Kalo te përmbajtja kryesore

La Embraer Phenom 300 Phenom 300E janë dy avionë biznesi të njohur të krijuar për të ofruar performancë, rehati dhe efikasitet të jashtëzakonshëm për një gamë të gjerë nevojash udhëtimi.

Në këtë krahasim, ne do të shqyrtojmë ndryshimet kryesore midis këtyre modeleve të avionëve për sa i përket performancës, dimensioneve të kabinës, kostos dhe faktorëve të tjerë që kontribuojnë në përvojën e përgjithshme të udhëtimit.

Duke kuptuar këto dallime, operatorët mund të marrin një vendim të informuar se cili avion i përshtatet më mirë kërkesave dhe preferencave të tyre.

Embraer Phenom 300 E jashtme
Embraer Phenom 300E E jashtme në tokë jashtë Embraer hangar

Performance

La Embraer Phenom 300 dhe Embraer Phenom 300E janë të dy avionë biznesi të njohur që ofrojnë performancë dhe aftësi mbresëlënëse. Këtu është një krahasim i metrikës së tyre kryesore të performancës për të ndihmuar në kuptimin e ndryshimeve midis dy avionëve.

Të dy avionët janë të mundësuar nga motorët Pratt & Whitney Canada, me Phenom 300 me motorë PW535E1, ndërsa Phenom 300E ka motorë PW535E. Të Phenom 300 ka një shtytje totale të motorit prej 6,720 lbs, me secilin motor që prodhon 3,360 lbs. Në të kundërt, Phenom 300E ka një shtytje totale pak më të lartë të motorit prej 6,956 lbs, me secilin motor që gjeneron 3,478 lbs. Ky ndryshim në shtytje kontribuon në përmirësimin e performancës së Phenom 300E

La Phenom 300 ka një lundrim me shpejtësi të lartë prej 453 knotsNdërsa Phenom 300E është pak më i shpejtë në 464 knots. Ky ndryshim prej 11 nyjesh mund të rezultojë në uljen e kohës së udhëtimit për pasagjerët në fluturime më të gjata.

Kur bëhet fjalë për lundrim me rreze të gjatë, Phenom 300 ka një shpejtësi prej 383 knotsNdërsa Phenom 300E është pak më e shpejtë në 384 knots. Ky ndryshim i vogël mund të mos jetë i rëndësishëm, por ai kontribuon në performancën e përgjithshme të përmirësuar të Phenom 300E

Të dyja Phenom 300 dhe Phenom 300E ndajnë të njëjtën lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh, duke i lejuar ata të fluturojnë mbi shumicën e sistemeve të motit dhe trafikut ajror komercial për një udhëtim më të qetë.

La Phenom 300 krenohet me një shpejtësi ngjitjeje prej 4,050 këmbësh në minutë, që është më e shpejtë se Phenom Shkalla e ngjitjes së 300E është 3,851 këmbë në minutë. Ky dallim do të thotë se Phenom 300 mund të arrijë lartësinë e tij të lundrimit më shpejt se sa Phenom 300E

Lartësia fillestare e lundrimit për të dy avionët është e njëjtë në 43,000 këmbë, duke ofruar një përvojë të rehatshme dhe efikase lundrimi.

Pavarësisht dallimeve të tyre në performancë, të dyja Phenom 300 dhe Phenom 300E kanë të njëjtën shpejtësi djegie të karburantit prej 158 gallon në orë. Kjo ngjashmëri tregon efikasitetin e të dy modeleve të avionëve.

Varg

La Phenom 300 ka një rreze maksimale prej 1,971 milje detare (NM), e cila është e barabartë me 2,267 milje ose 3,649 kilometra. Nga ana tjetër, Phenom 300E krenohet me një rreze maksimale pak më të gjatë prej 2,010 NM, që përkthehet në 2,312 milje ose 3,722 kilometra.

Me një gamë maksimale prej 1,971 NM, Phenom 300 mund të fluturojë pa ndalesë midis çifteve të qytetit si Nju Jorku në Los Anxhelos, Londra në Moskë ose Dubai në Paris. Ndërkohë, të Phenom Gama 300 NM e 2,010E i mundëson të lidhë qytete si San Francisko me Miami, Madridi me Tel Avivin ose Singapori me Tokion.

