Kalo te përmbajtja kryesore
Detajet e avionit privat

Embraer Phenom Përmbledhje 100

By 8 shtator 20239th korrik, 2024Nuk ka komente8 min lexoi

Në harkun e gjashtë viteve, nga 2008 deri në 2014, Embraer prezantoi një kontribut të jashtëzakonshëm në kategorinë Very Light Jet (VLJ) — the Phenom 100.

Si një simbol i përsosmërisë inxhinierike, ky avion fuqizohet nga një palë motorë Pratt & Whitney Canada PW617F-E, të cilët i japin atij një shpejtësi mbresëlënëse lundrimi deri në 389 knots. Është interesante, megjithë shpejtësinë e tij fshikëzuese, Phenom 100 menaxhon një shpejtësi efikase të djegies së karburantit prej vetëm 90 gallonësh në orë.

Ky efikasitet, i shoqëruar me aftësinë e tij për të udhëtuar pa ndalesë deri në 1,178 milje detare, e bën atë një pretendent kryesor në kategorinë e tij.

Me kapacitetin për të akomoduar me lehtësi deri në 6 pasagjerë, Phenom 100 kishte një çmim prej 2.85 milion dollarë kur ishte i ri, dhe tani ka një çmim të përllogaritur për orar prej rreth 2,500 dollarë.

Pasqyrë & Histori

La Embraer Phenom 100, një avion shumë i lehtë me dy motorë, përfaqëson një moment historik të rëndësishëm për Embraer si sipërmarrje e saj inauguruese në fushën e avionëve të Dritës.

Ky aeroplan është projektuar nga toka, duke përfshirë konstruksionin e fortë, sistemet e thjeshtuara dhe të automatizuara dhe aftësitë për korrigjimin e shpejtë të dështimit që janë shenja dalluese të Embraermodele më të mëdha. Për më tepër, Phenom 100 është miratuar për operim me një pilot, duke rritur më tej tërheqjen e tij.

Embraer së pari njoftoi synimin e saj për të hyrë në segmentin Light Jets në 2005, me Phenom Emri 100 u zbulua në konventën vjetore të NBAA-s më vonë po atë vit. Të Phenom 100 mori fluturimin e saj të parë më 26 korrik 2007 dhe iu dha një certifikatë tipi nga Autoriteti Kombëtar i Aviacionit Civil të Brazilit më 9 dhjetor 2008.

Menjëherë pas, i pari Phenom 100 u dorëzua më 24 dhjetor 2008. Që atëherë, gjithsej 355 Phenom Janë prodhuar 100 avionë, me 338 ende në funksion sot.

Këto të dhëna ofrojnë një përmbledhje gjithëpërfshirëse të Phenom Historia e viteve 100 dhe statusi aktual, duke shërbyer si një burim i vlefshëm për blerësit e mundshëm dhe entuziastët e industrisë.

Embraer Phenom Performanca e 100

E pajisur me dy motorë Pratt dhe Whitney PW617F-E, Embraer Phenom 100 është një central elektrik në klasën e tij. Çdo motor gjeneron një shtytje bindëse prej 1,695 paund për ngritje, duke kontribuar në performancën mbresëlënëse të avionit.

Integrimi i një sistemi të Kontrollit Elektrik Dixhital të Autoritetit të plotë (FADEC) siguron efikasitet dhe thjeshtësi optimale gjatë operacioneve të fluturimit. Me një interval inspektimi të caktuar në 3,500 orë, këta motorë janë krijuar për jetëgjatësi dhe besueshmëri.

Për sa i përket aftësive të tij operative, Phenom 100 krenohet me një distancë të rehatshme prej 1,178 miljesh detare. Ai mund të ngjitet në një lartësi prej 37,000 këmbësh në vetëm 23 minuta, duke demonstruar kredencialet e tij të fuqishme të performancës.

Pavarësisht se është kategorizuar si një avion privat shumë i lehtë, Phenom 100 konkurron ashpër me avionët më të mëdhenj privatë si në performancë ashtu edhe në dimensionet hapësinore. Ajo ofron një lundrim me shpejtësi të lartë prej 380 knots shpejtësia e vërtetë e ajrit, duke tejkaluar konkurrentët e afërt në klasën e saj.

