Dassault Falcon 10X kundër Gulfstream G700

Dassault Falcon 10X E jashtme

La Dassault Falcon 10X është avioni më i fundit privat i shpallur nga prodhuesi francez. Përballë saj, ne kemi Gulfstream G700, avioni i fundit që është shpallur nga prodhuesi amerikan.

Të dy avionët demonstrojnë më të fundit dhe më të mirët në rehati dhe teknologji brenda tregut të avionëve privatë.

Këta janë dy avionët më të rinj flamurë, me dërgesat e 10X që do të nisin në vitin 2025. Në krahasim, dërgesat e G700 ishin vendosur të fillonin në 2022.

Prandaj, duke pasur parasysh që këto janë dy nga avionët më të rinj, më të shtrenjtë dhe më të aftë përreth, si paraqiten ato përballë njëri-tjetrit? Dhe, në fund të fundit, cili avion është më i mirë?

Performance

La Dassault Falcon 10X është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce Pearl. Fatkeqësisht, shifrat totale të daljes së shtytjes nuk janë ende në dispozicion. Sidoqoftë, ne mund të vlerësojmë një prodhim total të shtytjes prej rreth 36,000 bs.

Interesante, duhet të merret parasysh nëse kjo shënon përfundimisht epokën e tri-jetëve. Për shembull, avioni tjetër më i ri që Dassault kanë prodhuar është Falcon 6X. Një avion që gjithashtu ka vetëm dy motorë.

Kanë Dassault arriti në përfundimin se tre motorë thjesht nuk janë të nevojshëm më? Do të 900LX, 7X 8X të jetë i fundit i tri-avionëve?

Nga ana tjetër, Gulfstream G700 është mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce Pearl 700, me secilin që prodhon deri në 18,250 bs shtytje. Kjo, pra, rezulton në një prodhim total futës prej 36,500 bs për G700.

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë maksimale të lundrimit, këto avionë përputhen në mënyrë të barabartë. Të dy avionët janë në gjendje të lundrojnë deri në 516 knots ose 0.925 Mach. Për referencë, Mach 1 është shpejtësia e zërit.

Si pasojë, kjo shpejtësi i vendos të dy avionët në pozicionin e përbashkët të avionëve më të shpejtë të biznesit në prodhim.

Natyrisht, siç do të prisnit nga këto aeroplanë, të dy janë në gjendje të lundrojnë deri në 51,000 këmbë.

Kur bëhet fjalë për shifrat mesatare të djegies së karburantit, aktualisht kemi të dhëna vetëm për G700. Fatkeqësisht, aktualisht nuk ka të dhëna për djegien e karburantit për Falcon 10X Sidoqoftë, duke pasur parasysh ngjashmëritë e këtyre avionëve, mund të vlerësohet të jetë rreth 400 galona në orë (GPH).

Sidoqoftë, për G700, shifra mesatare e djegies së karburantit në orë vjen me 382 Gallons në orë (GPH). Kjo është një shifër mesatare për një avion të madhësisë së tij. Shikoni se si krahasohet me avionët e tjerë të mëdhenj këtu.

Grafik nga Visualizer

Varg

Për sa i përket rrezes, këta dy avionë përputhen në mënyrë të barabartë. Të dyja kanë një rreze maksimale prej 7,500 milje detare.

Kjo i vendos të dy avionët me të njëjtën shifër të gamës si ajo Gulfstream G650ER.

Në fakt, ekziston vetëm një avion biznesi që mund të fluturojë më larg se këta avionë dhe ai është Bombardier Global 7500. Global 7500 ka një distancë prej 7,700 milje detare.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këta numra janë disi optimistë.

Sidoqoftë, nëse i merrni këto shifra të diapazonit me vlerën nominale, atëherë të dy avionët janë të aftë të fluturojnë pa ndërprerje midis Los Anxhelosit dhe Bangkok.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Në këtë pikë është e rëndësishme të theksohet se Falcon 10X është projektuar dhe zhvilluar për të vazhduar me G700.

Kjo mund të shihet nga të gjitha faktet dhe shifrat e mëparshme në lidhje me këto aeroplanë. Dhe, siç do të prisnit, shifrat e performancës në tokë nuk ndryshojnë.

La Dassault Falcon 10X thuhet se ka një distancë minimale ngritjeje nën 6,000 metra. Në krahasim, G700 ka një distancë minimale ngritjeje prej 6,250 këmbësh.

Kur bëhet fjalë për distancën minimale të uljes, të dy avionët përputhen në mënyrë të barabartë. Të dy Falcon 10X dhe G700 kanë një distancë minimale uljeje prej 2,500 këmbësh.

Sidoqoftë, ju lutem vini re në këtë pikë se Falcon Shifrat 10X ende nuk do të vihen në praktikë. Prandaj, shifrat për 10X mund të ndryshojnë, ka shumë të ngjarë të jenë nën shifrat e deklaruara.

