende të rregulluara në një konfigurim klubi. Një konfigurim i klubit është kur vendet ndeshen me njëra-tjetrën. VLJ-të zakonisht do të kenë tavolina të palosura ndërmjet vendeve. Kjo do të thotë që puna mund të realizohet lehtësisht në një fluturim. Përndryshe, një vakt mund të hahet lehtësisht në bord.

VLJ-të zakonisht do të kenë një tualet në pjesën e pasme të avionit. Përjashtimet nga rregulli janë Eklipsi 500, Avion vizion cirrus, dhe në varësi të mënyrës se si e përkufizoni një tualet, Cessna Citation Mustang.

VLJ-të do të kenë kabinën më të lartë nga të gjitha avionët privatë. Kjo është për shkak të motorëve që janë kaq afër kabinës. Sidoqoftë, një përjashtim i dukshëm nga kjo është HondaJet me motorët e tij të montuar mbi krah. Një VLJ moderne kabina mund të kontrollohet nga telefoni juaj. Prandaj, veçori të tilla si audio kabina, ndriçimi dhe temperatura mund të ndryshohen nga një aplikacion në telefonin tuaj.

HondaJet Brendshme e kabinës, katër vende në formacionin e klubit të zbukuruara me lëkurë të bardhë
Brendshme HondaJet

VLJ-të zakonisht përfshijnë një qendër freskuese. Kjo siguron një vend për të ruajtur pije dhe ushqime të lehta. Vini re se funksionaliteti i këtyre qendrave të freskimit nuk është në të njëjtin nivel me galerat në avionë të mëdhenj. Prandaj, mos prisni ndonjë vakt ushqimesh në bord.

Lartësia maksimale e kabinës është zakonisht në shenjën 8,000 metra. Kjo është e njëjta lartësi e kabinës që mund të gjesh në një aeroplan. Përfitimi i një lartësie më të ulët të kabinës është një kabinë më e rehatshme pasi ka më shumë oksigjen në ajër. Për më tepër, vonesa e avionit do të zvogëlohet nëse fluturoni me një lartësi më të ulët të kabinës. Sidoqoftë, VLJ-të nuk janë në gjendje të udhëtojnë në distanca që rezultojnë në një lag vonesë të konsiderueshme.

Statistikat e avionëve VLJ

avionPasagjerët MaksDiapazoni maksimalÇmimi i blerjesKostoja e vlerësuar e kartës për orë
Cessna Citation M261,550 milje detare$ 4.7 milion$ 2,350
Cirrus Vision Jet SF5051,275 milje detare$ 2.85 milion$ 1,900
Eklipsi 50051,125 milje detare$ 1 milion$ 1,700
Embraer Phenom 100 EV61,178 milje detare$ 4.5 milion$ 2,400
HondaJet HA-42061,223 milje detare$ 4.8 milion$ 2,400
Faktet dhe shifrat e avionit shumë të lehtë Jet

Për kë shërbejnë VLJ-të?

VLJ-të janë avionë të shkëlqyeshëm. Ata janë të shpejtë, të shkathët dhe me kosto efektive. Ato ofrojnë të gjitha lehtësitë e një avioni privat në një paketë të vogël. VLJ-të ofrojnë një mënyrë të shkëlqyeshme për të filluar udhëtimin tuaj në botën e avionëve privatë. Avionët janë të rehatshëm dhe shumë të sigurt.

VLJ-të janë perfekte për klientët e mëposhtëm:

 • Klientët që udhëtojnë në grupe të vogla.
 • Duke udhëtuar në distanca të shkurtra.
 • Synoni të mbani kostot në minimum.
 • Udhëtimi brenda dhe jashtë aeroporteve të vogla.

Nëse dëshironi të shihni të gjitha VLJ-të që janë në dispozicion për veten tuaj, atëherë kërkoni përmes tyre këtu. Këtu ju mund të renditni dhe filtroni të gjithë avionët që t'i përshtaten nevojave tuaja të sakta.

Lloji i avionit privat - avionë të lehtë

Avionët e lehtë ofrojnë kapacitet të rritur të pasagjerëve mbi avionët VLJ. Kjo, pra, i bën avionët e lehtë më të popullarizuar në mesin e udhëtarëve të biznesit.

