Kalo te përmbajtja kryesore

Avionët privatë janë i sigurt, luksoz dhe efikas, megjithatë, a është vërtet e vërtetë që avionët privatë fluturojnë më shpejt se avionët komercialë?

Një nga përfitimet kryesore të avionëve privatë është kursimet në kohë mbi reklamat fluturuese. Sidoqoftë, sesi avionët privatë e arrijnë këtë shpesh keqkuptohet nga klientët e rinj të avionëve privatë.

Avionët privatë janë në gjendje të zvogëlojnë në mënyrë dramatike kohën e udhëtimit falë katër arsyeve:

  1. Fluturimi për në aeroporte më afër destinacionit tuaj përfundimtar
  2. Më pak kohë e kaluar në aeroport
  3. Fluturimi në lartësi më të mëdha
  4. Lundrim me shpejtësi të lartë

Nëse doni të dini nëse avionët privatë fluturojnë më shpejt se avionët komercialë për sa i përket shpejtësisë së lundrimit, kërce këtu.

Dassault 2000S External - a fluturojnë avionët privatë më shpejt se komercialët

1) Aeroportet më afër destinacionit tuaj përfundimtar

Avionët privatë janë shumë më të vegjël se avionët komercialë. Avionët privatë veprojnë gjithashtu sipas orarit tuaj dhe kërkesave tuaja.

Prandaj, kur fluturoni me avion privat, ju jeni në gjendje të fluturoni nga një aeroport që është sa më afër pikës tuaj të fillimit. Për më tepër, kur zbarkoni në destinacionin tuaj përfundimtar, ju jeni në gjendje të zgjidhni një aeroport sesa është më afër destinacionit tuaj përfundimtar.

Si rezultat, koha e udhëtimit në tokë mbahet në një minimum absolut.

Për shembull, nëse jeni duke fluturuar nga New York City mund të largoheni nga 11 aeroporte të ndryshme. Shihni hartën më poshtë.

Nëse do të fluturonit komercialisht, do të duhet të fluturoni nga aeroporti që ka zgjedhur linja ajrore. Nuk ka një gjë të tillë kur fluturoni me avion privat.

Thjesht zgjidhni aeroportin më të përshtatshëm për ju dhe takoni avionët atje.

2) Më pak kohë në aeroport

Sapo të mbërrini në aeroportin tuaj të zgjedhur nuk ka asnjë pritje përreth. Përsëri, avionët privatë veprojnë sipas orarit tuaj. Në qoftë se nuk jeni duke fluturuar një këmbë e zbrazët.

Për më tepër, operatorët e bazës fikse (FBO) – në thelb terminalet e avionëve privatë të aeroporteve – zakonisht janë të qetë. Prandaj, duke kaluar siguri dhe kontrollet para fluturimit janë shumë të shpejta.

Aeroporti Farnborough FBO

Si pasojë, klientët privatë të avionëve duhet të arrijnë në aeroport vetëm 15 minuta para se të planifikohet të niset avioni.

Krahasuar me një fluturim tregtar ku zakonisht kërkohet të mbërrini të paktën 2 orë para nisjes. Kjo rezulton në një kursim të menjëhershëm të kohës mbi udhëtimet komerciale.

3) Fluturimi në Lartësitë e Larta

Sa më lart të shkoni, aq më pak rezistencë e ajrit. Prandaj, sa më lart që mund të fluturojë një aeroplan, aq më shpejt dhe më efikas është karburanti. Për më tepër, aq më lart ju merrni ajrin më të thatë. Si rezultat, më pak re gjenden në stratosferë. Kjo gjithashtu përfiton nga pasagjerët duke rezultuar në një udhëtim të qetë.

Prandaj, fluturimi në një lartësi më të lartë do të rezultojë në një udhëtim më të butë, udhëtim më efikas të karburantit dhe më të shpejtë.

Avionët privatë mund të fluturojnë deri në 51,000 metra. Këto lartësi janë të rezervuara për avionët më të mëdhenj. Kjo sepse në një udhëtim të shkurtër nuk është efikase të kalosh kohë të konsiderueshme duke u ngjitur në një lartësi të lartë, vetëm për të zbritur pak pasi të kesh arritur lartësinë maksimale.

Bombardier Global 7500 E jashtme

Duke thënë këtë, shumica VLJ-të (më i vogli lloj avioni privat) janë në gjendje të lundrojnë deri në 41,000 këmbë.

Avionë të mëdhenj të tillë si Gulfstream G650, Dassault Falcon 8X Bombardier Global 7500 të gjithë mund të lundrojnë në 51,000 këmbë.

4) Lundrim me shpejtësi të lartë

Arsyeja e fundit që avionët privatë janë më të shpejtë se komercialët është shpejtësia e tyre e lundrimit.

Avionët privatë janë në gjendje të lundrojnë me një shpejtësi më të lartë. Sigurisht, kjo nuk vlen për të çdo lloj avioni privat. Disa janë më të shpejtë se të tjerët.

Në fundin më të shpejtë kemi Cessna Citation X+, Gulfstream G700 Bombardier Global 7500. Citation X + ka një shpejtësi maksimale të lundrimit 528 knotsNdërsa G700 Global 7500 të dy mund të lundrojnë në 516 knots.

Për Cessna Citation X + që përkthehet në një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 0.935 Mach. Për referencë, Mach 1 është shpejtësia e zërit. G700 dhe Global 7500 të dy kanë një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 0.90 Mach.

Cessna Citation X + jashtme - avioni më i shpejtë i biznesit në botë.
Cessna Citation X + - Avioni i biznesit më i shpejtë në botë

Në fundin komercial ekziston Boeing 747-8i. Sipas Boeing, ky është avioni më i shpejtë komercial dhe ka një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 0.86 Mach (493) knots).

Prandaj, në një distancë prej 5,000 Miles Detare, Cessna Citation X + do të zgjaste 9 orë, 28 minuta dhe 11 sekonda. Boeing 747-8i do të zgjaste 10 orë, 8 minuta dhe 31 sekonda.

Si rezultat, avioni më i shpejtë privat mund t'ju kursejë pak më shumë se 40 minuta kur udhëtoni me 5,000 Miles Nautical. Kjo është ekuivalente me fluturimin nga Los Angeles në Madrid.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.