Kalo te përmbajtja kryesore

Avionët privatë ofrojnë një nivel luksi, ekskluziviteti dhe efikasiteti që është i pakrahasueshëm.

Nëse jeni kurioz për avionët privatë dhe veçanërisht nëse planifikoni të blini një avion privat, atëherë është jetike të kuptoni prodhuesit e ndryshëm në botën e aviacionit privat.

Kjo është thelbësore për blerësit pasi njohja e prodhuesve të ndryshëm do t'ju lejojë të gjeni një avion që do t'i përshtatet më së miri nevojave dhe kërkesave tuaja.

Në industrinë e prodhimit të avionëve privatë, ekziston një gamë e gjerë avionësh në dispozicion për të zgjedhur. Kjo mund të jetë e frikshme për blerësit e rinj.

Në këtë udhëzues, do të merrni informacionin e nevojshëm për prodhuesit kryesorë të avionëve privatë në industri. Kjo do të përfshijë historinë, reputacionin dhe veçoritë e avionëve të tyre kryesorë.

Një histori e shkurtër e industrisë private të prodhimit të avionëve

Industria e prodhimit të avionëve privatë, siç e njohim ne sot, u krijua me të vërtetë vetëm disa dekada më parë. Kjo histori përfshin disa dekada dhe është e mbushur me përparime të ndryshme në zhvillimin e avionëve privatë.

Përpjekjet në prodhimin e avionëve privatë mund të gjurmohen në fillim të shekullit të 20-të, kur pionierët e aviacionit filluan të kërkonin avionë privatë të pasagjerëve.

Një pionier i shquar, Bill Lear, i vendosi të tjerët në rrugën e industrisë së avionëve privatë. Në vitin 1963 ai zhvilloi Learjet 23.

Ky u bë avioni i parë privat i ndërtuar me qëllim që zyrtarisht hapi skenën për të tjerët. Me këtë, industria e avionëve privatë pësoi rritje të konsiderueshme në vitet 1960 e lart.

Bombardier Learjet 36A Jashtë prodhuesit e parë të avionëve privatë

Prodhuesit privatë të avionëve si p.sh Gulfstream, Cessnadhe Learjet filluan të shfaqen si lojtarë kyç në tregun me rritje të shpejtë.

Ata prezantuan dizajne inovative dhe teknologji të reja që nxitën udhëtimet private ajrore. Ata gjithashtu kishin një fokus në rritje në shpejtësinë, komoditetin dhe komoditetin për klientët e tyre.

Me kalimin e viteve, ka pasur një kërkesë në rritje për avionë privatë më të mëdhenj dhe më të gjerë. Gjithashtu, ka pasur një përpjekje të shtuar për të prodhuar avionë që mund të strehojnë më shumë pasagjerë dhe të udhëtojnë në distanca të gjata me shpejtësi më të mëdha.

Prodhuesit si Bombardier, Dassaultdhe Gulfstream tani po plotësojnë këto kërkesa. Me modelet e tyre të reja të avionëve që kombinojnë stilin, performancën dhe inxhinierinë më të fundit në një avion.

Deri më sot, këta prodhues dhe të tjerë po shtyjnë kufijtë e udhëtimeve private ajrore. Duke optimizuar modelet e tyre të avionëve për të udhëtuar më shpejt, për të qenë më të besueshëm dhe për të ofruar rehati.

Prodhuesit kryesorë të avionëve privatë

Këtu janë prodhuesit kryesorë të avionëve privatë në treg që kanë krijuar një reputacion për veten e tyre.

Ata ndërtojnë avionë kryesorë që njihen për luksin dhe sofistikimin e tyre. Kjo listë do të paraqesë disa nga bëmat dhe përfitimet e tyre kryesore.

Ju lutemi vini re se lista e mëposhtme është paraqitur në asnjë mënyrë të veçantë.

1.    Dassault Aviacionit

Dassault Aviation është një kompani franceze e hapësirës ajrore e themeluar në vitin 1929.

Ata hynë zyrtarisht në industrinë e avionëve privatë në vitin 1963. Ata prodhojnë dhe shesin avionë ushtarakë dhe civilë.