Avionët e lehtë gjithashtu mund të fluturojnë më larg se VLJ, me një diapazon mesatar prej 2,000 Miles Nautical (2,301 Miles / 3,704 KM). Avionët e lehtë zakonisht mund të lundrojnë në 450 - 460 knots.

Këta faktorë e bëjnë avionin perfekt për linja më të gjata se një VLJ. Për më tepër, avioni është i përsosur nëse fluturoni në një distancë të shkurtër, por duhet të mbani disa pasagjerë ose bagazh shtesë.

Embraer Phenom 300E e jashtme në tokë me derën e hapur në perëndim të diellit
Embraer Phenom 300E

Ky lloj avioni privat është i aftë të arrijë aeroporte dhe pista më të vogla, ashtu si VLJ-të. Përfitimi kryesor i kësaj është që ju të mund të uleni më afër destinacionit tuaj përfundimtar. Kjo, pra, do të zvogëlojë kohën tuaj të përgjithshme të udhëtimit.

Për më tepër, aeroportet më të vegjël do të jenë më pak të zënë se ato më të mëdhenjtë. Si rezultat, më pak kohë shpenzohet brenda aeroporteve. Kjo e gjitha kontribuon në përfitimin kryesor të fluturimit me aeroplan privat duke kursyer kohë.

Në këtë nivel të avionit privat do të gjeni një tualet, qendër freskuese dhe, në raste të rralla, një dysheme plotësisht të sheshtë.

Kapaciteti tipik i deklaruar i pasagjerëve të Avionëve të Lehtë është rreth markës 9 deri në 10 të pasagjerëve. Sidoqoftë, siç është e zakonshme me kapacitetin e pasagjerëve, nuk keni gjasa të plotësoni çdo vend. Një normë më reale e zënies së udhëtarëve është 6.

Për më tepër, ashtu si VLJ-të, avionët më të lehtë janë të aprovuar për funksionimin e një piloti të vetëm. Prandaj, nëse jeni duke blerë një avion të lehtë mund të punësoni vetëm një pilot ose ta fluturoni vetë.

Avionë tipikë të dritës

Ndoshta lloji më i zakonshëm i avionit të dritës që do të hasni është Embraer Phenom 300 / 300E. Prodhuesi brazilian ka mbajtur Phenom 300 si një nga avionët e dritës me performancën më të mirë dhe më të rehatshme në treg.

Avionë të tjerë të njohur të dritës përfshijnë Cessna Citation CJ3 + dhe Bombardier Learjet 75 Liria. Sidoqoftë, për fat të keq Bombardier do të ndërpresë prodhimin e Learjet diapazoni i avionëve në fund të vitit 2021.

La Tjetra 400XTi është një përmendje e denjë e avionëve të lehtë për shkak të efikasitetit të shkëlqyeshëm të kostos. Nextant 400XTi është një avion i rinovuar Hawker 400 / 400A. Sidoqoftë, shkalla e rinovimit është aq domethënëse saqë 400XTi teknikisht konsiderohet si një avion i ri. 400XTi është një avion unik dhe përmban një dysheme plotësisht të sheshtë për rehati maksimale.

Lexoni një krahasim të plotë dhe të thelluar të të gjitha avionëve të dritës në prodhim këtu.

Brendshme të avionit të lehta

Brendësia e një avioni të lehtë është shumë e ngjashme me atë të një VLJ, megjithëse me disa vende shtesë. Sediljet janë rregulluar në mënyrë tipike në një konfigurim klubi me dy të tjera drejt pjesës së pasme të avionit.

Pasagjerët do të jenë të kënaqur të dinë se një tualet është i zakonshëm në pjesën e pasme të një avioni të lehtë.

Për më tepër, ky lloj avioni privat shpesh ka një qendër freskuese të dritës, e cila zakonisht është e disponueshme në pjesën e përparme të avionit.

Tavolina e palosur e bën më të lehtë kryerjen e punës gjatë fluturimit. Për më tepër, tavolinat ofrojnë hapësirë ​​të bollshme për ngrënie themelore.

