Kalo te përmbajtja kryesore

La Falcon 2000LXS dhe Falcon 900LX janë dy avionët më të vegjël në Dassault Falcon familja e avionëve.

Të dyja janë ndërtuar në platformat jashtëzakonisht të njohura të Falcon 2000 Falcon 900 varg përkatësisht.

Kjo familje avionësh ka një histori të gjatë. Fluturimi i parë i Falcon 2000 daton në vitin 1993. The Falcon 900 ka një histori edhe më të gjatë me fluturimin e parë që daton që nga viti 1984.

Prandaj, këto dy formacione avionësh i kanë qëndruar provës së kohës dhe këto janë dy përsëritjet më të fundit.

Por si ndryshojnë këta avionë? Dhe cila është më e përshtatshme për misionin ose blerjen tuaj të ardhshme?

Për të ndihmuar në këtë krahasim, ne do të përdorim veçorinë tonë të krahasimit të shërbimit Premium, të cilin mund ta mësoni më shumë për këtu.

Performance

Një nga ndryshimet më të dukshme midis këtyre dy avionëve është motorët. Domethënë, të Falcon 2000LXS ka dy motorë ndërsa 900LX ka 3. Kjo vendos Falcon 900LX në kategorinë e rrallë të avionëve të biznesit trijet. Një kategori që po shuhet dalëngadalë dhe i vetmi prodhues është Dassault veten e tyre. Megjithatë, me të renë Falcon 6X Falcon 10X Dassault ka zgjedhur t'u japë atyre vetëm dy motorë. Duke theksuar se si ata po e heqin gradualisht dizajnin trijet.

Dizajni trijet lejon motorë më të vegjël të cilët janë më të lehtë dhe më efikas, por që do të rezultojnë në një fuqi totale të shtytjes më të madhe se një avion binjak. Prandaj, avioni do të jetë më efikas në karburant dhe do të ketë performancë më të lartë për motor.

La Dassault Falcon 2000LXS mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW308C. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 7,000 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për 2000LXS është 14,000 lbs.

Në krahasim, Dassault Falcon 900LX mundësohet nga tre motorë Honeywell TFE731-60. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 5,000 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për 900LX është 15,000 lbs.

Siç mund ta shihni, motorët në 900LX prodhojnë secili 2,000 lbs shtytje më pak se 2000LXS, megjithatë, prodhimi total i shtytjes është më i lartë.

Kjo, pra, rezulton në Falcon 900LX ka një shpejtësi më të lartë lundrimi prej 0.87 Mach kundrejt shpejtësisë së lundrimit 0.86 Mach të Falcon 2000LXS. Për më tepër, kur lundroni për diapazonin maksimal, 900LX është në gjendje të lundrojë me 0.80 Mach ndërsa Falcon 2000LXS është i kufizuar në 0.76 Mach.

Për më tepër, Falcon 900LX mund të lundrojë më lart se 2000LXS, me një lartësi maksimale lundrimi prej 51,000 këmbësh krahasuar me përkatësisht 47,000 këmbët.

Megjithatë, 2000LXS ka një lartësi më të lartë fillestare të lundrimit prej 41,000 këmbë kundrejt 37,000 këmbëve për Falcon 900LX

Përveç kësaj, Falcon 2000LXS mund të arrijë atje më shpejt me një shpejtësi ngjitjeje prej 4,310 këmbësh në minutë. Ndërsa të Falcon 900LX ka një shpejtësi maksimale ngjitjeje prej 3,880 këmbësh në minutë.

Një fushë kyçe që Falcon 900LX tejkalon 2000LXS është djegia e karburantit. Shumë shpesh mendojnë se më shumë motorë digjen më shumë karburant. Megjithatë, në disa raste, si ky, mund të jetë më efikas.

Pavarësisht motorit shtesë, Falcon 900LX ka një djegie mesatare për orë të karburantit prej vetëm 260 gallonësh në orë. Ndërsa të Falcon 2000LXS djeg mesatarisht 269 gallon karburant Jet A në orë.

Varg

Duke pasur parasysh djegien më efikase të karburantit dhe rezervuarët më të mëdhenj të karburantit Falcon 900LX, nuk është çudi që mund të fluturojë më larg se 2000LXS.

