Kalo te përmbajtja kryesore

La Embraer Praetor 500 Embraer Praetor 600 janë dy nga avionët më të fundit privatë që kanë hyrë në treg, me dërgesat që kanë filluar në vitin 2019. Të dy avionët janë përshkruar si "përçarës" nga Embraer për shkak të performancës së tyre mbresëlënëse, niveleve të rehatisë dhe vlerës për para.

Avioni, si Praetor emri sugjeron, janë avionë motër brenda së njëjtës familje. Dhe, për çudi, Praetor 600 është më i madh se Praetor 500.

La Praetor seri e avionëve janë pasardhësit e popullore Legacy avionë nga Embraer. Legacy 450 Legacy 500 janë zëvendësuar me Praetor 500 dhe Praetor Përkatësisht 600 avionë.

Prandaj, duke pasur parasysh që këto avionë janë të lidhur, cilat janë ndryshimet e tyre?

Performance

Së pari, performanca e secilit avion.

Duke filluar me Praetor 500, mundësohet nga dy motorë Honeywell HTF7500E. Çdo motor është i aftë të nxjerrë deri në 6,540 lbs të shtytjes. Prandaj, prodhimi total i shtytjes që rezulton është 3,080 bs.

Nga ana tjetër Praetor 600 është mundësuar nga të dy motorët e njëjtë Honeywell HTF7500E. Sidoqoftë, kur mbyllet në Praetor 600 secili motor është i aftë të prodhojë deri në 7,528 bs shtytje. Prandaj, prodhimi total i shtytjes vjen në 15,056 bs.

Të dy avionët janë në gjendje të lundrojnë në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh. Dhe, pavarësisht nga Praetor 600 që kanë një dalje më të lartë të futjes, të dy avionët mund të lundrojnë me të njëjtën shpejtësi maksimale.

La Praetor 500 dhe Praetor 600 të dy kanë një shpejtësi maksimale të lundrimit 466 knots. Kjo është një shpejtësi e respektueshme për avionët brenda kësaj kategorie. Për shembull, një shpejtësi lundrimi prej 466 knots është më e shpejtë se Bombardier Challenger 350. Shih a krahasimi midis Challenger 350 dhe Praetor 600 këtu.

Varg

Duke pasur parasysh numrin e konsiderueshëm të ngjashmërive midis këtyre dy avionëve, zona që ato ndryshojnë më shumë është diapazoni.

La Praetor 500 ka një distancë maksimale prej 3,340 milje detare. Kjo, pra, lejon Praetor 500 për të lundruar pa ndalur nga New York në Londër or Londër për në Dubai.

Kjo rezulton në Praetor 500 janë në gjendje të fluturojnë më tej sesa konkurrentët të tillë si Cessna Citation Sovereign+ dhe Bombardier Challenger 350.

Megjithatë, diapazoni maksimal i Praetor 500 bie më pak se Praetor 600. Praetor 600 ka një distancë maksimale prej 4,018 milje detare. Prandaj, Praetor 600 është në gjendje të fluturojë më tej sesa konkurrentët e tillë si Bombardier Challenger 650 dhe Gulfstream G280.

Si rezultat, Embraer Praetor 600 është në gjendje të fluturojë pa ndalur nga New York në Romë ose Singapor në Sidnei.

Performanca në tokë

Distanca minimale e kërkuar për ngritjen dhe uljen është siç e prisni.

Më e madhe Praetor 600 ka një distancë minimale më të gjatë ngritjeje, së bashku me një distancë minimale më të gjatë uljeje.

La Praetor 500 është në gjendje të ngrihet në më pak se 4,222 metra ndërsa Praetor 600 kërkon të paktën 4,717 metra për të hyrë në ajër.

Kur vjen koha për të zbritur tokën Praetor 500 mund të vijnë në një ndalesë të plotë në vetëm 2,086 metra. Sidoqoftë, Praetor 600 nuk është shumë mbrapa me një distancë minimale uljeje prej 2,165 metrash.

Këto shifra janë saktësisht siç mund të pritej duke pasur parasysh ndryshimet në madhësi midis avionit. Sa më i madh Praetor 600 kërkon një pistë më të gjatë.

Sidoqoftë, një ndryshim prej 500 metrash kur bëhet fjalë për distancën minimale të ngritjes ka të ngjarë të mbetet pa u vërejtur në shumicën e skenarëve.

Dimensionet e Brendshme

Kur vlerëson dimensionet e kabinës së brendshme të secilit avion, ai thekson më tej faktin se të dy avionët ndajnë të njëjtën platformë. Sigurisht, kjo nuk është gjë e keqe.

Të dy avionët kanë të njëjtat matje kur bëhet fjalë për gjerësinë e brendshme dhe lartësinë e brendshme.