Bombardier Learjet 75 Brendshme e Lirisë

Ky lloj avioni privat gjithashtu ka kapacitet të rritur të bagazhit mbi ekuivalentët e tij më të vegjël VLJ. Prisni që avioni të jetë gjithashtu më i qetë brenda.

Lartësia e kabinës zakonisht do të mbetet e njëjtë me VLJ, duke shkuar në një maksimum prej 8,000 metrash. Sidoqoftë, një përjashtim i dukshëm nga kjo është Embraer Phenom 300E Phenom 300E ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 6,600 metrash.

Ndërsa avionët e lehtë nuk shtojnë një numër të madh veçorish mbi VLJ-të, arsyeja kryesore që disa pasagjerë i preferojnë ato është rritja e hapësirës. Megjithëse nuk janë jashtëzakonisht të rëndësishme, kabinat pak më të mëdha e bëjnë më të lehtë lëvizjen dhe kanë pak privatësi.

Statistikat e Avionëve të Lehtë

avionPasagjerët MaksDiapazoni maksimalÇmimi i blerjesKostoja e vlerësuar e kartës për orë
Bombardier Learjet 75 Liria92,080 milje detare$ 9.9 milion$ 3,400
Cessna Citation CJ3 +92,040 milje detare$ 8 milion$ 2,750
Cessna Citation CJ4102,165 milje detare$ 9.7 milion$ 2,800
Embraer Phenom 300E102,010 milje detare$ 9.45 milion$ 3,150
Tjetra 400XTi82,003 milje detare$ 5.2 milion$ 3,000
Faktet dhe shifrat e avionëve të avionit Light Jet

Për kë shërbejnë avionët e lehtë?

Avionët e lehta janë perfekt për klientin privat të avionit i cili kërkon më shumë hapësirë ​​sesa ofron një VLJ - qofshin këta njerëz apo gjëra. Për më tepër, avionët e lehtë ofrojnë një gamë të përmirësuar dhe rehati mbi VLJS.

Prandaj, avionët e lehtë janë perfekt për klientët e mëposhtëm:

 • Klientët që fluturojnë më larg sesa lejon një VLJ.
 • Fluturimi me deri në 6 pasagjerë.
 • Klientët që kërkojnë komoditet të shtuar mbi avionët VLJ.

Nëse dëshironi të shihni të gjitha avionët e dritës që janë në dispozicion për veten tuaj, atëherë kërkoni përmes tyre këtu. Këtu ju mund të renditni dhe filtroni të gjithë avionët që t'i përshtaten nevojave tuaja të sakta.

Lloji i avionit privat - avionë të mesëm

Avionët e mesëm (shpesh të referuar si të mesëm) janë në vendin e ëmbël optimal të avionëve.

Këto aeroplanë mund të fluturojnë po aq lehtë me distanca të shkurtra sa më shumë me ato të largëta. Këto aeroplanë mund të kalojnë kontinente dhe oqeane pa problem.

Avionët janë më të mëdhenj dhe më të rehatshëm se VLJ-të dhe avionët e lehtë. Kabina më e madhe është ideale për pasagjerët që kërkojnë hapësirë ​​për kokë të shtuar dhe hapësirë ​​shtesë për bagazh.

Për më tepër, me një kabinë më të madhe vijnë më shumë vende. Prandaj, avionët e mesëm janë perfekte për rastet kur duhet të transportohen edhe disa pasagjerë.

Cessna Citation Latitude Jashtë
Cessna Citation Latitude

Avionët me madhësi të mesme zakonisht kanë hapësirë ​​për 9 deri në 12 pasagjerë. Sidoqoftë, ndryshe nga VLJ-të dhe avionët e lehtë, këto shifra të pasagjerëve janë më realiste. Për më tepër, pasi avionët me madhësi të mesme zakonisht kërkojnë dy pilotë, shifrat e pasagjerëve nuk përfshijnë një person të ulur përpara. Një përjashtim nga ky rregull është Pilatus PC-24

Ndonjëherë mund të hasni në një avion të referuar si "avionë super të mesëm". Këto aeroplanë janë avionë mesatarë dhe avionë të mëdhenj. Sidoqoftë, ky dallim nuk përfshihet këtu pasi ndryshimi kryesor është një rritje në diapazonin dhe kapacitetin e pasagjerëve.

