Embraer Legacy 450 vs Embraer Praetor 500

Embraer Legacy 450 E jashtme

La Embraer Praetor 500 është versioni i përditësuar i Legacy Nga 450 Embraer.

La Praetor 500 bazohet në suksesin e Legacy 450 dhe ofron një aeroplan me performancë, rehati dhe çmim mbresëlënës.

Le të hedhim një vështrim në të gjitha ndryshimet dhe ngjashmëritë midis këtyre dy avionëve.

Vlen gjithashtu të theksohet se këta janë dy avionët më të vegjël në përkatësi Legacy Praetor formacioni, me opsionet më të mëdha që janë Legacy 500 Praetor 600. Ju mund të lexoni për ndryshimet midis Praetor 500 dhe 600 këtu.

Për të ndihmuar në këtë krahasim, ne do të përdorim veçorinë tonë të krahasimit të shërbimit Premium, të cilin mund ta mësoni më shumë për këtu.

Performance

Kur bëhet fjalë për prodhimin e energjisë së papërpunuar, nuk ka asnjë ndryshim midis këtyre dy avionëve.

Të dyja Legacy 450 dhe Praetor 500 fuqizohen nga dy motorë Honeywell HTF7500E. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 6,540 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për të dy avionët është 13,080 lbs.

Megjithatë, Praetor 500 është një aeroplan më i shpejtë për sa i përket shpejtësisë maksimale të plotë të lundrimit, duke qenë në gjendje të mbajë 466 knots gjatë lundrimit me shpejtësi të lartë. Ndërsa të Legacy 450 bie 4 knots i shkurtër me një shpejtësi maksimale lundrimi prej 462 knots.

Gjërat ndryshojnë në favor të Legacy 450 kur përpiqeni të merrni rrezen maksimale nga këta avionë. Shpejtësia e lundrimit me rreze të gjatë të Embraer Legacy 450 është 436 knots ndërsa Praetor 500 duhet të mbajë 424 knots për të marrë diapazonin maksimal.

Përveç kësaj, Praetor 500 është një avion më i etur, që konsumon mesatarisht 249 gallon karburant në orë krahasuar me 215 gallon në orë djegia e karburantit. Legacy 450.

Të dyja Legacy 450 dhe Praetor 500 janë në gjendje të lundrojnë deri në 45,000 këmbë me një lartësi fillestare lundrimi prej 43,000 këmbësh. Megjithatë, të Praetor 500 është në gjendje të arrijë atje më shpejt me një shpejtësi ngjitjeje pak më shumë se 4,200 këmbë në minutë. Ndërkohë, të Legacy 450 është mbërthyer me një shpejtësi maksimale të ngjitjes pak më pak se 3,800 këmbë.

Varg

Një fushë kyçe që Embraer ka zhvilluar Praetor 500 për të tejkaluar performancën dalëse Legacy 450 është diapazoni.

La Legacy 450 është i aftë të fluturojë deri në 2,904 milje detare (3,342 milje / 5,378 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Në krahasim, Praetor 500 është në gjendje të fluturojë deri në 3,340 milje detare (3,844 milje / 6,186 km) pa ndalesë.

Kjo është një rritje e rëndësishme e diapazonit.

Ky dallim mundëson që Praetor 500 për të fluturuar pa ndalesë nga Nju Jorku në Londër, ndërsa Legacy 450 do të duhej të ndalonin në Irlandë për të furnizuar me karburant.

Për më tepër, Embraer Praetor 500 është në gjendje, teknikisht, të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në Paris, Bruksel, Amsterdam dhe Madrid.

Megjithatë, si çdo shifër e gamës së deklaruar nga çdo prodhues, këto shifra janë optimiste. Këto shifra përfaqësojnë një skenar "rasti më i mirë". Ata marrin kushte optimale dhe peshë minimale. Prandaj, shifrat e botës reale do të ndryshojnë.

Është e mundur të merrni shifra më të sakta të diapazonit duke përdorur hartën e diapazonit Krahasoni Avionët Privatë Premium. Mjeti ju lejon të futni numrin e pasagjerëve në bord për të marrë shifra më të sakta.

