Kalo te përmbajtja kryesore

La Dassault Falcon 6X është një nga avionët më të rinj të gatshëm për të dalë në treg. 6X bazohet në suksesin e më të mëdhenjve Falcon 7X 8X. Në krahasim, Gulfstream G500 është kundërshtari i denjë për 6X të ri.

G500 është gjithashtu një avion relativisht i ri në botën e avionëve privatë, me dërgesat që kanë filluar në 2018.

Në këtë krahasim do të shikojmë performancën e çdo avioni, së bashku me diapazonin dhe performancën në tokë. Pastaj dimensionet e brendshme do të krahasohen së bashku me të brendshmet. Më në fund, do të krahasohen çmimi i kartës për orë dhe kostoja e blerjes.

Performance

La Dassault Falcon 6X është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW812D. Çdo motor është i aftë të prodhojë 13,460 lbf shtytje.

Anasjelltas Gulfstream G500 mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney PW814GA. Secili motor është i aftë të prodhojë 15,144 of shtytje.

Si rezultat, të dy avionët mund të lundrojnë në një lartësi maksimale prej 51,000 këmbësh. Për më tepër, të dy avionët janë të aftë të lundrojnë me një shpejtësi maksimale prej 516 knots. Kjo përkthehet në Mach 0.9. Për referencë, Mach 1 është shpejtësia e zërit. Këto janë, pra, disa nga avionët më të shpejtë të biznesit në botë që vetëm munden nga Cessna Citation X.

Sidoqoftë, një zonë ku këto avionë ndryshojnë, është djegia e tyre e karburantit. Dassault Falcon 6X ka një djegie të karburantit prej 419 gallons në orë (GPH), krahasuar me 430 gallons në orë (GPH) për Gulfstream G500. Për një periudhë afatgjatë, ky ndryshim i vogël mund të fillojë të shtohet. (Sa kushton për të furnizuar një avion privat?)

Varg

Kur bëhet fjalë për distancën maksimale që këto aeroplanë mund të fluturojnë pa pasur nevojë për karburant, Falcon 6X është fituesi i qartë.

La Dassault Falcon 6X ka një distancë maksimale prej 5,500 milje detare krahasuar me një distancë maksimale prej 5,300 milje detare për Gulfstream G500.

Ky është një ndryshim shumë i vogël në aftësinë e diapazonit. Si rezultat, 200 milje detare shtesë në distancë nuk ka gjasa të bëjë Falcon 6X i aftë për një numër të konsiderueshëm të misioneve që Gulfstream G500 nuk është në gjendje të plotësojë.

përdorim ky mjet për të parë se sa larg çdo avion mund t'ju marrë.

Performanca në tokë

Në tokë G500 është në gjendje të ngrihet në një distancë më të shkurtër por kërkon më shumë pistë për t'u ulur.

La Gulfstream G500 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,300 metrash. Kjo mund të Falcon 6X e cila ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,480 metrash.

Kur bëhet fjalë për ulje, rendi është i kundërt. Të Falcon 6X fiton këtu me një distancë minimale uljeje prej 2,480 krahasuar me pistën 3,100 metra të nevojshme për të ulur G500.

A do të vihet re kjo në botën reale? Jo. Në cilin aeroport do të ulet avioni do të duhet të ngrihet përsëri. Prandaj, Falcon 6X të qenit në gjendje të ulet në një distancë më të shkurtër, por që kërkon më shumë pistë për t'u ngritur nuk është një përfitim i rëndësishëm mbi G500.

Përkundrazi, përfitimi lëkundet në favor të Gulfstream. Sidoqoftë, duke thënë këtë, përfitimi është shumë i vogël. Një ndryshim prej 180 këmbësh është më pak se 5% e distancës minimale të ngritjes së Falcon 6X.

Për më tepër, nuk ka gjasa që të ketë një situatë në të cilën një aeroport mund të strehojë G500 por jo atë Falcon 6X.

Dimensionet e Brendshme

Tjetra është madhësia e kabinës. Një kabinë më e madhe lejon më shumë pasagjerë, më shumë privatësi, më shumë karakteristika dhe më shumë komoditet.

