Kalo te përmbajtja kryesore

La Legacy 450 dhe Legacy 500 janë dy aeroplanë të njohur biznesi të madhësisë së mesme.

Ata janë pjesë e Legacy familje nga Embraer i cili përfshin gjithashtu Legacy 600, Legacy 650dhe Legacy 650E.

450 dhe 500 janë aktualisht jashtë prodhimit dhe që atëherë janë zëvendësuar nga Praetor 500 Praetor 600.

Megjithatë, Praetor 500 dhe 600 bazohen në të mëparshmen Legacy avion që do të thotë se të dyja Legacy 450 dhe Legacy 500 mund të përmirësohet në Praetor konfigurime për rreth gjysmë milioni dollarë.

Prandaj, këta avionë janë ende shumë të aftë dhe të popullarizuar. Si rezultat, është e rëndësishme të përcaktoni se cili do t'i përshtatet më mirë nevojave tuaja.

Embraer Legacy 450 E jashtme
Embraer Legacy 450

Performance

Duke qenë se këta dy avionë janë të lidhur, çuditërisht ka shumë ngjashmëri.

Të dy avionët fuqizohen nga motorët HTF7500E të Honeywell.

Sidoqoftë, ka disa dallime të dukshme midis të dyve që blerësit potencial duhet të jenë të vetëdijshëm.

La Legacy Motorët e 450 japin një fuqi totale të shtytjes prej 13,080 lbs (5,932 kg), me secilin motor që siguron 6,540 lbs (2,966 kg).

Nga ana tjetër, Legacy 500 ka pak më shumë fuqi, me një fuqi totale të shtytjes prej 14,072 lbs (6,382 kg), pasi secili motor prodhon 7,036 lbs (3,191 kg).

Për sa i përket shpejtësisë, të dy avionët ofrojnë aftësi lundrimi me shpejtësi të lartë, por Legacy 500 mban një avantazh të lehtë.

La Legacy 450 mund të arrijë një lundrim me shpejtësi të lartë prej 462 knots (853 km/h) dhe një lundrim me rreze të gjatë prej 436 knots (807 km / orë).

La Legacy 500, ndërkohë, mund të arrijë një lundrim me shpejtësi të lartë prej 466 knots (863 km/h) dhe një lundrim me rreze të gjatë prej 439 knots (813 km / orë).

Realisht, vlen të përmendet se në aplikacionet e botës reale, një ndryshim në shpejtësinë e lundrimit prej 3 deri në 4 knots me shumë mundësi do të kalojë pa u vënë re.

Kur bëhet fjalë për lartësinë e lundrimit, ngjashmëritë vazhdojnë.

Të dy avionët kanë të njëjtën lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh (13,716 metra) dhe një lartësi fillestare lundrimi prej 43,000 këmbësh (13,106 metra).

Kur bëhet fjalë për shkallën e ngjitjes, Legacy 500 tejkalon Legacy 450 pak, duke u ngjitur me 3,866 këmbë (1,178 metra) në minutë në krahasim me 450 këmbët (3,783 metra) në minutë të viteve 1,153.

Megjithatë, Legacy 450 ka një avantazh të veçantë për sa i përket efikasitetit të karburantit.

Ai djeg 215 gallon (815 litra) karburant në orë, ndërsa Legacy 500 konsumon 243 gallon (920 litra) në orë.

Duke pasur parasysh një kosto të vlerësuar prej 6 $ për gallon për karburantin Jet A, duke zgjedhur Legacy 450 mund të rezultojë në kursime të konsiderueshme.

Duke supozuar se të dy avionët fluturojnë 300 orë në vit, Legacy 450 do të digjte 64,500 gallon (244,226 litra) karburant, duke kushtuar 387,000 dollarë. Në të kundërt, Legacy 500 do të konsumonte 72,900 gallon (276,090 litra) karburant, duke çuar në një kosto prej 437,400 dollarë. Prandaj, duke zgjedhur Legacy 450 mund t'ju kursejë 50,400 dollarë në vit.