Avionët me madhësi të mesme kanë një diapazon mesatar prej 3,000 Miles Nautical (3,450 Miles / 5,555 KM) dhe mund të lundrojnë me rreth 460 knots.

Avionë tipikë të mesëm

Avionët tipikë me madhësi të mesme që mund të hasni janë ato Cessna Citation Latitude, Cessna Citation Sovereign+ Embraer Praetor 500.

Një avion veçanërisht i dukshëm në kategorinë e avionëve të mesëm është Pilatus PC-24. I quajtur si i vetmi SVJ - "avion super i gjithanshëm". PC-24 është një avion që siguron rehati të bollshme, performancë mbresëlënëse në terren të shkurtër dhe mund të ulet në pistat e ndotura.

PC-24 është një nga avionët e biznesit më të thyer përreth, me një qëndrim fantastik "shko kudo". Për më tepër, PC-24 është i çertifikuar për funksionimin e një piloti të vetëm dhe është i popullarizuar në Shërbimin e Mjekut Mbretëror Flying në Australi.

Shikoni të gjitha llojet e avionëve të mesëm këtu.

Brendshme të avionit mesatar

Brendësia e avionëve të mesëm është vendi ku gjërat fillojnë të bëhen vërtet interesante. Kjo është për shkak të rritjes së diapazonit. Rritja e konsiderueshme e rrezes rezulton në avionë të mesëm që kërkojnë një rritje në komoditetet.

Prandaj, avionët e mesëm janë më të gjerë - në shumicën e rasteve me dysheme plotësisht të sheshta. Shumica e avionëve të mesëm kanë vende shumë më të mëdha dhe më shumë hapësirë ​​për këmbët sesa avionët e lehtë.

Për më tepër, për shkak të diapazonit transatlantik, avionët më të mesëm kanë aftësinë të shndërrojnë disa vende dhe divanë në shtretër plotësisht të sheshtë.

Embraer Legacy 500 ambiente të brendshme me vende klubi prej lëkure krem ​​dhe divan që shikon në pjesën e pasme të avionit
Embraer Legacy 500 Brendshme

Galerat janë shumë më të pajisura me avionë të mesëm, duke rezultuar në rritjen e aftësive të vaktit. Për më tepër, avioni është mjaft i madh për të konsideruar marrjen e një stjuardese për udhëtimin.

Ky lloj avioni privat gjithashtu ka një kabinë më të qetë sesa avionët më të vegjël. Për më tepër, lartësia maksimale e kabinës së këtyre avionëve është shumë më e ulët se VLJs ose avionët e lehtë.

Me avionë të mesëm lartësitë maksimale të kabinës mund të shkojnë deri në 5,800 metra kur fluturojnë me 45,000 këmbë. Vini re se avionët që janë të aftë për këtë janë bërë të gjitha nga Embraer - kontrolloni këtu.

Statistikat e avionëve të mesëm

avionPasagjerët MaksDiapazoni maksimalÇmimi i blerjesKostoja e vlerësuar e kartës për orë
Cessna Citation Sovereign+123,200 milje detare$ 19 milion$ 4,400
Embraer Legacy 500123,125 milje detare$ 18.4 milion$ 4,550
Embraer Praetor 50093,340 milje detare$ 17 milion$ 4,500
Pilatus PC-2492,000 milje detare$ 10.7 milion$ 4,150
Fakte dhe shifra të avionëve të avionit Medium Jet

Për kë shërbejnë avionët e mesëm?

Avionët mesatarë janë idealë nëse kërkoni të kaloni kontinente ose oqeane. Për më tepër, avionët me madhësi të mesme janë ideale për klientët që kanë nevojë të transportojnë pasagjerë shtesë në një distancë të shkurtër.

Avionët e mesëm janë perfekt për klientët e mëposhtëm:

 • Klientët që kërkojnë të fluturojnë përtej oqeaneve, p.sh. Nju Jork në Londër.
 • Fluturimi i një grupi të madh në një distancë të shkurtër.
 • Klientët që duan një përvojë luksoze, por me çmim të mirë.