2000LXS është i aftë të fluturojë deri në 4,000 milje detare (4,603 milje / 7,408 km) pa pasur nevojë për karburant.

Në krahasim, Falcon 900LX ka një rreze maksimale prej 4,750 milje detare (5,466 milje / 8,797 km).

Prandaj, kjo do të thotë që të dy avionët mund të fluturojnë pa ndalesë nga Nju Jorku në Evropë. Megjithatë, të Falcon 2000LXS do të kufizohet kryesisht në Evropën Perëndimore. Ndërsa 900LX është në gjendje të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në të gjithë Evropën. Për më tepër, mund të vazhdojë deri në Stamboll.

Përveç kësaj, Falcon 900LX është i aftë të fluturojë pa pasur nevojë të furnizohet me karburant gjatë gjithë rrugës nga Londra në San Francisko. Megjithatë, të Falcon 2000LXS do të duhet të furnizohet me karburant në Kansas City për të përfunduar këtë mision.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se këto shifra të diapazonit janë skenari më i mirë. Kjo është e vërtetë për të gjitha shifrat e gamës së deklaruar nga prodhuesi pasi ato supozojnë kushte perfekte dhe peshë minimale. Prandaj, shifrat e botës reale do të ndryshojnë.

Duke përdorur hartën e diapazonit në Krahasoni Avionët Privatë Premium është e mundur të rregullohet diapazoni bazuar në numrin e pasagjerëve në bord për të marrë shifra më të sakta.

Ndërsa diapazoni ndikohet më pak me avionët më të mëdhenj krahasuar me avionët e lehtë, diapazoni zvogëlohet disi për të dy avionët kur fillojmë të shtojmë pasagjerë.

Ndryshimi në diapazonin maksimal është margjinal, megjithatë, këto shifra gjithashtu nuk marrin parasysh rezervat e karburantit.

Gama maksimale e Dassault Falcon 2000LXS dhe Dassault Falcon 900LX nga Nju Jorku

Performanca në tokë

La Falcon 2000LXS dhe Falcon 900LX janë afërsisht të njëjtat madhësi, megjithatë, 900LX ka një peshë operative bazë rreth 2,000 lbs më të madhe se 2000LXS.

Pavarësisht kësaj, shtytja shtesë nga motorët Honeywell rezulton që 900LX të jetë në gjendje të ngrihet në një distancë më të shkurtër.

La Dassault Falcon 2000LXS ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,878 këmbësh. Në krahasim, Dassault Falcon 900LX ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,360 këmbësh.

Një ndryshim prej 500 këmbësh nuk duhet të injorohet.

Përsëri, këto shifra janë minimumi absolut dhe supozojnë kushte perfekte. Megjithatë, këto shifra ende demonstrojnë aftësitë mbresëlënëse të Falcon 900LX dhe do të hapë aftësi shtesë operacionale.

Vlen të përmendet se të dy avionët janë të certifikuar për të operuar brenda dhe jashtë Aeroporti i Londrës.

Kur bëhet fjalë për uljen, Falcon 2000LXS tejkalon 900LX me një distancë minimale uljeje përkatësisht 2,260 këmbë dhe 2,415 këmbë. Megjithatë, kjo shifër nuk është aq e rëndësishme sa distanca e ngritjes sa është më e ulët. Dhe kudo që një avion ulet, ai gjithashtu duhet të ngrihet.

Dimensionet e Brendshme

Gjerësia dhe lartësia e brendshme e këtyre dy avionëve janë identike. Dallimi kryesor është gjatësia e brendshme me Falcon 900LX ka një kabinë që është rreth 7 këmbë më e gjatë.

Si rezultat, Falcon 900LX është në gjendje të transportojë deri në 16 pasagjerë kundrejt maksimumit prej 10 pasagjerësh të 2000LXS.

Megjithatë, 900LX zakonisht është konfiguruar për të transportuar deri në 12 pasagjerë.

Për sa i përket dimensioneve aktuale, të dy avionët janë 6.17 këmbë në lartësinë e kabinës (me një dysheme plotësisht të sheshtë) dhe 7.68 këmbë në gjerësi.

Gjatësia e brendshme vjen në 26.18 këmbë për Falcon 2000LXS dhe 33.17 këmbë për Falcon 900LX

I brendshëm

Dërgesat e 2000LXS filluan në vitin 2014, krahasuar me dërgesat e 900LX duke filluar nga viti 2010.