Varg

Një nga ndryshimet kryesore midis këtyre dy avionëve është diapazoni.

La Legacy 450 ka një rreze maksimale prej 2,904 milje detare (3,342 milje ose 5,378 kilometra).

Nga ana tjetër, Legacy 500 ofron një distancë edhe më të madhe prej 3,125 miljesh detare (3,596 milje ose 5,788 kilometra).

Siç mund ta shihni nga harta më poshtë, të dy avionët teknikisht mund të fluturojnë pa ndalesë nga Nju Jorku në Evropë. Megjithatë, në kushte tipike Legacy 450 ka të ngjarë të luftojë për ta bërë këtë udhëtim të qetë.

Kjo është një nga avantazhet kryesore të Legacy 500. Ka një rreze të mjaftueshme për të kaluar me lehtësi Atlantikun pa pasur nevojë të ndalet dhe furnizohem.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se këto shifra të diapazonit përfaqësojnë skenarët më të mirë në kushte ideale.

Shumë faktorë mund të ndikojë në rrezen aktuale të një avioni gjatë një fluturimi specifik.

Për shembull, erërat e kundërta mund të zvogëlojnë ndjeshëm diapazonin efektiv duke rritur sasinë e karburantit të djegur.

Po kështu, lartësia e madhe dhe temperaturat e nxehta mund të ndikojnë gjithashtu në diapazonin duke ndikuar në performancën e motorit.

Për më tepër, pesha e avionit, duke përfshirë pasagjerët dhe ngarkesën, luan gjithashtu një rol vendimtar; një avion i ngarkuar plotësisht nuk do të jetë në gjendje të udhëtojë aq larg sa ai që është i ngarkuar lehtë.

Gama maksimale e Embraer Legacy 450 dhe Embraer Legacy 500 nga New York City

Performanca në tokë

Performanca në tokë është një tjetër aspekt thelbësor për t'u marrë parasysh kur krahasohen avionët privatë. Kjo përfshin distancat e ngritjes dhe uljes, të cilat mund të ndikojnë shumë ku mund të operojë një avion.

Duke pasur parasysh se Legacy 450 është më i vogël se Legacy 500, nuk do të jetë befasi që kërkon më pak gjatësi të pistës.

Kur bëhet fjalë për distancën e ngritjes, Legacy 450 tejkalon Legacy 500 me një distancë minimale ngritjeje prej 3,907 këmbë (1,191 metra) kundrejt 4,084 këmbëve (1,245 metra).

Historia vazhdon në të njëjtën mënyrë kur bëhet fjalë për distancën minimale të uljes. Të Legacy 450 kërkon vetëm 2,090 këmbë (637 metra) këmbë për t'u ulur ndërsa Legacy 500 kërkon të paktën 2,122 këmbë (647 metra) pistë.

Sa më të shkurtra të jenë këto distanca, aq më shumë aeroporte bëhen të aksesueshme për avionin. Distanca më të shkurtra do të thotë që avioni mund të operojë edhe në aeroporte më të vogla me pista më të shkurtra, duke ofruar më shumë fleksibilitet dhe mundësi udhëtimi.

Ndërsa këto shifra për Legacy 500 nuk janë dukshëm më të larta se Legacy 450, ata mund të kufizojnë aftësinë e 500 për të operuar në disa aeroporte më të vogla me pista më të shkurtra.

Këto shifra të performancës së tokës përfaqësojnë kushte ideale.

Disa faktorë mund të ndikojnë në distancat aktuale të ngritjes dhe uljes që kërkohen gjatë një fluturimi specifik.

Një faktor kyç është pesha e avionit. Një avion më i rëndë do të kërkojë më shumë distancë për t'u ngritur dhe ulur në mënyrë të sigurt.

Po kështu, kushtet e motit si shpejtësia dhe drejtimi i erës mund të kenë një ndikim të rëndësishëm. Një erë e fortë kundër mund të zvogëlojë distancat e ngritjes dhe uljes, ndërsa një erë e pasme mund t'i rrisë ato.

