Embraer Lineage 1000E kundrejt Gulfstream G650ER

Embraer Lineage 1000E Jashtme

La Embraer Lineage 1000E dhe Gulfstream G650ER janë dy nga avionët më luksozë në treg.

Pavarësisht kësaj, ka disa dallime kritike midis avionëve që duhet të adresohen.

Për shembull, Lineage 1000E filloi në jetë si një avion komercial i bazuar në E190. Nga ana tjetër, Gulfstream G650ER është ndërtuar me qëllim për të qenë një avion biznesi me rreze të gjatë.

Prandaj, edhe pse në pamje të parë mund të duken të ngjashme, ato përdoren për profile shumë të ndryshme misioni.

Për të ndihmuar në këtë krahasim, ne do të përdorim veçorinë tonë të krahasimit të shërbimit Premium, të cilin mund ta mësoni më shumë për këtu.

Performance

Duke pasur parasysh madhësinë shtesë të Lineage 1000E, nuk është çudi që motorët janë më të fuqishëm. Të Embraer Lineage 1000E mundësohet nga dy motorë General Electric CF34-10E7-B. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 18,000 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Lineage 1000E është 36,000 lbs.

Nga ana tjetër, Gulfstream G650ER mundësohet nga dy motorë Rolls-Royce BR725. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 16,900 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G650ER është 33,800 lbs.

Përveç fuqisë totale të shtytjes, G650ER ia kalon Lineage 1000E pothuajse në çdo kategori.

Së pari, lartësia maksimale. G650ER mund të lundrojë 10,000 këmbë më lart se sa Lineage 1000E, duke pasur një lartësi maksimale lundrimi prej 51,000 këmbë kundrejt 41,000 këmbëve për Lineage 1000E

Së dyti, G650ER mund të ngjitet më shpejt me një shpejtësi ngjitjeje prej 3,396 këmbë në minutë krahasuar me 3,017 këmbë në minutë.

Për më tepër, Gulfstream G650ER është shumë më i shpejtë se Embraer Lineage 1000E

La Gulfstream G650ER mund të lundrojë me lehtësi me 0.90 Mach ndërsa Lineage 1000E ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej 0.82 Mach.

Kur përpiqeni të merrni rrezen maksimale nga çdo avion, G650ER është akoma më i shpejtë, duke pasur një shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë prej 0.85 Mach. Në krahasim, Lineage 1000E ka një shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë prej 0.79 Mach.

Dhe, mbi të gjitha këto, G650ER është më efikas duke djegur mesatarisht 490 gallon karburant në orë, ndërsa Lineage 1000E djeg rreth 626 gallon karburant në orë.

Varg

La Gulfstream G650ER është i aftë të fluturojë shumë më larg se sa Embraer Lineage 1000E pa pasur nevojë për karburant.

La Lineage 1000E është në gjendje të fluturojë deri në 4,600 milje detare (5,294 milje / 8,519 km) pa pasur nevojë për karburant.

Në krahasim, Gulfstream G650ER është i aftë të fluturojë deri në 7,500 milje detare (8,631 milje / 13,890 km) pa pasur nevojë për karburant.

Kjo, pra, do të thotë se Gulfstream G650ER është i aftë të fluturojë nga Nju Jorku në çdo vend në Amerikën e Veriut, Amerikën e Jugut, Evropë, Afrikë dhe pjesën më të madhe të Azisë pa pasur nevojë për karburant.

La Lineage 1000E, nga ana tjetër, është në gjendje të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në Amerikën e Veriut, pjesën më të madhe të Amerikës së Jugut, Evropës dhe pjesëve të Afrikës.

Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se shifrat e gamës së deklaruar nga prodhuesi janë skenari më i mirë, duke supozuar kushte ideale dhe peshë minimale.

Si rezultat, diapazoni maksimal i botës reale do të ndryshojë.

Gama maksimale e Embraer Lineage 1000E dhe Gulfstream G650ER nga Nju Jorku

Performanca në tokë

Pavarësisht nga madhësia shtesë e Linage 1000E, ai është në gjendje të ngrihet në një distancë më të shkurtër se sa Gulfstream G650ER

La Embraer Lineage 1000E ka një distancë minimale ngritjeje prej 6,076 këmbësh. Në krahasim, Gulfstream G650ER ka një distancë minimale ngritjeje prej 6,299 këmbësh.

Një distancë më e shkurtër e ngritjes do t'i lejojë avionit (dhe si rrjedhojë edhe juve) të vizitoni më shumë aeroporte. Kjo do të zvogëlojë kohën e përgjithshme të udhëtimit pasi do të jeni në gjendje të arrini dhe të niseni më afër vendndodhjeve tuaja fundore.

Kur bëhet fjalë për distancën e uljes, Linage 1000E edhe një herë tejkalon G650ER.

La Lineage 1000E ka një distancë minimale uljeje prej 2,038 këmbësh. Ndërsa distanca minimale e uljes së G650ER është 3,000 këmbë.

