Bombardier Challenger 350 vs Embraer Praetor 600

Bombardier Challenger 350 E jashtme

Kur paraqitet me një zgjedhje midis Bombardier Challenger 350 dhe Embraer Praetor 600, në fillim mund të duket si një zgjedhje e vështirë.

Sidoqoftë, kur shikoni faktet dhe shifrat, së bashku me dizajnin e brendshëm, zgjedhja fillon të bëhet shumë më e thjeshtë. Prandaj, ky krahasim midis Challenger 350 dhe Praetor 600 do të identifikojë se cili avion del në krye.

La Praetor 600 është një nga avionët më të rinj privatë në treg, me dërgesat që kanë filluar në 2019. The Challenger 350 është disi më i vjetër, me dërgesat që kanë filluar në 2014. Shihni një krahasim midis Challenger 350 dhe vëllai i saj më i madh Challenger 650 këtu.

Performance

Së pari në betejën midis Challenger 350 dhe Praetor 600 janë shifrat e performancës së tyre.

La Challenger 350 është mundësuar nga dy motorë turbofan Honeywell HTF7350. Secili motor është i aftë të prodhojë 7,323 lbf shtytje.

La Praetor 600 përputhet në mënyrë të barabartë me Challenger, duke u mundësuar nga dy motorë Honeywell HTF7500E. Secili motor është i aftë të prodhojë 7,528 lbf shtytje.

Të dy avionët janë në gjendje të lundrojnë në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh.

Sidoqoftë, lartësia maksimale e tyre e lundrimit është vendi ku përfundojnë ngjashmëritë midis performancës së dy avionëve.

La Praetor 600 është i aftë të lundrojë me një shpejtësi maksimale prej 466 knots. Në krahasim, Challenger 350 nuk i përmbahen kësaj shifre me gati njëzet knots, duke rezultuar në një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 448 knots.

A do të vërehet ky ndryshim i shpejtësisë në botën reale? Me siguri jo. Ky ndryshim në shpejtësi do të rezultojë në Praetor 600 duke qenë rreth pesë minuta më shpejt për 1,000 milje detare të fluturuara krahasuar me Challenger 350. Sidoqoftë, nëse do të përdorni këto aeroplanë për të fluturuar në një distancë prej 1,000 milje detare në javë, gjatë një viti Praetor 600 do t'ju kursente mbi katër orë në vit.

Grafik nga Visualizer

Varg

Ndërsa Challenger 350 dhe Praetor 600 përputhen ngushtë kur bëhet fjalë për shpejtësinë dhe lartësinë, ndryshimi më i dukshëm është me diapazonin e tyre.

Në kushte të barabarta, Praetor 600 është në gjendje të fluturojë mbi 800 milje detare më larg se Challenger 350 para se të ketë nevojë për karburant.

La Praetor 600 ka një distancë maksimale prej 4,018 milje detare ndërsa Challenger 350 mund të fluturojnë vetëm 3,200 milje detare pa pasur nevojë të karburantit.

Ky ka të ngjarë të jetë një ndryshim që do të vini re në botën reale. Shikoni se sa larg mund të fluturojë çdo avion duke përdorur këtë harta e diapazonit.

Për shembull, Challenger 350 mund të fluturojnë pa ndaluar nga New York në Londër. Nga ana tjetër, Praetor 600 është në gjendje të fluturojë pa ndërprerje nga Nju Jorku në skajin Jugor të Italisë. Ky është një ndryshim i rëndësishëm.

Për më tepër, këto shifra të diapazonit bazohen në kushte optimale. Në thelb kjo është me mot të përsosur dhe më së shumti disa pasagjerë në bord. Sapo të faktorizoni një frymë të fortë të kokës ose pasagjerë të shumtë, Challenger 350 po fillon të bjerë nga fluturimi New York në Londër.

Prandaj, nëse dëshironi të fluturoni në rrugët transatlantike, Praetor 600 është avioni për të kërkuar. Jo vetëm që do të sigurojë paqe më të madhe mendore por edhe fleksibilitet më të madh.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Logjika thotë se avioni më i madh me kapacitet më të madh të karburantit duhet të kërkojë më shumë pistë për tu ngritur dhe ulur. Sidoqoftë Embraer kanë arritur të zhvillojnë Praetor 600 me një distancë minimale të ngritjes prej 4,717 metrash. Kjo është mbi 100 metra më pak pistë e kërkuar se sa Challenger 350 që kërkon minimumi 4,835 këmbë.

