Kalo te përmbajtja kryesore

La Dassault Falcon 900LX Gulfstream G500 janë dy avionë biznesi shumë të aftë dhe me rreze të gjatë.

La Falcon mbart trijet unike Falcon dizajni. Ndërkohë, G500 është një klasik Gulfstream që ka shpejtësi, rreze dhe rehati mbresëlënëse.

Le të hedhim një vështrim në ngjashmëritë dhe ndryshimet midis këtyre dy avionëve për të gjetur atë që i përshtatet më së miri nevojave tuaja.

Dassault Jashtëm 900LX
Gulfstream G500 Jashtme

Performance

Të dy avionët mund të fluturojnë në një lartësi maksimale prej 51,000 këmbësh, duke i lejuar ata të shmangin turbulencat dhe trazirat e motit, të rrisin efikasitetin e karburantit dhe të zvogëlojnë kohën e udhëtimit.

Megjithatë, Gulfstream G500 ka një shkallë ngjitjeje pak më të lartë, duke arritur 4,090 këmbë në minutë në krahasim me Falcon 900LX 3,880 këmbë në minutë. Kjo do të thotë se G500 mund të ngjitet më shpejt dhe të arrijë lartësinë e lundrimit më shpejt, gjë që mund të jetë thelbësore për udhëtime të ndjeshme ndaj kohës ose për të shmangur kushtet e pafavorshme të motit.

Për sa i përket lartësisë së lundrimit, Falcon 900LX ka një lartësi fillestare prej 37,000 këmbësh, ndërsa G500 mund të fillojë në 43,000 këmbë. Kjo i jep G500 një avantazh në shmangien e bllokimeve të trafikut ajror dhe potencialisht duke ofruar një udhëtim më të qetë për pasagjerët.

Kur bëhet fjalë për efikasitetin e karburantit, Falcon 900LX djeg 260 gallon në orë, ndërsa G500 përdor 353 gallon në orë. Të Falcon Djegia më e ulët e karburantit të 900LX përkthehet në kosto të reduktuara operative dhe gjatë rrjedhës së 300 orëve fluturimi në vit, kjo mund të kursejë deri në 276,000 dollarë nëse karburanti Jet A do të kushtonte 5 dollarë për gallon.

Megjithatë, djegia më e lartë e karburantit në G500 kompensohet nga motorët e tij më të fuqishëm Pratt & Whitney Canada, të cilët prodhojnë një prodhim total të besimit prej 30,288 paund, krahasuar me Falcon 900 paund i 15,000LX.

Për sa i përket shpejtësisë, G500 ka një lundrim pak më të shpejtë me shpejtësi të lartë prej 516 knots krahasuar me Falcon 900LX's 498 knots. Kjo shpejtësi shtesë përkthehet gjithashtu në shpejtësinë e lundrimit me rreze të gjatë me Falcon 900LX i kufizuar në 458 knots krahasuar me 500 të G488 knots.

Varg

Kur bëhet fjalë për avionët privatë, distanca është një faktor vendimtar për t'u marrë parasysh, veçanërisht për udhëtimet ndërkombëtare.

La Dassault Falcon 900LX ka një rreze prej 4,750 milje detare (8,800 kilometra) ndërsa Gulfstream G500 ka një rreze prej 5,300 milje detare (9,816 kilometra).

Për shembull, duke filluar nga Nju Jork, Falcon 900LX mund të arrijë në qytete të tilla si Parisi ose Stambolli.

G500 ka një gamë të mëtejshme, që do të thotë se mund të arrijë qytete të tilla si Kajro ose Tel Aviv.

Në mënyrë të ngjashme, duke filluar në Londër, Falcon 900LX mund të arrijë destinacione të tilla si Nju Jorku ose Los Anxhelosi. G500, nga ana tjetër, mund të fluturojë pa ndalesë në Bangkok ose Cape Town.

Është e rëndësishme të theksohet se këto shifra bazohen në skenarin më të mirë të prodhuesit dhe supozojnë kushte perfekte të motit dhe sasinë minimale të peshës në bord.

Disa faktorë ndikojnë në gamën maksimale të një avioni privat, duke përfshirë kushtet e motit, peshën dhe erën. Për më tepër, devijimet nga shtigjet optimale të fluturimit dhe bllokimi i trafikut ajror mund të ndikojnë gjithashtu në rrezen e një avioni privat.

