Dassault Falcon 50 Vështrim i përgjithshëm dhe kostot e pronësisë

Dassault Falcon 50 E jashtme

Dorëzimet e Dassault Falcon 50 filloi në 1980, me dërgesat përfunduan në 1996. Dyqind e tridhjetë e nëntë Falcon 50 avionë janë aktualisht në shërbim aktiv.

La Falcon 50 mund të strehojnë deri në 10 pasagjerë, me një kapacitet maksimal të bagazhit prej 115 metra kub.

Kur është në konfigurimin e tij optimal, Dassault Falcon 50 mund të lundrojnë pa ndërprerje deri në 3,130 milje detare (3,602 milje / 5,797 km). Sidoqoftë, kur konfigurohet për shpejtësinë më të shpejtë të lundrimit, Falcon 50 mund të mbajë një shpejtësi lundrimi prej 480 knots.

La Dassault Falcon 50 mund të lundrojnë deri në 49,000 këmbë. Për më tepër, Falcon 50 ka një djegie mesatare të karburantit në orë prej 229 gallons në orë (GPH).

Falë motorëve të saj Honeywell TFE731-3-1C, Falcon 50 ka një prodhim total futës prej 11,100 XNUMX.

Për sa i përket kostos, Falcon 50 ka një çmim të rregulluar për orë të charter prej 5,000 $. Për më tepër, përsëri kur dorëzimet e Dassault Falcon 50 filluan, çmimi i listës për një shembull të ri ishte 15 milion dollarë.

Shko drejtpërdrejt në tabelën e kostos totale të Dassault Falcon 50.

Dassault Falcon 50 Pasqyrë e Kostos

Kur bëhet fjalë për operimin e Dassault Falcon 50, ka dy kategori shpenzimesh për t'u marrë parasysh - kostot fikse dhe kostot variabile.

Kostot fikse janë ato që ju paguani pa marrë parasysh se çfarë. Nëse avioni fluturon apo jo nuk ka asnjë efekt në kostot fikse. Këto kosto nuk ndryshojnë në lidhje me numrin e orëve që fluturon avioni.

Prandaj, pavarësisht nëse fluturoni me aeroplan 50 orë në vit ose 500 orë, kostot fikse do të mbesin të njëjtat.

Kostoja fikse vjetore fikse për operimin e Falcon 50 është 514,317 dollarë.

Nga ana tjetër, kostot e ndryshueshme janë drejtpërdrejt proporcionale me numrin e orëve që fluturon aeroplani në vit.

Shembulli më i mirë i një kostoje të ndryshueshme në këtë rast është përdorimi i karburantit. Një nga kostot më të mëdha kur fluturon me avion privat është karburanti. Shihni këtë për të mësuar në lidhje me kostot e karburantit të avionëve privatë.

Shtë e qartë, sa më shumë që fluturoni me avion, aq më shumë karburant do të përdorë. Prandaj, fluturimi 500 orë në vit do të rezultojë në kosto të ndryshueshme 10 herë më të mëdha sesa nëse do të fluturonit 50 orë në vit.

Prandaj, kostoja e vlerësuar variabile për avionët privatë paraqitet si një shifër për orë. Kjo është sa do t'ju kushtojë avioni shtesë për orë fluturimi.

Prandaj, norma e vlerësuar e ndryshueshme për orë për të operuar Dassault Falcon 50 është 3,935 dollarë.

Natyrisht, kjo kosto variabile për orë është e ndryshme nga ajo e çmimit të vlerësuar të kartës për orë. Kjo sepse, për orë, fluturimet çarter kushtojnë më shumë. Ka edhe palë të tjera të përfshira. Çmimi i çarterit për orë është kostoja variabile për orë e avionit, së bashku me faktorizimin në kostot fikse dhe tarifat e ndërmjetësit.

Histori

La Dassault Falcon 50 është një aeroplan biznesi me rreze të mesme, me rreze të gjatë franceze, që përmban një plan urbanistik trijet me një kanal S të ajrit për motorin qendror. Ajo ka të njëjtin seksion kryq në trup dhe kapacitet të ngjashëm me atë të mëparshëm me dy motorë Falcon 20 por ishte një dizajn i ri që është një zonë e sunduar dhe përfshin një dizajn më të avancuar të krahëve.