Megjithatë, avionët e tyre civilë janë ekskluzivisht avionë privatë, të njohur ndryshe si avionë biznesi, të gjithë nën 'Falcon'familja. Këta avionë janë të njohur për pamjen dhe ndjesinë e tyre luksoze.

Dassault Falcon 50-40 Jashtme

Dassault kanë prodhuar mbi 25 modele të ndryshme avionësh, ku seria më e famshme e avionëve është ajo Falcon 900, Falcon 50, dhe Falcon Avion 8X.

Për më tepër, Dassault Falcon avionët janë unikë për dizajnin trijet. Megjithatë, me avionët e tyre të rinj të Falcon 6X dhe 10X trijet aktualisht po bie në favor.

Dassault Falcon zakonisht fokusohet në avionë më të mëdhenj me rreze të gjatë, si p.sh Falcon 7X Falcon 8X i cili mund të fluturojë pa ndalesë për respektivisht 5,950 dhe 6,450 milje detare.

2.    Bombardier 

Bombardier është një prodhues kanadez dhe aktualisht është prodhuesi i tretë më i madh i avionëve në botë në mbarë botën (SI MATET KJO).

Bombardier kanë prodhuar mbi 30 variante modeli ndër vite, pasi kanë blerë Learjet në (1990) dhe prodhoi avionë të shumtë nën Learjet emër deri në vitin 2021.

Bombardier ka prodhuar një shumëllojshmëri stilesh avionësh, nga avionët e lehtë (the Learjet familja), avioni i mesëm (the Challenger familja), deri te avionët me rreze ultra të gjatë (the Global familja).

Bombardier Global 8000 E jashtme

Deri kohët e fundit, Bombardier Global 7500 ishte avioni biznesi i ndërtuar me qëllime më të gjata në treg.

Ky nuk është më rasti, me Bombardier duke zhvilluar avionët e rinj privatë me rreze të gjatë (të përbashkët me Gulfstream G800) - Bombardier Global 8000. Ky avion është i aftë të fluturojë pa ndalesë deri në 8,000 milje detare, ideale për fluturime me distanca të gjata. Për më tepër, Global 8000 theu barrierën e zërit gjatë testimit.

tani që Bombardier nuk po prodhon më Learjet aeroplanët fokusi i tyre është vetëm te avionët e mesëm dhe të mëdhenj, me avionë që përshtaten mirë me nevojat e shumicës së klientëve.

3.    Gulfstream

Që nga viti 1958, Gulfstream Hapësira ajrore ka qenë e famshme për avionët e saj privatë. Ata e kanë selinë në Savannah, Georgia, SHBA

Gulfstream është sinonim i aviacionit privat dhe është ndoshta prodhuesi më i njohur.

Prodhimi është i famshëm për avionët e korporatës me rreze të gjatë dhe të shpejtë, të gjithë me ovale dalluese dritaret për të lejuar dritën maksimale.

La Gulfstream G550 ka mbetur prej kohësh një nga avionët më të aftë dhe më të gjithanshëm në treg, i kompletuar me ndenjëse të rehatshme.

Gulfstream G550 Jashtme

Gulfstream avionët zakonisht kanë lartësi të ulëta të kabinës, kabina të lehta dhe 100% ajër të pastër në kabinë.

Aktualisht, ata kanë 8 modele të ndryshme të avionëve privatë në prodhim si G700, G800 dhe Gulfstream G650ER

Gjysma e të gjithë avionëve që Gulfstream aktualisht po prodhohet kanë një gamë prej 7,000 milje detare ose më shumë.

Në përgjithësi, Gulfstream avionët e mbajnë mirë vlerën e tyre pasi ato janë tipike të preferuara për ata që janë të rinj në botën e aviacionit privat. Për më tepër, Gulfstream avionët janë avionë jashtëzakonisht cilësorë dhe jashtëzakonisht të aftë.

4. Aviacioni Textron

Textron Aviation është një degë e Textron Inc.

Ajo u formua më 14 mars 2014. Kjo pas blerjes së Beechcraft dhe filialit të saj ekzistues Cessna u kombinuan me emrin e ri, Textron Aviation.

Emrat Beechcraft dhe Cessna janë marka të njohura, prandaj Textron ende i përdor emrat për nxjerrjen e avionëve të tyre privatë. Kjo është për shkak të historisë së tyre të gjatë si prodhues të avionëve.