Gama maksimale e Falcon 900LX dhe Gulfstream G500 nga Nju Jorku

Performanca në tokë

La Falcon 900LX mund të ngrihet në një distancë minimale prej 5,360 këmbësh, ndërsa G500 mund ta bëjë këtë në 5,300 këmbë.

Ndërsa ndryshimi midis të dyjave mund të duket i papërfillshëm, të kesh një distancë më të shkurtër ngritjeje mund të bëjë një ndryshim të rëndësishëm në hyrjen në aeroporte më të vogla që nuk janë të disponueshme për avionët më të mëdhenj. Qasja në këto aeroporte më të vogla mund të zvogëlojë kohën e përgjithshme të udhëtimit dhe t'u japë udhëtarëve më shumë fleksibilitet në planifikimin e udhëtimeve të tyre.

Përveç kësaj, Falcon 900LX ka një distancë minimale uljeje prej 2,415 këmbësh, ndërsa G500 kërkon një distancë më të gjatë prej 3,100 këmbësh. Kjo bën që Falcon 900LX më i përshtatshëm për aeroportet me pista më të shkurtra ose hapësirë ​​të kufizuar.

Është e rëndësishme të mbani në mend se diferenca prej 60 këmbësh në distancën e ngritjes mund të mos jetë e dukshme në botën reale dhe në fund të fundit varet nga nevojat dhe preferencat individuale.

Dimensionet e Brendshme

Duke filluar me gjatësinë e brendshme, Falcon Kabina e 900LX ka 33.2 këmbë (10.11 metra), ndërsa ajo e G500 47.6 këmbë (14.5 metra). Kabina më e gjatë e G500 ofron më shumë hapësirë ​​për komoditetin e pasagjerëve dhe lejon më shumë mundësi konfigurimi, si shtimi i ndenjëseve shtesë ose krijimi i zonave të veçanta të kabinës për dhomat e mbledhjeve ose dhomat e gjumit.

Për sa i përket gjerësisë së brendshme, Falcon 900LX ka një gjatësi prej 7.68 këmbësh (2.34 metra), ndërsa G500 7.6 këmbë (2.31 metra). Ndërsa ndryshimi është minimal, kabina pak më e ngushtë e G500 mund të jetë më pak e gjerë për pasagjerët.

Sa i përket lartësisë së kabinës, të dy avionët ofrojnë të njëjtën lartësi tavani prej 6.2 këmbësh (1.88 metra). Megjithatë, G500 ka një seksion kryq më të madh të gypit, i cili siguron një atmosferë më të gjerë kabine dhe lejon një gamë më të gjerë të rregullimeve të ndenjëseve.

La Falcon 900LX mund të strehojë deri në 14 pasagjerë, ndërsa G500 ka një kapacitet zyrtar maksimal prej 19. Megjithatë, është e rëndësishme të kihet parasysh se numri i pasagjerëve që mund të futen rehat në kabinën e avionit mund të ndryshojë në bazë të konfigurimit të zgjedhur.

Kur bëhet fjalë për kapacitetin e bagazhit, Falcon 900LX mund të strehojë 127 këmbë kub (3.6 metra kub) bagazh, ndërsa G500 ka hapësirë ​​deri në 175 këmbë kub (4.9 metra kub). Kjo hapësirë ​​shtesë për bagazhet mund të bëjë një ndryshim të rëndësishëm për udhëtimet e gjata që kërkojnë një sasi të madhe bagazhesh.

I brendshëm

La Dassault Falcon 900LX u dorëzua për herë të parë në vitin 2010, ndërsa dërgesat për Gulfstream G500 filloi në vitin 2018. Një nga ndryshimet e dukshme midis këtyre dy avionëve është lartësia maksimale e kabinës së tyre.

La Falcon Lartësia maksimale e kabinës së 900LX është 8,000 këmbë krahasuar me vetëm 4,850 këmbë për G500.

Për më tepër, G500 mund të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në 31,900 këmbë, që është më e lartë se lartësia e kabinës së nivelit të detit të 900LX prej 25,300 këmbësh.

