Kalo te përmbajtja kryesore

Pronësia e avionëve privatë është kulmi i fluturimit. Nuk ka asgjë si të hipni në bordin e avionit tuaj.

Megjithatë, blerja e një avioni privat ka shumë komponentë që ju duhet të lundroni, veçanërisht kur keni të bëni me asete të tilla me vlerë të lartë.

Është e rëndësishme që të identifikoni se kur është koha e duhur për të blerë një avion privat, cili aeroplan do t'i përshtatet profilit të misionit tuaj, sa do të kushtojë, të gjeni burimin e duhur, në fakt blerjen, pastaj mirëmbajtjen dhe përdorimin e avionit.

Ka kaq shumë aspekte që të gjitha ushqehen me blerjen e avionit të duhur.

Si rezultat, këtu është udhëzuesi i plotë i blerësit mbi procesin nga fillimi në fund për të blerë një avion privat.

Ky udhëzues blerësi është krijuar për të thjeshtuar procesin e blerjes së avionit të duhur privat dhe për të ofruar një proces të thjeshtë hap pas hapi për t'ju ndihmuar të zotëroni aeroplanin tuaj.

Përfitimet dhe të metat e Pronësisë së Avionëve Privat

Së pari, është e rëndësishme të hedhim një vështrim në përfitimet dhe të metat e përgjithshme të pronësisë së avionëve privatë. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të vendosur shpejt nëse pronësia e avionit privat është për ju.

Në thelb, përfitimi kryesor i të gjithë pronësisë është se lejon kontroll të plotë si mbi aeroplanin ashtu edhe mbi ekuipazhin.

Ju e dini se kush ka qenë në aeroplan, ku ka fluturuar, orët që ka regjistruar, së bashku me të gjitha mirëmbajtje dhe historia e inspektimit.

Për më tepër, ju mund ta personalizoni dhe pajisni avionin në çdo mënyrë që dëshironi. Për shembull, mund të zgjidhni tapiceri, paraqitjen e kabinës dhe argëtimin gjatë fluturimit, për të përmendur disa. Për më tepër, ju mund të zgjidhni kush fluturon me aeroplanin dhe mund të siguroheni që avioni të mirëmbahet sipas standardeve tuaja personale.

Megjithatë, ky nivel kontrolli mund të rezultojë që pronësia e tërësishme të jetë e ndërlikuar, kërkon kohë dhe i shtrenjtë.

Pronësia e plotë rezulton në një sërë kostosh vjetore fikse. Për shembull, pagat e ekuipazhit, ruajtjen e avionit, mirëmbajtjen dhe sigurimin. Për më tepër, një seri e menaxhimit të orarit duhet të vazhdojë në prapaskenë. Për shembull, planifikimi i artikujve të mirëmbajtjes dhe ripozicionimi i avionit në mënyrë që ai të jetë gjithmonë gati për ju.

Megjithatë, këto funksione zakonisht i jepen një kompanie të menaxhimit të fluturimeve të palëve të treta. Natyrisht, edhe nëse menaxhimi trajtohet brenda ose i jepet një ofruesi të dedikuar, kjo do të rrisë koston e pronësisë.

Është gjithashtu e rëndësishme të merren parasysh implikimet tatimore të të gjithë pronësisë. Sigurisht, situata tatimore do të ndryshojë në varësi të vendbanimit të pronarit, regjistrimit të avionit në shtet dhe nëse avioni përdoret për përdorim biznesi apo jo. Megjithatë, mund të ketë përfitime të konsiderueshme tatimore për blerjen e një avioni privat. Për shembull, nëse plotësohen disa kushte, IRS lejon 100 për qind amortizimin e bonusit për blerjen e një avioni privat.

Në të kundërt, amortizimi i avionit është i rëndësishëm për t'u marrë parasysh. Në përgjithësi, shumica e avionëve privatë do të zhvlerësohen në vlerë me kalimin e kohës (përdorni mjetin e vlerës së avionit për të marrë vlerën e tregut të avionit). Sigurisht, disa avionë e mbajnë vlerën e tyre më mirë se të tjerët. Prandaj, në varësi të orëve, kushteve të tregut dhe llojit të avionit, amortizimi në vlerë mund të minimizohet, duke e bërë të arsyeshme koston e të gjithë pronësisë.

Për më tepër, pronësia e plotë i lejon pronarët të marrin në konsideratë marrjen me qira të avionit kur nuk është në përdorim. Kjo në asnjë mënyrë nuk do të rezultojë në një sipërmarrje fitimprurëse, megjithatë, mund të ndihmojë në uljen e kostos së pronësisë. Në përgjithësi, megjithatë, pronarët duhet të jenë të kujdesshëm ndaj qiradhënies së avionëve të tyre. Marrja me qira e avionit do të rezultojë në rritje të konsumit, së bashku me rritje të orëve. Kjo rritje do të rezultojë në kosto më të mëdha të mirëmbajtjes dhe një vlerë më të ulët të rishitjes.

Prandaj, në planin afatgjatë, përfitimet do të jenë të vështira për t'u realizuar. Për më tepër, përfitimi kryesor i zotërimit të avionit tuaj është ta keni atë gjithmonë në dispozicion. Megjithatë, nëse e lëshoni avionin me qira, ajo liri dhe fleksibilitet zhduken.