Së fundi, temperatura dhe lartësia e aeroportit gjithashtu luajnë një rol. Lartësitë më të larta dhe temperaturat më të nxehta reduktojnë densitetin e ajrit, gjë që mund të çojë në distanca më të gjata të ngritjes dhe uljes.

Dimensionet e Brendshme

Dimensionet e brendshme të një avioni privat janë kyçe në përcaktimin e komoditetit dhe përvojës së pasagjerëve në bord.

Nuk do të jetë befasi që ndryshimi i vetëm në dimensionet e brendshme midis këtyre dy avionëve është gjatësia.

La Legacy Kabina e 450 ka një gjatësi prej 24.02 këmbësh (7.32 metra), ndërsa Legacy 500 vjen në 27.30 këmbë (8.32 metra) në gjatësinë e kabinës.

Për të dy avionët, gjerësia dhe lartësia e brendshme janë identike, duke matur përkatësisht 6.82 këmbë (2.08 metra) dhe 6.00 këmbë (1.83 metra).

La Legacy 450 mund të strehojë teknikisht deri në 9 pasagjerë në konfigurimin e tij maksimal, megjithëse zakonisht transporton rreth 7.

Nga ana tjetër, Legacy 500 mund të transportojë deri në 12 pasagjerë në konfigurimin e tij maksimal, zakonisht duke transportuar rreth 9.

I brendshëm

Lartësia e kabinës është një aspekt shpesh i anashkaluar, por vendimtar i udhëtimit me avion privat. I referohet presionit atmosferik brenda kabinës, i cili mund të ndikojë ndjeshëm në komoditetin e pasagjerëve gjatë fluturimit.

Lartësia maksimale e kabinës për të dy Legacy 450 dhe Legacy 500 është 5,800 këmbë (1,767 metra). Kjo do të thotë që edhe kur këta avionë fluturojnë në lartësinë e tyre maksimale prej 45,000 këmbësh (13,716 metra), presioni atmosferik brenda kabinës nuk do të kalojë atë që do të përjetonit zakonisht në një lartësi prej 5,800 këmbësh në tokë.

Një lartësi më e ulët e kabinës mund të ndihmojë në uljen e lodhjes dhe shqetësimit të pasagjerëve, veçanërisht në fluturimet më të gjata.

Për më tepër, të dy avionët mund të mbajnë një kabinë në nivelin e detit deri në një lartësi prej 27,050 këmbësh (8,245 metra).

Kjo do të thotë se deri në këtë lartësi, presioni brenda kabinës është i njëjtë me atë në nivelin e detit. Ruajtja e një kabine në nivelin e detit për aq kohë sa të jetë e mundur mund të përmirësojë më tej rehatinë e pasagjerit, pasi trupi nuk duhet të përshtatet me ndryshimet në presionin atmosferik.

Embraer Legacy 450

Nuk do të jetë befasi që Embraer ka zhvilluar një cilësi të lartë, luksoze brendshme për Legacy. Të dy avionët 450 dhe 500 janë ndërtuar sipas standardeve më të larta.

Brenda ju së pari do të vini re dyshemenë e sheshtë dhe gjashtë këmbët e hapësirës së kokës. Legacy 450 është në gjendje të transportojë deri në nëntë pasagjerë. Me sedilje lëkure luksoze, plotësisht të mbështetur, që integrohen pa probleme me kabinën dhe shoqërohen me një dritare për t'u dhënë pasagjerëve një përvojë të pakrahasueshme gjatë fluturimit.

Me 5,800 këmbët e saj, presionin e kabinës në lartësi të ulët dhe teknologjitë më të fundit për uljen e zhurmës, mjedisi i qetë i Legacy Kabina 450 do t'ju forcojë dhe do të sigurojë që të jeni të pushuar mirë gjatë mbërritjes.

