Kalo te përmbajtja kryesore

La Embraer Legacy 500 Dassault Falcon 2000LXS are two capable super midsize jets that can cruise far and fast.

Megjithatë, ka dallime thelbësore midis këtyre avionëve që potencialisht do të ndikojnë në efektivitetin e këtyre avionëve për profilin tuaj të misionit.

Prandaj, le të hedhim një vështrim të thellë në ngjashmëritë dhe ndryshimet midis këtyre dy avionëve.

Embraer Legacy 500 E jashtme
Dassault Jashtëm 2000LXS

Performance

Performanca është gjithmonë një konsideratë kryesore kur krahasoni dy avionë.

La Embraer Legacy 500 mundësohet nga motorët Honeywell HTF7500E, secili siguron një fuqi shtytjeje prej 7,036 lbs (3,193 kg). Kjo arrin një prodhim të përgjithshëm të shtytjes prej 14,072 lbs (6,386 kg) për aeroplanin.

Në krahasim, Dassault Falcon 2000LXS është i pajisur me motorë Pratt & Whitney Canada PW308C, secili duke dhënë 7,000 lbs (3,175 kg) shtytje. Kjo e sjell fuqinë totale të shtytjes në 14,000 lbs (6,350 kg).

Pavarësisht nga Falcon 2000LXS duke pasur pak më pak shtytje, është në gjendje të lundrojë lehtësisht më shpejt se Legacy, me një shpejtësi maksimale lundrimi prej 490 knots (908 km/h) kundrejt 466 knots (864 km/h) të Legacy 500.

Megjithatë, kur përpiqeni të nxirrni diapazonin maksimal, Legacy 500 është në gjendje të fluturojë më shpejt me një shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë prej 439 knots (813 km/h) krahasuar me 435 knots (806 km/h) për Falcon 2000LXS

Kur bëhet fjalë për lartësinë maksimale, Falcon 2000LXS është në gjendje të lundrojë më lart se Legacy 500.

La Legacy 500 mund të arrijë një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh (13,716 metra) dhe lartësia fillestare e lundrimit është 43,000 këmbë (13,106 metra). Në krahasim, FalconLartësia maksimale e arritshme e tij është 47,000 këmbë (14,326 metra), dhe lundron fillimisht në 41,000 këmbë (12,497 metra).

Për më tepër, Falcon 2000LXS është në gjendje të arrijë në lartësinë fillestare të lundrimit më shpejt, me një shpejtësi ngjitjeje prej 4,310 këmbë (1,314 metra) në minutë krahasuar me 3,866 këmbë (1,179 metra) në minutë për Legacy 500.

Sa i përket konsumit të karburantit, Legacy 500 djeg 243 gallon (920 litra) karburant në orë. Kjo është më e ulët se Falcon 2000LXS që djeg mesatarisht 269 gallon (1,018 litra) karburant në orë.

Një shpejtësi më e lartë lundrimi, siç është ajo e Falcon 2000LXS, lejon kohë më të shpejta udhëtimi, duke e bërë atë të përshtatshëm për ata që kanë prioritet efikasitetin dhe menaxhimin e kohës.

Nga ana tjetër, një lartësi maksimale më e lartë, e arritur edhe nga Falcon 2000LXS, i mundëson avionit të shmangë trafikun ajror dhe sistemet e motit, duke rezultuar në fluturime më të buta dhe më pak turbulenca.

Megjithatë, Legacy 500 ka një djegie më të ulët të karburantit për orë, që përkthehet në kursime të kostos.

Duke supozuar se karburanti i Jet A kushton 6 dollarë për gallon dhe duke marrë parasysh një kohë fluturimi vjetore prej 300 orësh, Embraer Legacy 500 do të përdornin 72,900 gallon (276,078 litra) karburant në vit. Kjo do të kushtonte 437,400 dollarë.

Në të kundërt, Dassault Falcon 2000LXS do të konsumonte 80,700 gallona (305,406 litra), duke kushtuar 484,200 dollarë. Prandaj, duke zgjedhur Legacy 500 do të rezultonte në një kursim vjetor prej $46,800.

Varg

Kur bëhet fjalë për diapazonin, Legacy 500 mund të përshkojë 3,125 milje detare (5,787 kilometra) pa pasur nevojë për karburant.

Nga ana tjetër, Falcon 2000LXS ofron një shtrirje më të zgjeruar prej 4,000 milje detare (7,408 kilometra).

