Sa kushton për të blerë një avion privat?

Vlera e avionëve privatë luhatet me kalimin e kohës, ngjashëm me asetet e tjera, duke ndikuar kështu në koston për të blerë një avion privat.

Në varësi të kushteve të tregut, moshës së avionit, orëve në motorë dhe kornizës së avionit, së bashku me avionët e rinj që dalin në treg, vlerat do të ndikohen të gjitha.

Avionët privatë të mëparshëm mund të blihen për një çerek milion dollarë (250,000 dollarë), ndërsa variojnë deri në 75 milion dollarë për një shembull krejt të ri të avionit më të fundit dhe më të mirë.

Dhe, sigurisht, ju keni avionë me çmime ndërmjet këtyre dy ekstremeve.

Kostoja për të blerë një avion privat

Re Vs Para-Pronësi

Kur bëhet fjalë për blerjen e një avioni privat, një konsideratë që duhet bërë është nëse po kërkoni të blini një avion të ri apo të parapërdorur.

Sigurisht, ky koncept do të jetë i njohur për shumicën e njerëzve. Ngjashëm me blerjen e një makine, ka përfitime dhe disavantazhe për secilin shembull.

Dhe, ngjashëm me makinat e nivelit të lartë dhe me kërkesë të lartë, një shembull i zotëruar paraprakisht nuk është domosdoshmërisht më i lirë.

Në kohën e shkrimit, avionët privatë janë në kërkesë të lartë. Ka një domethënëse pagesë e prapambetur në dërgesat e avionëve të rinj.

Prandaj, avionët që dalin në treg brenda vitit të parë ose dy që nga viti i prodhimit të tyre shpesh do të kenë një çmim të lartë të kërkuar krahasuar me çmimin e tyre të ri.

Për më tepër, nëse dëshironi të blini një avion të ri, do të prisni një kohë të konsiderueshme për t'u dorëzuar. Prandaj, blerja e një avioni në pronësi të mëparshme do t'ju lejojë të ngjiteni më shpejt në qiell me avionin tuaj.

Prandaj, nëse jeni duke menduar të blini një avion privat, është e rëndësishme të merrni parasysh se sa kohë jeni të gatshëm të prisni për dorëzim, çmimin që do të paguani për një shembull të ri të zotëruar, dhe nëse mund të merrni apo jo një vend i dorëzimit.

Prandaj, për sa i përket ndikimit të kostos për të blerë një avion privat, aeroplanët në pronësi të mëparshme nuk do të ndikojnë gjithmonë të jetë më pak i shtrenjtë se një avion i ri.

Ky është një konsideratë e rëndësishme për t'u marrë kur shikoni koston për të blerë një avion privat.

Avionë privatë në hangarin e aeroportit

Çmimi i blerjes

Çmimi i blerjes së një avioni privat është shuma që ju duhet të paguani për të blerë vetëm atë avion.

Ai nuk përfshin kosto të tilla si tarifat ligjore, inspektimet para blerjes, fluturimet testuese, regjistrimi, etj.

Është vetëm çmimi i shitjes së avionit.

Për shembull, kur kërkoni të blini një makinë, keni koston e makinës. Dhe më pas, pasi të keni blerë, keni shpenzime të tjera që duhet të paguani në mënyrë që të zotëroni makinën dhe ta regjistroni atë për përdorim në rrugë.

Avionët privatë funksionojnë në një mënyrë të ngjashme, megjithëse me më shumë kompleksitet dhe kosto më të larta të përfshira.

Prandaj, kur llogaritni shumën që mund të shpenzoni për blerjen e një avioni privat, është mirë të mbani një kufi sigurie për këto tarifa shtesë. Dhe, më e rëndësishmja, kur fluturoni me avion privat, të keni një diferencë financiare sigurie për çdo ngjarje të papritur.

Si rezultat, kur përmenden çmimet për koston e blerjes së një avioni privat, kjo i referohet vetëm vetë avionit dhe asgjë më shumë.

Kostoja aktuale për të blerë një avion privat

Pra, cilat janë shifrat aktuale për të blerë një avion privat? Kostoja për të blerë një avion privat do të ndahet sipas klasës së avionëve më poshtë, me një gamë për avionët e rinj dhe të parapërdorur brenda atij diapazoni.

Ekziston më pas një listë e plotë e kostos mesatare aktuale të tregut për të më të njohura 50 avionë privatë.

Nëse dëshironi të zbuloni mbi 1,000 vite modele të vlerave aktuale të tregut për mbi 140 avionë privatë, atëherë regjistrohuni për abonim premium këtu.