Si përfundim, pronësia e plotë është një opsion i shkëlqyeshëm nëse doni të keni kontroll të plotë mbi aeroplanin dhe ekuipazhin tuaj. Ju mund të zgjidhni modelin e saktë që i përshtatet nevojave tuaja dhe mund të garantoni disponueshmërinë e tij. Për më tepër, nëse jeni duke fluturuar rregullisht, mund të jetë opsioni më i lirë në bazë të kostos për milje.

Përcaktimi i kritereve të misionit tuaj

Më pas, le të përcaktojmë kriteret e misionit tuaj në mënyrë që të gjejmë me saktësi zgjidhjen më të mirë të aviacionit privat për ju.

Njohja e përdorimit të misionit dhe orëve të parashikuara vjetore do të ndihmojë për të ndikuar nëse ka më shumë kuptim të posedosh apo të marrësh me qira, për shembull.

Filloni duke shkruar të gjitha misionet që prisni të fluturoni, së bashku me sa shpesh do të fluturoni. Nga kjo, ju do të jeni në gjendje të llogaritni numrin e orëve të fluturimit (të dobishme për të përcaktuar nëse fluturoni mjaftueshëm për të blerë dhe gjithashtu për llogaritjen e kostove vjetore të pronësisë). Për më tepër, njohja e misioneve do t'ju ndihmojë t'ju siguroni diapazonin minimal të kërkuar të avionit.

Ky aktivitet është bërë vërtet i lehtë duke përdorur kalkulatorin e orës së fluturimit të Krahasoni Avionët Privatë. Thjesht futni të gjitha misionet dhe llogaritini këto të dhëna menjëherë. Mund ta aksesoni këtu.

Nga këto llogaritje të mësipërme, tani mund të përcaktojmë kriteret tona të misionit dhe e dimë se kërkohet një avion me një distancë minimale të deklaruar prej 3,011 milje detare. Sigurisht, është e rëndësishme të kesh një diferencë sigurie me rrezen e avionëve, kështu që do të dëshironi të shikoni avionët me mbi 3,500 milje detare.

Për më tepër, është e rëndësishme të vlerësoni kriteret e misionit tuaj për sa i përket llojit të profilit.

Për shembull, me misionet e mësipërme mund të ketë kuptim të blini një avion të lehtë për fluturimet evropiane dhe më pas të merrni me qira një avion më të madh për misionin Londër në Nju Jork.

Për më tepër, nëse orët janë të ulëta (nën rreth 200 orë), dhe misionet janë shumë të larmishme, atëherë qiratë, kartat e avionëve ose i pjesshëm pronësia mund të ketë më shumë kuptim.

A është pronësia e avionit privat për ju?

Pra, si e përcaktoni nëse pronësia e avionit privat është alternativa më e mirë për ju?

Këtu janë disa faktorë që do të ndikojnë nëse duhet të zotëroni apo jo një avion. Nëse përgjigjeni po, atëherë pronësia e avionit privat ka të ngjarë të ketë kuptim për ju.

 • Keni nevojë për përdorim të garantuar të avionit në ditët e pikut (p.sh. festat e mëdha)
 • Fluturoni mbi 200 orë në vit
 • Dëshironi kontroll absolut mbi llojin e avionit
 • Vendosini mbështetësit tuaj në qendër të vëmendjes, përmendni kontributin e të sapoardhurve dhe bëjeni të duket bukur! Mos u frikësoni nga bashkëpunimi dhe jepuni meritat grupeve të tjera që punojnë me tema të ngjashme. Merrni pjesë në kauzat e tyre, karma njëmend funksionon! minutën e fundit planet e fluturimit
 • Ndryshoni planet në minutën e fundit

Qëllimi i avionëve privatë është t'ju kursejnë kohë. Kjo arrihet përmes fleksibilitetit përfundimtar dhe personalizimit të misionit.

Në mënyrë tipike, pronësia e avionit ju ofron këtë pasi ju keni kontrollin e vetëm mbi të (përveç nëse e merrni me qira). Si rezultat, nëse planet tuaja ndryshojnë, keni nevojë për fluturime të minutës së fundit ose keni nevojë për përdorim të garantuar në ditët e pikut, atëherë pronësia do ta sigurojë këtë.

Për më tepër, blerja e një avioni privat mund të jetë një lëvizje e zgjuar financiare. Nëse ju (ose anëtarët e kompanisë suaj) po fluturoni më shumë se rreth 200 orë në vit, atëherë kostoja e pronësisë ka të ngjarë të jetë më e ulët se ajo e qirasë.

Kostoja për të blerë një avion

Pra, në këtë pikë, ju keni vendosur që pronësia e avionit privat është vendimi i duhur për ju. Ju fluturoni aq sa të ketë kuptim. Kjo është e mrekullueshme!

Sidoqoftë, duhet të siguroheni që pronësia të përshtatet me buxhetin tuaj dhe se mund ta përballoni atë.

Prandaj, le të hedhim një vështrim të shpejtë në koston e blerjes së vërtetë të një avioni privat.

Sigurisht, në varësi të një numri faktorësh, çmimi për të blerë një avion privat do të ndryshojë ndjeshëm.

Në varësi të moshës së avionit, orët e kornizës së avionit, orët e motorit, historia e mirëmbajtjes, lloji i avionit dhe më shumë, të gjitha do të ndikojnë në çmim.

Megjithatë, në përgjithësi, ju do të shikoni në mes vetëm më poshtë $ 1 milion të pak më shumë $ 50 milion për të blerë një avion privat në pronësi të mëparshme, me çmimin e shumicës së avionëve midis 1 dhe 5 milionë dollarë.