Siç mund ta shihni nga harta më poshtë, Falcon 2000LXS është në gjendje të udhëtojë pa pushim nga Nju Jorku në pjesën më të madhe të Evropës. Ndërsa Legacy 500 mund teknikisht kaloni Atlantikun, do të ndikohet shumë nga moti dhe pesha. Prandaj, nuk ka gjasa që ju të jeni në gjendje të garantoni gjithmonë një kalim transatlantik.

Këto shifra përfaqësojnë gamën maksimale në kushte optimale dhe janë subjekt i ndryshimit për shkak të faktorë të ndryshëm.

Një faktor vendimtar që ndikon në këto shifra është pesha totale e avionit, duke përfshirë pasagjerët, bagazhin dhe karburantin.

Një rritje e ngarkesës përgjithësisht çon në konsum më të lartë të karburantit, i cili nga ana tjetër zvogëlon diapazonin efektiv.

Kushtet e motit gjithashtu kanë një ndikim të rëndësishëm në varg. Për shembull, përballja me erëra të forta të kundërta gjatë një fluturimi mund të çojë në djegie të shtuar të karburantit, duke ulur kështu diapazonin.

Anasjelltas, erërat e pasme mund të rrisin gamën duke reduktuar konsumin e karburantit. Së fundi, lartësia në të cilën operon avioni mund të ndryshojë rrezen. Në mënyrë tipike, fluturimi në lartësi më të larta rezulton në më pak rezistencë ajri, duke çuar në konsum më të ulët të karburantit dhe në këtë mënyrë duke zgjeruar rrezen.

Duke pasur parasysh diapazonin e tyre përkatës, të dyja Legacy 500 dhe Falcon 2000LXS mund të lidhë një sërë çiftesh qytetesh, duke ofruar fleksibilitet të madh për udhëtarët.

Gama maksimale e Legacy 500 dhe Falcon 2000LXS duke filluar nga Nju Jorku

Performanca në tokë

Kur krahasojmë performancën e tokës së Embraer Legacy 500 dhe Dassault Falcon 2000LXS, ka disa dallime të dukshme.

La Legacy 500 kërkon një distancë ngritjeje prej 4,084 këmbësh (1,245 metra) dhe një distancë uljeje prej 2,122 këmbësh (647 metra).

Në të kundërt, Falcon 2000LXS kërkon një distancë më të gjatë ngritjeje prej 5,878 këmbë (1,792 metra), por ka një distancë pak më të gjatë uljeje prej 2,260 këmbësh (689 metra).

Një distancë më e shkurtër e ngritjes, siç shihet me Legacy 500, ofron disa përfitime.

Ai lejon aeroplanin të operojë nga aeroporte më të vogla që mund të kenë pista më të shkurtra, të cilat mund të ofrojnë më shumë fleksibilitet dhe komoditet për pasagjerët. Kjo gjithashtu do të thotë se avioni mund të mbajë një ngarkesë më të rëndë pa pasur nevojë për një pistë më të gjatë.

Në mënyrë të ngjashme, një distancë më e shkurtër uljeje mund të rritet siguri marzhet duke reduktuar rrezikun e tejkalimit të pistës, veçanërisht në kushte të pafavorshme moti ose në aeroporte me pista më të shkurtra.

Këto shifra përfaqësojnë skenarin më të mirë, që do të thotë se ato supozojnë kushte optimale. Faktorë të ndryshëm mund të ndikojë në performancën tokësore të një avioni.

Së pari, pesha e avionit, duke përfshirë pasagjerët, ngarkesën dhe karburantin, mund të ndikojë ndjeshëm si në distancën e ngritjes ashtu edhe atë të uljes. Sa më i rëndë të jetë avioni, aq më e gjatë nevojitet pista si për ngritje ashtu edhe për ulje.

Së dyti, kushtet e motit, veçanërisht shpejtësia dhe drejtimi i erës, mund të ndikojnë gjithashtu në performancën e tokës. Për shembull, erërat e kundërta mund të zvogëlojnë distancat e ngritjes dhe uljes, ndërsa erërat e pasme mund t'i rrisin ato.

Së fundi, lartësia e aeroportit luan gjithashtu një rol. Aeroportet me lartësi më të mëdha shpesh kërkojnë distanca më të gjata ngritjeje për shkak të ajrit më të hollë.

Dimensionet e Brendshme

Në botën e aviacionit privat, komoditeti dhe luksi i brendësisë së kabinës janë faktorë kyç në zgjedhjen e një avioni.

La Embraer Legacy 500 përmban një gjatësi të brendshme prej 27.30 këmbësh (8.32 metra), një gjerësi prej 6.82 këmbësh (2.08 metra) dhe një lartësi prej 6.00 këmbësh (1.83 metra).