Marka Beechcraft filloi fillimisht në Wichita, Kansas në vitin 1932. Nga kjo markë, Textron prodhon katër linja të njohura avionësh. Ata janë Beechcraft Bonanza, Baron 95-C55, King Air dhe T6 Texan 11.

Ndërsa Cessna, me seli gjithashtu në Wichita, Kansas, ka prodhuar avionë privatë që nga viti 1972.

Cessna Citation I Jashtme

Linja e tyre përcaktuese e avionëve privatë është Citation Familja e avionëve. Të Citation Latitude Citation Longitude janë avionë të njohur super të mesëm.

Një nga avionët privatë më të njohur ndonjëherë ishte Cessna Citation Mustang. Një avion shumë i lehtë me vetëm 4 ulëse në shpinë dhe një 'urgjencë' WC.

La Cessna Citation Familja e avionëve varion nga avionët e vegjël të projektuar për kërcime me orë të tëra deri te avionët e biznesit më të mëdhenj me rreze më të gjatë. Megjithatë, diapazoni maksimal i a Cessna Citation avioni është vetëm 3,500 milje detare.

Prandaj, nëse keni nevojë për aftësi ndërkontinentale me rreze të gjatë, Citation familja nuk ka gjasa të jetë në gjendje ta arrijë këtë.

Për më tepër, i përfshirë nën ombrellën Textron është Hawker. Një ish-prodhues britanik që ka avionë të njohur si Hawker 400XP, Hawker 750 dhe Hawker 850XP. Megjithatë, asnjë avion i ri Hawker nuk po prodhohet.

5.    Embraer

Embraer është një kompani braziliane e themeluar në vitin 1969.

Megjithatë, ata prodhojnë një shumëllojshmëri avionësh; Vetëm në vitin 2002 ata hynë zyrtarisht në sektorin e avionëve privatë.

Kjo i bën ata një nga prodhuesit më të rinj në këtë listë.

Embraer prodhon avionë duke filluar nga Very Light Jets (VLJ), avionë me përmasa super të mesme dhe avionë ultra të mëdhenj.

Embraer Phenom 300E e jashtme në tokë me derën e hapur në perëndim të diellit

Embraer ka një shumëllojshmëri të familjeve të avionëve, përkatësisht Phenom familja (aeroplanët e saj më të vegjël), të Legacy familja (aeroplan i madhësisë së mesme në pension), Praetor familja (zëvendësimi i Legacy familja), dhe avioni VIP i Lineage.

La Embraer Phenom 300 është gjithashtu avioni i lehtë më i shitur në botë me 59 të shitur në vitin 2022, sipas Shoqatës së Prodhuesve të Përgjithshëm të Aviacionit (GAMA). Për më tepër, Embraer Phenom 100 është një nga avionët shumë të lehtë më të njohur në treg.

6. Kompania e avionëve Honda

Kjo është një degë e Honda Motor Group e themeluar në 2006.

Ata janë të vendosur në Greensboro, Karolina e Veriut. Fokusi i tyre është në projektimin dhe prodhimin e linjës HondaJet.

Honda HA–420 HondaJet ishte avioni i tyre i parë privat që u lëshua.

HondaJet Jashtme me bojë blu, e shtënë ajrore mbi retë majtë

Është një avion i lehtë biznesi me 6 vende (zakonisht strehon 4 pasagjerë të qetë) me dy motorë.

Mbi 200 HA–420 janë shitur në fund të vitit 2021.

Gjithashtu në vitin 2018 u zbulua linja HondaJet Elite.

HondaJet është një nga avionët e fundit në kategorinë e avionëve reaktivë shumë të lehtë.

7.    Pilatus avion

Ky është një prodhues zviceran i vendosur në Stans, Zvicër.

PC–12 dhe PC–24 janë aeroplanët e tyre më të njohur dhe më të shitur të biznesit. Vini re se PC-12 është një turboprop, megjithatë, ai krenohet me shifra mbresëlënëse të performancës.

PC–24 është modeli i tyre më i njohur. Është i gjithanshëm, ekonomik dhe mund të ulet në pista të vogla të paasfaltuara.