La Phenom 100 ka gjithashtu aftësi mbresëlënëse të performancës në tokë, me një distancë minimale ngritjeje prej vetëm 3,400 këmbësh dhe një distancë minimale uljeje prej 3,000 këmbësh.

Embraer Phenom Harta e Gjerësisë 100

Embraer Phenom 100 Brendshme

La Embraer Phenom 100 ofron një interier që është sa i gjerë dhe luksoz, një surprizë e këndshme duke pasur parasysh klasifikimin e tij si një avion shumë i lehtë. Kabina ka një gjatësi mbresëlënëse 11 këmbë, është 4 këmbë 11 inç e lartë dhe shtrihet 5 këmbë 1 inç në gjerësi.

Kjo hapësirë ​​bujare përkthehet në një vëllim total të kabinës prej 305 metra kub, duke siguruar hapësirë ​​të mjaftueshme për pasagjerët për të lëvizur rehat. Për më tepër, avioni paraqet një kapacitet të konsiderueshëm bagazhi prej 55 metra kub, duke adresuar nevojat e udhëtimit të pasagjerëve të tij.

Embraer Phenom 100 kabina e brendshme e avionit të skuadriljes RAF 45(R).
Foto: Cpl Adam Fletcher – RAF/MOD, OGL v1.0OGL v1.0, nëpërmjet Wikimedia Commons

Estetikisht, Phenom Dizajni i kabinës së viteve 100 është një përzierje harmonike e rehatisë dhe stilit. Ai përmban sedilje të mëdha, të veshura me susta prej lëkure, të pajisura me mbështetëse krahësh, priza elektrike dhe kontrolle të shumta brenda mundësive të lehta, duke siguruar një përvojë të këndshme dhe të përshtatshme udhëtimi.

Estetika tërheqëse e kabinës përmirësohet më tej nga aplikimi i vazhdueshëm i përfundimit të drurit të imët në të gjithë brendësinë e saj.

Për më tepër, Phenom 100 ofron shtatë opsione të paracaktuara të fabrikës për konfigurimin e brendshëm, duke ofruar fleksibilitet për t'iu përgjigjur preferencave individuale.

Me aftësinë për të akomoduar katër pasagjerë dhe një pilot të vetëm, ky avion i vogël privat shërben si një zgjidhje ideale për individët ose kompanitë e vogla që kërkojnë një udhëtim ajror efikas, të rehatshëm dhe elegant.

Në thelb, Embraer Phenom 100 ilustron sesi dizajni i përpiktë dhe veçoritë e menduara mund të lartësojnë përvojën e udhëtimit me avion privat, duke ofruar një paketë gjithëpërfshirëse të performancës, komoditetit dhe stilit.

Ju mund personalizoni brendësinë e çdo Embraer avion këtu.

Embraer Phenom 100 kabinë

La Embraer Phenom 100 krenohet me një kabinë të avancuar, të pajisur me paketën avionike Prodigy tërësisht prej xhami, një sistem i bazuar në G1000 të njohur të Garmin.

Ky konfigurim i avancuar përfshin tre ekrane me definicion të lartë, me ngjyra të plota: dy Ekrane Primare të Fluturimit (PFD) dhe një Ekran me shumë funksione (MFD).

Këto ekrane ofrojnë informacion të integruar, të lehtë për t'u lexuar, duke rritur aftësinë e pilotit për të monitoruar sistemet e avionëve, për të ruajtur ndërgjegjësimin për situatën dhe për të menaxhuar në mënyrë efektive planifikimin e fluturimit.

Embraer Phenom Pamje 100 e kabinës me avionikë të aktivizuar të skuadronit të Forcave Ajrore Mbretërore 45(R)
Foto: Cpl Adam Fletcher – RAF/MOD, OGL v1.0OGL v1.0, nëpërmjet Wikimedia Commons

E projektuar me një theks në funksionalitetin e përqendruar te përdoruesi, faqosja e kabinës i jep përparësi aksesit dhe lehtësisë së përdorimit. Të gjitha mjetet dhe kontrollet thelbësore janë të vendosura në mënyrë të përshtatshme brenda mundësive, duke i lejuar pilotit të fokusohet në fluturimin e avionit me shpërqendrim minimal.