Nga ana tjetër, Dassault Falcon 2000LXS ka dimensione pak më të vogla me një gjatësi të brendshme prej 26.18 këmbë (7.98 metra), por kompenson me një gjerësi më të gjerë prej 7.68 këmbë (2.34 metra) dhe një lartësi pak më të lartë prej 6.17 këmbë (1.88 metra).

Një kabinë më e gjatë, si ajo e Legacy 500, ofron më shumë hapësirë ​​për pasagjerët që të lëvizin lirshëm, duke rritur rehatinë e tyre gjatë fluturimeve të gjata. Ai gjithashtu lejon ndenjëse ose pajisje shtesë në varësi të konfigurimit, duke rritur shkathtësinë e avionit. Në konfigurimin e tij maksimal, Legacy 500 mund të strehojë deri në 12 pasagjerë, ndërsa në mënyrë tipike, ka 9 pasagjerë.

Përkundrazi, një kabinë më e gjerë si ajo e Falcon 2000LXS ofron më shumë hapësirë ​​për çdo pasagjer, duke mundësuar ulëse më të gjera dhe hapësirë ​​personale më të madhe. Kjo mund të rrisë ndjeshëm nivelin e rehatisë, veçanërisht në fluturimet me distanca të gjata. Të dy konfigurimet e tij maksimale dhe tipike mund të strehojnë deri në 10 pasagjerë.

Një kabinë më e gjatë, e cila është një veçori në Falcon 2000LXS, lejon më shumë hapësirë ​​për kokën, duke e bërë lëvizjen brenda kabinës më të lehtë dhe më komode, veçanërisht për pasagjerët më të gjatë. Ai gjithashtu mund të akomodojë orendi dhe pajisje më të larta, duke shtuar luksin dhe komoditetin e përgjithshëm.

Të dy avionët kanë një dysheme të sheshtë, një karakteristikë që ofron disa përfitime. Një dysheme e sheshtë e bën lëvizjen brenda kabinës më të lehtë dhe më të sigurt, duke eliminuar rreziqet e rënies. Ai gjithashtu lejon konfigurime më fleksibël të kabinës, duke përfshirë rregullime të ndryshme të ndenjëseve dhe mundësinë e përfshirjes së a krevat për fluturime më të gjata.

I brendshëm

La Legacy 500 krenohet me një lartësi maksimale të kabinës prej 5,800 këmbësh (1,768 metra), ndërsa mund të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në një lartësi mbresëlënëse prej 27,050 këmbësh (8,245 metra). Kjo do të thotë që edhe kur avioni fluturon në lartësi të mëdha, presioni brenda kabinës mbetet i barabartë me atë në nivelin e detit deri në 27,050 këmbë, duke siguruar një përvojë të rehatshme dhe të këndshme fluturimi për pasagjerët.

Nga ana tjetër, Falcon 2000LXS ka një lartësi maksimale pak më të lartë të kabinës prej 7,200 këmbësh (2,195 metra), por mban një kabinë në nivelin e detit deri në një lartësi prej 25,300 këmbësh (7,711 metra). Ndërsa kjo është pak më e ulët se Legacy 500, ai ende siguron një ambient të rehatshëm kabine për pjesën më të madhe të kohëzgjatjes së fluturimit.

Një lartësi më e ulët e kabinës, si ajo e Legacy 500, ofron disa përfitime.

Mund të ndihmojë në uljen e efekteve të vonesës së avionit, pasi trupi nuk duhet të punojë aq shumë për të oksigjenuar gjakun, duke çuar në më pak lodhje dhe më shumë energji pas fluturimit. Lartësitë më të ulëta të kabinës mund të ulin gjithashtu rrezikun e sëmundjes në lartësi dhe të sigurojnë një udhëtim më të rehatshëm, veçanërisht për pasagjerët me probleme të frymëmarrjes.

Megjithatë, vlen të përmendet se të dy këta avionë ofrojnë një përvojë në lartësinë e kabinës shumë më poshtë se lartësia standarde e industrisë e kabinës komerciale prej 8,000 këmbësh, duke siguruar kështu një udhëtim të rehatshëm dhe të këndshëm për pasagjerët e tyre.

Embraer Legacy 500

Embraer kanë zbukuruar brendësinë e Legacy 500 sipas standardeve më të larta. Pavarësisht se është zhvilluar një dekadë më parë, dizajni i brendshëm mbetet në modë.