Edhe me maksimumin e nëntë pasagjerëve në bord, Embraer Praetor 500 duhet të jenë ende në gjendje të fluturojnë nga Nju Jorku në Londër me rezerva të mjaftueshme karburanti për një operacion të sigurt.

Dallimi në distancë me një avion të ngarkuar plotësisht është më i madh për Legacy 450. Me plot nëntë pasagjerë në bord Legacy 450 mund të shkojë nga Nju Jorku në Irlandë.

Megjithatë, kjo do të ishte pa rezerva karburanti. Prandaj, thjesht nuk do të ishte e sigurt të provoni këtë mision. Si rezultat, Legacy 450 do të duhej të furnizoheshin me karburant gjatë udhëtimit për në Evropë nga Bregu Lindor i Amerikës.

Diapazoni maksimal i Embraer Legacy 450 dhe Embraer Praetor 500 nga Nju Jorku

Performanca në tokë

Kur bëhet fjalë për performancën tokësore, Legacy 450 rreh Praetor 500 në distancën minimale të kërkuar të ngritjes.

La Embraer Legacy 450 kërkon vetëm 3,907 këmbë pistë për të arritur në qiell. Në krahasim, Embraer Praetor 500 ka një distancë minimale ngritjeje prej 4,222 metrash.

Ka vetëm disa situata në të cilat një distancë minimale e ngritjes prej 300 këmbësh do të ketë një ndikim të rëndësishëm në aftësitë operacionale.

Sidoqoftë, të kesh një distancë minimale më të ulët të ngritjes do të lejojë më shumë opsione aeroporti, duke ju lejuar të arrini dhe të niseni më afër destinacionit tuaj përfundimtar. Kjo, në fund të fundit, do t'ju kursejë kohë udhëtimi, përparësia kryesore e avionëve privatë.

Kur bëhet fjalë për distancën e uljes, praktikisht nuk ka asnjë ndryshim midis këtyre avionëve.

La Legacy 450 ka një distancë minimale uljeje prej 2,090 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së Praetor 500 është 2,086 këmbë.

Përsëri, si me shifrat e diapazonit, është e rëndësishme të mbani mend se këto shifra të performancës në terren supozojnë një skenar të rastit më të mirë. Këto janë kushtet optimale dhe pesha minimale. Prandaj, këto shifra janë minimumi absolut që mund të prisni nga këta avionë.

Dimensionet e Brendshme

Nga brenda, dimensionet e këtyre dy avionëve janë identike.

Gjatësia e brendshme e të dy Legacy 450 dhe Praetor 500 ka 24.02 këmbë, lartësia 6 këmbë dhe gjerësia e brendshme 6.82 këmbë.

Përfitimi i këtyre dimensioneve është se ka shumë hapësirë ​​për pasagjerët për të lëvizur gjatë fluturimit, sediljet janë të gjera me një hapësirë ​​të mirë të hapësirës së shpatullave dhe të dy avionët kanë një dysheme plotësisht të sheshtë.

Prandaj, nuk është çudi që të dy avionët janë të aftë të transportojnë deri në nëntë pasagjerë secili. Megjithatë, të Legacy 450 ka një kapacitet tipik pasagjerësh prej 7, ndërsa Praetor Konfigurimi tipik i viteve 500 lejon hapësirë ​​për 6 pasagjerë.

I brendshëm

Dorëzimet e Legacy 450 filluan në 2015, krahasuar me dërgesat e Praetor 500 duke filluar në 2019.

Një ndryshim kryesor në brendësi midis këtyre dy avionëve është aksesi i bagazheve gjatë fluturimit. Kryesisht, Legacy 450 lejon pasagjerët të hyjnë në ndarjen e bagazheve gjatë fluturimit ndërsa Praetor 500 jo.

Një zonë që shpesh anashkalohet kur krahasohen avionët është lartësia maksimale e kabinës. Një lartësi më e ulët e kabinës do të zvogëlojë ndikimet e vonesës së avionit dhe do ta bëjë kabinën më të këndshme.

Duke qenë se këta avionë janë kaq të ngjashëm (ju mund të përmirësoni a Legacy 450 në Praetor konfigurimi 500 për rreth 500,000 dollarë), nuk është çudi që lartësia maksimale e kabinës është e njëjtë për të dy avionët në 5,800 këmbë.