Duke supozuar një shpejtësi mesatare të lundrimit me rreze të gjatë prej 383 knots për Phenom 300 dhe 384 knots për Phenom 300E, këta avionë mund të fluturojnë pa ndalesë për afërsisht 5.14 orë dhe 5.23 orë, respektivisht. Kjo i lejon pasagjerët të shijojnë udhëtime të pandërprera në distanca të konsiderueshme.

Sigurisht, këto shifra supozojnë kushte optimale dhe ka një numër të tillë faktorët që do të ndikojnë në diapazonin të një avioni privat. Disa janë:

  1. payload: Numri i pasagjerëve dhe pesha e bagazhit të tyre mund të ndikojnë ndjeshëm në rrezen e avionit. Ndërsa ngarkesa rritet, diapazoni tenton të ulet.
  2. Kushtet e motit: Kushtet e pafavorshme të motit, të tilla si erërat e forta, mund të zvogëlojnë rrezen duke e detyruar aeroplanin të konsumojë më shumë karburant për të ruajtur shpejtësinë dhe lartësinë e dëshiruar.
  3. Lartësia e fluturimit: Lartësia në të cilën lundron avioni mund të ndikojë në efikasitetin e karburantit dhe rrjedhimisht, rrezen e tij. Fluturimi në lartësi më të larta zakonisht rezulton në rezistencë më të ulët të ajrit dhe efikasitet më të mirë të karburantit.
Gama maksimale e Embraer Phenom 300 dhe Phenom Nisja 300E nga New York City

Performanca në tokë

Performanca tokësore e Embraer Phenom 300 dhe Phenom 300E është një tjetër aspekt thelbësor për t'u marrë parasysh kur krahasohen këto dy avionë.

La Phenom 300 ka një distancë ngritjeje prej 3,138 këmbësh dhe një distancë uljeje prej 2,621 këmbësh. Në të kundërt, Phenom 300E kërkon një distancë ngritjeje pak më të gjatë prej 3,209 këmbësh, por ka një distancë uljeje dukshëm më të shkurtër prej 2,212 këmbësh.

Është e rëndësishme të theksohet se këto shifra përfaqësojnë skenarin më të mirë në kushte optimale.

Faktorë si lartësia e pistës, temperatura, era dhe pesha e avionit mund të ndikojnë në distancën aktuale të nevojshme të ngritjes. Për shembull, aeroportet në lartësi të madhe me ajër të pakët ose temperatura të nxehta mund të rrisin distancën e kërkuar të ngritjes pasi ndikohet ngritja e avionit dhe performanca e motorit. Në mënyrë të ngjashme, një avion i ngarkuar plotësisht do të ketë nevojë për një pistë më të gjatë për ngritje në krahasim me një me ngarkesë më të lehtë.

Një distancë më e shkurtër e ngritjes u mundëson këtyre avionëve të operojnë nga aeroporte më të vogla me pista më të shkurtra, duke rritur shkathtësinë dhe aksesin e tyre. Ky fleksibilitet i lejon pasagjerët të aksesojnë vende më të largëta, të shmangin bllokimet në aeroportet më të mëdha dhe potencialisht të kursejnë kohë duke fluturuar më afër destinacionit të tyre përfundimtar.

Dimensionet e Brendshme

Kur krahasojmë dimensionet e brendshme të Embraer Phenom 300 dhe Phenom 300E, është e qartë se të dy avionët ofrojnë hapësira të ngjashme kabine për pasagjerët. Të Phenom 300 ka një gjatësi të brendshme prej 17.16 këmbë, një lartësi të brendshme prej 4.92 këmbë dhe një gjerësi të brendshme prej 4.99 këmbë. Nga ana tjetër, të Phenom 300E ndan të njëjtën gjatësi dhe lartësi të brendshme, por ofron një kabinë pak më të gjerë me një gjerësi të brendshme prej 5.09 këmbë.

Një kabinë më e gjerë, siç shihet në Phenom 300E, u siguron pasagjerëve komoditet të shtuar dhe hapësirë ​​shtesë për ulje dhe lëvizje brenda avionit. Kjo gjerësi shtesë mund të përmirësojë përvojën e përgjithshme të udhëtimit, veçanërisht në fluturimet më të gjata ku pasagjerët mund të kalojnë më shumë kohë brenda kabinës.