Një lartësi më e ulët e kabinës siguron më shumë rehati pasagjerëve dhe zvogëlon gjasat e sëmundjes në lartësi, lodhjes dhe vonesës së avionit. Aftësia e G500 për të mbajtur kabinën në një lartësi më të ulët për periudha më të gjata u siguron pasagjerëve një përvojë më të rehatshme fluturimi.

Dassault Falcon 900LX

Brendësitë e Falcon avionët kanë qenë gjithmonë befasues. Dassault janë në gjendje të ndërthurin në mënyrë të përsosur stilin me funksionalitetin. 900LX nuk është përjashtim.

In Dassaultfjalët e veta, Falcon 900LX është "elegant në dizajn dhe i zgjuar në funksion".

Dassault kanë qendra interaktive të dizajnit në Teterboro, New Jersey dhe Le Bourget, Paris. Këto pajisje janë të pajisura me Dassaultsoftueri CATIA dhe i punësuar nga profesionistë të klasit botëror të dizajnit.

Këto qendra u mundësojnë klientëve të bëjnë zgjedhje të informuara dhe të sigurta në lidhje me modelin e brendshëm të avionit. Konsumatorët janë në gjendje të parashikojnë ambientet e tyre të brendshme dhe të ekzaminojnë tiparet në avionët aktualë dhe maket. Klientët pastaj mund të vazhdojnë të zgjedhin nga një sërë pëlhurash, lëkure, qilima, rimeso, pajisje elektronike, pajisje dhe pajisje.

Pasagjerët janë në gjendje të kontrollojnë të gjithë kabinën nga FalconSistemi i menaxhimit të kabinës së kabinës HD+. Kjo i lejon pasagjerët të kontrollojnë të gjithë kabinën nga komoditeti i sediljes së tyre.

Karakteristikat si ndriçimi dhe temperatura mund të kontrollohen të gjitha. Për më tepër, pasagjerët mund të zgjedhin nga një gamë e gjerë mjetesh argëtimi dhe lidhjeje. Shërbimet zanore dhe të të dhënave me brez të gjerë të ofruara nga SATCOM gjithashtu mund të opsionohen në 900LX.

Cilësia në kabinë është e pakrahasueshme brenda 900LX. Një përzierje elegante materialesh ka çuar në një brendshme të dizajnuar me shije. Nëpërmjet përdorimit efikas të hapësirës, ​​projektuesit kanë qenë gjithashtu në gjendje të krijojnë një kabinë të gjerë ndjesie.

Kontrollet nga sistemi i menaxhimit të kabinës janë të fshehura mjeshtërisht në mbështetësen e krahut. Kjo e vendos kontrollin brenda mundësive të lehta, por nuk është pengues. I ndarë ngushtë dritaret lejojnë një bollëk të dritës natyrore brenda kabinës.

Dassault kanë qenë në gjendje të mbajnë nivelin e zhurmës brenda kabinës në vetëm 54 decibel. Kjo, e kombinuar "ndriçimi i disponimit" të tij inovativ, e bën avionin një vend relaksues për të kaluar disa orë.

Dassault Falcon 900LX

Dassault Brendshme 900LX
Dassault Brendshme 900LX
Dassault Brendshme 900LX
Dassault Brendshme 900LX

Gulfstream G500

Gulfstream Brendshme G500
Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550

Gulfstream G500

Si me çdo Gulfstream, G500 është emëruar mrekullisht. Janë dhënë të gjitha tiparet që do të prisnit në një avion biznesi me rreze të gjatë veprimi.

Si fillim, G500 ka një kabinë të gjatë dhe të gjerë e cila u ofron klientëve fleksibilitet më të madh në dizajn. Për shembull, klientëve u paraqitet opsioni për një galeri përpara, galeri të pasme dhe një dhomë të pasme.

Kabina e gjatë dhe e gjerë siguron shumë hapësirë ​​për të shëtitur në korridorin e gjerë. Sediljet krejt të reja janë krijuar për një komoditet maksimal.

100% ajër i pastër, një lartësi maksimale e kabinës prej 4,850 këmbësh dhe një nivel i zhurmës së kabinës prej 50 decibelësh sigurojnë një mjedis të qetë. Ky mjedis ndriçohet nga katërmbëdhjetë nënshkrime Gulfstream dritare ovale.