 • Avionë shumë të Lehta
  • Avionët Very Light (VLJ) janë të shkëlqyera për misione të shkurtra që zakonisht zgjasin 1-2 orë, zakonisht duke qenë në gjendje të mbajnë 4 pasagjerë të qetë. Çmimet e reja për VLJ-të në prodhim fillojnë nga 3 milionë dollarë për Avion vizion cirrus dhe shkojnë deri në 5.5 milionë dollarë për HondaJet Elite S. Kostoja për të blerë një VLJ të zotëruar më parë varion nga rreth 1 milion dollarë deri në 5 milion dollarë, me Eklipsi 500 duke qenë VLJ-ja më e lirë në tregun e para-pronës.
  • VLJ-të janë një klasë relativisht e re avionësh. Ata nuk kanë përfitimin që kanë qenë rreth e rrotull për shumë dekada si klasat e tjera. Prandaj, kur paraqitet si një gamë vlerash për klasë, kjo është anormalisht e lartë pasi nuk ka avionë më të vjetër për të ulur çmimin. Megjithatë, klasa VLJ ka relativisht pak modele dhe nuk është aq popullor sa avionët e lehtë. Prandaj, në të ardhmen, këto vlera ka të ngjarë të ulen mjaft ndjeshëm.
 • Avionë të lehtë
  • Avionët e lehtë janë avionët tuaj kryesorë. Këto mund të mbajnë lehtësisht 6 pasagjerë në rehati për misione pak më të gjata se VLJ. Çmimet fillojnë nga 5.2 milionë dollarë për Tjetra 400XTi, një avion i riprodhuar. Çmimet më pas arrijnë në rreth 10 milionë dollarë për një të re Cessna Citation CJ4. Për sa i përket tregut të zotëruar më parë, ju mund të grumbulloni një Mitsubishi Diamond 1A për rreth $ 250,000.
  • Çmimet pastaj variojnë nga 250,000 dollarë deri në pak më pak se 12 milion dollarë për Learjet 75 Liria. Duke pasur parasysh numrin e viteve që kanë ekzistuar avionët e lehtë, ka më shumë gjasa të gjeni një avion që i përshtatet buxhetit tuaj në krahasim me Very Light Jets.
 • Avionë të mesëm
  • Nëse keni nevojë për diçka me më shumë hapësirë, më shumë rreze dhe më shumë veçori, një avion i mesëm do të jetë në gjendje të ofrojë. Megjithatë, do të kushtojë më shumë se avionët më të vegjël të lehtë. Çmimet fillojnë me rreth 11 milionë dollarë për një të re Pilatus PC-24. Pilatus PC-24 është një avion shumë i gjithanshëm që mund të operojë në lartësi të mëdha dhe nuk kufizohet në pista të shtruara. Kjo, pra, ka çuar në Pilatus emërtimi i PC-24 një SVJ - Jet super i gjithanshëm.
  • Avioni privat më i shtrenjtë i ri i mesëm që mund të blini është ai Cessna Citation Sovereign+, me një listë të re çmimi prej 19 milionë dollarësh. Sidoqoftë, nëse jeni duke kërkuar një avion mesatar, atëherë çmimet fillojnë nga 300,000 dollarë për një Westwind 1 nga IAI. Çmimet pastaj rriten deri në fundin e lartë me Embraer Praetor 500, një avion mesatar me një çmim mesatar të para-pronësisë prej 16.3 milionë dollarë. Të Praetor 500 është një avion që ofron vlerë të pabesueshme për para.
 • I madh Avionët
  • Avionët e mëdhenj janë idealë për misione të gjata ku keni nevojë për rehati maksimale. Kjo kategori është shtëpia e avionëve kryesorë me risitë më të fundit me avionë si p.sh Gulfstream G700 Bombardier Global 8000. Prandaj, avionët e kësaj kategorie kushtojnë dukshëm më shumë se avionët më të vegjël. Të Tjetra 604XT është avioni i madh më pak i shtrenjtë në prodhim aktualisht në treg me një çmim të listës prej vetëm 8 milionë dollarë. Sidoqoftë, ashtu si vëllai i tij më i vogël Nextant 400XTi, 604XT është një avion i riprodhuar. Prandaj, kjo i jep asaj një çmim mashtrues të ulët.
  • Mbi këtë, ekziston Embraer Praetor 600 me një listë të re çmimi prej vetëm 21 milionë dollarësh. Shumë si ajo Praetor 500, kjo përfaqëson vlerë të jashtëzakonshme për para. Në krye të listës, është Gulfstream G700 Dassault Falcon 10X, të cilat të dyja kanë një listë çmimi duke filluar nga 75 milionë dollarë. Nëse jeni duke kërkuar për një avion të madh paraprakisht, mund të gjeni një Gulfstream GIII për rreth 500,000 dollarë. Çmimet për avionët e mëdhenj të mëparshëm vazhdojnë deri në mbi 70 milionë dollarë. Prandaj, kjo do të thotë që shumica e blerësve do të jenë në gjendje të gjejnë një avion të madh që i përshtatet buxhetit të tyre.

Tani, le të hedhim një vështrim në çmimin mesatar të parapërdorur për 50 avionët më të njohur privatë.

Tabela nga Visualizer

Kosto të tjera të përfshira në pronësinë e avionit privat

Kur shikoni këto vlera, ka disa konsiderata që duhen bërë kur mendoni vetëm për koston për të blerë një avion privat.

Së pari, ka avionë të parapërdorur që do të jenë në gjendje të përshtaten në buxhetin e shumicës së pronarëve të avionëve privatë. Me çmime që fillojnë nga 250,000 dollarë dhe vazhdojnë deri në mbi 70 milion dollarë, ka shumë opsione. Megjithatë, ajo që është mashtruese është përhapja e çmimeve mesatare të avionëve në pronësi.