Është e rëndësishme të theksohet se as Phenom 300 as Phenom 300E përmban një dysheme të sheshtë, e cila mund të ndikojë në komoditetin e pasagjerit dhe lehtësinë e lëvizjes brenda kabinës. Megjithatë, ky aspekt i dizajnit nuk e ul ndjeshëm përvojën e përgjithshme të kabinës.

Të dy avionët janë në gjendje të strehojnë deri në 10 pasagjerë, megjithëse shumica e konfigurimeve tipike lejojnë gjashtë pasagjerë në një rregullim të rehatshëm të ndenjëseve. Për të arritur kapacitetin maksimal prej 10 pasagjerësh, duhet të përfshihet një pasagjer i ulur në tualet me rripa dhe një tjetër në kabinë, pasi të dy avionët janë të certifikuar me një pilot. Ky fleksibilitet në kapacitetin e ndenjëseve plotëson nevojat dhe preferencat e ndryshme të pasagjerëve, duke siguruar një përvojë të gjithanshme udhëtimi.

Në përmbledhje, Embraer Phenom 300 dhe Phenom 300E ofrojnë dimensione të brendshme të ngjashme, me Phenom 300E me një kabinë pak më të gjerë për rehati të shtuar. Të dy avionët mund të transportojnë deri në 10 pasagjerë në konfigurime të caktuara, duke i bërë ata zgjedhje të përshtatshme për një sërë kërkesash udhëtimi.

I brendshëm

Kur krahasojmë ambientet e brendshme të Embraer Phenom 300 dhe Phenom 300E, është thelbësore të merren parasysh jo vetëm dimensionet, por edhe komoditeti dhe përvoja e përgjithshme për pasagjerët. Një faktor kritik që kontribuon në një përvojë të rehatshme fluturimi është mbajtja e një lartësie të ulët të kabinës.

Të dyja Phenom 300 dhe Phenom 300E shkëlqejnë në këtë aspekt, pasi ato ndajnë një lartësi kabine prej 6,600 këmbësh dhe mund të mbajnë një kabinë në nivelin e detit deri në 24,810 këmbë mbresëlënëse.

Një lartësi e ulët e kabinës është thelbësore sepse zvogëlon efektet e lodhjes dhe shqetësimit të lidhura me lartësinë, duke siguruar që pasagjerët të arrijnë në destinacionet e tyre duke u ndjerë të freskët dhe të pushuar mirë.

Duke mbajtur një kabinë në nivelin e detit në lartësi më të larta, Phenom 300 dhe Phenom 300E i jep përparësi komoditetit të pasagjerëve, duke i veçuar ata nga avionët e tjerë të biznesit në klasën e tyre.

Embraer Phenom 300

E vjetra Phenom 300 përmban një tualet privat, sisteme të kontrollit të klimës, ndriçim të kabinës LED dhe krenohet me një hapësirë ​​të bollshme bagazhesh në 76 metra kub. Të apasionuarit pas BMW do të ndihen si në shtëpinë e tyre kur të hyjnë Phenom Brendësia me stil 300, pasi vetë kabina është projektuar nga BMW Designworks USA.

I thjeshtë por elegant, modeli përmban një kabinë "Oval Lite" e cila është projektuar për të ofruar një atmosferë të bollshme me një dhomë të bollshme për kokën dhe shpatullat.

Brenda kabinës, njëmbëdhjetë dritaret sigurohuni që të ketë shumë ndriçim natyral gjatë fluturimeve gjatë ditës. Përshtatjet e brendshme janë gjithashtu të mundshme me një opsion divani me dy vende, si dhe me ndenjëse në klub. Së bashku, udhëtarët që kërkojnë një brendshme moderne, luksoze dhe të rehatshme me çmime të lehta avionësh sigurisht që do të jenë të kënaqur me Phenom 300.