Kjo është veçanërisht mbresëlënëse duke pasur parasysh se motorët Honeywell në Praetor 600 nuk janë aq më të fuqishëm se ata në Challenger.

Konkurrenca mbetet e afërt kur bëhet fjalë për distancën minimale të kërkuar të uljes. Dhe, edhe një herë, Praetor është në gjendje të mundë Challenger.

La Embraer Praetor 600 ka një distancë minimale uljeje prej 2,165 metrash. Krahasoni këtë me 2,364 metra të kërkuara për Challenger 350 në tokë.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Kur bëhet fjalë për dimensionet e brendshme, të dy avionët kanë pikat e forta dhe të forta.

Për sa i përket gjatësisë së brendshme Praetor lehtë mund Challenger 350. Praetor 600 ka një gjatësi të kabinës së brendshme prej 8.38 metrash. Në krahasim me Challenger ka një gjatësi të brendshme prej 7.68 metra.

Megjithatë, Challenger 350 është më e gjerë brenda se Praetor 600. Challenger 350 ka një gjerësi të kabinës së brendshme prej 2.19 metra. Sidoqoftë, Praetor 600 vjen afër me një gjerësi të brendshme prej 2.08 metra.

Të dy avionët kanë të njëjtën lartësi të kabinës prej 1.83 metra që është pak më shumë se 6 metra. Prandaj, shumica e njerëzve do t'i kenë të dy ambientet e brendshme aq të lehta sa të ngrihen brenda. Për më tepër, të dy avionët janë në gjendje të akomodojnë një dysheme plotësisht të sheshtë. Sidoqoftë, kjo duhet të pritet nga avionët brenda kësaj kategorie.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Në brendësi, të dy avionët kanë paraqitje të ngjashme. Sidoqoftë, Praetor 600 është në gjendje të transportojë deri në 12 pasagjerë ndërsa Challenger 350 është i kufizuar në 10.

Përveç kësaj, Praetor 600 ka një lartësi të ulët të kabinës. Lartësia e kabinës është një metrikë e rëndësishme pasi bën një ndryshim të rëndësishëm në përvojën në bord. Një lartësi më e ulët e kabinës do të rezultojë në një atmosferë më të këndshme dhe do të zvogëlojë efektet e vonesës së avionit.

Kur të dy avionët po lundrojnë me 45,000 metra Challenger 350 do të ketë një lartësi të kabinës prej 7,848 metra ndërsa Praetor 600 do të ketë një lartësi të kabinës prej vetëm 5,800 metrash. Ky është një ndryshim i rëndësishëm dhe do të vërehet nga udhëtarët.

Challenger 350 Brendshme

Karakteristikat e Challenger përfshijnë një dysheme plotësisht të sheshtë, qasje në bagazh gjatë fluturimit dhe përfundime të hollë. Për më tepër Challenger 350 përmban mjeshtëri të jashtëzakonshme, përfundime të zgjedhura me kujdes, dritare të mëdha dhe ekranet me prekje këndore. Opsionale përjetoni bandën Ka dhe internetin 4G ajër në tokë. Kjo ju lejon të transmetoni muzikë, të shikoni filma dhe të merrni pjesë në video konferenca.

Siç mund të pritet nga një avion i kësaj klase, Challenger 350 ju jep mundësinë për të kontrolluar kabinën nga komoditeti i çdo sediljeje. Sistemi i menaxhimit të kabinës së 350 është frymëzuar nga Bombardieravionët anije - Global 7500. Sistemi i menaxhimit të kabinës ju lejon të lidheni me pajisjet tuaja personale me një ndërfaqe super të thjeshtë përdorimi. Mëso më shumë rreth Challenger 350 brendshme.

Praetor 600 Brendshme

Nga ana tjetër me Praetor, Embraer kanë demonstruar vëmendje të menduar në detaje. Për më tepër, mjeshtëria superiore mund të gjendet në të gjithë kabinën e rrafshët me dysheme të konceptuar në mënyrë elegante, të gjatë 6 metra. Materialet e brendshme janë të standardit më të lartë, ndërsa janë edhe të qëndrueshme dhe të lehta. Për shembull, fibra karboni mund të vendoset në të gjithë kabinën. Nga pjesët kryesore të tavolinave ju mund ta bëni këtë aeroplan tuajin.