Përsëri, ashtu si shifrat e diapazonit, këto shifra të performancës në terren përfaqësojnë një skenar të rastit më të mirë. Kjo është duke supozuar kushte optimale dhe peshë minimale. Prandaj, këto shifra janë shumë minimale absolute.

Dimensionet e Brendshme

Duke pasur parasysh se Lineage 1000E bazohet në një aeroplan rajonal dhe ka, siç mund ta prisnit, një kabinë më të madhe se G650ER.

Pjesa e brendshme e 1000E ka gjatësi 84.32 këmbë, lartësi 6.56 këmbë dhe gjerësi 8.76 këmbë.

Në krahasim, G650ER ka vetëm 53,58 këmbë në gjatësi të brendshme, 6.27 këmbë në lartësi dhe 8.17 këmbë në gjerësi.

Sigurisht, G650ER nuk është aspak një avion i vogël. Megjithatë, të Lineage 1000E është në një ligë tjetër dhe është shumë më i pozicionuar për të konkurruar me linjën e avionëve si Boeing Business Jet dhe Airbus Corporate Jet.

Gjatësia shtesë e Lineage 1000E jo vetëm që lejon më shumë ndenjëse, por edhe më shumë hapësira banimi – të tilla si dhoma gjumi të dedikuara dhe zona ngrënieje.

Për më tepër, lartësia dhe gjerësia më e madhe e bëjnë më të lehtë për pasagjerët lëvizjen rreth avionit gjatë fluturimit me një korridor më të gjerë dhe më shumë hapësirë ​​mbi supet duke e bërë ndenjësen më të rehatshme. Për më tepër, një kabinë më e madhe në përgjithësi e bën brendësinë të ndjehet më e gjerë.

I brendshëm

Dorëzimet e Lineage 1000E filloi në 2013, krahasuar me dërgesat e G650ER duke filluar në 2014.

Të dy avionët janë në gjendje të transportojnë deri në 19 pasagjerë. Megjithatë, duke pasur parasysh kabinën më të madhe të Lineage 1000E, ka më shumë hapësirë ​​për pasagjer.

Një zonë që shpesh anashkalohet kur krahasohet komoditeti i avionit është lartësia e kabinës. Një lartësi më e ulët e kabinës redukton efektet e vonesës së avionit dhe siguron një atmosferë më të këndshme të kabinës.

Kjo është ajo ku Lineage 1000E të qenit një avion i konvertuar është një disavantazh.

Lartësia maksimale e kabinës Lineage 1000E është vetëm 7,000 këmbë krahasuar me një lartësi maksimale të kabinës prej 4,100 këmbësh për G650ER.

Këto shifra janë kur çdo avion është duke lundruar në lartësinë e tij maksimale dhe G650ER mund të lundrojë 10,000 këmbë më lart se 1000E. Prandaj, G650ER jo vetëm që ka një lartësi më të ulët të kabinës në përgjithësi, por ka një lartësi më të ulët të kabinës edhe kur është në 51,000 këmbë dhe Lineage 1000E është në 41,000 këmbë.

Kjo ilustrohet më së miri nga lartësia deri në të cilën çdo avion është në gjendje të mbajë një kabinë në nivelin e detit. Të Lineage 1000E mund të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në 22,796 këmbë ndërsa Gulfstream G650ER është në gjendje të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në 31,900 këmbë.

Embraer Lineage 1000E

Brendësia e Lineage 1000E është e vështirë të krahasohet me avionët e tjerë në segment për shkak të dizajnit, shijes dhe lulëzimit të brendshëm. Kabina është 84 këmbë e gjatë dhe ka 6 këmbë 7 inç vertikalisht, kështu që edhe individët më të gjatë mund të shëtisin në korridor pa kërcitur qafën. Avioni i përsosur nëse dëshironi të punoni në ajër, të darkoni, të pushoni dhe të relaksoheni ose nëse dëshironi të flini gjatë një fluturimi natën.

Me mundësinë e një suite master që përmban një dush shëtitje dhe një shtrat të madh, mund të jeni i sigurt që do të arrini në destinacionin tuaj të freskët dhe të gatshëm për të sulmuar ditën. Një galeri e pajisur plotësisht në të dy anët është mënyra perfekte për të përgatitur kuzhinë të nivelit gustator ndërsa jeni duke fluturuar.

Duke shfaqur një sistem plotësisht dixhital të menaxhimit të kabinës Honeywell Ovation Select, pasagjerët mund të zgjedhin nga një gamë e gjerë argëtimi në kabinë dhe të kontrollojnë plotësisht ambientin e kabinës dhe sistemet e komunikimit në bord.

E gjithë kjo maksimizon komoditetin dhe produktivitetin gjatë fluturimit. Kur në bord a Lineage 1000E do të gjeni pesë zona luksoze të kabinës për të akomoduar një zonë për të ngrënë, argëtuar, punuar dhe relaksuar. Nëse po e zgjidhni avionin nga i ri, ka qindra konfigurime dhe kombinime zonash nga të cilat mund të zgjidhni. Për më tepër, 1000E përmban një nga ndarjet më të mëdha të bagazheve në industrinë e avionëve privatë, me 323 metra kub hapësirë ​​ruajtëse në këmbë, së bashku me një ndarje të jashtme prej 120 këmbësh kub.