Gjerësia e brendshme e të dyjave Praetor 500 dhe 600 mat 2.08 metra. Për më tepër, lartësia e brendshme e të dy avionëve mat 1.83 metra. Kjo është pothuajse saktësisht 6 metra e gjatë.

Si rezultat, shumica e udhëtarëve do të jenë në gjendje të qëndrojnë lehtë drejt.

Sidoqoftë, matja në të cilën ndryshojnë këto aeroplanë është gjatësia. Praetor 500 ka gjatësi 7.32 metra, krahasuar me gjatësinë 8.38 metra Praetor 600.

Rrjedhimisht Praetor 600 ka një kapacitet më të lartë të pasagjerëve, duke qenë në gjendje të transportojë deri në 12 pasagjerë. Ndërsa Praetor 500 ka një kapacitet maksimal të pasagjerëve 9.

Dhe së fundmi, kapaciteti i bagazhit. Praetor 600 ka një kapacitet pak më të madh bagazhi që mat 155 metra kub në krahasim me Praetor Kapaciteti 500 bagazh prej 150 metra kub.

I brendshëm

Brendësitë e të dy avionëve janë jashtëzakonisht të ngjashme. Sigurisht, kjo pritet të merret parasysh që ata ndajnë të njëjtën platformë.

Të dy avionët kanë një lartësi maksimale të kabinës prej 5,800 metrash me një nivel të zhurmës së kabinës prej 53 decibelësh. Përfitimet e një lartësie të ulët të kabinës dhe nivelit të ulët të zhurmës së kabinës janë një përvojë më e këndshme e kabinës, së bashku me zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit.

Praetor 500 Brendshme

Kabina kryesore përmban 4 vende në një konfiguracion klubi, me dy ulëse të kthyera përpara prapa. Pavarësisht nëse jeni duke punuar ose duke ngrënë, tavolinat e grumbullueshme të kabinës (të bëra nga fibra karboni) ofrojnë shumë hapësirë ​​për aktivitete, duke u hapur me parvazin anësor - duke theksuar vëmendjen e shkëlqyeshme për detajet dhe mjeshtërinë e shkëlqyeshme në të gjithë kabinën.

Sediljet janë të gjitha mbështjella dhe të kthyeshme, perfekte nëse dëshironi të punoni vetëm ose të diskutoni me bashkëudhëtarët tuaj. Sigurisht, vendet mund të shndërrohen në shtretër plotësisht të sheshtë nëse fluturoni gjatë natës ose bëni një sy gjumë.

Sediljet paraqesin një model thurje që thuhet se modelohet sipas shtigjeve prej guri nga plazhi Ipanema në Rio de Janeiro, me qilima prej mëndafshi dhe leshi të dizenjuara për të përfaqësuar valëzimet në oqean gjatë një dite krejtësisht të qetë.

Galeria shumë funksionale do t'ju bëjë përshtypje me opsione, nga një pije freskuese te një vakt ushqyes. E pajisur plotësisht me një mikrovalë, furrë konvencionale, frigorifer, krijues kafeje dhe kristal të bukur, porcelani dhe sende argjendi, galeria e bukur dhe funksionale e bën përvojën tuaj të fluturimit të rehatshme dhe të kënaqshme.

Ju kurrë nuk do të jeni jashtë kontaktit me botën e jashtme kur fluturoni në Praetor 500 falë sistemit të ndërlidhjes më të fundit - Gogo AVANCE L5 dhe teknologjisë së bandës Ka, duke e bërë lidhjen Wi-Fi po aq të fortë dhe të besueshëm sa shtëpia ose zyra.

Për më tepër, Honeywell Ovation Select Cabin Management Suite i avionit ofron transmetim të plotë video 1080P HD dhe audio gjithëpërfshirëse në të gjithë kabinën. Unike për të Embraer avionë biznesi, paneli i sipërm i teknologjisë me prekje vendos informacionin mbi statusin e fluturimit, ndriçimin e ambientit dhe qasjen në kontrollet e kabinës direkt në majë të gishtave tuaj.

Embraer Praetor 500 Brendshme

Embraer Praetor 500 Brendshme
Embraer Praetor 500 Brendshme
Embraer Praetor 500 Brendshme

Embraer Praetor 500 E jashtme

Embraer Praetor 600 Brendshme
Embraer Praetor 600 Brendshme
Embraer Praetor 600 Brendshme

Praetor 600 Brendshme

Vendimet e menduara të dizajnit kanë maksimizuar ndjesinë e hapësirës brenda kabinës. Për shembull, tavolinat e vendosshme të kabinës mund të vendosen larg dhe të fshihen plotësisht. Kur ngrihen tavolinat hapen me skajin anësor. Kjo siguron hapësirë ​​të bollshme për ju dhe 11 pasagjerë të tjerë (gjithsej 12 kapacitete pasagjerësh).