Duke pasur elemente të dallueshëm të integruar me një evolucion të qëndrueshëm të produktit, Legacy 500 spikat nga konkurrenca. Embraer përshkruajnë Legacy 500 si "luks përtej krahasimit".

La Legacy 500 demonstron në mënyrë të përsosur Embraervëmendja ndaj detajeve dhe mjeshtëria e ekspertëve. Kabina është e gjerë 6 metra e lartë me një dysheme plotësisht të sheshtë. Kjo e bën kabinën shumë më të lehtë për të lëvizur. Dizajni i ngjashëm me mobiljet i sediljeve plotësisht të mbështetura u siguron pasagjerëve rehati superiore. Të gjitha sediljet janë vendosur në mënyrë optimale pranë dritaret në mënyrë që të përballojë çdo pasagjer pamje spektakolare të botës më poshtë.

Në pjesën e përparme të kabinës ju, siç është e zakonshme, do të gjeni galerin. Legacy Galeria e lagur e vitit 500 shërben si një hyrje elegante, mikpritëse e avionit. Në kohën e konceptimit, galeria ishte më e madhja në segmentin e mesëm. Prandaj duke e bërë këtë aeroplanin e përsosur për ngrënie kryesore.

Shumë hapësirë ​​dhe funksionalitet mund t'i atribuohen tabelave të vendosura të cilat hapen në skajin anësor. Kjo, së bashku me galerin funksionale, e bëjnë Legacy 500 kabina vendi i përsosur për të punuar, darkuar dhe relaksuar.

La Legacy 500 ka një lartësi kabine shumë të respektuar prej 5,800 metrash kur fluturon në lartësinë maksimale të lundrimit. Embraer gjithashtu kanë punuar magjinë e tyre me izolimin e zërit në mënyrë që të krijojnë një kabinë të qetë. Përfitimet e kësaj përfshijnë biseda më të lehta, ambient të qetë për të punuar dhe një ndjenjë më të pushuar gjatë mbërritjes.

Embraer Legacy 500

Embraer Legacy 500 Brendshme
Embraer legacy 500 brendshme me divan, vende lëkure krem, duke pritur me lehtësi kabinë
Embraer Legacy Kontrollet e ekranit prekës të sistemit të menaxhimit të telefonit dhe kabinës 500 satelit në panelin anësor

Dassault Falcon 2000LXS

Dassault Brendshme 2000LXS
Dassault Brendshme 2000LXS
Dassault Brendshme 2000LXS

Dassault Falcon 2000LXS

Brenda Falcon Pasagjerët 2000LXS trajtohen me paqe dhe qetësi. Sipas Dassault; pasagjerët që fluturojnë me 2000LXS "udhëtojnë me zell, me mirësi dhe produktivitet".

Brendësia e 2000LXS është e gjerë, me stil dhe e qetë. 2000LXS ka një brendësi të madhe për segmentin e tij dhe përshkruhet si bujar dhe luksoz në çdo mënyrë. Pavarësisht se sa gjatë është fluturimi, udhëtarët do të jenë të rehatshëm.

Dassault kanë pajisur avionët me teknologji të përparuar të lidhjes dhe një sistem intuitiv të menaxhimit të kabinës. Sistemi i menaxhimit të kabinës është i pajtueshëm me shumicën e telefonave inteligjentë, duke ju lejuar të kontrolloni kabinën nga kudo.

La Falcon 2000LXS është 7 metra dhe 8 inç i gjerë brenda. Kjo e bën kabinën më të gjerë dhe më tërheqëse se shumica e konkurrentëve të saj. 2000LXS mund të strehojë deri në 10 pasagjerë deri në tetë orë. Duke shfaqur një dysheme plotësisht të sheshtë, hapësira e kokës vjen në 6 këmbë 2 inç. Prandaj, shumica e udhëtarëve do të jenë në gjendje të lëvizin rehat rreth kabinës dhe të ngrihen në këmbë.

Dassault kanë qenë në gjendje të vendosin tetëmbëdhjetë dritare të mëdha që mbyllin dritën e brendshme. Dritaret vendosen strategjikisht pranë sediljeve në mënyrë që t'u ofrojnë çdo pasagjeri një pamje. Qarkullimi i shpeshtë i ajrit dhe ajri i pastër ju siguron që të qëndroni të freskët. Si rezultat, lag vonesa duhet të ulet në minimum në fluturimet e gjata.

Çmimi i kartës

Në fushën e aviacionit privat, efikasiteti i kostos është një konsideratë e rëndësishme.