Dassault Aviacioni krijoi Falcon 50 për të qenë në gjendje të përfundojë fluturimet ndërkontinentale dhe të mbajë ende një distancë të shkurtër ngritjeje dhe një kabinë të bollshme. Në kohën e përfundimit të tij, ishte avioni i parë privat në treg me një gamë ndërkontinentale. Gama e tij/kapaciteti i ngarkesës është mjaft mbresëlënëse, edhe vite pas lëshimit të tij.

Dassault Falcon 50-40 Jashtme

Me suksesin e mëparshëm Dassault Falcon avionë, nuk është çudi që Dassault Aviacioni vendosi të vazhdojë në tregun e avionëve të biznesit. Dizajne për Falcon 20 u ndërtuan dhe u përmirësuan, dhe Dassault Falcon 50 u prezantua. Prototipi i parë i Falcon 50 u fluturua më 7 nëntor 1976 dhe avioni privat i biznesit mori certifikatën franceze të vlefshmërisë ajrore më 27 shkurt 1979, i ndjekur nga afër nga SHBA

Certifikimi FAA në mars të atij viti. Në kohën kur filluan dërgesat në korrik të vitit 1979, modeli i krahut ishte modifikuar për të përfshirë një dizajn të krahut superkritik.

Dassault Falcon Performanca e 50

La Dassault Falcon 50 përdor tre motorë turbofan Honeywell TFE731-3-1C. Këta motorë të fuqishëm vlerësohen me 3,700 paund shtytje për motor.

Çdo motor përdor një sistem të veçantë karburanti prej pak më shumë se 5,000 paund karburant, i cili arrin në një total mbresëlënës prej 15,520 paund karburant, duke lejuar Falcon 50 për të fluturuar pa ndalesë për shtatë orë, ndërsa ende përmbushni kërkesat minimale të FAA për rezervën e karburantit.

Këta motorë kanë një normë të kombinuar të konsumit të karburantit prej 2,100 deri në 2,200 paund karburant në orë, duke e bërë atë Falcon 50 gjithashtu një opsion tërheqës ekonomik.

Ky avion privat biznesi përmban një tavan shërbimi maksimal të certifikuar prej 49,000 këmbësh dhe një rreze mbresëlënëse ndërkontinentale prej 3,100 miljesh detare. Të Falcon 50 kërkon 4,700 metra pistë për t'u ngritur dhe i duhen vetëm 2,150 këmbë pistë për t'u ulur në një ditë standarde.

Ky avion biznesi privat është i aftë të ngjitet në një lartësi prej 39,000 këmbësh në vetëm tridhjetë minuta. E Falcon 50 mund të fluturojnë në një 468 mbresëlënëse knots në një lartësi prej 37,000 këmbësh në një konfigurim lundrimi me shpejtësi të lartë për një fluturim të shpejtë. Në një konfigurim lundrimi me rreze të gjatë, Dassault Falcon 50 është i aftë të mbajë 410 knots në një lartësi prej 43,000 këmbësh.

Falcon 50 Brendshme

La Falcon 50 në përgjithësi është konfiguruar për të akomoduar tetë deri në dhjetë klientë, por mund të organizohet për të akomoduar një maksimum prej nëntëmbëdhjetë pasagjerësh.

Kabina e bollshme e Falcon 50 ka gjatësi 23.5 këmbë, shtrihet 6.1 këmbë në gjerësi dhe arrin 5.9 këmbë lartësi për një vëllim total të rehatshëm të kabinës prej 700 metra kub. Katërmbëdhjetë dritare rrethojnë kabinën, duke kontribuar në një mjedis të lehtë.

Dassault Falcon 50-40 Brendshme

Me një presion diferencial maksimal prej 8.7 psi, Dassault Falcon 50 është në gjendje të mbajë një lartësi kabine në nivelin e detit deri në një lartësi prej 26,100 këmbësh.

Ekziston një sistem rregullimi i temperaturës me dy zona, duke përdorur ajrin e rrjedhjes nga motori qendror për të siguruar një mjedis të rehatshëm në kabinën. Me një kabinë që mat më shumë se njëzet e tre këmbë të gjatë dhe një rreze transkontinentale, Falcon 50 ende arrin të lundrojë me shpejtësi 468 knots.