Një avion privat krejt i ri do t'ju kushtojë $ 3 milion mbi $ 70 milion.

Prandaj, nëse nuk keni akses në këto fonde, atëherë pronësia e avionit privat nuk është e arritshme.

Dhe, sigurisht, kjo është para se të shkojmë te shpenzimet vjetore të operimit.

Kostoja për të operuar një avion

Pasi të keni blerë avionin tuaj, duhet të paguani për ta përdorur atë.

Ju duhet të paguani për ruajtjen e avionit, mirëmbajtjen, karburantin, ekuipazhin, sigurimin dhe më shumë.

Kostot operative ndahen në dy kategori të gjera - kosto fikse dhe të ndryshueshme.

Kostot fikse janë kostot e nevojshme vetëm për ta mbajtur avionin tuaj të përshtatshëm për fluturim dhe të ulur në tokë (plus ekuipazhin). Këto janë të pavarura nga numri i orëve të fluturimit.

Kostot e ndryshueshme janë ato që ndikohen nga numri i orëve të fluturimit dhe zakonisht referohen në bazë për orë. Për shembull, kjo do të përfshijë tarifat e karburantit dhe tokës.

Ndërsa këto kosto do të ndryshojnë nga rajoni në rajon, ato nuk ndryshojnë shumë në mënyrë dramatike.

Për koston e funksionimit të një avioni privat, duhet të prisni të paguani ndërmjet $500,000 kur fluturon 200 orë në vit me një avion me kosto efektive, deri në fund $ 1.5 milion për rreth 300 orë me një avion të madh.

Prandaj, në varësi të avionit që po fluturoni, $750,000 në kostot operative vjetore është a i sigurt marzhi për kostot në këtë fazë të procesit.

Klasat me avion

Tani që keni vërtetuar se zotërimi i një avioni privat përshtatet brenda buxhetit tuaj, le të hedhim një vështrim të shpejtë në llojin e avionit që ofrohet.

 • Avionë shumë të Lehta
  • Very Light Jets janë avionët më të vegjël privatë në treg.
  • Në mënyrë tipike, këta avionë përdoren për këmbë 1-2 orë. Megjithatë, në kushte optimale, disa VLJ mund të fluturojnë pa ndalesë për rreth 3 orë.
  • Në përgjithësi, VLJ-të mund të mbajnë me lehtësi deri në 4 pasagjerë në një konfigurim klubi. Në shumicën e rasteve, prodhuesit pretendojnë kapacitet shtesë pasagjerësh nëpërmjet një tualeti të lidhur me rripa dhe sediljes së parë të oficerëve në kabinë.
  • VLJ-të e listuara janë të gjitha të certifikuara për operim me një pilot. Rezultati është një mënyrë e shkëlqyer për të ulur kostot e pronësisë, pasi kërkohet vetëm një pilot. Për më tepër, VLJ-të janë të përshtatshme për pronarët që dëshirojnë gjithashtu të pilotojnë avionët e tyre vetëm.
 • Avionë të lehtë
  • Kategoria e avionëve të lehtë mban disa nga avionët privatë më të njohur, me Embraer Phenom 300/E është avioni privat më i shitur për 10 vitet e mëparshme.
  • Avionët e lehtë janë idealë për fluturime deri në 3.5 orë, zakonisht duke qenë në gjendje të mbajnë 6 pasagjerë në rehati.
  • Shumë avionë të lehtë janë të certifikuar për operim me një pilot, duke i bërë ata idealë për pronarët që dëshirojnë gjithashtu të pilotojnë avionët e tyre.
  • Ndërsa shumë avionë të lehtë pretendojnë se kanë kapacitet për 8 - 10 pasagjerë, kjo zakonisht përfshin divanë me pamje anash, tualete me rripa dhe sediljen e oficerit të parë në kabinë. Prandaj, gjashtë pasagjerë janë, në përgjithësi, kapaciteti maksimal i rehatshëm. Ky plan urbanistik zakonisht do të ketë 4 ndenjëse në konfigurimin e klubit, së bashku me 2 ndenjëse përballë.
  • Shumica e avionëve të lehtë kanë një rreze maksimale prej rreth 2,000 milje detare, me një djegie mesatare të karburantit prej 150 - 200 gallon në orë.
  • Avionët e lehtë janë një opsion i shkëlqyeshëm kur jeni duke fluturuar misione relativisht të shkurtra që janë paksa jashtë gamës së VLJ-ve ose numri mesatar i pasagjerëve tejkalon kufirin e rehatshëm të një VLJ.
 • Avionë të mesëm
  • Avionët modernë të mesëm zakonisht kanë një rreze prej rreth 3,000 milje detare. Ndërsa, avionët e vjetër të madhësisë së mesme kanë një rreze që është më e ngjashme me avionët e lehtë, me një rreze tipike prej rreth 2,000 milje detare.
  • Për referencë, një distancë prej 3,000 miljesh detare është, teorikisht, e mjaftueshme për të kaluar Atlantikun. Megjithatë, me pasagjerë shtesë në bord, nuk ka gjasa që një avion tipik i mesëm të jetë në gjendje të fluturojë me lehtësi nga Evropa në Amerikën e Veriut.
  • Megjithatë, një zonë ku avionët e mesëm shkëlqejnë është fluturimi i brendshëm. Për shembull, drita Phenom 300E nuk është në gjendje të fluturojë nga Nju Jorku në Los Anxhelos pa ndalur për të furnizuar me karburant. Megjithatë, të Cessna Citation Latitude është në gjendje të lundrojë me lehtësi nga bregdeti në bregdet, si dhe nga Nju Jorku në Kanada.
 • Avionë të mëdhenj
  • Kur bëhet fjalë për kategorinë e avionëve të mëdhenj, ka mjaft ndryshim në çmim, kostot e funksionimit, gamën, komoditetet dhe performancën.
  • Për shembull, diapazoni maksimal i avionëve të mëdhenj varion nga 3,000 milje detare deri në 7,700 milje detare.
  • Për më tepër, çmimi i ri i listës së avionëve të mëdhenj aktualë në prodhim varion nga 21 milion në 75 milion dollarë.
  • Zakonisht avionët e mëdhenj përdoren për udhëtime të gjata ndër-kontinentale, me avionët më të mëdhenj që mund të fluturojnë me lehtësi mbi 12 orë pa ndalesë.
  • Avionët e mëdhenj janë zakonisht flamurët e prodhuesve të avionëve – me Bombardier, Dassaultdhe Gulfstream të gjithë konkurrojnë me avionët e tyre kryesorë. Avionët që ata përdorin për të konkurruar janë Global 7500, 10X dhe G700.