Për më tepër, një ndryshim në distancën e ngritjes prej 250 këmbësh nuk do të ndikojë në aftësinë operacionale të asnjërit avion.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Një nga ndryshimet më të dukshme midis Falcon 10X dhe G700 është gjatësia e brendshme. Kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme, Falcon Kabina 10Xs është e gjatë 16.4 metra. Në krahasim, G700s mat 17.35 metra gjatësi.

Tjetra është gjerësia e brendshme Falcon Kabina 10Xs ka gjerësi 2.77 metra. Në krahasim, kabina G700s ka një gjerësi prej 2.49 metrash.

Më në fund, lartësia e kabinës. Falcon Kabina 10Xs ka 2.03 metra lartësi. Për referencë, G700 ka 1.91 metra lartësi të brendshme.

Bilanci midis këtyre tre dimensioneve është një interesant. Sigurisht, një kabinë më e gjatë lejon më shumë zona të jetesës - të tilla si për ngrënie, gjumë, punë dhe relaksim.

Megjithatë, një kabinë më e gjerë lejon ndenjëse më të gjera, duke rezultuar në më shumë hapësirë ​​mbi supet. Për më tepër, një kabinë më e gjerë lejon një korridor më të gjerë, duke e bërë më të lehtë lëvizjen rreth kabinës.

Për më tepër, një kabinë më e gjatë do të thotë që më shumë njerëz janë në gjendje të ngrihen plotësisht në këmbë. Gjithashtu e bën më të lehtë navigimin gjatë fluturimit dhe e bën kabinën të ndihet më e gjerë.

Prandaj, gjatësia është e rëndësishme nëse doni më shumë shkathtësi brenda kabinës. Sidoqoftë, kur uleni, një kabinë më e gjerë dhe më e gjatë janë më të dobishme.

Zyrtarisht, të dyja Falcon 10X dhe G700 janë secili në gjendje të transportojë deri në 19 pasagjerë. Sidoqoftë, nuk ka gjasa që asnjëri prej këtyre avionëve të konfigurohet për shfrytëzim maksimal, e lëre më të fluturojë me çdo vend të mbushur.

Dhe së fundmi, kapaciteti i bagazhit. Falcon 10X thjesht paksa G700 me një shtesë prej 3 metra kub të kapacitetit të bagazhit. Zyrtarisht, Falcon 10X mund të strehojë bagazh deri në 198 metra kub. Në krahasim, G700 është në gjendje të mbajë deri në 195 kub bagazh.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Siç u përmend më parë, dërgesat e Falcon 10X pritet të fillojnë në 2025. Në krahasim, dërgesat e G700 do të fillojnë në 2022.

Prandaj, këto janë dy nga avionët më të rinj në treg. Prandaj, brendësia e këtyre avionëve është thjesht mahnitëse.

Një zonë që shpesh neglizhohet por ka një rëndësi kritike është lartësia maksimale e kabinës. Një lartësi më e ulët e kabinës do të rezultojë në një mjedis më të këndshëm të kabinës dhe do të zvogëlojë efektet e vonesës së avionit. Për referencë, një aeroplan tipik dhe avionët më të lehtë kanë një lartësi maksimale të kabinës prej 8,000 metrash.

Sidoqoftë, duke qenë se këto janë dy nga avionët më të rinj dhe më të përparuar në planet, 10X dhe G700 e mposhtin lehtë këtë.

Kur kryqëzoni në 51,000 metra Falcon 10X ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 4,200 këmbësh. Fatkeqësisht për G700, ai nuk është në gjendje të konkurrojë me këtë. Në të njëjtën lartësi, G700 ka një lartësi maksimale të kabinës prej 4,850 këmbësh.

Të dyja janë figura jashtëzakonisht mbresëlënëse, sidoqoftë Falcon 10X është më mbresëlënëse.

Dassault Falcon 10X

Diku Dassault kanë shkëlqyer gjithmonë është me brendësinë e avionëve të tyre. Dhe, fatmirësisht, Falcon 10X nuk është ndryshe. Ndërsa të dhënat e performancës nuk të lënë pa frymë, pjesa e brendshme është. Dhe, sinqerisht, këtu është vendi Dassault duket se kanë kaluar shumicën e kohës duke inovuar. Mbi të gjitha, është vendi që udhëtarët dhe klientët kalojnë kohën e tyre.

Sipas Dassault, "10X do të ketë kabinën më të madhe dhe më të rehatshme në treg dhe do të ofrojë modularitet më të madh se çdo avion tjetër në klasën e tij".

10X do të jetë në gjendje të akomodojë deri në katër zona të dallueshme kabine, të gjitha me një gjatësi të barabartë. Sigurisht, klientët do të kenë mundësinë të konfigurojnë kabinën sido që ta shohin të arsyeshme.

Për shembull, klientët mund të konfigurojnë një zonë të zgjeruar për darkë / konferencë, një zonë të dedikuar argëtimi me një monitor me ekran të madh, një dhomë private me një shtrat të madhësisë mbretëreshë ose një suitë master të zgjeruar me një dush privat të ngritjes.