Kur krahason Embraer Legacy 500 dhe Dassault Falcon 2000LXS, ka një ndryshim të dukshëm në kostot e tyre të kartës në orë.

La Legacy 500 qëndron në 4,550 dollarë në orë, ndërsa Falcon 2000LXS vjen më i lartë me 5,500 dollarë për orë.

Kostoja më e lartë e kartës për Falcon 2000LXS mund t'i atribuohet madhësisë së tij më të madhe, rrezes më të gjatë dhe kabinës më luksoze, e cila mund të ofrojë komoditete shtesë në krahasim me Legacy 500.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se këto kosto janë vlerësime dhe mund të ndryshojnë në bazë të disa faktorë.

Së pari, distanca dhe kohëzgjatja e fluturimit mund të ndikojnë ndjeshëm në koston e çarterit. Fluturimet më të gjata zakonisht barazohen me kosto më të larta për shkak të rritjes së konsumit të karburantit dhe kërkesave të ekuipazhit.

Së dyti, rruga specifike mund të ndikojë gjithashtu në çmim. Fluturimet drejt ose nga aeroportet më të ngarkuara ose gjatë orëve të pikut të udhëtimit mund të kenë tarifa më të larta për shkak të rritjes së kërkesës dhe kostove të kontrollit të trafikut ajror.

Së fundi, niveli i shërbimit të kërkuar mund të ndikojë gjithashtu në kosto. Për shembull, kërkesa për ushqime gustator ose shërbime shtesë të stafit mund të rrisë koston e përgjithshme të kartës.

Çmimi i blerjes

Lista e re e çmimeve për Legacy 500 është 18,400,000 dollarë, ndërsa Falcon 2000LXS është dukshëm më i lartë në 34,000,000 dollarë. Ky ndryshim pasqyron veçoritë, aftësitë dhe prestigjin e markës të ndryshme që lidhen me çdo avion.

Duke parë modelet e mëparshme në pronësi nga 2015, Legacy 500 aktualisht vlerësohet në 14,400,000 dollarë, ndërsa një vintage e ngjashme Falcon 2000LXS vlerësohet në 21,800,000 dollarë.

Megjithatë, vlera e ardhshme në tre vjet parashikohet të jetë pak më shumë se 12 milionë dollarë për Legacy 500 dhe pak më shumë se 18 milionë dollarë për Falcon 2000LXS

Kjo përfaqëson një normë amortizimi prej 5.49% në vit për Legacy 500 dhe 5.82% për Falcon 2000LXS

Për sa i përket shumave aktuale të dollarit, gjatë tre viteve të ardhshme, Legacy 500 do të zhvlerësohet me rreth 2.2 milionë dollarë.

La Falcon 2000LXS, nga ana tjetër, do të humbasë rreth 3.6 milionë dollarë.

Duke pasur parasysh normën vjetore pak më të ulët të amortizimit dhe koston fillestare më të ulët. të Legacy 500 humbet më pak para gjatë periudhës së pronësisë.

Vlen të përmendet se Shkalla e amortizimit të një avioni privat ndikohet nga disa faktorë.

Së pari, mosha e avionit luan një rol vendimtar, pasi avionët më të vjetër zakonisht amortizohen me një ritëm më të shpejtë.

Së dyti, mirëmbajtje historia dhe gjendja e përgjithshme e avionit mund të ndikojnë ndjeshëm në vlerën e tij. Një avion që është mirëmbajtur dhe servisuar rregullisht do të ruajë vlerën e tij më mirë se një që nuk e ka bërë.

Së fundmi, edhe kërkesa e tregut ndikon në amortizimin. Një model avioni që është në kërkesë të lartë ka të ngjarë të zhvlerësohet më ngadalë se ai me më pak interes tregu.

përmbledhje

Pra, cili avion del në krye?

La Falcon 2000LXS është në gjendje të fluturojë më larg se Legacy 500. Megjithatë, djeg më shumë karburant, kushton më shumë për të blerë dhe kushton më shumë për të funksionuar.

Për më tepër, Legacy 500 është në gjendje të transportojë më shumë pasagjerë në një kabinë pak më të gjatë. Për më tepër, Legacy 500 ka një lartësi më të ulët të kabinës kur lundron në tavanin e tij.

Prandaj, nëse misioni juaj zhvillohet në një kontinent, atëherë Legacy 500 përfaqëson vlerë të shkëlqyer për paratë. Sidoqoftë, nëse keni nevojë të kaloni oqeanet dhe të udhëtoni midis kontinenteve, atëherë Falcon 2000LXS ka të ngjarë të ketë më shumë kuptim.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.