Megjithatë, Praetor 500 është në gjendje të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në 27,140 këmbë krahasuar me kabinën 27,050 të nivelit të detit të Legacy 450.

Embraer Legacy 450

Nuk do të jetë befasi që Embraer ka zhvilluar një cilësi të lartë, luksoze brendshme për Legacy. Të dy avionët 450 dhe 500 janë ndërtuar sipas standardeve më të larta.

Brenda ju së pari do të vini re dyshemenë e sheshtë dhe gjashtë këmbët e hapësirës së kokës. Legacy 450 është në gjendje të transportojë deri në nëntë pasagjerë. Me sedilje lëkure luksoze, plotësisht të mbështetur, që integrohen pa probleme me kabinën dhe shoqërohen me një dritare për t'u dhënë pasagjerëve një përvojë të pakrahasueshme gjatë fluturimit.

Me 5,800 këmbët e saj, presionin e kabinës në lartësi të ulët dhe teknologjitë më të fundit për uljen e zhurmës, mjedisi i qetë i Legacy Kabina 450 do t'ju forcojë dhe do të sigurojë që të jeni të pushuar mirë gjatë mbërritjes.

Unike për të Embraer, e gjithë kabina mund të kontrollohet nga paneli i sipërm i teknologjisë. Ky panel është një ekran i përshtatshëm me prekje që ju lejon të kontrolloni të gjithë kabinën dhe të kontrolloni progresin e fluturimit tuaj. E ndërtuar me një dizajn intuitiv, paneli i ekranit me prekje siguron që ju të mund të merrni të gjitha informacionet përkatëse me një shikim, ndërsa jeni gjithashtu në gjendje të kontrolloni mjedisin tuaj.

Embraer Legacy 450

Embraer Legacy 450 Brendshme
Embraer Legacy 450 Brendshme
Embraer Legacy 450 Brendshme

Embraer Praetor 500

Embraer Praetor 500 Brendshme
Embraer Praetor 500 Brendshme
Embraer Praetor 500 Brendshme

Embraer Praetor 500

Brendësia e Praetor 500 është mjaft i veçantë, pretendohet se është krijuar me qëllimin për të përcjellë ndjenjat e të qenit në një plazh në Brazil.

Kabina kryesore përmban 4 vende në një konfigurim klubi, me dy ulëse përpara vetëm pak prapa. Pavarësisht nëse jeni duke punuar ose darkuar, tavolinat e vendosjes së kabinës (të bëra me fibra karboni) ofrojnë shumë hapësirë ​​për aktivitete, duke u hapur me parvazin anësor - duke theksuar vëmendjen e shkëlqyeshme për detajet dhe mjeshtërinë e shkëlqyeshme në të gjithë kabinën. Sediljet janë të gjitha mbështetur dhe të kthyeshme, perfekte nëse dëshironi të punoni vetëm ose të diskutoni me bashkëudhëtarët tuaj. Sigurisht, vendet mund të shndërrohen në shtretër plotësisht të sheshtë nëse fluturoni gjatë natës ose bëni një sy gjumë.

Vendet kanë një model qepjeje që thuhet se është modeluar sipas shtigjeve të gurta nga plazhi Ipanema në Rio de Janeiro, me qilima prej mëndafshi dhe leshi të krijuar për të përfaqësuar valëzimet në oqean gjatë një dite krejtësisht të qetë. Për më tepër, niveli i zhurmës së kabinës së Praetor 500 është vetëm 53 dB gjatë lundrimit dhe lartësia maksimale e kabinës është 5,800 këmbë. Këta faktorë e bëjnë kabinën ideale për biseda normale, punë ose relaksim dhe do të bëjnë që të ndiheni më të freskët kur të mbërrini në destinacionin tuaj përfundimtar.

Galeria shumë funksionale do t'ju bëjë përshtypje me opsione, nga një pije freskuese te një vakt ushqyes. E pajisur plotësisht me një mikrovalë, furrë konvencionale, frigorifer, krijues kafeje dhe kristal të bukur, porcelani dhe sende argjendi, galeria e bukur dhe funksionale e bën përvojën tuaj të fluturimit të rehatshme dhe të kënaqshme.