Në pjesën e përparme të kabinës së pasagjerëve Embraer kanë integruar një galeri luksoze me dysheme guri, tepër funksionale. Kjo është krijuar për t'ju siguruar të gjitha dëshirat tuaja ndërsa kaloni oqeane në një fluturim të gjatë. Nga kafeja e ngrohtë tek një pije freskuese te një vakt ushqyes. Embraer e kanë pajisur galerën me një mikrovalë, furrë konvencionale, frigorifer, aparat kafeje dhe kristal, kine dhe argjend të bukur.

Duke qenë një nga avionët më modernë të biznesit në qiell, Embraer nuk kanë lënë gur pa lëvizur në lidhje me teknologjinë në bord. WiFi i ngjashëm me shtëpinë. Kontrollet e kabinës me prekje. Transmetim gjithëpërfshirës i audios dhe videos. Ekranet me prekje janë të integruara në panelet e sipërme duke vendosur të gjitha kontrollet e kabinës dhe informacionin në majë të gishtave tuaj. Mëso më shumë rreth Praetor 600 brendshme.

Në fund të fundit, të dy brendshme janë të bollshme, luksoze dhe praktike. Sidoqoftë, Praetor 600 ka një avantazh të lehtë duke pasur parasysh dizajnin e tij më modern.

Bombardier Sfida 350 Brendshme

Bombardier Challenger 350 Brendshme
Bombardier Challenger 350 Brendshme
Bombardier Challenger 350 Brendshme
Bombardier Challenger 350 Brendshme

Embraer Praetor 600 Brendshme

Embraer Praetor 600 Brendshme
Embraer Praetor 600 Brendshme
Embraer Praetor 600 Brendshme
Embraer Praetor 600 Brendshme

Çmimi i kartës

Çmimi i vlerësuar i charterit për orë të secilit avion është vendi ku mund të gjendet një nga ndryshimet më të rëndësishme. Praetor 600 është më e shtrenjtë statuja se sa Challenger 350.

Çmimi i vlerësuar për orë i Praetor 600 është 8,000 dollarë. Ndërsa Challenger 350 ka një çmim të vlerësuar në orë prej 4,950 $.

Ju lutemi vini re se ky është vetëm çmimi i vlerësuar për orë dhe çmimet e charter-it ndryshojnë në varësi të a larmi e madhe e faktorëve.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Pavarësisht nga Praetor 600 duke qenë më e shtrenjtë për tu charter, çmimi i blerjes është shumë më i ulët. Embraer Praetor 600 ka një çmim liste prej 21 milion dollarë. Nga ana tjetër Bombardier Challenger 350 ka një çmim liste prej 26 milion dollarë.

Për më tepër, kur kërkoni shembuj në pronësi paraprake Praetor 600 duket se e mban vlerën e saj shumë më mirë.

Të dy prodhuesit kanë siguruar mjete për personalizimin e avionëve për të hartuar avionin tuaj ideal. Përshtat Bombardier Challenger 350. Përndryshe, rregulloje Embraer Praetor 600.

Për shembull, çmimi i vlerësuar për një 2018 Praetor 600 është 18 milion dollarë. Megjithatë, çmimi i vlerësuar për një 2018 Challenger 350 është 17 milion dollarë.

Prandaj, pavarësisht se avioni është në të njëjtën moshë në kohën e blerjes, Praetor ka humbur vetëm 3 milion dollarë në vlerë ndërsa Challenger ka humbur afro 10 milion dollarë.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Pra, cili avion është më i mirë? Bombardier Challenger 350 ose Embraer Praetor 600?

Në këtë krahasim në pothuajse çdo metrikë Praetor 600 del sipër. Praetor mund të fluturojë më tej, më shpejt dhe të ngritet dhe të ulet në një distancë më të shkurtër. Për më tepër, pjesa e brendshme është pak më e madhe me një lartësi më të ulët të kabinës. Praetor 600 është një nga avionët më të rinj në treg, duke rezultuar në një avion modern, të rehatshëm dhe efikas.

Dhe për t'i shtuar të gjitha jashtë Praetor 600 është më pak e kushtueshme për të blerë dhe e mban vlerën e saj më mirë se Challenger.

Sidoqoftë, nëse çmimi është shqetësues gjatë chartering, atëherë Challenger 350 bën një rast bindës. Avioni është një zgjedhje komode me një çmim të arsyeshëm. Për më tepër, duke parë si Challenger 350 ka qenë në prodhim për më shumë se Praetor 600, ka më shumë prej tyre në tregun e kartës.