Në pronësi të mëparshme kundër të reja

Dhe një konsideratë e fundit përpara se të kaloni në kërkimin e avionëve të veçantë, a duhet të blini para-pronë apo të ri?

Lexo më shumë  7 të mirat dhe të këqijat e zotërimit të një avion privat

Të dyja opsionet vijnë me një mori përfitimesh. Për shembull, avionët në pronësi të mëparshme janë të disponueshëm menjëherë dhe janë më pak të kushtueshëm. Megjithatë, një avion krejt i ri do të vijë me një garanci dhe do të sigurojë që ju të dini gjithmonë historinë e saktë të mirëmbajtjes së tij.

Blerja e një avioni të ri është kur avioni sapo ka dalë nga linja e prodhimit dhe ju jeni pronari i parë i avionit.

Blerja e çdo gjëje të re është gjithmonë një përvojë emocionuese. Ju mund të zgjidhni çdo detaj individual, pritjen e pritjes që avioni juaj i ri të ndërtohet, testohet dhe dorëzohet në duart tuaja.

 • Përfitimet e blerjes së një avioni të ri privat
  • Njihni historinë e mirëmbajtjes së avionit
  • Kosto më të ulëta të mirëmbajtjes
  • Garancia e prodhuesit
  • Më pak kohë joproduktive, më shumë disponueshmëri
  • Konfiguro avionin (p.sh. bojë, brendësi, pëlhura, etj.)
  • Avionika, komoditeti dhe teknologjia më e fundit
 • Disavantazhet e blerjes së një avioni të ri privat
  • Kostot fillestare më të larta
  • Koha më e gjatë e pritjes për të fituar
  • Zhvlerësim më i lartë

Avionët në pronësi të mëparshme janë ato që kanë qenë në pronësi të një ose më shumë pronarëve para jush. Me kusht që këta avionë të kenë të dhëna dhe çertifikime të përditësuara të mirëmbajtjes, ata janë po aq të sigurt sa avionët e rinj.

Në përgjithësi, sa më i vjetër të jetë avioni, aq më pak efikas janë ato në karburant. Prandaj, kjo është një kosto e rëndësishme për t'u marrë parasysh kur mendoni se po merrni një 'marrëveshje' të mirë për një avion më të vjetër.

Për më tepër, sa më i vjetër të bëhet një avion, aq më shpesh duhet të mirëmbahet dhe aq më shumë ka gjasa që të ketë mirëmbajtje të paplanifikuar. Prandaj, kjo do të rrisë kostot vjetore të pronësisë.

Mënyra se si ndërtohen dhe mirëmbahen avionët do të thotë se nuk është e pazakontë të shohësh avionë që ende fluturojnë që janë 20 ose 30 vjeç. Këta avionë janë krejtësisht të sigurt dhe ofrojnë gëzimet e udhëtimit me avion privat.

Për më tepër, edhe pasi të jetë ndërtuar një avion, ju ende mund ta personalizoni dhe rinovoni avionin për të përmbushur specifikimet tuaja të sakta. Megjithatë, kini kujdes për nivelet e rritura të zhurmës së kabinës dhe potencialisht më pak rehati sesa avionët më të fundit dhe më të mëdhenj.

 • Përfitimet e blerjes së një avioni privat të para-pronuar
  • Kosto më të ulëta fillestare
  • Në dispozicion pothuajse menjëherë
  • U përpunuan disa modele të reja
  • Disponueshmëri më e lartë e pjesëve/mirëmbajtjes
 • Disavantazhet e blerjes së një avioni privat paraprakisht
  • Do të kërkojë rinovim dhe përmirësime që të përputhen me specifikimet tuaja të sakta
  • Mirëmbajtja e shtuar ka të ngjarë, pra më shumë kohë joproduktive
  • Nuk ka gjasa të jetë aq efikas në karburant sa avionët e rinj
  • Ndryshimi i rregulloreve nënkupton përmirësime të rritura të pajtueshmërisë

Specifikimet teknike

Ju e dini se duhet të dini kriteret tuaja themelore. Me siguri do të dini diapazonin minimal që ju nevojitet, orët e parashikuara për të fluturuar, së bashku me disa informacione se me sa pasagjerë parashikoni të fluturoni rregullisht dhe veçoritë themelore që ju nevojiten.