Një nga veçoritë e spikatura të Phenom Kabina e 100 është përfshirja e GFC 700, një sistem novator i kontrollit automatik të fluturimit (AFCS). Ky sistem autopilot plotësisht dixhital, me dy kanale, me tre boshte ilustron përkushtimin e avionit për të shfrytëzuar teknologjinë për të përmirësuar siguri dhe performancës.

Embraer Phenom 100 Kosto e Kartës

Marrja me qira e një avioni privat si p.sh Embraer Phenom 100, fillon me një kosto të vlerësuar prej rreth 2,500 dollarë në orë.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se kjo tarifë bazë për orë nuk përfshin të gjitha shpenzimet e mundshme. Tarifat shtesë si taksat, karburantet dhe tarifat e tjera ndihmëse zakonisht faturohen veçmas.

Çmimi total i çarterit për një avion privat është ndikuar nga disa faktorë, dy prej të cilave janë veçanërisht të rëndësishme.

Së pari, viti i markës dhe modelit të avionit mund të ndikojë në kosto. Modelet më të fundit ose ato me veçori të avancuara mund të kenë çmime më të larta për shkak të aftësive të tyre të përmirësuara të performancës ose komoditeteve shtesë luksoze.

Së dyti, specifikat e orarit të fluturimit luajnë gjithashtu një rol vendimtar në përcaktimin e çmimit të çarterit. Faktorë të tillë si drejtimi i udhëtimit, numri i pasagjerëve dhe pesha totale e bagazhit mund të ndikojnë në koston përfundimtare.

Për shembull, rrugët më të gjata që kërkojnë më shumë karburant, ose shuma më të mëdha të pasagjerëve dhe bagazheve që kërkojnë avionë më të mëdhenj, ka të ngjarë të rrisin çmimin e përgjithshëm të çarterit.

Embraer Phenom 100 Kostoja e blerjes

La Embraer Phenom 100 zakonisht ka një kosto blerjeje që varion nga 1.5 deri në 3 milion dollarë për një shembull të zotëruar më parë.

Kur është i ri, Phenom 100 kishte një çmim liste prej 4.5 milion dollarë.

Megjithatë, është thelbësore të theksohet se çmimi përfundimtar i blerjes mund të ndikohet nga disa faktorë, ku viti i prodhimit është një nga më të rëndësishmit. Për shembull, modelet më të reja mund të kenë çmime mbi diapazonin tipik për shkak të veçorive të tyre moderne dhe përdorimit më të ulët.

Përveç kostos fillestare të blerjes, blerësit e mundshëm duhet të llogarisin edhe kostot operative vjetore, të cilat vlerësohen në rreth 600,000 dollarë. Këto shpenzime përfshijnë komponentë të ndryshëm kritikë si karburanti, pagat e ekuipazhit dhe të rregullta mirëmbajtje.

Vlera e një avioni privat në pronësi të mëparshme ndikohet nga disa faktorë.

Së pari, gjendja e avionit luan një rol vendimtar. Një avion i mirëmbajtur me një histori shërbimi të pastër zakonisht do të ketë një vlerë më të lartë rishitjeje.

Së dyti, orët totale të fluturimit të regjistruara nga avioni mund të ndikojnë ndjeshëm në vlerën e tij të tregut në pronësi të mëparshme; më pak orë fluturimi mund të kontribuojnë në një vlerë më të lartë rishitjeje.

Embraer Phenom Specifikimet Teknike 100

Varg1,178 nm
Shpejtësia e lundrimit389 knots
TavanKëmbët 41,000
Distanca e ngritjesKëmbët 3,400
Distanca e UljesKëmbët 3,000
Numri i udhëtarëve6
Presioni i kabinës8.4 PSI
Lartësia e kabinësKëmbët 8,000
Fillimi i prodhimit2008
Fundi i prodhimit2014
Kapaciteti i bagazhit70 Këmbë Kub
Pesha maksimale e ngritjeslbs 10,472
Pesha maksimale e uljeslbs 9,766
Gjatësia e jashtmeKëmbët 42.1
Lartësia e jashtmeKëmbët 14
hapje e krahëveKëmbët 40
Gjatësia e brendshmeKëmbët 11
Gjerësia e BrendshmeKëmbët 5
Lartësia e brendshmeKëmbët 4
Prodhimi i motoritPratt & Whitney Kanada
Modeli i MotoritPW617F-E
Djegia e karburantit90 gallon në orë
Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.