Kabinë

Sistemi avionik i Falcon 50 përfshin një kompjuter ADC 80 të të dhënave ajrore, një kompjuter autopilot Collins FCS-80F, radio të dyfishtë VHF dhe navigim, një radar moti me ngjyra Primus, pajisje matëse DME dhe një lartësimatës radio.

Sistemet shtesë mund të shtohen sipas dëshirës.

Çmimi i blerjes

Kostoja e blerjes për këtë avion zakonisht varion nga 4-6 milionë dollarë. Çmimi i një avioni varet nga viti i prodhimit; ai gjithashtu mund të shkojë mbi gamën e dhënë nëse prodhimi është i ri.

Ai do t'u kushtojë blerësve rreth 1-1.5 milion dollarë në vit, i cili përfshin karburantin, anëtarët e ekuipazhit dhe mirëmbajtjen, etj. Çmimi i një avioni në pronësi të mëparshme mund të jetë brenda 1-2 milion dollarë. Ka shumë shitës të disponueshëm në faqe të ndryshme.

Falcon 50 Ndarja e Kostos Fikse

Kur bëhet fjalë për kostot fikse, ka gjashtë kritere që janë identifikuar si kontribuesit më të mëdhenj në koston vjetore të funksionimit.

Këto kosto janë paga e ekuipazhit, trajnimi i ekuipazhit, hangar, sigurimi, menaxhimi dhe më pas kostot fikse shtesë, të ndryshme.

Këto kosto shpjegohen në detaje të mëtejshme poshtë tabelës.

Tabela më poshtë detajon koston e vlerësuar të secilës kosto fikse për Dassault Falcon 50.

Kosto fikseShpenzimet vjetore
Paga e ekuipazhit$ 308,584
Trajnimi i ekuipazhit$ 38,003
hangar$ 49,648
Sigurim$ 15,027
drejtuesit$ 78,000
Ndryshme Fixed$ 25,055
Total$ 514,317
Kostot fikse vjetore të vlerësuara për Dassault Falcon 50. Ju lutemi vini re se të gjitha çmimet janë vetëm vlerësime dhe në USD.

Paga e ekuipazhit

Paga e anëtarëve të ekuipazhit është një nga kostot më domethënëse të operimit të një avioni.

Natyrisht, ekuipazhi është një pjesë thelbësore për funksionimin e avionit. Pa pilotët avioni juaj nuk do të shkojë askund.

Për më tepër, ekuipazhi është thelbësor për funksionimin e sigurt të avionit tuaj. Prandaj, sigurimi që anëtarët e ekuipazhit tuaj të jenë të certifikuar dhe të aftë në mënyrë të përshtatshme është shumë e rëndësishme. Sidoqoftë, sa më i lartë të jetë niveli i aftësive të ekuipazhit, aq më i lartë është paga që ata kërkojnë.

Trajnimi i ekuipazhit

Të kesh anëtarë të ekuipazhit të trajnuar mirë është e rëndësishme. Përsëri, ato janë pjesë integrale e funksionimit të sigurt dhe efikas të avionit tuaj.

Mbajtja e vlefshme e vlerësimeve të tipit të avionëve dhe sigurimi që anëtarët e ekuipazhit të mbajnë standardet e tyre të larta është thelbësore.

Kjo është një kosto që do të vazhdojë të ndodhë çdo vit, pavarësisht nëse avioni juaj fluturon apo jo.

Kostot e hangarit

Ruajtja e një avioni privat kur nuk është në përdorim është e rëndësishme të merret në konsideratë.

Ku do ta lini avionin tuaj miliona dollarësh kur nuk është në qiell?

Sigurisht, ju doni që ajo të jetë diku e sigurt, e sigurt dhe e përshtatshme. Prandaj, për shumicën e pronarëve të avionëve privatë, një hangar është një opsion i preferuar për ta lënë atë jashtë.

Natyrisht, ka shumë faktorë që do të ndikojnë në koston vjetore të hangarage. Faktorë të tillë si madhësia e avionit, vendndodhja e aeroportit dhe pajisjet e shërbimit do të ndikojnë të gjithë në kosto.

Si rezultat, kostoja e hangarit e deklaruar është një mesatare e përgjithshme për llojin e avionit. Sidoqoftë, kjo tarifë mund të luhatet ndjeshëm.