Më pas, duhet të hidhni një sy në specifikimet teknike të secilit avion dhe t'i krahasoni ato me njëri-tjetrin.

Ky mund të jetë një proces që kërkon kohë për të marrë të gjitha të dhënat.

Harta e Diapazonit
Njohja e distancës së një avioni privat është kritike, veçanërisht me pasagjerët në bord

Fatmirësisht ju mund të përdorni lehtësisht të gjitha këto të dhëna në një vend dhe të krahasoni avionët drejtpërdrejt me Krahasoni Avionët Privatë.

Le të hedhim një vështrim në të gjitha specifikimet teknike për t'i gjetur dhe krahasuar, të cilat janë të gjitha të disponueshme me shërbimin tonë Premium.

 • Varg
  • Siç u përmend, diapazoni është një nga faktorët më të rëndësishëm kur blini një avion privat. Ju duhet të siguroheni që ai në të vërtetë mund të kryejë misionet tuaja. Shifrat e diapazonit të deklaruar supozojnë kushte të përsosura, kështu që përfshini një diferencë gabimi. Dhe përdorni rrëshqitësin e pasagjerëve me hartën e diapazonit Premium për të parë se si më shumë pasagjerë në bord ndikojnë në rreze.
 • Lundrim me shpejtësi të lartë
  • Të gjithë duan një avion të shpejtë. Sa më shpejt të mund të fluturojë, aq më shpejt arrini në destinacionin tuaj.
 • Lundrim me rreze të gjatë
  • Kjo është e rëndësishme pasi është shifra më efikase e lundrimit. Prandaj, nëse po planifikoni të fluturoni afër maksimumit të shifrës së diapazonit të deklaruar, kjo shpejtësi lundrimi është më e rëndësishme për ju.
 • Lartësia maksimale
  • Sa më lart të mund të fluturojë një avion, aq më i hollë ajri, aq më pak trafik dhe aq më efikas do të funksionojë avioni.
 • Shkalla e Ngjitjes
  • Sa më e lartë të jetë shkalla e ngjitjes, aq më shpejt avioni juaj mund të arrijë në lartësinë optimale.
 • Lartësia fillestare e lundrimit
  • Ngjashëm me lartësinë maksimale. Sa më e lartë të jetë lartësia fillestare e lundrimit, aq më mirë, pasi avioni do të jetë në gjendje të operojë në mënyrë më efikase në ajër më të hollë.
 • Djegia e karburantit
  • Karburanti është një nga kostot variabile më të rëndësishme. Prandaj, sa më i ulët të jetë djegia e karburantit, aq më i lirë do të jetë operimi i avionit.
 • Performanca në tokë
  • Në varësi të aeroporteve nga të cilat dëshironi të operoni, mund t'ju duhet të merrni parasysh distancën e ngritjes dhe uljes. Sidoqoftë, në përgjithësi, sa më e shkurtër të jetë distanca e ngritjes dhe uljes, aq më shumë fleksibilitet keni në aeroportet që vizitoni. Nëse, megjithatë, do të vizitoni vetëm aeroporte të mëdha ndërkombëtare, ky nuk është një faktor shumë i rëndësishëm.
 • Oraret e mirëmbajtjes
  • Sa më shpesh që avioni juaj të kërkojë mirëmbajtje, aq më rrallë mund të fluturoni. Prandaj, ju dëshironi të jeni në gjendje të krahasoni avionët duke ditur se sa shpesh do të zbresin për shërbim.
 • Kapaciteti i pasagjerëve
  • Ky është i rëndësishëm. Ju duhet një avion që mund të strehojë ju dhe të gjithë pasagjerët tuaj. Është e rëndësishme të siguroheni që ka një kufi sigurie. Për shembull, nëse luani për të fluturuar gjithmonë me 3 pasagjerë të tjerë, kërkoni aeroplan që mund të ulet 6. Ose figura tipike e konfigurimit të pasagjerëve në Krahasoni Avionët Privatë Premium seksion.
 • Lartësia e kabinës dhe kabina në nivelin e detit
  • Sa më e ulët të jetë lartësia e kabinës, aq më e rehatshme është kabina dhe aq më i ulët është ndikimi i vonesës së avionit. Sa më e lartë të jetë lartësia e kabinës në nivelin e detit, aq më e rehatshme është edhe kabina.
 • Vëllimi i kabinës
  • Një kabinë më e madhe lejon më shumë hapësirë ​​për të lëvizur dhe më shumë hapësirë ​​për njerëzit dhe bagazhet.
 • Kërkohet minimumi i pilotëve
  • Nëse avioni juaj kërkon vetëm një pilot, atëherë mund ta përdorni vetë nëse jeni i kualifikuar ose duhet të punësoni vetëm një pilot, duke ulur ndjeshëm kostot vjetore.
 • Tualet, Kati i sheshtë, Akses në bagazh gjatë fluturimit
  • Këto janë të gjitha veçoritë e rehatisë që mund t'ju nevojiten. Përsëri, këto janë të gjitha të disponueshme për mbi 140 avionë privatë me Krahasoni Avionët Privatë Premium.

Shpenzimet operative

Tani është koha për të llogaritur kostot vjetore të funksionimit për çdo avion, të përshtatura për përdorimin tuaj.

Siç u përmend më parë, kostoja operative për çdo avion privat ndahet në kosto fikse dhe të ndryshueshme.