Unike për të Embraer, e gjithë kabina mund të kontrollohet nga paneli i sipërm i teknologjisë. Ky panel është një ekran i përshtatshëm me prekje që ju lejon të kontrolloni të gjithë kabinën dhe të kontrolloni progresin e fluturimit tuaj. E ndërtuar me një dizajn intuitiv, paneli i ekranit me prekje siguron që ju të mund të merrni të gjitha informacionet përkatëse me një shikim, ndërsa jeni gjithashtu në gjendje të kontrolloni mjedisin tuaj.

Embraer Legacy 450

Embraer Legacy 450 Brendshme
Embraer Legacy 450 Brendshme
Embraer Legacy 450 Brendshme

Embraer Legacy 500

Embraer Legacy 500 Brendshme
Embraer Legacy 500 ambiente të brendshme me vende klubi prej lëkure krem ​​dhe divan që shikon në pjesën e pasme të avionit
Embraer legacy 500 brendshme me divan, vende lëkure krem, duke pritur me lehtësi kabinë

Embraer Legacy 500

Embraer ka zbukuruar brendësinë e Legacy 500 sipas standardeve më të larta. Pavarësisht se është zhvilluar një dekadë më parë, dizajni i brendshëm mbetet në modë.

Duke pasur elemente të dallueshëm të integruar me një evolucion të qëndrueshëm të produktit, Legacy 500 spikat nga konkurrenca. Embraer përshkruan Legacy 500 si "luks përtej krahasimit".

La Legacy 500 demonstron në mënyrë të përsosur Embraervëmendja ndaj detajeve dhe mjeshtëria e ekspertëve. Kabina është e gjerë 6 metra e lartë me një dysheme plotësisht të sheshtë. Kjo e bën kabinën shumë më të lehtë për të lëvizur. Dizajni i ngjashëm me mobiljet i sediljeve plotësisht të mbështetura u siguron pasagjerëve rehati superiore. Të gjitha sediljet janë vendosur në mënyrë optimale pranë dritaret në mënyrë që të përballojë çdo pasagjer pamje spektakolare të botës më poshtë.

Në pjesën e përparme të kabinës ju, siç është e zakonshme, do të gjeni galerin. Legacy Galeria e lagësht e viteve 500 shërben si një hyrje elegante dhe mikpritëse për aeroplanin. Në kohën e konceptimit, galeria ishte më e madhja në segmentin e mesëm. Prandaj duke e bërë këtë aeroplan të përsosur për ngrënie të madhe.

Shumë hapësirë ​​dhe funksionalitet mund t'i atribuohen tabelave të vendosura të cilat hapen në skajin anësor. Kjo, së bashku me galerin funksionale, e bëjnë Legacy Kabina 500 vendi i përsosur për të punuar, drekuar dhe relaksuar.

La Legacy 500 ka një lartësi kabine shumë të respektuar prej 5,800 metrash kur fluturon në lartësinë maksimale të lundrimit. Embraer ka bërë magjinë e tyre edhe me izolimin e zërit për të krijuar një kabinë të qetë. Përfitimet e kësaj përfshijnë biseda më të lehta, një mjedis të qetë për të punuar dhe një ndjenjë më të çlodhur pas mbërritjes.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për marrjen me qira të një avioni privat, kostoja është shpesh një konsideratë e rëndësishme.

La Embraer Legacy 450 dhe Legacy 500 vijnë me tarifa të ndryshme për orë që pasqyrojnë ofertat e tyre individuale.

La Legacy 450 ka një kosto charter prej 3,800 dollarë në orë.

Nga ana tjetër, Legacy 500 komandon një normë më të lartë prej 4,550 dollarë në orë. Kjo rritje në kosto mund t'i atribuohet diapazonit më të gjatë të avionit, kabinës më të madhe dhe karakteristikave pak më të larta të performancës.

Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se këto shifra janë vetëm tarifat bazë dhe kostoja aktuale për të marrë me qira një avion privat mund të ndikohet nga disa faktorë.

Së pari, kohëzgjatja dhe distanca e fluturimit luajnë një rol vendimtar. Fluturimet më të gjata zakonisht kanë kosto më të larta për shkak të rritjes së konsumit të karburantit dhe kohës së ekuipazhit.