Kostot e Sigurimit

Në terma të thjeshtë, ekzistojnë dy lloje të sigurimeve që avionët privatë duhet të kenë.

E para është sigurimi i përgjegjësisë. Kjo siguron mbulim nga humbja, dëmtimi ose dëmtimi i palëve të treta. Palët e treta në këtë rast përfshijnë pasagjerë, ngarkesa dhe bagazh. Ndërsa detajet e sakta do të ndryshojnë nga politika në politikë, mbulimi zakonisht nuk sigurohet për pilotin në komandë ose avionin aktual.

Kjo pastaj çon në pjesën e dytë të sigurimit të avionëve privatë - sigurimi i bykut. Policat e sigurimit të bykut janë rënë dakord mbi bazën e vlerës. Kjo është, vlera e avionit. Prandaj, në rast të një humbje totale, siguruesit do të paguajnë vlerën e rënë dakord në krahasim me vlerën aktuale të tregut.

Këto janë dy pjesë thelbësore të sigurimit për avionët privatë. Sidoqoftë, pronarët gjithashtu mund të dëshirojnë të marrin në konsideratë sigurimin e luftës së anijes së aviacionit dhe sigurimin e ekuipazhit.

Sigurimi i luftës së bykut të aviacionit siguron mbulimin e humbjes së avionit për shkak të luftës, rrëmbimit, konfiskimit, dëmtimit dashakeqës dhe rreziqeve të tjera të ngjashme. Kjo zakonisht zgjidhet nga pronarët që do të fluturojnë me avionë privatë në destinacione të rrezikshme.

Sigurimi i ekuipazhit lejon që pilotët dhe anëtarët e ekuipazhit të pajisen me një paketë të përmirësuar të përfitimeve të punonjësve. Të tilla si përfshirja e humbjes së mbulesës së licencës, mbulesa e aksidenteve personale dhe sigurimi i udhëtimit.

Kostot e menaxhimit

Menaxhimi i avionëve është një komponent thelbësor kur zotëron dhe operon një avion privat.

Një ekip i menaxhimit të avionëve siguron të gjitha shërbimet e nevojshme të nevojshme për të fluturuar avionin. Për shembull, burimi dhe menaxhimi i pilotëve për t'u siguruar që avioni është i vlefshëm për ajrin, janë të gjitha detyrat e siguruara nga kompania juaj e menaxhimit të avionëve.

Sigurisht, ekziston mundësia e të ashtuquajturit vetë-menaxhim. Kjo është ajo ku detyrat e menaxhimit lihen me pilotin tuaj në komandë. Sidoqoftë, ky opsion zgjidhet rrallë. Prandaj, në shembullin e kostos së pronësisë supozojmë se është përfshirë një kompani e menaxhimit të avionëve.

Ekipi juaj i menaxhimit të avionëve zakonisht do të kryejë detyrat e mëposhtme:

  • Rezervimet e fluturimit
  • Planifikimi i fluturimit
  • Charter marketing / shitje
  • Caktimi i ekuipazhit
  • Rishikimet dhe detyrat e vlefshmërisë ajrore të avionëve
  • Caktimi i mirëmbajtjes
  • Menaxhimi i faturave
  • Menaxhimi i ekuipazhit

Për më tepër, ekipi juaj i menaxhimit të avionit ka të ngjarë të sigurojë shumë më shumë aktivitete të vogla në mënyrë që të sigurojë një funksionim të qetë të avionit.

Sigurisht, ka shumë faktorë që do të ndikojnë në çmimin total të tarifës së administrimit të avionit tuaj. Kryesisht ndryshimi në kosto do të varet nga lloji i avionit, përdorimi dhe rajoni i funksionimit.

Kosto të ndryshme fikse

Kostot fikse të ndryshme përbëhen nga gjithçka që nuk përshtatet në kategoritë e mësipërme.

Gjëra të tilla si tarifat për grafikët, softuerët dhe kompjuterët për të menaxhuar avionët tuaj do të jenë në këtë kategori.

Kur zotëroni një avion privat ka të ngjarë të ketë kosto të papritura dhe azhurnime që ndodhin gjatë gjithë përvojës suaj të pronësisë.

Prandaj, është praktikë e mirë të faktorizosh kosto shtesë, të papritura në vit.

