Bombardier Challenger 350 vs Gulfstream G280

Gulfstream G280 Jashtme

La Bombardier Challenger 350 dhe Gulfstream G280 janë avionët e nivelit fillestar për të dy prodhuesit. Vini re se për Bombardier kjo deklaratë zbatohet nga fundi i vitit 2021, kur Learjet formacioni i avionëve përfundon prodhimin.

Këto avionë kanë një numër ngjashmërish. Sidoqoftë, ato janë krejtësisht të ndryshme, me G280 që siguron përfundimisht fleksibilitet më të madh të misionit.

Performance

La Bombardier Challenger 350 është mundësuar nga dy motorë turbofan Honeywell HTF7350. Çdo motor mund të prodhojë deri në 7,323 l shtytje. Kjo lejon Challenger 350 për të lundruar në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh.

Nga ana tjetër Gulfstream G280 mundësohet nga dy motorë Honeywell HTF7250G. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 7,624 lbs shtytje. Dhe, ashtu si Challenger, është i aftë të lundrojë në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh.

Sidoqoftë, duke qenë se G280 është pjesë e Gulfstream familja, eshte e shpejte. Jo aq shpejt sa pjesa tjetër e familjes së saj, por shpejt për madhësinë e saj. Një shënim anësor interesant, G280 nuk prodhohet në të vërtetë nga Gulfstream. Përkundrazi, është prodhuar nga Israel Aerospace Industries (IAI) dhe shitet nën Gulfstream emrin.

Sa i përket shpejtësisë maksimale të lundrimit, G280 lehtësisht tejkalon atë Challenger. G280 ka një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 482 knots kundrejt një shpejtësie maksimale të lundrimit prej 448 knots për Challenger 350.

Grafik nga Visualizer

Varg

Kur bëhet fjalë për diapazonin, G280 sërish dominon atë Challenger 350. Ju mund të vizualizoni secilën gamë të avionëve duke përdorur kjo hartë.

La Gulfstream G280 ka një distancë maksimale prej 3,600 milje detare. Kjo rezulton në një avantazh 400 milje detare ndaj Challenger 350.

Nëse keni lexuar krahasimet tona të tjera të Challenger 350 (p.sh. kundrejt Praetor 600, Legacy 500, Latitude or Longitude), ju do të dini se Challenger Diapazoni i 350 e lejon atë të fluturojë nga New York në Londër.

Ndërsa Challenger 350 do të mbarojë karburantin në kohën që të shkojë në Londër, G280 është teorikisht në gjendje të vazhdojë derisa të shkojë në Pragë. Sidoqoftë, ju lutem vini re se këto shifra të diapazonit janë në kushte optimale të motit me ngarkesë të ulët. Prandaj, nuk ka gjasa që këto shifra të arrihen gjatë një fluturimi tipik.

Si pasojë, kjo ndryshim në diapazon është edhe më e rëndësishme në botë nëse dëshironi fluturojnë mbi Atlantik. G280 siguron një diferencë më të madhe sigurie. Challenger 350 mund të fluturojnë vetëm nga Nju Jorku në Londër. Sidoqoftë, jastëku i karburantit është shumë më pak se ai i G280.

Në fund të fundit, kjo ndryshim në distancë do të jetë faktori vendimtar midis këtyre avionëve për shumë konsumatorë. Një gamë më e madhe rezulton në fleksibilitet më të madh të misionit. Për më tepër, një diapazon më i madh rezulton në paqe më të madhe mendore kur fluturon mbi oqeane.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Pavarësisht se ishin në gjendje të fluturojnë më shpejt dhe më larg se Challenger 350, G280 mund të ngrihet edhe në një distancë më të shkurtër. Por vetëm vetëm.

La Gulfstream G280 ka një distancë minimale ngritjeje prej 4,750 metrash. Ndërsa Bombardier Challenger 350 kërkon të paktën 4,835 metra për të hyrë në qiell.

Në fund të fundit, nuk ka gjasa që të ketë situatë në të cilën G280 mund të operojë në një aeroport Challenger 350 nuk mundem. Përkundrazi, ai nxjerr në pah inxhinierinë mbresëlënëse që lejon një avion më të madh dhe më të aftë të ngrihet në më pak distancë se sa Challenger.

Sidoqoftë, gjërat ndryshojnë kur shikohet distanca minimale e uljes së këtyre avionëve. Challenger 350 mund të ulen në minimum prej 2,364 metrash. Nga ana tjetër, G280, kërkon të paktën 2,720 metra për të ndaluar plotësisht.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Dallimi më i rëndësishëm në dimensionet e kabinës midis këtyre dy avionëve vjen deri në gjatësi. G280 ka një gjatësi të brendshme prej 9.83 metra ndërsa Challenger 350 kabina përfundon pas 7.68 metrash.

Për sa i përket gjerësisë Challenger 350 gati për fitore me një gjerësi prej 2.19 metra në 2.11 metra të G280. Shtë e qartë se Challenger 350 ka një kabinë të gjerë (shih atë kundrejt Praetor 600, Legacy 500, Latitude, Longitude or Challenger 650).

Lartësia është praktikisht identike, me G280 që siguron 2 centimetra më shumë hapësirë ​​për kokë Challenger.