Prandaj, për të marrë kostot tuaja të personalizuara, duhet të shumëzoni orët e parashikuara vjetore të fluturimit me kostot e ndryshueshme për çdo avion.

Por si i merrni këto shifra?

Mund të provoni të llogaritni veten për çdo avion privat, të kaloni orë të tëra duke hulumtuar çdo avion individual dhe duke u përpjekur të verifikoni të dhënat.

Përndryshe, ju mund të përdorni tonën Prim shërbim i cili ka të gjitha të dhënat për mbi 140 avionë privatë, të ndarë në çdo kategori kostoje individuale. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkruani orët tuaja vjetore të fluturimit dhe të merrni një shifër të plotë. Për më tepër, mbledhja dhe llogaritja e kostove janë në dispozicion në faqen tonë Raporti i metodologjisë.

Për shembull, thoni se dëshironi të blini një Beechcraft Premier I. Gjithçka që duhet të bëni është të shkruani orët tuaja vjetore të fluturimit dhe të merrni koston totale, siç shihet më poshtë.

Kostot e blerjes

Pas kostove të pronësisë, le të hedhim një vështrim në kostot e blerjes. Duhet të siguroheni që avioni i përshtatet buxhetit tuaj dhe të llogaritni vlerën e ardhshme. Kjo është e dobishme për të krahasuar koston aktuale të amortizimit për çdo avion.

Lexo më shumë  10 avionët më të lirë privatë të rinj

Përsëri, mund të provoni dhe ta hulumtoni këtë vetë për avionin tuaj të dëshiruar. Megjithatë, kur shikoni avionët në treg, shumica nuk kanë çmime të listuara. Prandaj, mund të jetë e vështirë të vlerësohet kostoja.

Përsëri, duke përdorur tonën Prim shërbim ju mund të aksesoni menjëherë të dhëna me vlerë mbi 1,000 vite model, së bashku me vlerat e rregulluara për orët e kornizës së avionit dhe vlerat e parashikuara në të ardhmen.

Pra, duke marrë sërish Beechcraft Premier I, nëse jemi të interesuar për një vit model 2003 me 6,000 orë korniza avioni, mund të marrim një vlerë të vlerësuar të tregut. Kjo është sa do të kushtojë të dalësh dhe të blesh një avion si ky.

Thuaj se më pas dëshironi ta shisni avionin në 3 vjet, më pas mund ta futni këtë për të marrë vlerën e dalë.

Siç mund ta shihni nga të dhënat e mësipërme, kostoja për të blerë një Beechcraft Premier I të vitit 2003 vlerësohet të jetë rreth 1.8 milion dollarë. Megjithatë, kur të vendosim të shesim në 3 vjet, mund të presim që të kthehemi rreth 1.6 milionë dollarë. Kjo falë shkallës së ulët të amortizimit.

Nga të gjitha këto shifra ne mund të marrim një kosto të plotë për të zotëruar gjatë 3 viteve.

Do të kushtojë rreth 200,000 dollarë në vlerën e humbur të aktivit, së bashku me rreth 1 milion dollarë në vit në kosto operative.

Prandaj, çdo vit, kostoja reale do të jetë rreth $ 1.1 milion.

Siç mund ta shihni, kjo ishte vërtet e lehtë duke përdorur shërbimin Krahasoni Avionët Private Premium.

shfrytëzim

Njohja e shkallës së përdorimit të avionëve aktualë në shërbim është e dobishme për të përcaktuar se sa i besueshëm është modeli për aktivitetin e pronarit aktual.

Nëse modeli i avionit nuk fluturon shumë ose ka orë të ulëta vjetore, kjo nuk është një shenjë shumë e mirë.

Përsëri, ne mund ta shohim këtë me shembullin e Kryeministrit I.

Të dhënat e mësipërme, përsëri nga Compare Private Planes Premium, na tregojnë shumë.

Jo vetëm që mund të shohim orët totale të flotës në grafik, por gjithashtu mund të shohim të gjitha regjistrimet individuale të avionëve, së bashku me orët e tyre individuale të fluturimit.

Shumica e këtyre avionëve nuk fluturojnë aq shumë në vit. Kjo sugjeron një kohë të konsiderueshme joproduktive për çdo avion. Megjithatë, sugjeron gjithashtu se nuk kërkohen shumë orë në vit për të justifikuar pronësinë e këtij modeli.

Data Market

Më tej, do të dëshironi të dini se sa shpesh bëhet transaksioni me një avion të caktuar.

Sa më shpesh që një avion të jetë në treg, në përgjithësi do të thotë se do të jetë më e lehtë për të blerë aeroplanin, së bashku me të qenit më e lehtë për t'u shitur.

Sigurimi i avionit të duhur mund të jetë i ndërlikuar, prandaj, duke pasur më shumë avionë në treg, do të keni një shans më të lartë për të gjetur avionin e duhur që i përshtatet nevojave tuaja.

Për më tepër, një numër më i madh transaksionesh tregon se avioni është i dëshirueshëm. Prandaj, kjo do ta bëjë më të lehtë shitjen në të ardhmen.

Burimi i avionit

Ka shumë faqe interneti që ofrojnë lista për avionët e mëparshëm. Disa nga më të njohurit janë Kontrollues, AvBlerësi, GlobalAjër, Tregtoni aeroplandhe Shkëmbimi i avionëve.

