Si të zgjidhni ndërmjetësin e duhur privat të charter

Gulfstream G650ER E jashtme

Zgjedhja e një ndërmjetësi privat të avionëve duket sikur duhet të jetë një çështje e thjeshtë. Një kërkim i shpejtë në Google do të zbulojë qindra ndërmjetës të cilët janë shumë të lumtur t'ju ndihmojnë me rregullimet tuaja të fluturimit. Shumica, nëse jo të gjithë, pretendojnë të kenë akses në mijëra e mijëra aeroplanë përmes rrjetit të tyre të mirë-vendosur të operatorëve.

Procesi atëherë duhet të jetë phenomenally thjeshtë, apo jo? Ju kërkoni "Private Jet Charter" në Google, klikoni disa lidhje, shihni një kompani që ju pëlqen të shikoni, u telefononi atyre dhe ky është libri juaj i avionëve.

Për fat të keq, procesi i rezervimit të një avioni privat nuk është aq i thjeshtë sa të thuash "3 pasagjerë për në Las Vegas të Mërkurën me një G280 ju lutem". Rasti këtu është se, ashtu si me pothuajse gjithçka në jetë, barazia mungon. Jo të gjithë ndërmjetësit e avionëve privatë janë njësoj. Jo të gjithë kanë të njëjtat kontakte, të njëjtat standarde sigurie dhe të njëjtat nivele kontakti. Problemi lind duke pasur parasysh faktin se industria e ndërmjetësuesve është kryesisht e parregulluar, me pothuajse të gjithë që janë në gjendje të regjistrojnë një emër të kompanisë dhe të fillojnë të marrin prenotime.

Prandaj është e rëndësishme të gjesh një ndërmjetës, të cilit mund t'i besosh, i cili mund të kontrollojë të gjithë operatorët në mënyrë korrekte dhe e di se cili avion do t'ju përshtatet preferencave. Sigurisht, ne do të rekomandonim të bënit vetë disa hulumtime në aeroplan - tipari ynë i krahasimit të avionit është i shkëlqyeshëm për të shtuar njohuritë tuaja (shikoni këtu).

Pra, pyetja e ndezur, si e gjeni ndërmjetësin e duhur privat charter për të filluar? Epo, një vend i shkëlqyeshëm për të filluar është faqja jonë krahasuese e kartave (të cilën mund ta gjeni) këtu), ndërsa kërkon gjithashtu disa fusha kryesore.

Krahasimi i faqes tonë private charter charter do t'ju japë disa njohuri të shkëlqyera për rezultatin e tyre të sigurisë, lehtësinë e përdorimit (të tilla si nëse ata kanë një aplikacion dhe lehtësinë e gjetjes së informacionit), sa shpejt ata përgjigjen në kërkesën tuaj, rishikimet mesatare të përdoruesve dhe nëse janë apo jo ju mund të merrni një kuotë të menjëhershme. Këto rezultate janë të gjitha relative dhe ju japin vendin e shkëlqyeshëm për të filluar duke zgjedhur faktorët që janë më të rëndësishëm për ju. Sidoqoftë, natyrisht, ne ende do të rekomandonim të kontaktoni një përzgjedhje të ndërmjetësve të kartës, veçanërisht nëse është hera juaj e parë, për të marrë një ndjenjë për secilën kompani.

Pasi të keni zgjedhur ndërmjetësit e kartës që dëshironi të kontaktoni me Shoqata Kombëtare e Aviacionit të Biznesit (NBAA), rekomandon që t'i bëni pyetjet e mëposhtme ndërmjetësit tuaj.

Historiku dhe përvoja:

 1. Kush është operatori charter i certifikuar nga FAA që do të kryejë fluturimet tona charter? Çfarë eksperience ka operatori? Sa kohë ka operatori në biznes si një operator i charter ajror?
 2. Çfarë lloji i avionit është në certifikatën e charter? Në cilat vite janë prodhuar avionët? Çfarë, nëse ka, rinovime të mëdha (të brendshme, pajisje fluturimi, bojë, etj.) U përfunduan në aeroplan, dhe kur?
 3. Sa aeroplanë dhe ekuipazh ka operatori charter? A ka ndërmarrë ndonjëherë FAA veprim zbatues kundër operatorit ose një prej anëtarëve të ekuipazhit të saj të fluturimit?
 4. Çfarë eksperience ka ekuipazhi? Sa orë fluturimi koha totale? Sa orë në prodhim / model i secilit avion?
 5. Nëse do të kryhen operacione speciale (për shembull, aeroporte malore, të shtrira mbi ujë), çfarë përvojë (fillestare dhe të përsëritur) ka ekuipazhi me këto operacione?