Sediljet në të gjithë kabinën mund të mbështeten dhe të rrotullohen kur dëshironi t'ju bëjnë të uleni në pozicionin perfekt. Për më tepër, vendet prej pelushi mund të kthehen pa mundim në shtretër të rehatshëm, plotësisht të sheshtë.

Në pjesën e përparme të kabinës së pasagjerëve, Embraer ka integruar një galeri luksoze me dysheme guri, tepër funksionale. Kjo është krijuar për t'ju siguruar të gjitha dëshirat tuaja ndërsa kaloni oqeane në një fluturim të gjatë. Nga kafeja e ngrohtë tek një pije freskuese te një vakt ushqyes. Embraer ka pajisur galerin me një mikrovalë, furrë konvencionale, frigorifer, krijues kafeje, dhe kristal të bukur, porcelani dhe sende argjendi.

Duke qenë një nga avionët më modernë të biznesit në qiell, Embraer nuk kanë lënë gur pa lëvizur në lidhje me teknologjinë në bord. WiFi i ngjashëm me shtëpinë. Kontrollet e kabinës me prekje. Transmetim gjithëpërfshirës i audios dhe videos. Ekranet me prekje janë të integruara në panelet e sipërme duke vendosur të gjitha kontrollet e kabinës dhe informacionin në majë të gishtave tuaj.

Embraer kanë zhvilluar një konfigurues në internet duke ju lejuar të specifikoni avionët tuaj.

Çmimi i kartës

Diferenca në çmimin e parashikuar për çarter të këtyre avionëve është e madhe. Ju lutem vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë në koston charter të një avioni. Prandaj, këto çmime janë vetëm vlerësime.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Praetor 500 është 4,500 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter-it Praetor 600 është 8,000 dollarë.

Çmimi i blerjes

Kur është fjala për blerjen e këtyre avionëve plotësisht, secili avion paraqet vlerë të shkëlqyeshme për para. Megjithatë, mbani në mend kostot e përgjithshme të pronësisë së një avioni privat.

Çmimi i listës për një të ri Praetor 500 është 17 milion dollarë. Ndërsa çmimi i listës së një të ri Praetor 600 është 21 milion dollarë.

Duke pasur parasysh aftësitë e këtyre avionëve, së bashku me luksin dhe efikasitetin, këto aeroplanë janë edhe më të pabesueshëm.

Për më tepër, vlerat aktuale të tregut demonstrojnë mënyrën mbresëlënëse në të cilën këto aeroplanë mbajnë vlerën e tyre.

Vlera e vlerësuar e tregut e një tre vjeçari Praetor 500 është 14 milion dollarë. Prandaj, pas tre vjetësh Praetor 500 është në gjendje të mbajë mbi 80% të vlerës së tij origjinale.

Përveç kësaj, Praetor 600 vlerësohet të ketë një vlerë tregu prej 18 milion dollarë në markën dy vjeçare. Kjo, pra, rezulton në një ruajtje të vlerës 85% pas dy vitesh.

Këto nivele amortizimi janë pothuajse të padëgjuara me avionët privatë. Për shembull, një aeroplan si Bombardier Challenger 350 ulet në vlerë me rreth 40% pas tre vjetësh.

përmbledhje

Embraer nuk ishin duke gënjyer kur ata thirrën Praetor 500 dhe 600 përçarës.

Të dy avionët demonstrojnë vlera të shkëlqyera për para. Për më tepër, të dy avionët janë jashtëzakonisht të aftë.

Përveç kësaj, Embraer kanë zhvilluar avionët për t'iu përshtatur pothuajse çdo lloji misioni. Nëse Praetor 500 nuk është në gjendje t'i përshtatet kërkesave tuaja të diapazonit, atëherë a Praetor 600 është gati dhe po pret.

Kjo i ngjan mënyrës se si Cessna kanë pozicionuar Latitude Longitude avion.

Pra, cili është avioni më i mirë? 500 apo 600.

Duke e krahasuar këtë krahasim në formën e tij më themelore, këto aeroplanë janë të këmbyeshëm. Nëse Praetor 500 është në gjendje të përfundojë misionin, atëherë ai është ai për të cilin duhet të shkoni. Nëse nuk mundet atëherë Praetor 600 është ai që duhet të ketë.

Bëhet fjalë për kërkesat tuaja për gamën dhe pasagjerët. Për më tepër, këto aeroplanë janë po aq të shkëlqyeshëm sa njëri-tjetri.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.