Nëse dëshironi të shihni të gjitha Avionët e Mesëm që janë në dispozicion për veten tuaj, atëherë kërkoni përmes tyre këtu. Këtu ju mund të renditni dhe filtroni të gjithë avionët që t'i përshtaten nevojave tuaja të sakta.

Lloji i avionit privat - avionë të mëdhenj

Avionët e mëdhenj janë maja e aviacionit të biznesit. Këtu fillojnë të gjitha teknologjitë dhe zhvillimet më të fundit. Këto janë avionët që specializohen në fluturime në distanca të gjata.

Ky lloj avioni privat mund të ketë dushe në bord, zona të dedikuara për pushim të ekuipazhit, dy tualete dhe dhoma gjumi të dedikuara.

Avionët në këtë kategori paraqesin disa nga prodhuesit më të mirë të njohur në industri, të tilla si Gulfstream, Bombardier Dassault.

Falcon Pamja e jashtme e sipërme 6X mbi oqean - lloji i avionit privat
Dassault Falcon 6X

Këto aeroplanë fluturojnë më shpejt, më së larti dhe janë më luksozët.

Ekziston mjaft një ndryshim brenda kategorisë së avionëve të mëdhenj. Ndonjëherë do të shihni një nënkategori avionësh me rreze ultra të gjatë.

Diapazoni i avionëve të mëdhenj mund të shkojë diku nga pak më shumë se 3,000 Miles Nautical (3,452 Miles / 5,555 KM) deri në mbi 7,500 Miles Nautical (8,630 Miles / 13,890 KM).

Avionët e mëdhenj kanë një shpejtësi tipike të lundrimit prej 470 - 480 knots. Sidoqoftë, avioni me rreze të lartë mund të lundrojë lehtësisht me mbi 500 knots. Kjo i vendos ato me shpejtësi pak nën shpejtësinë e zërit.

Avionë tipikë të mëdhenj

Avionët e mëdhenj vijnë në një gamë të gjerë madhësish. Në skajin më të vogël keni aeroplanë të tillë si Gulfstream G280 Bombardier Challenger 350. Këto avionë ndonjëherë klasifikohen si aeroplanë super të mesëm.

Avionë të tjerë më të vegjël përfshijnë Dassault Falcon 2000S 2000LXS, së bashku me Embraer Praetor 600. Të gjithë këta avionë kanë një numër të respektueshëm. Ata mund të lundrojnë rreth 460 knots me një diapazon maksimal prej rreth 4,000 milje detare.

Këto avionë kushtojnë në intervalin prej 20 milion - 30 milion dollarë. Shumica mund të fluturojnë deri në një lartësi maksimale prej 45,000 deri në 47,000 metra pa lëshim.

Sidoqoftë, brenda kategorisë së avionëve të mëdhenj ka disa avionë të peshave të rënda. Avionë të tillë si Bombardier Global 7500, Gulfstream G700 Dassault Falcon 8X.

La Global 7500 dhe G700 mund të lundrojnë me lehtësi në 516 knots (0.9 Mach). Global 7500 ka një diapazon maksimal prej 7,700 milje detare. Një distancë që do të thotë se mund të fluturojë pa ndalur nga Londra në Australi (nëse kushtet janë të përshtatshme). G700 ka një kabinë mjaft të madhe për të pasur deri në pesë zona të ndara të jetesës.

Këto janë krem ​​de la krem ​​i avionëve të aviacionit të biznesit. Lexoni një krahasim të avionëve të fundit anije atje.

Brendshme të mëdha avionësh

Brendësia e avionëve të mëdhenj është thjesht e pabesueshme. Kabina të mëdha e bëjnë të lehtë lëvizjen. Shumë avionë të mëdhenj kanë kapacitet për deri në 19 pasagjerë. Një avion si ai Gulfstream G650 është në gjendje të mbajë 19 pasagjerë të ulur dhe 10 pasagjerë në një konfigurim të fjetur.

Prisni të gjeni zonat e pushimit të ekuipazhit dhe dy tualete në avionin më të madh. Për më tepër, dushet mund të gjenden gjithashtu në bord. Një avion si ai Dassault Falcon 8X ka një dush në pjesën e pasme.