Mbrojtje dhe siguri:

 1. Cili është regjistri i sigurisë së operatorit? A ka pasur aksidente apo incidente aeroplani operatori charter? Nëse po, çfarë masash ka zbatuar operatori për të siguruar rritjen e sigurisë?
 2. A është kontrolluar operatori charter nga një organizatë e pavarur e palës së tretë? Cilat ishin gjetjet e auditimit dhe si krahasohet operatori charter me kompanitë e tjera charter? Ekzistojnë tre burime të palëve të treta që zakonisht do të shihni referencën, ARGUS dhe IS-BAO, të cilat të dy kanë tre nivele dhe Wyvern Wingman.
 3. Çfarë duhet të bëni ju dhe të ftuarit tuaj për të qenë në përputhje me programet e sigurisë së operatorit?
 4. Sa shpesh i ofrohet trajnim ekuipazhit dhe çfarë përfshihet në trajnim? Për shembull, a ofron operatori charter trajnim mbi dhe përtej kërkesave minimale të trajnimit të përcaktuara nga FAA?
 5. Ku zhvillohet trajnimi? A ofrohet trajnimi fillestar dhe i përsëritur në një imitues ose avion?
 6. Cila është politika e operatorit charter për kohën e fluturimit të ekuipazhit dhe kufijtë e detyrës? Nëse një udhëtim i mundshëm i klientit tejkalon kohën e fluturimit / detyrës së ekuipazhit, si do ta zhvillonte misionin operatori charter dhe si do të mbanin politikat e tyre?
 7. A do të ketë një stjuardesë në bordin e fluturimit? A është stjuardesa e caktuar në fluturimin tuaj të trajnuar për markën / modelin specifik të avionit që po fluturoni?
 8. A është avioni i pajisur me një defibrilator dhe a është ekuipazhi i trajnuar për përdorimin e tij? A ka avioni një abonim për një program të ndihmës mjekësore gjatë fluturimit në rast urgjence mjekësore?

Mirëmbajtja e avionëve:

 1. Kush i mirëmban avionët? Nëse nuk mirëmbahet nga një qendër shërbimi në fabrikë, sa shpesh teknikët e mirëmbajtjes dërgohen për trajnim specifik për atë aeroplan prodhues / model?
 2. Si i trajton operatori situatat e mirëmbajtjes që mund të shfaqen gjatë një udhëtimi që keni rezervuar?

Operacionet ndërkombëtare:

 1. Nëse jeni duke planifikuar një fluturim ndërkombëtar, çfarë eksperience ka operatori duke fluturuar në dhe brenda vendeve që dëshironi të vizitoni?
 2. Çfarë masash specifike sigurie dhe sigurie zbaton operatori kur kryen operacione në atë rajon?
 3. A do të ndihmojë operatori charter me imigracionin dhe logjistikën doganore, të tilla si vizat dhe format doganore?

Customer Service:

 1. A marrin trajnim për shërbimin ndaj klientëve pilotët, shoqëruesit e fluturimit dhe punonjësit e tjerë? Si janë dhe si maten ato?
 2. Cila është vlerësimi i kënaqësisë së klientit nga operatori? Çfarë dokumentacioni ka operatori për ta mbështetur atë?
 3. Sa shpejt para fluturimit të planifikuar do të jetë aeroplani në aeroport, gati për nisje? Kam gjetur me kompani të kartave të avionëve, ata ndonjëherë kanë marrëveshje që avionët të jenë atje të paktën një orë më parë. Disa kompani të kartave të avionëve u kërkojnë operatorëve që ata përdorin për të pozicionuar avionin në aeroportin tuaj një natë më parë për nisjet në mëngjes herët ose nëse priten çështje moti.
 4. Kujt duhet të ankoheni në lidhje me parregullsitë e fluturimit, sigurinë ose uljen e shërbimit ndaj klientit? A ka dikush në dispozicion 24/7 në rast se keni ndonjë nga këto shqetësime?

Sigurimi i Aviacionit:

 1. Cila kompani lëshon politikën e sigurimit të aviacionit? Cilat janë mbulimi dhe kufijtë e sigurimit të operatorit charter?
 2. A do t'ju emërojë operatori charter si një person shtesë i siguruar?
 3. A do t'ju ofrojë operatori charter një heqje dorë nga zëvendësimi dhe një certifikatë sigurimi që konfirmon mbulimin dhe avionët që do të përdoren për fluturimin?

Zgjidhja e problemit:

 1. Si do t'ju akomodojë kompania charter nëse ka ndonjë problem dhe avioni bëhet i padisponueshëm pasi të keni rezervuar dhe paguar udhëtimin? A do të gjejë operatori një operator tjetër charter për të kryer fluturimin?
 2. Nëse haset një problem dhe do të përdoret një operator charter zëvendësues, kush është ai operator dhe cilat janë përgjigjet e zëvendësuesit për këto pyetje para-shqyrtimit?