Duke pasur parasysh ngjashmëritë e këtyre avionëve, nuk është çudi që lartësia e kabinës është pothuajse identike për këta avionë. Në lartësinë e tyre maksimale, Falcon 2000LXS ka një lartësi kabine prej 7,200 këmbësh ndërsa Falcon 900LX ka një lartësi kabine prej 8,000 metrash.

Sidoqoftë, kjo shifër është disi mashtruese pasi çdo avion është në lartësinë e tij maksimale të certifikuar të lundrimit dhe 900LX mund të lundrojë 4,000 këmbë më lart se 2000LXS.

Prandaj, është e drejtë të shikosh lartësinë e kabinës në nivelin e detit dhe diferencën e presionit, të cilat janë të dyja identike për këta avionë.

Të dyja Falcon 900LX dhe Falcon 2000LXS janë në gjendje të mbajnë një kabinë në nivelin e detit deri në 25,300 këmbë dhe të dy avionët kanë një diferencë presioni prej 9 PSI.

Dassault Falcon 2000LXS

Brenda Falcon Pasagjerët 2000LXS trajtohen me paqe dhe qetësi. Sipas Dassault; pasagjerët që fluturojnë me 2000LXS "udhëtojnë të qetë, me dashamirësi dhe me produktivitet".

Pjesa e brendshme e 2000LXS është e gjerë, elegante dhe e qetë. 2000LXS ka një brendshme të madhe për segmentin e saj dhe përshkruhet si bujare dhe luksoze në çdo mënyrë. Pavarësisht se sa zgjat fluturimi, pasagjerët do të jenë të rehatshëm.

Dassault e ka pajisur avionin me teknologji të avancuar të lidhjes dhe një sistem intuitiv të menaxhimit të kabinës. Sistemi i menaxhimit të kabinës është i pajtueshëm me shumicën e telefonave inteligjentë, duke ju lejuar të kontrolloni kabinën nga kudo.

Dassault ka mundur të përshtatet tetëmbëdhjetë të mëdha dritaret që lajnë brendësinë në dritë. Dritaret janë vendosur në mënyrë strategjike pranë sediljeve në mënyrë që t'i ofrojnë çdo pasagjeri një pamje. Qarkullimi i shpeshtë i ajrit dhe ajri i pastër garantojnë që të qëndroni të freskët. Si rezultat, vonesa në avion duhet të reduktohet në minimum në fluturimet e gjata.

Dassault Falcon 2000LXS

Dassault Falcon  Brendshme 2000LXS
Dassault Falcon  Brendshme 2000LXS
Dassault Falcon  Brendshme 2000LXS
Dassault Falcon  Brendshme 2000LXS

Dassault Falcon 900LX

Dassault Falcon Brendshme 900LX
Dassault Falcon Brendshme 900LX
Dassault Falcon  Brendshme 900LX
Dassault Falcon  Brendshme 900LX

Dassault Falcon 900LX

Brendësitë e Falcon avionët kanë qenë gjithmonë befasues. Dassault është në gjendje të përziejë në mënyrë të përsosur stilin me funksionalitetin. 900LX nuk bën përjashtim.

In Dassaultfjalët e veta, Falcon 900LX është "elegant në dizajn dhe i zgjuar në funksion".

Dassault ka qendra të dizajnit interaktiv në Teterboro, New Jersey, dhe Le Bourget, Paris. Këto objekte janë të pajisura me DassaultSoftueri i CATIA-s dhe me staf nga profesionistë të dizajnit të klasit botëror. Këto qendra u mundësojnë klientëve të bëjnë zgjedhje të informuara dhe të sigurta për dizajnin e brendshëm të avionit. Klientët janë në gjendje të parashikojnë brendësinë e tyre dhe të shqyrtojnë veçoritë në avionët dhe modelet aktuale. Klientët më pas mund të vazhdojnë të zgjedhin nga një sërë pëlhurash, lëkure, qilimash, rimeso, elektronikë, pajisje dhe aksesorë.

