Kalo te përmbajtja kryesore

Sa kushton për të furnizuar një avion privat?

Kjo është një pyetje e rëndësishme nëse po mendoni të merrni me qira ose të zotëroni aeroplanin tuaj.

Karburanti është një pjesë e domosdoshme e fluturimit. Eshte i shtrenjtë. Prandaj, karburanti është një nga kostot variabile më të mëdha të fluturimit. Kjo do të thotë, sa më shumë të fluturoni, aq më shumë karburant përdorni, dhe për rrjedhojë, aq më shumë shpenzoni. Prandaj, njohja e kostos së karburantit të avionit privat dhe konsumit të karburantit të avionit privat është kritike.

Si rezultat, shumë shtrojnë pyetjen se sa kushton me të vërtetë karburanti për një avion privat? Cilat janë kostot aktuale të karburantit? Dhe sa karburant përdorin këta avionë? Përgjigja e shkurtër është mijëra në orë. Megjithatë, si gjithmonë në aviacion, numri aktual do të ndryshojë në varësi të faktorëve të tillë si madhësia e avionit, gjatësia e misionit dhe kushtet atmosferike.

Njohja e këtij informacioni është e rëndësishme pavarësisht nëse merrni me qira (nëpërmjet një avioni privat charter) ose zotëroni aeroplanin tuaj. Në çdo situatë, nëse avioni me të cilin po fluturoni ka nevojë për më shumë karburant, ju do të paguani. Kjo është veçanërisht e vërtetë gjatë pronësisë së avionëve dhe midis pronarëve të avionëve privatë.

Gjatë 18 muajve të fundit, kostoja e karburantit për një avion privat është rritur ndjeshëm. Si rezultat, çmimi mesatar i çarterit të avionëve privatë është rritur, së bashku me koston për të pasur një avion privat.

Ju lutemi lexoni këtë artikull për të parë shifrat e sakta të djegies së karburantit për orë të çdo lloji të avionit privat.

Avioni privat që furnizohet me karburant

Aeroplanët përdorin karburant special

Avionët privatë nuk përdorin të njëjtin lloj karburanti që përdorni për të mbushur makinën ose kamionin tuaj. As nuk përdorin të njëjtin lloj karburanti që do të përdorte një avion i vogël me piston.

Avionët reaktivë përdorin emrin e duhur Karburant Jet.

Ka shumë arsye që aeroplanët përdorin karburant të ndryshëm nga benzina e zakonshme. Si fillim, Karburanti Jet ka një pikë ngrirjeje më të ulët se benzina e zakonshme. Kjo është e rëndësishme pasi avionët privatë rriten. Shumë e lartë. Disa avionë fluturojnë deri në 51,000 këmbë. Sa më lart të ngjiteni, aq më i ftohtë është ajri.

Së dyti, Karburanti Jet ka një pikë ndezjeje më të lartë se benzina. Si rezultat, Karburanti Jet është në gjendje të sigurojë fuqi dhe efikasitet më të madh në krahasim me benzinën e zakonshme.

Cessna citation varëse mirëmbajtjeje - kosto për të furnizuar me avion privat

Jet Fuel gjithashtu ka një viskozitet më të ulët se benzina e rregullt. Kjo do të thotë që Jet Fuel nuk është aq i trashë sa benzina e zakonshme. Si rezultat, Jet Fuel ka më pak të ngjarë të bllokojë tubat dhe të udhëtojë lehtë nëpër aeroplan.

Së fundi, kostot aktuale të karburantit janë të ndryshme. Karburanti i avionit është më i lirë se benzina e zakonshme. Kjo është e rëndësishme pasi avionët privatë kërkojnë një sasi të madhe karburanti. Edhe një rritje prej 10% e çmimit të karburantit mund të ketë një efekt të rëndësishëm në koston për orë të fluturimit të avionit. Prandaj, kjo do të ndikojë në kostot e përgjithshme operative të çdo avioni privat.

Çfarë është karburanti Jet A & Jet A-1?

Dy llojet kryesore të karburantit reaktiv. Jet A dhe Jet A-1. Të dy llojet prodhohen sipas një specifikimi të standardizuar ndërkombëtar.

Brenda Shteteve të Bashkuara, Jet A është lloji standard i karburantit i disponueshëm. Për pjesën tjetër të botës, megjithatë, Jet A-1 është lloji standard i karburantit i disponueshëm.

Fatmirësisht, siç mund të dyshohet nga emrat, këto lloje të karburanteve janë shumë të ngjashme. Avionët nuk janë të kufizuar në Jet A ose Jet A-1. Dallimi kryesor midis avionit A dhe avionit A-1 është pika e ngrirjes.