Zhurma brenda kabinave është jashtëzakonisht e ulët, me disa Gulfstreamka një nivel të zhurmës së kabinës prej vetëm 47 decibel.

Lartësia e kabinës është gjithashtu jashtëzakonisht e ulët. Industria udhëheqëse Gulfstream avionët kanë një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 4,100 metra kur dalin në det në 51,000 këmbë. Kjo do të sigurojë që vonesa e avionit të jetë në minimumin absolut gjatë mbërritjes.

Falcon Pamje e brendshme e kabinës 6x - lloji i avionit privat
Dassault Falcon Brendësia 6X

Kabinat e avionëve, natyrisht, mund të kontrollohen nga telefoni juaj. Dritaret e mëdha në të gjithë kabinat e mbyllin brendësinë me dritë natyrore. Dassault Falcon 6X madje ka edhe një dritë xhami. E para ishte e pajisur me një avion biznesi në prodhim.

Një galeri shërbimi e plotë siguron që ju të mund të shijoni vaktet e shijshme ndërsa udhëtoni përtej oqeanit. WiFi shpesh është i disponueshëm në bord. Fuqia e WiFi siguron që ju të mund të merrni pjesë në video konferenca dhe filma transmetues.

Avionë si Bombardier Global 7500 paraqesin sisteme ndriçimi ritëm cirkadian për të zvogëluar më tej vonesën e reaksionit. Kjo, e kombinuar me dhomën private në pjesën e pasme të avionit ndihmojnë në uljen e mëtejshme të vonesës së avionit.

Banja private në bordin e disa avionëve të mëdhenj ju siguron një shtrat të plotë për një gjumë të përsosur gjatë netëve.

Statistikat e mëdha të avionëve

avionPasagjerët MaksDiapazoni maksimalÇmimi i blerjesKostoja e vlerësuar e kartës për orë
Bombardier Global 7500197,700 milje detare$ 73 milion$ 15,900
Dassault Falcon 6X165,500 milje detare$ 47 milion$ 10,000
Dassault Falcon 900LX144,750 milje detare$ 44 milion$ 5,900
Embraer Praetor 600124,018 milje detare$ 21 milion$ 8,000
Gulfstream G700197,500 milje detare$ 75 milion$ 13,000
Faktet dhe shifrat e avionëve Jet e Madhe

Për kë shërbejnë avionët e mëdhenj?

Avionët e mëdhenj janë idealë për fluturime me distanca të gjata. Nëse keni nevojë të shkoni në anën tjetër të botës shpejt dhe rehatshëm, këto janë avionët për punë. Ato janë të shpejta, efikase dhe luksoze.

Avionët e mëdhenj janë perfekt për klientët e mëposhtëm:

 • Fluturimi midis kontinenteve dhe përtej oqeaneve.
 • Klientë që duan përvojën më luksoze.
 • Një avion që mund të fluturojë më shpejt, më lart dhe më larg.

Nëse dëshironi të shihni të gjitha avionët e mëdhenj që janë në dispozicion për veten tuaj, atëherë kërkoni përmes tyre këtu. Këtu ju mund të renditni dhe filtroni të gjithë avionët që t'i përshtaten nevojave tuaja të sakta.

Lloji i avionit privat - Aeroplanë Turboprop

Tjetra në llojin e avionit privat janë avionët turboprop. Ndërsa avionët turboprop nuk janë të mundësuar nga motorët reaktivë, pra do të thotë se nuk janë një "avion privat", ato janë avionë mbresëlënës.

Klientët dhe pasagjerët shpesh i lënë pas dore avionët turboprop për shkak të motorëve të tyre. Sidoqoftë, kjo shpesh është e informuar keq.

Avionët turboprop kanë shpejtësinë, distancën dhe kapacitetin e pasagjerëve për të vazhduar me avionët. Për më tepër, avionët turboprop zakonisht do të rrahin avionët për sa i përket efikasitetit të karburantit dhe kostove të funksionimit.

Beechcraft King Air 360 Nxjerrja e jashtme nga pista - lloji i avionit privat
Mbreti Air 360

Prandaj, avionët turboprop mund të jenë një zgjedhje e zgjuar nëse jeni duke kërkuar mënyrën më efikase për të fluturuar.