13% e modeleve të avionëve kanë një vlerë mesatare të zotëruar më pak se 1 milion dollarë. Ndërsa 34% e modeleve të avionëve kanë një vlerë mesatare të parapronësisë prej 1 milion deri në 5 milion dollarë. Në krye, vetëm 6% e modeleve të avionëve kanë një vlerë mesatare të para-pronësisë mbi 50 milionë dollarë.

Prandaj, shumica e avionëve ulen midis vlerës së zotëruar më parë nga 1 milion dollarë dhe 5 milion dollarë. Kjo nuk do të thotë se shumica e avionëve aktualisht në treg kanë një vlerë brenda atij diapazoni. Kjo është për shkak se disa avionë kryejnë transaksione më shpesh se të tjerët. Për më tepër, avionët që janë më pak të shtrenjtë ka të ngjarë të jenë më të vjetër. Si rezultat, ka të ngjarë të ketë më pak prej tyre në shërbim dhe për rrjedhojë në treg. Përqindjet e mësipërme janë vetëm për modelin.

Si rezultat, kostoja për të blerë një avion privat nuk është aq e thjeshtë sa një shpërndarje e barabartë deri në 70 milionë dollarë.

Motorri i avionit privat duke parë prapa

Së dyti, fokusimi vetëm në koston e blerjes së një avioni mund të jetë një gabim i rëndësishëm financiar. Zhvlerësimi i avionit është i rëndësishëm dhe ndryshon shumë nga modeli në model.

Për shembull, një Learjet 36A aktualisht humbet rreth 8.5% të vlerës çdo vit krahasuar me vetëm 3% për një avion si ai Cessna Citation CJ3 +. Për më tepër, avionët kanë kosto të ndryshme operative. Kur jeni duke fluturuar 300 orë në vit, një ndryshim i vogël në konsumin e karburantit mund të rritet shpejt. Lexoni këtë artikull për të mësuar më shumë rreth shkallës së amortizimit të avionëve privatë.

Prandaj, kur shikoni koston për të blerë një avion privat me një çmim më të ulët, duhet të merrni parasysh kostot aktuale për sa i përket amortizimit dhe kostove të funksionimit. Për më tepër, duhet të keni parasysh besueshmërinë, komoditetin, kontrollet e shtuara të mirëmbajtjes dhe certifikatat. Si rezultat, avioni "më i lirë" mund t'ju kushtojë më shumë në planin afatgjatë.

Për më tepër, sa më shumë të përdoret një avion privat, aq më e ulët është vlera. Ndërsa përdorimi i një makine matet me milje, një avion matet me orë. Zakonisht kjo ndahet në dy lloje orëve - orët e kornizës së avionit dhe orët e motorit.

Sa më të larta këto orë, aq më e ulët është kostoja për të blerë një avion privat. Megjithatë, ka të ngjarë të kërkohet më shumë mirëmbajtje dhe sa më afër që motorët të kenë nevojë për një riparim. Si rezultat, vlerat mesatare të para-pronësisë që janë deklaruar janë duke supozuar numrin mesatar të orëve të flotës.

Për kostot e detajuara të pronësisë dhe normat e amortizimit për mbi 140 avionë privatë, mund të përdorni tonën shërbim premium.

përmbledhje

Kur shikoni koston për të blerë një avion privat, pyetja nuk prodhon vetëm një numër të vetëm. Ka shumë nënkategori, si klasa, mosha dhe gjendja. Prandaj, diapazoni prej vetëm 250,000 dollarë deri në mbi 70 milion dollarë nuk është veçanërisht i dobishëm.

Megjithatë, njohja e brezave të rinj dhe të parapërdorur është e dobishme për të gjetur vlerën e këtyre avionëve dhe për të kuptuar koston për të blerë një avion privat.

Prandaj, mënyra më e mirë për të përmbledhur koston për të blerë një avion privat është thjeshtimi i tij në koston mesatare të zotëruar paraprakisht për klasën e avionit.

VLJ-të kanë një vlerë mesatare të para-pronësisë prej 1 milion dollarë deri në 5 milion dollarë.

Avionë të lehtë kanë një vlerë mesatare të para-pronësisë prej 250,000 deri në 12 milionë dollarë.

Avionë të mesëm kanë një vlerë mesatare të para-pronësisë prej 300,000 deri në 16 milionë dollarë.

Avionë të mëdhenj kanë një vlerë mesatare të para-pronësisë prej 500,000 dollarë deri në mbi 70 milion dollarë.

Përsëri, brenda këtyre bandave, ka variante të forta. Disa nga këta avionë do të datojnë në vitet 1970. Ndërkohë, disa prej këtyre avionëve do të jenë më pak se 6 muajsh.

Nëse dëshironi të zbuloni vlerat e tregut të zotëruara më parë për mbi 140 avionë privatë që përfshijnë 1,000 vite model, së bashku me normat e amortizimit, vlerat e ardhshme dhe kostot e pronësisë, atëherë regjistrohuni për abonim premium sot.