Embraer Lineage 1000E

Embraer Lineage 1000E Brendshme
Embraer Lineage 1000E Brendshme
Embraer Lineage 1000E Brendshme
Embraer Lineage 1000E Brendshme

Gulfstream G650ER

Gulfstream G650ER Brendshme
Gulfstream G650ER Brendshme
Gulfstream G650ER Brendshme
Gulfstream G650ER Brendshme

Gulfstream G650ER

Sigurisht, G650ER ka një brendshme fantastike siç pritet me një Gulfstream. Brendësia është identike me atë të standardit G650.

G650ER krenohet me një brendshme të gjerë – e përshkruar si “një largim i rafinuar mbi retë”. Kabina mund të ketë deri në katër zona banimi, të mjaftueshme për të punuar, drekuar, argëtuar dhe relaksuar.

Me një nga kabinat më të qeta në aviacionin e biznesit, G650ER është vendi i përsosur për t'u çlodhur. G650ER ka një nivel të zhurmës së kabinës prej vetëm 47 decibel. Një lartësi e kabinës prej 4,100 metrash është më e ulta në aviacionin e biznesit. 4,100 metra është lartësia e kabinës kur kryqëzoni në 51,000 këmbë. Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se kur lundroni nën 51,000 metra lartësia e kabinës është edhe më e ulët.

Këta dy faktorë kombinohen për të garantuar që G650ER është jashtëzakonisht komod. Për më tepër, zhurma e ulët e kabinës dhe ajri 100% i pastër sigurojnë që ju të mbërrini në destinacionin tuaj me vonesë minimale të avionit.

Me 16 të markës tregtare Gulfstream dritare të mëdha, ovale sigurojnë kabinën me një bollëk të dritës natyrore.

Sigurimi i komoditetit dhe produktivitetit, GulfstreamVendet e bëra me dorë ju lejojnë të vendoseni dhe të shijoni udhëtimin. Çdo vend është i pozicionuar pranë një dritareje.

Kur qarkullon rreth globit, siç pritej, G650ER është në gjendje të sigurojë shtretër plotësisht të sheshtë për pasagjerët. Të gjitha sediljet teke dhe divanët shndërrohen në krevate, duke ju siguruar një gjumë të mirë.

Fluturimi me G650ER ju jep të drejtën për komoditete të nivelit të lartë të kabinës. Prisni lidhje WiFi, një TV me ekran të sheshtë 42 inç, monitorë video dhe pajisje të gjera galere.

Çmimi i kartës

Të dy avionët kushtojnë afërsisht të njëjtën gjë për t'u marrë me qira, me të dy Lineage 1000E dhe G650ER që kanë një çmim të përllogaritur për orar prej 11,000 $ - 12,000 $ në orë.

Mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ka një larmia e faktorëve që mund dhe do të ndikojë në çmimin charter të një avioni privat.

Çmimi i blerjes

Kur këta avionë ishin të rinj, Embraer Lineage 1000E kushton dukshëm më pak se Gulfstream G650ER, me një çmim prej 50 milionë dollarësh krahasuar me çmimin e ri të listës prej 70 milionë dollarësh të G650ER.

Megjithatë, Lineage 1000E e ka mbajtur vlerën më mirë gjatë viteve, duke humbur vetëm 1.19% të vlerës nga viti në vit. Në krahasim, G650ER vlerësohet të humbasë rreth 6.5% të vlerës së tij në vit.

Prandaj, vlerësohet se një vit model 2016 Lineage 1000E ka një vlerë sot prej pak më pak se 49 milionë dollarë. Ndërsa një G650ER e së njëjtës moshë ka një vlerë të vlerësuar prej vetëm 43 milionë dollarë.

Për më tepër, nëse do t'i blinit këta avionë sot dhe do t'i shisnit në 3 vjet, atëherë Lineage 1000E do të vlente pak më shumë se 47 milionë dollarë ndërsa G650ER do të kishte vlerë pak më shumë se 35 milionë dollarë.

Prandaj, për sa i përket zhvlerësimit të parasë reale, Embraer do të humbiste më pak se 2 milionë dollarë ndërsa Gulfstream do të humbiste 8 milionë dollarë.

përmbledhje

La Gulfstream G650ER është një avion luksoz dhe shumë i aftë, dhe nuk është çudi që është i popullarizuar në mesin e CEO-ve (p.sh. Elon Musk & Bill Gates).

Megjithatë, Lineage 1000E përfaqëson shumë avionë për para dhe do ta mbajë vlerën e tij jashtëzakonisht mirë.

Të metat kryesore të Lineage 1000E mund të gjurmohet në jetën e tij të mëparshme si një aeroplan komercial, që do të thotë se nuk mund të fluturojë aq larg ose aq shpejt sa Gulfstream. Për më tepër, ai djeg shumë më tepër karburant në orë dhe ka një lartësi shumë më të lartë të kabinës.