Karburantit avion A-1 ka një pikë më të ulët ngrirjeje, që vjen në -47 ° C / -53 ° F. Ndërsa karburanti Jet A ka një pikë ngrirje prej -40 ° C (−40 ° F).

Çmimi i karburantit të avionit për gallon – Sa kushton?

GlobeAir ofroni një hartë të përshtatshme që detajon çmimin e çmimeve të karburantit të avionëve për rajon, duke ju lejuar të krahasoni kostot e karburantit. Karburanti që ne jemi të interesuar për avionët privatë është karburanti Jet A. 100LL është karburanti që do të përdorni për një avion me pistoni, si p.sh Cessna 172.

Prandaj, kur shqyrtojmë koston e karburantit të një avioni privat, është e rëndësishme që të shikojmë vetëm çmimin e karburantit Jet A.

Në kohën e shkrimit (Q2 2021), çmimi mesatar i karburantit Jet A në Shtetet e Bashkuara është 4.77 dollarë për gallon. Alaska përfaqëson rajonin më të shtrenjtë me një çmim mesatar të avionit prej 6.25 dollarë për gallon. Çmimi më i lirë i karburantit është në qendër të Shteteve të Bashkuara, me një çmim mesatar të karburantit prej 4.20 $ për gallon.

Megjithatë, çmimi i karburantit të avionëve ka ndryshuar në mënyrë dramatike që nga tremujori i dytë i 2. Pra, le të përditësojmë pyetjen se sa kushton karburanti i një avioni privat në 2021.

Përditësuar për tremujorin e katërt të 4 çmimi mesatar i karburantit të avionëve nga një tipik FBO në Shtetet e Bashkuara aktualisht është rreth 7.50 dollarë për gallon.

Kjo, pra, shënon një rritje të konsiderueshme në koston operative të një avioni privat. Ju mund të mësoni gjithçka rreth kostos së posedimit të një avioni privat këtu.

Vini re se çmimi i Jet Fuel do të ndryshojë nga aeroporti në aeroport. Në përgjithësi, aeroportet e mëdha ndërkombëtare do të kenë çmime më të larta se aeroportet më të vegjël.

Dassault Falcon 6X E jashtme gjatë fluturimit

Në Mbretërinë e Bashkuar, një çmim prej 0.6951 £ për litër (pa TVSH) është çmimi mesatar në vazhdim (çmimi në Aeroportin e Oksfordit). 1 gallon amerikan është i barabartë me 3.78541. Prandaj, kjo përkthehet në një çmim prej 3.16 £ për gallon. Në USD kjo është 4.39 dollarë për gallon.

Siç mund ta shihni, çmimet janë relativisht të ngjashme si në SHBA ashtu edhe në MB.

Për më tepër, është e rëndësishme të merret parasysh që këto çmime luhaten rregullisht. Për më tepër, në disa rrethana, mund të ketë tarifa shtesë të karburantit që do të rrisin koston.

Djegia e karburantit të avionit privat në orë

Modele të ndryshme avionësh djegin sasi të ndryshme karburanti në orë, me ritme të ndryshme djegieje karburanti (p.sh. një avion i lehtë do të djegë më pak karburant se një avion VIP). Rregulli themelor është se sa më i madh të jetë avioni, aq më i madh është djegia e karburantit në orë. Për më tepër, sa më i madh të jetë avioni, aq më i rëndë do të jetë. Prandaj, pesha e avionit do të ndikojë në konsumin e karburantit.

Djegia e karburantit në orë matet në Gallons Per Hour (GPH). Llogaritni emetimet e prodhuara nga avionët privatë.

Ndërsa Djegia e karburantit është e ndryshme për avionë të ndryshëm, ne mund të nxjerrim disa mesatare për klasën e avionit privat. Mbani në mend se këto janë vetëm mesatare.

Klasa e avionëveDjegia mesatare e karburantit për orë (GPH)
Avionë shumë të Lehta110
Avionë të lehtë175
Avionë të mesëm250
Avionë të mëdhenj370
Djegia mesatare e karburantit për orë bazuar në klasën e avionëve
Gulfstream G800 Jashtme

Kapaciteti i rezervuarit të karburantit të avionit privat

Për të llogaritur koston e karburantit të një avioni privat, është thelbësore të dihet sasia e karburantit që çdo avion mund të transportojë.

Në botën e avionëve privatë, karburanti shpesh matet me peshë. Prandaj, kapaciteti maksimal i karburantit të avionit matet në paund (lbs). Fatmirësisht ne mund ta konvertojmë lehtësisht Karburantin Jet nga gallon në £ me këtë chart. Për më tepër, mund ta përdorni këtë formulë e thjeshtë për të shndërruar bs e karburantit në gallons.