Ekzistojnë tre matje që janë të rëndësishme këtu; gjatësia, gjerësia dhe lartësia. Një kabinë më e gjatë lejon më shumë hapësira për banim dhe personalizim. Një kabinë më e gjerë lejon një korridor më të gjerë, vende më të gjera dhe më shumë hapësirë ​​për shpatulla. Dhe së fundmi, lartësia. Një kabinë më e gjatë i lejon pasagjerët të ngrihen më lehtë dhe më rreth e rrotull. Përveç kësaj, një kabinë më e gjatë bën që i gjithë ambienti të ndihet më i gjerë.

La Gulfstream G500 rreh jashtë Falcon 6X kur bëhet fjalë për gjatësinë e kabinës së brendshme. Kabina e G500 ka gjatësi 14.5 metra në krahasim me 12.3 metra të Falcon 6X.

Sidoqoftë, rendi përmbyset për dy matjet e ardhshme.

La Falcon 6X është më i gjerë se G500 (2.58 metra deri në 2.31 metra) dhe gjithnjë aq më i gjatë (1.98 metra deri në 1.88 metra).

Diferenca në gjatësi ndërmjet këtyre avionëve është e theksuar kur shikohet kapaciteti i përgjithshëm i pasagjerëve. G500 ka një kapacitet maksimal të pasagjerëve prej 19 ndërsa Falcon 6X mund të transportojë deri në 16 pasagjerë.

Për më tepër, Gulfstream G500 është në gjendje të mbajë më shumë bagazh me një kapacitet total të bagazhit prej 175 metra kub. Në krahasim me Dassault Falcon 6X është në gjendje të mbajë bagazhe deri në 155 metra kub.

I brendshëm

Duke qenë se këto aeroplanë mund t'ju mbajnë rehat midis kontinenteve, nuk është për t'u habitur që këto janë disa nga kabinat më luksoze në qiell.

Të dy kabinat janë jashtëzakonisht të qeta me nivelet e zhurmës së kabinës në Falcon 6X duke qenë vetëm 49 decibel dhe G500 me 50 decibel. Realisht një ndryshim prej 1 decibel nuk ka gjasa të vërehet nga shumica dërrmuese e udhëtarëve.

Sidoqoftë, një matje që mund të vërehet është lartësia e kabinës. Një lartësi më e ulët e kabinës është e dobishme në përmirësimin e mjedisit të përgjithshëm të kabinës, së bashku me zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit. Prandaj, sa më e ulët të jetë lartësia e kabinës, aq më mirë.

Kur kryqëzoni në 51,000 metra Falcon 6X ka një lartësi kabine prej 6,000 metra në krahasim me vetëm 4,850 metra të Gulfstream G500. Lartësia e kabinës është një zonë (një nga shumë) që Gulfstream vazhdimisht shkëlqen në - një lartësi të ulët të kabinës.

Dassault Falcon Brendësia 6X

Hapësira e përbashkët brenda 6X është caktuar në mënyrë që të lejojë ekipet të takohen dhe të bisedojnë. Dassault kanë ndërtuar kabinën që të jetë fleksibël midis hapësirës së jetesës dhe punës. Kjo ju lejon të qëndroni rehat ndërsa keni arritur më shumë.

Kabina me gjerësi 102 inç gjithashtu u siguron pasagjerëve më shumë hapësirë ​​për bërryla, hapësirë ​​në korridor dhe divane më të rehatshëm. Moreshtë caktuar më shumë hapësirë ​​për ulëse individuale dhe është integruar privatësi më e madhe. Këto detaje janë më të dukshme në kabinën e pasme gjatë fluturimeve brenda natës.

Kur udhëtoni me 41,000 këmbë 6X ka një lartësi kabine prej vetëm 3,900 këmbësh. Kjo siguron që ju do të ndiheni të freskët në fund të një fluturimi të gjatë. Sistemi i filtrimit të ajrit në Falcon 6X ju mban më lehtë në frymëmarrje dhe merr ajër të pastër në mushkëritë tuaja. I gjithë vëllimi i ajrit të kabinës mund të rifreskohet në nën tre minuta. Për më tepër, Dassault kanë qenë në gjendje të bëjnë që brendësia e kabinës të ketë disa nga nivelet më të ulëta të zërit në treg. Sipas Dassault, nivelet e tingujve janë "nën nivelin e bisedës normale".