Të kombinuara, këto dritare ofrojnë një bollëk të dritës natyrore dhe pamje gjithëpërfshirëse të botës më poshtë. Shtimi i këtyre faktorëve së bashku siguron që të mbërrini në destinacionin tuaj të rifreskuar dhe me vonesë minimale.

GulfstreamSistemi i Menaxhimit të Kabinës i lejon pasagjerët të kontrollojnë ndriçimin, temperaturën dhe mediat nga vendet e tyre. Vendet janë në gjendje të shndërrohen në shtretër të rrafshët. Prandaj, G500 është një hapësirë ​​e shkëlqyeshme për të punuar, darkuar dhe relaksuar.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për avionët privatë, çmimi i çarterit për orë është një faktor thelbësor për t'u marrë parasysh, pasi ndikon në koston e përgjithshme të fluturimit.

La Dassault Falcon 900LX ka një çmim të përllogaritur të kartës për orë prej 5,900 dollarë, ndërsa Gulfstream G500 ka një çmim të vlerësuar çdo orë të charter prej $ 7,350.

Disa faktorë mund të ndikojë në koston e çarterit për orë të një avioni privat, duke përfshirë moshën dhe gjendjen e avionit, numrin e orëve të fluturimit, çmimet e karburantit dhe pagat e ekuipazhit.

Për më tepër, avionët me kabina më të mëdha, rreze më të gjata ose shpejtësi më të mëdha mund të vijnë me një tarifë më të lartë për orë.

Ndërsa Falcon 900LX ka një çmim më të ulët charter për orë në krahasim me G500, ai gjithashtu ka një gamë më të shkurtër dhe një kabinë më të vogël në krahasim me këtë të fundit. Po kështu, ndërsa G500 është më shumë i shtrenjtë me qira në orë, ai ofron një distancë më të gjatë, një kabinë më të gjerë dhe një lartësi më të madhe të kabinës.

Çmimi i blerjes

La Dassault Falcon 900LX ka një çmim të ri fillestar prej 44,000,000 dollarë, me një çmim modeli 2020 prej 33,000,000 dollarë. Zhvlerësimi i tij vjetor i vlerësuar është 6.68%, dhe parashikohet të ketë një vlerë prej 26,818,725 dollarë në tre vjet.

Në krahasim, Gulfstream G500 ka një çmim të ri prej 45,000,000 dollarë, me një çmim modeli 2020 prej 46,000,000 dollarë. Norma vjetore e zhvlerësimit të saj është 1.99%, dhe parashikohet të ketë një vlerë prej 43,308,087 dollarë në tre vjet.

Bazuar në këto projeksione, G500 pritet të mbajë vlerën e tij më mirë se Falcon 900LX për tre vjet. Megjithatë, është e rëndësishme të kihet parasysh se këto shifra janë parashikime dhe vlera aktuale e rishitjes së një avioni mund të ndryshojë në bazë të kushteve të tregut dhe faktorëve të tjerë.

Kur bëhet fjalë për investime, blerja e një avioni privat duhet të shihet si një investim afatgjatë që ofron vlerë përtej kthimit monetar.

Avionët privatë ofrojnë komoditet, fleksibilitet dhe rehati të pashembullt, duke i lejuar individët dhe bizneset të udhëtojnë me efikasitet dhe rehati. Është thelbësore të merren parasysh të gjithë faktorët, duke përfshirë performancën e avionit, mirëmbajtje kostot dhe nevojat personale, përpara se të merrni një vendim blerjeje.

Kërkoni aeroplanë për shitje ketu.

përmbledhje

Si përfundim, zgjedhja midis këtyre dy avionëve varet nga nevojat dhe preferencat individuale.

La Falcon 900LX mund të jetë një opsion më i mirë për ata që kanë përparësi çmimin dhe distancat më të shkurtra të udhëtimit.

G500 është ideal për ata që kanë nevojë për një kabinë më të madhe, diapazon më të gjatë dhe vlerë më të mirë të rishitjes.

Është thelbësore të merren parasysh të gjitha opsionet e disponueshme dhe të krahasohen veçoritë e tyre kryesore përpara se të merrni një vendim blerjeje.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.