Embraer Phenom 300

Embraer Phenom 300 Brendshme
Embraer Phenom 300 Brendshme
Embraer Phenom 300 Brendshme
Embraer Phenom 300 Brendshme

Embraer Phenom 300E

Embraer Phenom Brendësia e brendshme e kabinës 300E gjatë fluturimit me pjesën e brendshme blu
Embraer Phenom Bregu i brendshëm 300E me divan me galeri dhe ëmbëlsira
Embraer Phenom Sedilje e brendshme 300E me tavolinë jashtë dhe kufje në tavolinë
Embraer Phenom Kabinë e brendshme 300E me brendshme blu dhe gri, dritaret e dritares janë të mbyllura

Embraer Phenom 300E

Me numrat e performancës dhe të jashtme të Phenom 300E duke qenë shumë e ngjashme me atë të Phenom 300, mbetet të pyesim veten se ku kanë ndodhur ndryshimet e rëndësishme. Pasi futeni në avion, dallimet janë të qarta. Reagimet që Embraer marrë nga klientët ishte se ata e donin performancën, por komoditeti i brendshëm mund të përdorte disa punë.

Dhe kjo është pikërisht ajo që Embraer ka bërë me 300E, duke pretenduar se përditësimi përmban "një ridizajn total të brendësisë së 300". Tavolinat, hijet e dritareve, sediljet dhe panelet e tavanit janë përditësuar dhe ridizajnuar të gjitha. Lartësia e ulët e kabinës prej 6,600 këmbësh dhe niveli i qetë i zhurmës së kabinës prej vetëm 75 dB do t'ju sigurojnë që të mund të punoni ose të relaksoheni rehat, në mënyrë që të arrini në destinacionin tuaj sa më të rifreskuar.

Vendet e reja përmbajnë mbështetëse krahësh dhe mbështetëse të kofshëve të anuluara, së bashku me gjurmët që lejojnë që sediljet e kabinës të lëvizin larg nga muret anësore për të rritur sasinë e dhomës së shpatullave që ka çdo pasagjer, duke u dhënë pasagjerëve edhe më shumë hapësirë.

Mbështetësit e krahëve që tërhiqen gjithashtu krijojnë më shumë hapësirë ​​brenda kabinës, me Phenom 300E që përmban një korridor pak më të gjerë se gjenerata e mëparshme 300. Ulëset brenda këtij avioni të lehtë lejojnë një maksimum të shfrytëzimit të 11 personave (përfshirë ekuipazhin), duke rezultuar në një maksimum të 10 pasagjerëve. Ki parasysh se me 10 pasagjerë në bord do t'i njohësh shumë mirë në kohën që të zbresësh në destinacionin tënd.

Kabina e re është përshkruar si "të menduarit përpara" dhe përmban kontrollet e aktivizuara nga afërsia, ndriçimin e rregullueshëm, monitorët e ekranit prekës dhe Embraer gazers të patentuar. Kombinimi i zonave të shumta të personalizimit, një sistem i përparuar i kontrollit të kabinës që lejon integrimin e pajisjes portative dhe transmetimin pa tel të audios / videos, të gjitha këto duke shtuar përmirësimet e sofistikuara të brendshme.

Çmimi i kartës

Çmimi çarter për orë për Embraer Phenom 300 dhe Phenom 300E mund të ndryshojë bazuar në disa faktorë, por zakonisht Phenom 300E është pak më shumë i shtrenjtë për shkak të veçorive dhe performancës së tij të përmirësuar.

Mesatarisht, çmimi i kartës për Phenom 300 mund të variojnë nga 2,500 deri në 3,500 dollarë në orë, ndërsa Phenom 300E mund të kushtojë nga 3,000 deri në 4,000 dollarë në orë.

Është thelbësore të theksohet se këto çmime janë të përafërta dhe mund të ndikohen nga faktorë të ndryshëm, Duke përfshirë:

  1. Disponueshmëria e avionëve: Oferta dhe kërkesa për lloje të veçanta avionësh në një rajon të caktuar mund të ndikojë në çmimin e çarterit.
  2. Kohëzgjatja e udhëtimit: Udhëtimet më të gjata mund të rezultojnë në tarifa më të ulëta për orë, ndërsa udhëtimet më të shkurtra mund të kenë tarifa më të larta për orë për shkak të kostove fikse që lidhen me çdo fluturim.
  3. sezonaliteti: Çmimet e kartës mund të ndikohen nga periudhat e pikut të udhëtimit, të tilla si pushimet ose ngjarjet kryesore, dhe mund të rriten gjatë atyre kohërave.
  4. Tarifat e ripozicionimit: Nëse një avion duhet të ripozicionohet para ose pas një charter, mund të shkaktohen kosto shtesë dhe të përfshihen në çmimin e përgjithshëm.
  5. Shërbime të tjera: Kateringu, transporti tokësor ose shërbime të tjera të specializuara të kërkuara nga pasagjerët mund të ndikojnë në koston totale të kartës.