Ju kurrë nuk do të jeni jashtë kontaktit me botën e jashtme kur fluturoni në Praetor 500 falë sistemit të ndërlidhjes më të fundit - Gogo AVANCE L5 dhe teknologjisë së bandës Ka, duke e bërë lidhjen Wi-Fi po aq të fortë dhe të besueshëm sa shtëpia ose zyra. Për më tepër, Honeywell Ovation Select Cabin Management Suite i avionit ofron transmetim të plotë video 1080P HD dhe audio gjithëpërfshirëse në të gjithë kabinën. Unike për të Embraer avionët e biznesit, paneli i sipërm i teknologjisë me një ekran me prekje vendos informacionin e statusit të fluturimit, ndriçimin e ambientit dhe aksesin në kontrollet e kabinës direkt në majë të gishtave.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Embraer Legacy 450 është më pak e kushtueshme se Embraer Praetor 500.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë çmimi i një charter të avionit privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Legacy 450 është 3,800 dollarë. Në krahasim, çmimi i vlerësuar i kartës për orë të Praetor 500 është 4,500 dollarë.

Çmimi i blerjes

Kur është i ri, lista e çmimit të Legacy 450 ishte më e ulët se ajo e Praetor 500, me një çmim fillestar prej pak më shumë se 15 milionë dollarë. Në krahasim, Praetor 500 ka një çmim të ri liste prej 17 milion $.

Për më tepër, Praetor 500 nuk e mban vlerën e tij aq mirë sa Legacy, duke humbur rreth 3% të vlerës së saj çdo vit. Në krahasim, Legacy 450 humbet rreth 1.3% të vlerës së tij në vit.

Prandaj, vlera për një vit model 2020 të çdo avioni është relativisht e ngjashme, me Legacy 450 me një vlerë të vlerësuar prej 15.5 milionë dollarë dhe Praetor 500 që kushtojnë 16 milionë dollarë.

Sidoqoftë, mbi 3 vjet pronësi i njëjti model 2020 Legacy 450 do të vlejnë pak më pak se 15 milionë dollarë. Ndërsa viti 2020 Praetor 500 do të vlejnë rreth 14.5 milionë dollarë në 3 vjet.

Për më tepër, diferenca në çmim midis një 2020 Legacy 450 dhe Praetor 500 është afërsisht e njëjtë me koston e azhurnimit nga Legacy 450 të Praetor 500.

Prandaj, nëse keni vështirësi për të gjetur burimin e a Praetor 500 blerje a Legacy 450 dhe përmirësimi i tij mund të jetë një opsion i arsyeshëm.

Ju mund të gjeni një Legacy 450 ose Praetor 500 per shitje ne AvBlerësi or Kontrollues.

Vlerat e tregut të Embraer Legacy 450 dhe Embraer Praetor 500

përmbledhje

La Embraer Legacy 450 dhe Embraer Praetor 500 janë avionë jashtëzakonisht të ngjashëm. Kjo, natyrisht, nuk është befasi duke pasur parasysh se Praetor familja është një përmirësim në Legacy seri avionësh.

Megjithatë, një nga përfitimet kryesore të Praetor 500 mbi Legacy 450 është diapazoni. Gama e rritur do të thotë se Praetor 500 mund të fluturojë pa ndalesë midis Nju Jorkut dhe Londrës, ndërsa Legacy 450 nuk mund.

Kjo, së bashku me faktin se të dy avionët kanë kosto të ngjashme operative (fikse dhe të ndryshueshme), do të thotë se Praetor 500 është një opsion i mirë nëse keni nevojë për një avion që mund të fluturojë midis këtyre dy kontinenteve.

Megjithatë, nëse nuk e kërkon atë, Legacy 450 mund të ketë më shumë kuptim duke pasur parasysh se e mban vlerën më mirë dhe është pak më pak e shtrenjtë për t'u blerë. Për më tepër, ju gjithmonë keni mundësinë për të përmirësuar më vonë gjatë rrugës. Të Legacy 450 gjithashtu ka performancë më të mirë në tokë.

Sido që të jetë, të dy avionët përfaqësojnë vlerë të jashtëzakonshme për para, me performancë mbresëlënëse dhe rehati të brendshme.