Të gjitha këto faqe interneti ofrojnë një mënyrë për të kuptuar mirë avionët që janë aktualisht në treg.

Nëse po kërkoni të blini një avion të ri, atëherë disa prodhues ofrojnë mjete konfigurimi në mënyrë që të shihni se çfarë dhe si mund të personalizoni çdo avion.

Për shembull, ju mund të konfiguroni tuajin Bombardier aeroplan biznesi.

Në shumë raste, do të ketë avionë "jashtë tregut" që nuk do të renditen këtu. Prandaj, është një ide e mirë të kontaktoni ndërmjetësit nëse nuk jeni në gjendje të gjeni specifikimin tuaj të saktë.

Plotësoni blerjen

Tani që keni vendosur për modelin e avionit që dëshironi të blini, së bashku me blerjen e disa modeleve, është koha për të përfunduar blerjen.

Procesi i blerjes është kompleks me shumë pjesë lëvizëse. Prandaj, ju dëshironi të siguroheni që keni një ekip solid pas jush që mund ta përfundojë këtë për ju.

Nëse nuk keni departamentin tuaj të fluturimit në shtëpi, regjistrimi i një kompanie të jashtme të menaxhimit do të ketë më shumë kuptim.

Ka kosto të konsiderueshme të përfshira në krijimin e departamentit tuaj të fluturimit në shtëpi. Për më tepër, funksionet thelbësore mund të anashkalohen, nuk ka aq shumë fleksibilitet me operacionet tuaja dhe jo të gjitha rolet janë me kohë të plotë.

Pasi të keni krijuar avionin dhe ekipin tuaj të zgjedhur, gjëja tjetër që duhet të bëni është të dërgoni Letrën e Qëllimit.

Kjo nis procesin e negocimit dhe blerjes së avionit. Pikat kryesore të përfshira në Letrën e Qëllimit janë çmimi i blerjes, përshkrimi i detajuar i avionit, shuma dhe kushtet e depozitës, gjendja e dorëzimit dhe plani i inspektimit para blerjes.

Nëse gjithçka shkon sipas planit, hapi tjetër është heqja e depozitës tuaj - zakonisht 10% e çmimit të blerjes së rënë dakord. Kjo duhet të mbahet me një agjent ruajtjeje të kualifikuar.

Më tej është negocimi i Marrëveshjes së Blerjes dhe Shitjes (PSA). Ky duhet të përgatitet nga një avokat i kualifikuar i aviacionit pasi është një dokument i komplikuar që përcakton kushtet, pagesën dhe inspektimet.

Është gjithashtu e rëndësishme të organizohet një inspektim para blerjes. Nëse po shpenzoni miliona dollarë për një avion, atëherë dëshironi të jeni të sigurt se gjithçka është në gjendje të mirë. Inspektimi para blerjes do të përfshijë faktorë të tillë si inspektimi i kornizës së avionit, inspektimi i avionikës, inspektimi i motorit dhe fluturimi provë.

Pas gjithë kësaj, do të jeni gati të mbyllni shitjen, duke përfshirë regjistrimin e avionit në autoritetin tuaj të dëshiruar të aviacionit. Kjo është pika që ekipi juaj do të marrë certifikatat e vlefshmërisë ajrore, planet e mirëmbajtjes dhe sigurimet, dhe do të vendosë që gjithçka është siç është rënë dakord.

Menaxhimi i avionëve privatë

Siç u përmend, nëse nuk keni departamentin tuaj të menaxhimit të fluturimeve të brendshme, do të dëshironi të transferoni shumë përgjegjësi tek një kompani private e menaxhimit të avionëve.

Këta do të jenë njerëzit që kujdesen për aeroplanin tuaj, së bashku me t'ju ndihmuar në procesin e blerjes.

Menaxhimi profesional i avionit tuaj heq shumë stres për ju (pronarin), pasi ata kujdesen për të për ju.

Kur doni të fluturoni, thjesht telefononi dhe ata do të organizojnë avionin për ju.

Përgjegjësitë tipike të një kompanie private të menaxhimit të avionëve përfshijnë:

 • Planifikimi i fluturimit
 • Rezervimi i fluturimit
 • Burimi, punësimi dhe trajnimi i ekuipazhit
 • Menaxhimi i ekuipazhit dhe lista e pagave (në mënyrë efektive HR)
 • Vlefshmëria dhe certifikimi i avionit të avionëve
 • Mirëmbajtja dhe riparimet e avionëve
 • Menaxhimi i faturave (p.sh. karburanti, shpenzimet e ekuipazhit)
 • Pastrimi pas larjes, lavanderi dhe rimbushja e materialeve
 • Marrëveshja e transportit tokësor
 • Operacioni i kartës (nëse dëshiron)

Mëso më shumë këtu.

A duhet të lëshoni me qira avionin tuaj?

Marrja me qira e avionit tuaj privat do të ndihmojë për të kompensuar disa nga kostot e pronësisë.

Ky është përfitimi i madh. Ju do të reduktoni kostot tuaja operative. Megjithatë, nuk ka gjasa të përfitoni nga qiratimi i avionit tonë personal.

Për më tepër, marrja me qira e avionit tuaj ka shumë anë negative dhe heq shumë nga përfitimet fillestare të pronësisë së avionit.

Së pari, përdorimi. Më shumë orë do të vendosen në kornizën e ajrit dhe motorët. Prandaj, do të kërkohet që t'i nënshtrohet mirëmbajtjes më shpesh. Gjithashtu do të ulë vlerën e avionit kur të vijë koha për të shitur.