Avionët turboprop nuk janë më pak të sigurt se avionët reaktivë. Kjo do të thotë se ato janë jashtëzakonisht të sigurta. Edhe avioni me motor të vetëm.

Avionët turboprop zakonisht kanë një diapazon rreth 1,800 milje detare (2,071 milje / 3,333 KM). Kjo i vendos ata njësoj me VLJ-të.

Avionë tipikë Turboprop

Lloji më i zakonshëm i avionëve turboprop atje janë diapazoni King Air. Familja e avionëve King Air është familja civile me binjakët turboprop më të gjatë atje.

Avionët King Air prodhohen nga Beechcraft. Beechcraft janë në pronësi të Textron Aviation, e njëjta kompani që zotëron Cessna. Avionët më të fundit King Air të zhvilluar dhe dalë në treg janë ato Mbreti Air 360 dhe Mbreti Air 260.

Këto janë dy aeroplanë luksoz turboprop që kanë diapazon të madh, performancë të shkurtër në terren dhe ambiente të brendshme të rehatshme.

Në skajin tjetër të spektrit turboprop ka Pilatus PC-24. Prodhuar nga e njëjta kompani që bëri PC-24 - avioni i biznesit më i thyer.

Versioni i fundit - PC-12 NGX - ka një diapazon prej 1,803 miljesh detare, mund të transportojë deri në 10 pasagjerë dhe të lundrojë deri në 290 knots. Përfitimi shtesë i PC-12 NGX për pronarët është se ai ka amortizimin më të vogël të çdo avioni në klasën e tij.

Brendshme të Avionëve Turboprop

Brendësia e shumicës së avionëve turboprop është e rehatshme. Ndërsa ata nuk kanë lartësi të ulëta të kabinës së shumë avionëve reaktivë, ata zakonisht kanë më shumë hapësirë.

PC-12 NGX, për shembull, ka një dysheme plotësisht të sheshtë.

Për sa i përket paraqitjes së brendshme, ajo është shumë e ngjashme me diapazonin e avionëve me avionë të lehtë. Vende të rregulluara në një konfigurim klubi me një çift prapa.

Më shpesh një tualet mund të gjendet gjithashtu në bord. Për më tepër, një qendër freskuese e dritës shpesh është në dispozicion për t'ju mbajtur të hidratuar gjatë fluturimit.

Brendshme PC-12 me lëkurë të bardhë - lloji i avionit privat

Sidoqoftë, një arsye që udhëtarët ndonjëherë u shmangen turbopropave është zhurma e perceptuar. Ndërsa turboprupat mund të jenë disa decibel më të fortë se avionët reaktivë - është një konkurrencë e ngushtë.

Me një avion si PC-12 NGX motori është përpara. Prandaj, zhurma është drejt pjesës së përparme të kabinës. Kjo është ndryshe nga motorët reaktivë të cilët ndodhen në pjesën e pasme të avionit.

Statistikat e aeroplanëve Turboprop

avionPasagjerët MaksDiapazoni maksimalÇmimi i blerjesKostoja e vlerësuar e kartës për orë
Beechcraft King Air 26071,720 milje detare$ 6.7 milion$ 2,200
Beechcraft King Air 36091,806 milje detare$ 7.9 milion$ 3,000
Pilatus PC-12 NGX101,803 milje detare$ 4.4 milion$ 2,000
Faktet dhe shifrat e avionëve turbopropë për shembull

Për kë shërbejnë aeroplanët turboprop?

Avionët turboprop janë perfekt për klientët që kërkojnë diapazonin e një VLJ por me hapësirën e brendshme të një avioni të lehtë.

Turboprops janë perfekte për klientët e mëposhtëm:

 • Ata që fluturojnë në një distancë të shkurtër.
 • Klientët që duan një kosto të ulët operative.
 • Pasagjerët që kërkojnë hapësirë ​​të brendshme me performancë të shkëlqyeshme në terren të shkurtër.

Nëse dëshironi të shihni të gjithë turbopropin që është në dispozicion për veten tuaj, atëherë kërkoni përmes tyre këtu. Këtu ju mund të renditni dhe filtroni të gjithë avionët që t'i përshtaten nevojave tuaja të sakta.