Për të llogaritur kapacitetin total të karburantit të avionëve privatë, ne do të zgjedhim një përzgjedhje. Është e rëndësishme të merren parasysh kostot e ndryshme dhe kapacitetet e karburantit të të gjitha llojeve të avionëve. Nga një avion i lehtë deri në aeroplanët kryesorë me rreze të gjatë.

Lloji i avionitKapaciteti i karburantit (paund)Kapaciteti i karburantit (galona)
HonaJet HA-4202,845426
Embraer Phenom 300E5,353803
Pilatus PC-246,000900
Gulfstream G650ER48,2007,230
Kapaciteti i karburantit për një përzgjedhje të avionëve privatë

Kostoja totale për të ushqyer një avion privat

Atëherë, cila është kostoja totale për të furnizuar një avion privat?

Tani që i kemi të gjitha shifrat, mund të llogarisim lehtësisht se sa kushton vetëm karburant për të fluturuar me avion privat, së bashku me koston totale të mbushjes së plotë të një avioni privat me karburant.

Prandaj, kostoja mesatare për orë vetëm në karburant është si më poshtë. Vini re se çmimet janë bazuar në GlobeAir Çmimi mesatar amerikan i karburantit Jet A.

Klasa e avionëveDjegia mesatare e karburantit për orë (GPH)Kostoja e karburantit për orë ($)
Avionë shumë të Lehta110$524.70
Avionë të lehtë175$834.75
Avionë të mesëm250$1,192.50
Avionë të mëdhenj370$1,764.90
Kostoja totale e karburantit për orë për klasa të ndryshme të avionëve privatë

Megjithatë, nëse i kthehemi pyetjes fillestare se sa kushton me të vërtetë karburanti i një avioni privat - do të marrim disa shifra mahnitëse.

Nëse shikojmë avionin specifik më sipër, mund të marrim një ide të mirë të kostos totale të karburantit nëse i mbushni ato deri në grykë. Ju lutem vini re se nuk ka shumë të ngjarë që këto aeroplanë të mbushen ndonjëherë në maksimum me karburant. Përsëri, ne do të përdorim GlobeAir çmimin mesatar të karburantit në SHBA.

Çmimet për të mbushur një avion privat nga zero në të plotë janë si më poshtë.

Lloji i avionitKapaciteti i karburantit (galona)Çmimi nga bosh në të plotë ($)
HonaJet HA-420426$2,032.02
Embraer Phenom 300E803$3,830.31
Pilatus PC-24900$4,293.00
Gulfstream G650ER7,230$34,487.10
Kostoja e karburantit të një avioni privat nga bosh në të plotë

Prandaj, kostoja e karburantit të një avioni privat varion nga pak më shumë se 500 $ në orë deri në gati 2,000 $ në orë.

Për më tepër, çmimi për të mbushur një avion privat nga zero në të plotë mund të kushtojë nga rreth $ 2,000 në mbi $ 30,000.

La Gulfstream G650ER mund të fluturojë në një distancë maksimale prej 7,500 miljesh detare pa pasur nevojë për karburant. Prandaj, kostoja për milje detare në karburant për një G650ER është 4.60 dollarë për milje detare.

përmbledhje

Atëherë, çfarë mund të konkludohet për llogaritjen e kostos për karburantin e një avioni privat?

Siç e kemi parë, ka disa faktorë të ndryshëm që do të ndikojnë në koston e karburantit të një avioni privat. Faktorë të tillë si pesha, koha e fluturimit, modeli i avionit, numri i pasagjerëve, nëse ka dy pilotë, pesha e avionit, madje edhe kushtet e motit.

Megjithatë, rregulli i përgjithshëm është se avionët më të mëdhenj përdorin më shumë karburant. Avionët më të mëdhenj transportojnë më shumë karburant, pasagjerë, kanë motorë më të mëdhenj, të gjithë të cilët rezultojnë në një shifër të shkëlqyeshme të djegies së karburantit.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.

0%

Si duhet të fluturoni me avion privat?

Zbuloni mënyrën më të mirë për ju për të fluturuar me avion privat në më pak se 60 sekonda.

Cili është motivimi juaj kryesor për të fluturuar me avion privat?

Me sa njerëz udhëtoni zakonisht?

Sa fluturime me avion privat keni bërë?

Sa shpesh planifikoni të fluturoni/aktualisht me avion privat?

Sa fleksibël janë planet tuaja të udhëtimit?

A do të fluturoni në kohë piku? (p.sh. festat e mëdha)

A ka gjasa që planet tuaja të ndryshojnë ose anulohen brenda 12 orëve nga nisja?

Cili është njoftimi minimal që kërkoni përpara nisjes?

Sa kontroll dëshironi mbi modelin e avionit? (p.sh Gulfstream G650ER përfundoi Bombardier Global 7500)

Dëshironi të përmirësoni/ulni avionin tuaj sipas nevojës?