Për shkak të shkathtësisë së tij, përdoret për transportin e ngarkesave, njerëzve dhe evakuimin mjekësor. Pilatus deklarojnë se PC-24 duhet të ketë kategorinë e vet të avionëve privatë të njohur si Super Versatile Jet, veçanërisht duke pasur parasysh aftësinë e tij dhe përdorimin e zakonshëm si ambulancë ajrore.

8. Eclipse Aerospace

Hapësira ajrore Exlipse prodhoi vetëm dy avionë gjatë jetëgjatësisë së saj, Eclipse 500 dhe Eclipse 550.

Të dy avionët ishin avionë shumë të lehtë të prodhuar në mesin e viteve 2000. Ata ishin të vegjël dhe të projektuar për misione të shkurtra 40-minutëshe.

Kur u nis për herë të parë pati disa polemika për mungesën e tualetit, megjithatë, arsyeja ishte mbajtja e avionit të vogël dhe për shkak se misionet ishin aq të shkurtra sa nuk kishte gjasa që të nevojitej një tualet.

Eklips 500 i jashtëm gjatë fluturimit

Këta avionë ishin mesatarisht të suksesshëm, megjithatë, fatkeqësisht jo të mjaftueshme për të mbajtur Eclipse Aerospace në biznes.

9. Nextant

Nextant nuk prodhon teknikisht avionë, përkundrazi, ata riprodhojnë avionë.

Nextant prodhoi dy avionë reaktivë, the 400XTi dhe 604XT.

400XTi filloi në jetë si një Hawker 400XP. Ajo që Nextant bën është të zëvendësojë të gjithë komponentët kryesorë të avionit për ta bërë atë në thelb një avion të ri.

Si rezultat, klientët marrin një avion si të ri pa kostot që do të vinin me një dizajn të pastër.

Për më tepër, i njëjti proces zbatohet për 604XT i cili filloi në jetë si një Bombardier Challenger 300 avionë.

Faktorët që duhen marrë parasysh përpara se të zgjidhni një prodhues privat të avionëve

Me prodhuesit e listuar më sipër, do të jetë mjaft e frikshme të zgjedhësh prodhuesin e duhur.

Për këtë vendim vendimtar, ju duhet të zgjidhni prodhuesin që do të kujdeset për përvojën tuaj të përgjithshme të fluturimit.

Me këta faktorë, ju duhet të jeni në gjendje të zgjidhni një prodhues të besueshëm që do të garantojë përmbushjen e kërkesave tuaja specifike. Disa faktorë që duhen marrë parasysh janë;

Regjistrimi dhe historia e gjurmëve të prodhuesit

Prodhuesit me një histori të gjatë të prodhimit të avionëve privatë ka të ngjarë të kenë një reputacion të dukshëm midis klientëve në mbarë botën. Prandaj, duhet të kërkoni prodhues me një histori të prodhimit të avionëve privatë me cilësi të lartë dhe të besueshëm.

Kontrolloni certifikatat e tyre, çmimet dhe mbi të gjitha, vlerësimet e klientëve. Kjo do t'ju japë njohuri për kënaqësinë e klientëve të tyre dhe performancën e avionëve.

Gama e avionëve privatë

Ju mund të keni një gamë të veçantë të madhësisë për avionin e zgjedhjes suaj. Nëse po, duhet të keni parasysh gamën e avionëve dhe modelet e tyre të ofruara nga këta prodhues. Disa prodhues specializohen në avionë të lehtë, avionë me madhësi të mesme dhe avionë të mëdhenj.

Sipas këtij faktori, çështje të tilla si preferenca juaj specifike e udhëtimit, numri i pasagjerëve, diapazoni i fluturimit dhe lehtësitë e dëshiruara. Kur ta keni marrë parasysh këtë, zgjidhni një prodhues që përputhet me nevojat tuaja.

Mbështetja e klientit dhe shërbimi pas shitjes

Avionët privatë, megjithëse të krijuar për lehtësi, janë gjithashtu investime. Kjo do të thotë që ju dëshironi të siguroheni që të keni akses në mbështetje të besueshme ndërsa zotëroni një avion privat.