Së dyti, do të keni më pak fleksibilitet me orarin tuaj. Nëse mund të parashikoni saktësisht se kur do të përdorni avionin tuaj, atëherë kjo është mirë. Sidoqoftë, nëse përdorimi juaj është i paparashikueshëm, atëherë do t'ju duhet ta planifikoni kohën tuaj ashtu si një kartë.

Për më tepër, nuk ka gjasa të jeni në gjendje të fluturoni gjatë kohës së pikut - një nga përfitimet kryesore të pronësisë!

Prandaj, nëse doni të zvogëloni kostot tuaja vjetore, atëherë qiraja ka kuptim. Sidoqoftë, do t'ju duhet të faktorizoni orët shtesë për sa i përket amortizimit kur të vijë koha për të shitur. Ju gjithashtu do të duhet të faktorizoni vlerën e kohës tuaj.

Programet e mirëmbajtjes dhe motorit

Shumë pronarë zgjedhin të regjistrojnë avionët e tyre në një program mirëmbajtjeje.

Programet e mirëmbajtjes lejojnë që pronarët të buxhetojnë mirëmbajtjen e tyre bazuar në orët në të cilat fluturon avioni. Në thelb, ju paguani një tarifë për orë ndërsa fluturoni për një program mirëmbajtjeje. Si rezultat, kjo ndihmon në shmangien e shpenzimeve të mëdha kur ndodhin ngjarje të mëdha të mirëmbajtjes.

Për më tepër, blerja e një avioni në pronësi të mëparshme që është regjistruar në një program mirëmbajtjeje ju ofron njohuri më të mëdha rreth historisë së mirëmbajtjes së avionit.

Programet e mirëmbajtjes mund të përshtaten për të mbuluar ngjarjet e planifikuara të mirëmbajtjes, ngjarjet e paplanifikuara, kostot e punës, motorët me qira, tarifat e transportit ose rinovimin. Kjo listë nuk është aspak shteruese.

Një mënyrë për të parë një program mirëmbajtjeje është si sigurimi. Ju paguani një tarifë fikse për të pasur qetësinë e mendjes se kur kërkohet mirëmbajtje, nuk do të keni një tarifë të lartë për të paguar pasi tashmë e keni paguar efektivisht me këste.

Siç mund ta shihni me programet e mirëmbajtjes më poshtë, shumica e programeve janë për të mbuluar motorët, veçanërisht kur kërkohet një riparim i madh.

Motori jet po mirëmbahet në Hangar

Mirëmbajtja e motorit reaktiv privat është një nga kostot më të mëdha në të gjithë kategorinë e mirëmbajtjes.

Megjithatë, ka programe që mbulojnë aspekte të tjera të avionit. Për shembull, mund të keni programe mirëmbajtjeje për APU-në, mbulimin e kornizës së avionit, mbulimin e pjesëve dhe – në rastin e JSSI – mbulim nga maja në bisht që mbulon të gjithë avionin.

Në mënyrë tipike, shumica e avionëve do të regjistrohen në një program mirëmbajtjeje motori dhe APU.

Siç u përmend më parë, këto programe mund të përshtaten sipas nevojave tuaja. Varet nga ju nëse dëshironi që qetësia e mendjes të mbulojë të gjitha ngjarjet e mirëmbajtjes, të planifikuara ose të paplanifikuara, ose vetëm një nga këto ndodhi.

Çdo motor që është i lidhur me një avion privat do të ketë mundësinë për një program mirëmbajtjeje për motorët. Sigurisht, kjo nuk është e detyrueshme.

Jashtë motorëve, ka disa programe të pavarura, së bashku me opsionet nga prodhuesit e zgjedhur.

 • Përmirësimi i Kujdesit Korporativ të Rolls-Royce
 • Plani i Shërbimit të Mirëmbajtjes Honeywell
 • JSSI
 • GE OnPoint
 • Plani i Shërbimit të Pratt & Whitney Eagle
 • Bombardier Shërbime inteligjente
 • Programi i Sigurimit të Motorit
 • Textron ProAdvantage
 • Williams International TAP

përmbledhje

Tani keni një udhërrëfyes të plotë për procesin e blerjes së një avioni privat. Nga kontrolli nëse duhet të blini një të tillë, te zgjedhja e modelit të duhur, te grumbullimi i ekipit për t'ju ndihmuar të blini avionin.

Gjetja e avionit të duhur privat për të blerë është e lehtë me tonën Prim shërbimit.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.

0%

Si duhet të fluturoni me avion privat?

Zbuloni mënyrën më të mirë për ju për të fluturuar me avion privat në më pak se 60 sekonda.

Cili është motivimi juaj kryesor për të fluturuar me avion privat?

Me sa njerëz udhëtoni zakonisht?

Sa fluturime me avion privat keni bërë?

Sa shpesh planifikoni të fluturoni/aktualisht me avion privat?

Sa fleksibël janë planet tuaja të udhëtimit?

A do të fluturoni në kohë piku? (p.sh. festat e mëdha)

A ka gjasa që planet tuaja të ndryshojnë ose anulohen brenda 12 orëve nga nisja?

Cili është njoftimi minimal që kërkoni përpara nisjes?

Sa kontroll dëshironi mbi modelin e avionit? (p.sh Gulfstream G650ER përfundoi Bombardier Global 7500)

Dëshironi të përmirësoni/ulni avionin tuaj sipas nevojës?