Falcon 50 Ndarja e Kostos së Ndryshueshme

Kostot e ndryshueshme janë ato që ndryshojnë në varësi të përdorimit të avionit. Kostot e ndryshueshme mund të ndahen në copa për orë.

Kjo, pra, rezulton në një shifër të ndryshueshme për orë të kostos. Kjo shifër është kostoja për orë që avioni fluturohet.

Ekzistojnë pesë faktorë që kemi ndërtuar në figurën e kostos së ndryshueshme për orë. Këto vlera janë kostoja e karburantit, mirëmbajtja, riparimi i motorit, ekuipazhi, tarifat e uljes dhe trajtimit, së bashku me kostot e tjera të ndryshme.

Të gjitha këto variabla janë proporcionale me numrin e orëve të fluturuara. Për shembull, sa më shumë që fluturoni me avion, aq më shumë karburant do të përdorë.

Shikoni më poshtë për një tabelë të vlerësuar të kostove të ndryshueshme për orë kur operoni Dassault Falcon 50.

Nën tabelë do të gjeni një shpjegim të secilës ndryshore.

Kosto e ndryshueshmeShpenzoni për orë
Kostoja e karburantit$ 1,718
Mirëmbajtje$ 857
Riparimi i motorit$ 238
Tarifat e ekuipazhit / uljes / trajtimit$ 961
Ndryshore e Ndryshme$ 161
Total$ 3,935
Kostot e vlerësuara të ndryshueshme për orë për Dassault Falcon 50. Ju lutemi vini re se të gjitha çmimet janë vetëm vlerësime dhe në USD.

Kostot e karburantit

Kostot e karburantit janë një shpenzim i rëndësishëm për orë kur operoni një avion privat. Sa më shumë orë që fluturoni, aq më shumë karburant djeg aeroplani.

Sigurisht, sasia e karburantit që djeg aeroplani në orë do të ndryshojë shumë në varësi të konsumit mesatar të saj në orë, matur në Gallons për orë (GPH).

Lexoni këtë artikull për të mësuar më shumë se sa kushton karburanti i avionëve privatë.

Ose lexoni këtë artikull për të parë shifrat e ndryshme të djegies së karburantit për të gjitha avionët privatë.

Avionë të ndryshëm djegin vëllime të ndryshme të karburantit në orë. Sidoqoftë, një rregull i përgjithshëm është se sa më i madh të jetë avioni, aq më i madh është harxhimi për orë i karburantit.

Sigurisht, në varësi të vendndodhjes, çmimet e karburantit ndryshojnë në mënyrë dramatike. Prandaj, kjo kosto do të rregullohet pak në varësi të kostos së karburantit në FBO.

Kostot e Mirëmbajtjes

Për të siguruar që avionët janë të sigurt për të fluturuar ato kërkojnë mirëmbajtje në intervale të rregullta.

Këto intervale janë planifikuar dhe varen nga udhëzimet e prodhuesit. Për më tepër, mirëmbajtja është planifikuar bazuar në numrin e orëve të fluturuara.

Për shembull, një avioni i caktuar mund të ketë nevojë për një inspektim çdo 100 orë. Prandaj, mund të planifikoni kur avioni kërkon mirëmbajtje.

Për më tepër, këto ngjarje të mirëmbajtjes janë në lidhje të drejtpërdrejtë me numrin e orëve që fluturohet.

Prandaj, sa më shumë që fluturon avioni, aq më shumë mirëmbajtje do të kërkojë.

Sidoqoftë, kjo kosto gjithashtu merr parasysh çdo ngjarje të papritur të mirëmbajtjes. Për shembull, një goditje zogu ose gomë në erë do të prezantojë një kontroll të papritur të mirëmbajtjes.

Kostot e Riparimit të Motorit

Riparimi i motorit është një ngjarje e planifikuar që në thelb është mirëmbajtja dhe inspektimi i motorit.

Duke pasur parasysh termin 'rregullim', ngjarja është më serioze sesa një inspektim i shpejtë vizual. Dhe, në një rregullim të madh të motorit, një çmontim dhe inspektim i plotë i motorit.