Në radhë të dytë, aeroportet e nisjes dhe mbërritjes mund të ndikojnë gjithashtu në kosto, pasi tarifat e uljes dhe tarifat e tjera të aeroportit mund të ndryshojnë shumë.

së fundi, koha e rezervimit mund të ndikojë në çmim. Marrja me qira e një avioni gjatë orëve të pikut të udhëtimit ose në një njoftim të shkurtër mund të çojë në tarifa më të larta.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes është një faktor i rëndësishëm kur blini një avion privat.

Lista e re e çmimeve për Legacy 450 është 15,250,000 dollarë. Ky është një investim thelbësor, por siguron një avion me shpejtësi, rreze dhe rehati të brendshme mbresëlënëse.

Për ata që konsiderojnë një model të mëparshëm, një 2018 Legacy 450 kushton aktualisht rreth 15,000,000 dollarë.

Nga ana tjetër, Legacy 500 ka një çmim të ri më të lartë të listës prej 18,400,000 dollarë, duke reflektuar aftësitë e tij shtesë dhe hapësirën më të madhe të kabinës.

Një model i parapërdorur 2018 i Legacy 500 aktualisht vlerësohet në rreth 18,000,000 dollarë.

Amortizimi është një tjetër aspekt thelbësor që duhet marrë parasysh kur blini një avion privat.

La Legacy 450 ka një normë amortizimi vjetore prej 1.32%. Duke pasur parasysh këtë normë, nëse do të blinit një model 2018 në pronësi të mëparshme, vlera e tij do të zvogëlohej në afërsisht 14,413,806 dollarë në tre vjet.

Në të kundërt, Legacy 500 zhvlerësohet me një normë më të shpejtë prej 5.49% në vit. Bazuar në këtë normë, një model i parapërdorur 2018 do të zhvlerësohet në rreth 15,195,178 dollarë gjatë tre viteve të ardhshme.

Prandaj, për sa i përket shumave aktuale të dollarit, Legacy 500 do të humbnin më shumë para gjatë periudhës së pronësisë.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se disa faktorë mund të ndikojë në normën e amortizimit të një avioni privat. Këto përfshijnë moshën e avionit, orët totale të fluturimit dhe mirëmbajtje histori. Për më tepër, kërkesa e tregut për një model të caktuar mund të ndikojë ndjeshëm edhe në normën e zhvlerësimit të tij.

përmbledhje

La Embraer Legacy 450 dhe Legacy 500 janë të dy avionë privatë mbresëlënës, secili duke ofruar një përzierje unike të performancës, luksit dhe efektivitetit të kostos.

Ato janë krijuar për të ofruar një përvojë udhëtimi të rehatshme dhe efikase, me kabina të bollshme, karakteristika të fuqishme të performancës dhe sisteme të avancuara avionike.

La Legacy 450, me kostot e tij më të ulëta të blerjes dhe qirasë, distancat më të shkurtra të ngritjes dhe uljes, dhe diapazonin e konsiderueshëm, është një zgjedhje e shkëlqyer për ata që kërkojnë një ekuilibër midis luksit dhe efektivitetit të kostos.

Është një opsion ideal për individët ose grupet e vogla që udhëtojnë shpesh në fluturime të mesme dhe të gjata dhe vlerësojnë fleksibilitetin e hyrjes në aeroporte më të vogla.

Nga ana tjetër, Legacy 500 ofron aftësi të zgjeruara si kabinë më të madhe, rreze më të gjatë dhe kapacitet më të lartë pasagjerësh, megjithëse me një kosto më të lartë. Norma e tij më e lartë e kartës dhe kostoja e blerjes justifikohen nga këto karakteristika dhe aftësi superiore.

La Legacy 500 do të ishte një përshtatje më e mirë për ata që kërkojnë më shumë hapësirë ​​për pasagjerët ose komoditetet, kryejnë rregullisht fluturime në distanca të gjata ose thjesht dëshirojnë luksin shtesë që ofron.

Nëse jeni të interesuar të konfiguroni tuajin Embraer avion privat atëherë mundeni këtu.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.