Çmimi i blerjes

Kur krahasojmë çmimet e blerjes së Embraer Phenom 300 dhe Phenom 300E, më e reja Phenom 300E vjen me një kosto fillestare më të lartë.

Një krejt e re Phenom 300 kishte çmimin 8,990,000 dollarë, ndërsa një i ri Phenom 300E kushton 9,450,000 dollarë.

Një aspekt i rëndësishëm për t'u marrë parasysh kur blini një avion është shkalla e amortizimit të tij.

La Phenom 300 amortizohet me një normë prej 4.32% në vit. Për shembull, një model i vitit 2015 i Phenom 300 vlerësohet të kushtojë 8,400,000 dollarë dhe pas tre vjetësh, vlera e tij do të ishte afërsisht 7,357,712 dollarë.

Nga ana tjetër, Phenom 300E ka një normë amortizimi më të ulët prej 2.31% në vit. Një model i vitit 2018 i Phenom 300E vlerësohet të kushtojë 9,100,000 dollarë dhe pas tre vjetësh, vlera e tij do të ishte rreth 8,483,825 dollarë.

Diferenca në normat e amortizimit midis dy modeleve të avionëve tregon se Phenom 300E mund të jetë një investim më i mirë për sa i përket ruajtjes së vlerës së tij me kalimin e kohës. Megjithatë, është thelbësore të peshoni përfitimet e veçorive dhe performancës së çdo avioni kundrejt kostove të tyre përkatëse për të përcaktuar se cili opsion i përshtatet më mirë nevojave dhe preferencave tuaja.

Ju mund të kërkoni për Embraer Phenom 300 Phenom 300 aeroplan për shitje këtu.

përmbledhje

Në përmbledhje, Embraer Phenom 300 dhe Phenom 300E janë të dy avionë biznesi mbresëlënës që plotësojnë një gamë të gjerë kërkesash udhëtimi. Ndërsa ato ndajnë shumë ngjashmëri, ka dallime të dukshme në performancën, dimensionet e kabinës dhe koston.

La Phenom 300E ofron performancë pak më të mirë me shtytje të rritur të motorit, lundrim me shpejtësi më të lartë dhe një interval maksimal pak më të gjatë në krahasim me Phenom 300. Sidoqoftë, Phenom 300 ka një shkallë ngjitjeje më të shpejtë. Të dy avionët kanë dimensione të brendshme të ngjashme, por Phenom 300E krenohet me një kabinë pak më të gjerë për rehati të shtuar të pasagjerëve.

Për sa i përket kostos, Phenom 300E ka një çmim fillestar blerjeje më të lartë dhe çmim të kartës për orë në krahasim me Phenom 300. Përkundër kësaj, the Phenom 300E ka një normë amortizimi më të ulët, duke e bërë atë një investim potencialisht më të mirë për sa i përket ruajtjes së vlerës së tij me kalimin e kohës.

Të dy avionët mbajnë një lartësi të ulët të kabinës, duke i dhënë përparësi komoditetit të pasagjerëve gjatë fluturimeve. Ato mund të strehojnë deri në 10 pasagjerë në konfigurime të caktuara, edhe pse aranzhimet tipike strehojnë rehat gjashtë pasagjerë.

Duke marrë parasysh të gjithë këta faktorë, zgjedhja midis Phenom 300 dhe Phenom 300E varet nga nevojat dhe preferencat specifike të operatorit. Të Phenom 300E mund të jetë opsioni i preferuar për ata që kërkojnë performancë dhe rehati të përmirësuar, ndërsa Phenom 300 mund të jetë më tërheqës për ata që kërkojnë një zgjidhje më kosto-efektive pa sakrifikuar shumë përsa i përket performancës dhe veçorive.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.