Kalo te përmbajtja kryesore

La Embraer Lineage 1000 është një aeroplan VIP aeroplan biznesi që është prodhuar midis 2009 dhe 2013.

Me hapësirë ​​për deri në 19 pasagjerë, Lineage 1000 është në gjendje të lundrojë pa ndalesë deri në 4,500 milje detare (5,179 milje / 8,334 km) dhe ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej 470 knots.

Kur është i ri, Lineage 1000 kishte një çmim prej 53 milionë dollarësh. Sot në tregun e zotëruar paraprakisht Lineage 1000 ka një vlerë mesatare prej 22.5 milion dollarë.

La Lineage 1000 ka kosto fikse vjetore prej 629,815 dollarë dhe një kosto variabile për orë prej 4,445 dollarë.

Prandaj, nëse do të fluturonit Lineage 1000 200 orë në vit do të kushtonte gjithsej 1,518,932 dollarë.

Nëse kërkoni të kartë la Lineage 1000 ka një kosto të vlerësuar prej 11,000 dollarë në orë.

Lloji i KostosSasia
Kostoja e blerjes$22,500,000
Kostot fikse$629,815
Vlerësoni për orë$4,445
Fluturim 200 orë në vit$1,518,932
Fluturim 400 orë në vit$2,408,049
Kostot totale vjetore të vlerësuara për operimin e Embraer Lineage 1000. Ju lutemi vini re se të gjitha çmimet janë vetëm vlerësime dhe në USD.

Embraer Lineage 1000 Llogaritësi i Buxhetit Vjetor

Përdorni llogaritësin më poshtë për të llogaritur buxhetin vjetor të vlerësuar për të operuar Embraer Lineage 1000.

Thjesht shkruani numrin e orëve në vit dhe merrni klikimin "Merrni Buxhetin Vjetor". Më poshtë do të shihni buxhetin vjetor të parashikuar për zotërimin dhe funksionimin e Lineage 1000.

Vlera përfundimtare merr parasysh kostot fikse dhe ato variabile. Ju lutemi vini re se vlera përfundimtare është vetëm një vlerësim. Për më tepër, vini re se të gjitha vlerat janë në USD.

Orët Vjetore të Fluturuara:


orëEmbraer Lineage Buxheti vjetor 1000:

$0 në vit


Lineage 1000 Ndarja e Kostos Fikse

Kur bëhet fjalë për kostot fikse, ka gjashtë kritere që janë identifikuar si kontribuesit më të mëdhenj në koston vjetore të funksionimit.

Këto kosto janë paga e ekuipazhit, trajnimi i ekuipazhit, hangar, sigurimin, menaxhimin dhe më pas kostot fikse shtesë, të ndryshme.

Tabela më poshtë detajon koston e vlerësuar të secilës kosto fikse për Embraer Lineage 1000.

Kosto fikseShpenzimet vjetore
Paga e ekuipazhit$309,414
Trajnimi i ekuipazhit$50,453
hangar$124,897
Sigurim$38,563
drejtuesit$78,000
Ndryshme Fixed$28,488
Total$629,815
Kostot fikse vjetore të vlerësuara për Embraer Lineage 1000. Ju lutemi vini re se të gjitha çmimet janë vetëm vlerësime dhe në USD.

Lineage 1000 Ndarja e Kostos së Ndryshueshme

Kostot e ndryshueshme janë ato që ndryshojnë në varësi të përdorimit të avionit. Kostot e ndryshueshme mund të ndahen në copa për orë.

Kjo, pra, rezulton në një shifër të ndryshueshme për orë të kostos. Kjo shifër është kostoja për orë që avioni fluturohet.

Janë pesë faktorë që ne kemi ndërtuar në shifrën e kostos variabël për orë. Këto vlera janë kostoja e karburantit, mirëmbajtje, tarifat e riparimit të motorit, ekuipazhit, uljes dhe trajtimit, së bashku me kosto të tjera të ndryshme.

Të gjitha këto variabla janë proporcionale me numrin e orëve të fluturuara. Për shembull, sa më shumë që fluturoni me avion, aq më shumë karburant do të përdorë.

Shikoni më poshtë për një tabelë të vlerësuar të kostove të ndryshueshme për orë kur operoni Embraer Lineage 1000.

Kosto e ndryshueshmeShpenzoni për orë
Kostoja e karburantit$2,755
Mirëmbajtje$450
Riparimi i motorit$690
Tarifat e ekuipazhit / uljes / trajtimit$400
Ndryshore e Ndryshme$150
Total$4,445
Kostot e vlerësuara të ndryshueshme për orë për Embraer Lineage 1000. Ju lutemi vini re se të gjitha çmimet janë vetëm vlerësime dhe në USD.
Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.