Përsëri, ashtu si mirëmbajtja e kornizës së ajrit, sa më shumë që përdoret një motor, aq më shumë konsumon motori. Prandaj, sa më shumë orë të fluturojnë, aq më shpejt do të kërkohet një rregullim i motorit. Për më tepër, sa më shumë orë të fluturuara aq më shpesh do të duhet të kryhet një rregullim i motorit.

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth rregullimeve të motorëve, atëherë lexoni këtë artikull.

Kostot e ekuipazhit / uljes / trajtimit

Tarifat e ekuipazhit, tarifat e uljes dhe tarifat e trajtimit varen shumë nga rruga e ndjekur. Prandaj, është e vështirë të jepet një shifër e saktë.

Tarifat e ekuipazhit janë ato që ju duhet të paguani ekuipazhit gjatë një qëndrimi të zgjatur. Për më tepër, tarifat e ekuipazhit varen shumë nga kohëzgjatja e qëndrimit dhe vendndodhja. Për shembull, shpenzimet e ekuipazhit brenda natës, të tilla si hotelet dhe ushqimi, do të kushtojnë shumë më shumë në New York City sesa Wichita, Kansas.

Së dyti, kur ulen në një aeroport, avionët ngarkohen me një tarifë uljeje. Kjo tarifë zakonisht bazohet në peshën e avionit. Prandaj, avionët më të mëdhenj kanë tarifa më të mëdha për ulje sesa avionët më të vegjël.

Tarifat e uljes do të ndryshojnë nga aeroporti në aeroport. Për shembull, nëse do të fluturonit rregullisht nga aeroporti La Guardia, New York, kostoja e tarifave të uljes do të ishte më e madhe sesa nëse fluturonit rregullisht nga Aeroporti Kombëtar i Wichita.

Dhe së fundi, tarifat e trajtimit shkojnë paralelisht me tarifat e uljes. Kur jeni në tokë, do t'ju duhet që avioni të parkohet në mënyrë të sigurt, çanta të shkarkohet dhe shërbime të ndryshme tokësore. Ato zakonisht ofrohen nga FBO (operatori me bazë fikse). Sigurisht, të gjitha këto shërbime do të kenë një çmim.

Përsëri, çmimi i tarifave të trajtimit do të ndryshojë në varësi të aeroportit dhe madhësisë së avionit.

Shpenzime të Ndryshme

Kostot e ndryshme të ndryshueshme janë shumë të ngjashme me kostot fikse të ndryshme. Pavarësisht se sa mirë planifikoni dhe buxhetoni, gjithmonë do të përfshihen disa kosto të papritura.

Prandaj, ky buxhet përbën të papriturën.

Dassault Falcon 50 Kostot totale

Kostoja vjetoreFluturon 200 orë në vit
Paga e ekuipazhit$ 308,584
Trajnimi i ekuipazhit$ 38,003
hangar$ 49,648
Sigurim$ 15,027
drejtuesit$ 78,000
Ndryshme Fixed$ 25,055
Kostot totale fikse$ 514,317
Kostoja e karburantit$ 343,600
Mirëmbajtje$ 171,400
Riparimi i motorit$ 47,600
Ekuipazhi / Ulja / Trajtimi$ 192,200
Ndryshore e Ndryshme$ 32,200
Kostot totale të ndryshueshme$ 787,000
Kostot totale vjetore$ 1,301,317
Kostot totale vjetore të vlerësuara për operimin e Dassault Falcon 50 kur fluturon 200 orë në vit. Ju lutemi vini re se të gjitha çmimet janë vetëm vlerësime dhe në USD.

Dassault Falcon 50 Llogaritësi i Buxhetit Vjetor

Përdorni llogaritësin më poshtë për të llogaritur buxhetin vjetor të vlerësuar për të operuar Dassault Falcon 50.

Thjesht shkruani numrin e orëve në vit dhe merrni klikimin "Merrni Buxhetin Vjetor". Më poshtë do të shihni buxhetin vjetor të parashikuar për zotërimin dhe funksionimin e Falcon 50.

Vlera përfundimtare merr parasysh kostot fikse dhe ato variabile. Ju lutemi vini re se vlera përfundimtare është vetëm një vlerësim. Për më tepër, vini re se të gjitha vlerat janë në USD.

Orët Vjetore të Fluturuara:


orëDassault Falcon Buxheti vjetor 50:

$0 në vit