Për më tepër, ndërsa lartësia e kabinës kur kryqëzimi në tavanin e saj është e panjohur, dihet që në 41,000 këmbë lartësia e kabinës do të jetë vetëm 3,000 këmbë. Si pasojë, sipas Dassault, presioni "do të jetë më i miri në treg".

Për më tepër, sistemi i filtrimit të kabinës do të sigurojë 100% ajër të pastër, së bashku me një kabinë që është të paktën po aq e qetë sa Falcon 8X.

Për më tepër, "10X do të ketë një trup tërësisht të ri me dritare shumë të mëdha - gati 50 për qind më të mëdha se ato në Falcon 8X. Tridhjetë e tetë dritare do të rreshtojnë gypin, duke krijuar kabinën më të ndritshme në aviacionin e biznesit.”

Dassault Falcon 10X

Dassault Falcon Brendësia 10X
Dassault Falcon Brendësia 10X
Dassault Falcon Brendësia 10X
Dassault Falcon Brendësia 10X

Gulfstream G700

Gulfstream Brendshme G700
Gulfstream Brendshme G700
Gulfstream Brendshme G700

Gulfstream G700

Sipas Gulfstream, G700 përmban kabinën më të gjatë, më të gjerë dhe më të gjatë në industri. Nëse keni nevojë për një kabinë më të madhe, do të shikoni në avionët VIP, të tillë si Boeing Business Jet (BBJ) ose Embraer Lineage 1000E

Qëllimi i G700 është të krijojë ambientin më të rehatshëm të mundshëm në qiell në mënyrë që të mund të flini, të punoni ose të relaksoheni në mënyrë sa më efikase. G700 përmban ndriçim të vërtetë cirkadian për të simuluar rrezet e diellit në zonën tuaj të ardhshme të kohës për të ndihmuar në zvogëlimin e efekteve të vonesës së avionit.

Për më tepër, G700 ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 4,850 metrash, një nga lartësitë më të ulta të kabinës që mund të gjendet në një avion privat, duke ju ndihmuar të flini më mirë dhe të zvogëloni efektet e vonesës së avionit. Shtoni në kabinën jashtëzakonisht të qetë, nuk do të keni problem të punoni, të flini ose thjesht të relaksoheni.

Gulfstream ka pajisur gjithashtu G700 me njëzet dritaret më të mëdha në aviacionin e biznesit, duke përmbytur kabinën me dritë natyrore për ta bërë kabinën tashmë të madhe të ndihet edhe më e gjerë. Si standard, G700 përmban Jet Connex Ka-band Wi-Fi në mënyrë që të mund të qëndroni të lidhur kur jeni në ajër për orë të tëra njëkohësisht.

G700 përmban një dizajn krejtësisht të ri të sediljeve që është punuar me dorë për secilin avion dhe mund të shndërrohet në shtretër ergonomikë. G700 ka një kapacitet maksimal prej 19 pasagjerësh në një konfigurim të ulëseve dhe hapësirë ​​për 13 pasagjerë në një konfigurim të fjetur. Kabina mund të konfigurohet me deri në pesë hapësira banimi, kështu që gjithmonë do të jeni në gjendje të merrni pak privatësi nga bashkudhëtarët tuaj kur jeni në një fluturim të gjatë. Shihni më poshtë për konfigurimet e ndryshme që mund të keni në një G700.

Çmimi i kartës

Përsëri, për shkak të faktit se asnjëri prej këtyre avionëve nuk ka dalë në treg, nuk ka çmime aktuale charter në dispozicion.

Sidoqoftë, është e mundur të vlerësohet kostoja e charterit për orë të këtyre avionëve.

Likelyshtë e mundshme që të dy aeroplanët do të kushtojnë diku nga 13,000 deri në 15,000 $ për orë fluturimi për të charter.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

La Dassault Falcon 10X ka një çmim të ri të vlerësuar prej 75 milion dollarë. Në krahasim, Gulfstream G700 ka një çmim të ri liste prej 75 milion $.

Prandaj, pronarët e mundshëm do të përpiqen të vendosin midis këtyre dy avionëve.

Sigurisht, shumica e avionëve privatë pronarët blejnë avionët e tyre në tregun para-pronësor.

Megjithatë, aktualisht ka pa numra mbi çmimet në pronësi të parakohshme të këtyre avionëve - duke pasur parasysh risinë e këtyre avionëve.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Pra, cili prej këtyre avionëve është më i miri?

Epo, Dassault Falcon 10X është krijuar për të konkurruar direkt me G700. Para kësaj oferta me e mire nga Dassault ishte 8X. Sidoqoftë, 8X ishte prapa në pothuajse çdo masë.

Tani historia ka ndryshuar. Të dy 10X dhe G700 mund të lundrojnë me të njëjtën shpejtësi, të fluturojnë në të njëjtat distanca, të mbajnë të njëjtin numër pasagjerësh dhe, ç'është më e rëndësishmja, të kushtojnë të njëjtën gjë.

Prandaj, me disa përjashtime të vogla, numrat nuk japin një fitues të qartë. Zgjedhja bie në preferencën personale dhe zhvlerësimin e parashikuar.

Pra, cilin avion do të zgjidhnit?