Pasagjerët janë në gjendje të kontrollojnë të gjithë kabinën nga FalconSistemi i menaxhimit të kabinës së kabinës HD+. Kjo i lejon pasagjerët të kontrollojnë të gjithë kabinën nga komoditeti i sediljeve të tyre. Karakteristikat si ndriçimi dhe temperatura mund të kontrollohen të gjitha. Për më tepër, pasagjerët mund të zgjedhin nga një gamë e gjerë mjetesh argëtimi dhe lidhjeje. Shërbimet zanore dhe të të dhënave me brez të gjerë të ofruara nga SATCOM gjithashtu mund të opsionohen në 900LX.

Cilësia në kabinë është e pakrahasueshme brenda 900LX. Një përzierje elegante materialesh ka çuar në një brendshme të dizajnuar me shije. Nëpërmjet përdorimit efikas të hapësirës, ​​projektuesit kanë qenë gjithashtu në gjendje të krijojnë një kabinë të gjerë ndjesie. Kontrollet nga sistemi i menaxhimit të kabinës janë të fshehura mjeshtërisht në mbështetësen e krahut. Kjo e vendos kontrollin brenda mundësive të lehta, por nuk është pengues. Dritaret e vendosura ngushtë lejojnë një bollëk të dritës natyrale brenda kabinës.

Dassault ka mundur të mbajë nivelin e zhurmës brenda kabinës në vetëm 54 decibel. Kjo, e kombinuar me "ndriçimin e humorit" të tij inovativ, e bën avionin një vend relaksues për të kaluar disa orë.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për çarterimin e këtyre avionëve, kostoja është pothuajse e njëjtë.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorë që ndikojnë çmimi i një charter të avionit privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i përllogaritur i kartës për orë të 2000LXS është 5,500 dollarë. Në krahasim, çmimi i vlerësuar i kartës për orë i 900LX është 5,900 dollarë.

Çmimi i blerjes

Nëse blini një nga këta avionë nga i ri, Falcon 900LX kushton 10 milionë dollarë më shumë se 2000LXS.

Çmimi i ri i listës së Dassault Falcon 900LX është 44 milionë dollarë ndërsa çmimi i ri i listës së Dassault Falcon 2000LXS është 34 milionë dollarë.

Megjithatë, në tregun e para-pronës, vlera e këtyre dy avionëve fillon të bëhet më e ngjashme.

Për shembull, një shembull i vitit 2017 i 2000LXS vlerësohet të jetë me vlerë pak më shumë se 26 milionë dollarë. Në krahasim, një moshë të njëjtë Falcon 900LX vlerësohet të kushtojë 27 milion dollarë.

Për më tepër, Falcon 900LX humbet më shumë nga vlera e tij në vit me një normë amortizimi vjetore prej pak më shumë se 6.5%. Nga ana tjetër, Falcon 2000LXS humbet rreth 5.8% të vlerës së tij nga viti në vit.

Prandaj, nëse do të blinit avionin e 2017-ës të përmendur më lart, në 3 vjet ata të dy do të vlejnë rreth 21.9 milionë dollarë. Si rezultat, Falcon 900LX do të humbiste më shumë para se 2000LXS gjatë periudhës së pronësisë.

Ju mund të merrni kostot e plota të blerjes në Krahasoni Avionët Privatë Premium platformë.

Vlera e tregut të Dassault Falcon 2000LXS dhe Dassault Falcon 900LX

përmbledhje

Ka shumë ngjashmëri midis këtyre dy avionëve të njohur.

Në thelb, Falcon 900LX është pak më i shpejtë dhe më i aftë për sa i përket performancës (p.sh. lartësi më e madhe e lundrimit, distancë më e shkurtër e ngritjes, fuqi më e lartë e shtytjes). Për më tepër, Falcon 900LX mund të fluturojë më tej dhe të transportojë më shumë pasagjerë.

Megjithatë, Falcon 2000LXS e mban vlerën më mirë dhe është më pak i shtrenjtë për të blerë (megjithatë, në të ardhmen ka të ngjarë të jetë një çmim i ngjashëm në tregun e zotëruar më parë). Megjithatë, pavarësisht kostove më të larta vjetore të Falcon 900LX, është më pak e kushtueshme të operosh me orë në krahasim me 2000LXS. Prandaj, nëse fluturoni 300 orë në vit, nuk ka shumë ndryshim në kostot vjetore të funksionimit.

Prandaj, përfitimi kryesor i 2000LXS është kostoja më e ulët e blerjes fillestare dhe ruajtja e vlerës superiore.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.