Kërkoni për prodhues që ofrojnë ndihmë gjithëpërfshirëse ndaj klientit që përfshin mirëmbajtje shërbime, pjesë këmbimi, riparime, asistencë teknike dhe mbulim garancie. Në këtë mënyrë, avioni juaj zgjat më shumë.

Kosto

Avionët privatë kanë çmime të ndryshme në varësi të kërkesave tuaja. Ndërsa secili prodhues ka strukturën e tij të çmimeve, është thelbësore të vendosni një buxhet dhe ta peshoni atë kundrejt çmimeve nga prodhues të ndryshëm.

Mbani në mend se më e lira mund të mos jetë gjithmonë më e mira për sa i përket cilësisë. Buxheti juaj, reputacioni i prodhuesit dhe veçoritë e avionit duhet të merren parasysh.

Avancimet teknologjike

Teknologjia në sektorin e avionëve privatë është gjithmonë në zhvillim. Kjo do të thotë që prodhuesit që i japin përparësi inovacionit kanë më shumë gjasa të ofrojnë veçori të përmirësuara, të besueshme siguri masat dhe efikasiteti i rritur i fluturimit.

Qëndroni të informuar me zhvillimet më të fundit në këtë sektor dhe se si ato mund t'ju sjellin dobi. Disa nga këto kompani ofrojnë opsione personalizimi ku mund të specifikoni se si dhe si duhet të duket brendësia e avionit tuaj. Kjo duhet gjithashtu të merret parasysh se cilat teknologji do të shfaqen në avionin tuaj.

Siguria dhe Performanca

Siguria duhet të jetë një përparësi kryesore për ju kur zgjidhni një prodhues të avionëve privatë. Kontrolloni të dhënat e sigurisë të prodhuesit që po shqyrtoni. Gjithashtu, shikoni nëse ata i përmbahen standardeve të rrepta të sigurisë dhe kanë një reputacion të fortë për prodhimin e avionëve të sigurt dhe të besueshëm.

Sa i përket performancës, kjo përfshin shpejtësinë dhe gjatësinë e udhëtimit. Gjeni prodhues, avionët e të cilëve mund të përputhen me kërkesat tuaja për shpejtësi dhe nëse ato mund të merren për një udhëtim të gjatë apo të shkurtër.

pilatus Testi i gëlltitjes së ujit PC-24 - janë avionët privatë më të sigurt se komercialët

Mendimi i ekspertit

Rekomandohet që nëse është e mundur, duhet të konsultoheni me një profesionist të aviacionit. Ky ekspert do të ketë njohuri dhe përvojë të gjerë në industri, duke ju shpjeguar gjërat në terma të thjeshtë.

Udhëzimet e tyre do të jenë të vlefshme në vlerësimin tuaj për prodhuesit e ndryshëm të avionëve privatë, ofertat e tyre dhe karakteristikat dhe aftësitë e përgjithshme të avionëve të tyre. Me ndihmën e tyre, do të jetë më e lehtë të lundrosh nëpër kompleksitetet dhe zhargonin e avionikës. Ju do të merrni një vendim që përputhet me nevojat tuaja.

Blerja e një avioni privat nga një prodhues me reputacion kërkon konsideratë të kujdesshme. Sidoqoftë, kur i konsideroni me kujdes këta faktorë, atëherë mund të merrni një vendim të informuar përpara se të zgjidhni një prodhues.

Hulumtimi dhe vlerësimi adekuat do të garantojë që një prodhues të plotësojë kërkesat tuaja dhe një eksperiencë të këndshme gjatë fluturimit.

përmbledhje

Si përfundim, shpresojmë që ky udhëzues të jetë i dobishëm për ju. duke ju mbajtur të informuar për atë që duhet të dini kur bëhet fjalë për prodhuesit e avionëve privatë.

Investimi në një avion privat është një vendim i rëndësishëm. Pra, të kuptuarit e prodhuesve dhe specifikimeve të tyre të avionëve privatë është pjesë përbërëse e vendimmarrjes suaj.

Megjithatë, është më e rëndësishme të zgjidhni avionin tuaj bazuar në aftësitë e tij individuale dhe jo thjesht sepse i përket një prodhuesi të caktuar. Megjithatë, njohja e prodhuesve do t'ju japë një ide të mirë se ku duhet të filloni.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.