6X ka 30 te medha dritaret në të gjithë kabinën. Dritaret janë të vendosura ngushtë për të rritur fushën e shikimit kur shikoni nga dritarja. Vëllimi i dritës natyrale që hyn në kabinë sigurisht që do të ngrejë disponimin tuaj dhe do të zgjerojë këndvështrimin tuaj. Në mënyrë të pabesueshme, Dassault kanë arritur të integrojnë një dritë dritare në kabinën. I pari në një avion biznesi. Kjo zhyt zonat e hyrjes dhe galerisë në dritën natyrore.

Një aspekt kritik i avionëve të biznesit në lidhjen e tyre me botën e jashtme. Kabina mund të kontrollohet nga pajisja juaj personale, duke ju lejuar të kontrolloni ndriçimin, nivelin e vëllimit dhe opsionet e argëtimit. Lidhja në bord do t'ju bëjë të ndiheni si në shtëpinë ose zyrën tuaj.

Gulfstream Brendshme G500

100% ajër i pastër, një lartësi maksimale e kabinës prej 4,850 metrash dhe një nivel i zhurmës së kabinës prej 50 decibelësh siguron një ambient të qetë. Ky mjedis ndriçohet nga katërmbëdhjetë nënshkrime Gulfstream dritare ovale. Të kombinuara, këto dritare sigurojnë një bollëk të dritës natyrore dhe pamjeve gjithëpërfshirëse të botës më poshtë. Shtimi i këtyre faktorëve së bashku siguroni që të arrini në destinacionin tuaj të rifreskuar dhe me një vonesë minimale të avionit.

GulfstreamSistemi i Menaxhimit të Kabinës i lejon pasagjerët të kontrollojnë ndriçimin, temperaturën dhe median nga vendet e tyre. Vendet janë në gjendje të shndërrohen në shtretër të rrafshët. Prandaj, G500 është një hapësirë ​​e shkëlqyeshme për të punuar, darkuar dhe relaksuar.

Dassault Falcon Brendësia 6X

Falcon Pamje e brendshme e kabinës 6x
Falcon Vende të brendshme 6X në pozicionin e të folurit me tryezë të zgjatur
Falcon Selia e klubit të brendshëm 6X me tavolinë
Falcon Divan i brendshëm 6X

Gulfstream Brendshme G500

Gulfstream brendshme g500
Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550

Çmimi i kartës

Dallimi në çmimin charter midis këtyre dy avionëve është i rëndësishëm. Megjithatë, vini re se Falcon 6X është ende për të dalë në tregun e kartave.

Çmimi i vlerësuar për orë për Falcon 6X është 10,000 dollarë kur chartering. Krahasuar me Gulfstream G500 i cili ka një normë të vlerësuar për orë të charter prej 7,350 $.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në çmimin e një fluturimi charter.

Çmimi i blerjes

Çmimi i blerjes së të dy këtyre avionëve është jashtëzakonisht i ngjashëm, me një ndryshim prej vetëm 2 milion dollarë në çmimin e listës.

La Falcon 6X ka një çmim të ri liste prej 47 milion dollarë. Në krahasim me Gulfstream G500 vjen me një çmim të ri liste prej 45 milion dollarë.

Prandaj, pyetja mbetet, a vlen vetëm një dritë prej xhami 2 milion dollarë?

Fatkeqësisht ne nuk jemi në gjendje të shohim amortizimin e këtyre avionëve ose koston para-pronësore. Kjo është për shkak të Falcon 6X nuk është ende në dispozicion në treg.

përmbledhje

Pra, cila është më e mira?

Të dy këta avionë janë të aftë të kryejnë misione të ngjashme. Ata të dy mund të fluturojnë në distanca të ngjashme pa pasur nevojë të karburantit. Të dy mund të lundrojnë me të njëjtën shpejtësi. Djegia e karburantit është gati identike.

Pra, ku ndryshojnë këta avionë? Përgjigja vjen tek pjesa e brendshme. Nëse e bazoni zgjedhjen në numra, atëherë G500 është ai për të cilin duhet të shkoni. Është më pak i shtrenjtë për të blerë, më pak i kushtueshëm për qira dhe ka një lartësi më të ulët të kabinës.

Megjithatë, ka diçka të veçantë në brendësi të Falcon avionët. Falcon 6X është më i gjerë dhe më i gjatë. Prandaj, nëse fluturoni me vetëm disa pasagjerë kjo mund të jetë zgjedhja më e mirë për një kabinë më të rehatshme.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.