Përkundër madhësisë më të madhe të brendshme të G280, të dy avionët kanë të njëjtën kapacitet maksimal të pasagjerëve. Të dy Challenger 350 dhe G280 mund të mbajnë deri në 10 pasagjerë. Sidoqoftë, avioni ndryshon kur bëhet fjalë për kapacitetin e bagazhit. G280 mund të mbajë deri në 120 kub bagazh, krahasuar me 106 metra kub të bagazhit Challenger.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Gulfstream avionët kanë disa nga kabinat më të qeta në industri, së bashku me disa nga lartësitë më të ulta të kabinave. Sidoqoftë, G280 është një përjashtim nga ky rregull. Si rezultat, Challenger 350 është një konkurrencë e denjë për brendësinë e G280.

G280 ka një lartësi maksimale të kabinës prej 7,000 metra kur fluturon me 45,000 këmbë. Kjo është një lartësi më e madhe e kabinës se shumë avionë të tjerë që mund të krahasohen me Challenger 350 (p.sh. Praetor 600, Legacy 500, Latitude or Longitude). Challenger 350 nuk është shumë mbrapa me një lartësi maksimale të kabinës prej 7,848 metrash.

Për më tepër, nivelet e zhurmës së kabinës brenda G280 vijnë në 70 decibel. Kjo është vetëm 2 decibel më e qetë se sa Challenger 350. Përsëri, jo larg 67 decibel të Cessna Citation Longitude. Si rezultat, Challenger 350 dhe G280 janë shumë të ngjashëm në aspektet e tyre teknike të kabinës.

Lartësia e kabinës dhe nivelet e zhurmës janë të rëndësishme në zvogëlimin e vonesës së avionit. Një lartësi më e ulët e kabinës është gjithmonë më e mirë. Kombinojeni këtë me një kabinë të qetë dhe do të ndiheni më të pushuar kur të mbërrini në destinacionin tuaj.

Dhe pastaj, mbi të gjitha këto, shtoni në faktin se Challenger 350 ka një dysheme të sheshtë, diçka që G280 nuk e ka. Si pasojë, së paku nga brenda, G280 ndryshon ndjeshëm nga pjesa tjetër e familjes së tij.

Bombardier Challenger 350 Brendshme

Bombardier është në krye të lojës së tyre me dizajnin e brendshëm. Duke shfaqur mjeshtëri të jashtëzakonshme, përfundime të zgjedhura me kujdes, dritare të mëdha dhe ekranet me prekje këndore. Opsionale përjetoni bandën Ka dhe internetin 4g ajër në tokë. Kjo ju lejon të transmetoni muzikë, të shikoni filma dhe të merrni pjesë në video konferenca.

Fluturimi i Challenger 350 ju jep mundësinë për të kontrolluar kabinën nga komoditeti i çdo sediljeje. Sistemi i menaxhimit të kabinës së 350 është frymëzuar nga Bombardieravionët anije - Global 7500. Sistemi i menaxhimit të kabinës ju lejon të lidheni me pajisjet tuaja personale me një ndërfaqe super të thjeshtë përdorimi.

Karakteristikat gjithashtu përfshijnë një dysheme plotësisht të sheshtë, qasje në bagazh gjatë fluturimit dhe përfundime të hollë.

Gulfstream Brendshme G280

G280 vjen me opsionin për të konfiguruar kabinën për të vendosur deri në 10 pasagjerë dhe hapësirë ​​për deri në pesë pasagjerë për të fjetur.

Ekzistojnë dy shtrirje kabinesh që ofrojnë kapacitetin maksimal të 10 ulëseve, njëra që përmban një rregullim të uljes përpara me dy klube dhe katër vende përballë një divani me tre vende (vini re se vetëm dy vendet e skajshme të divanit mund të përdoren për ngritje dhe ulje). Konfigurimi tjetër zëvendëson divanin me dy vende individuale në konfigurimin e një klubi. Vendet e klubit mund të konfigurohen në shtretër, së bashku me divanin.

Në pjesën e pasme të kabinës ka tualet i mbyllur plotësisht, që përmban një tualet me vakum, lavaman dhe dollap për të varur rrobat.

Kur ecni në bordin e G280 së pari do të vini re galerin që ndodhet përballë derës kryesore. Me karakteristika standarde përfshirë ruajtjen e ftohtë, një krijues kafeje, sirtar akulli, lavaman të nxehtë / të ftohtë, countertop sipërfaqe të ngurtë, ndarje të ndriçuar të ekranit dhe një enë të madhe për mbeturina.

Për më tepër, galeria përmban Gulfstream sistemi i menaxhimit të kabinës (CMS), duke lejuar pasagjerët të kontrollojnë të gjithë mjedisin e kabinës nga ky panel master. Ekziston gjithashtu një aplikacion në dispozicion që lejon udhëtarët të konfigurojnë mjedisin e kabinës, të tilla si ndriçimi dhe temperatura e kabinës, nga komoditeti i sediljes së tyre.

Bombardier Challenger 350 Brendshme

Gulfstream Brendshme G280

Gulfstream Brendshme G280
Gulfstream Brendshme G280
Gulfstream Brendshme G280

Çmimi i kartës

Çmimi është një faktor vendimtar për shumë kur përdorin një avion privat. Prandaj, Challenger 350 mund të jenë të preferueshëm për shkak të normës më të ulët të vlerësuar të charterit për orë.

Norma e parashikuar për orë e charter-it Bombardier Challenger 350 është 4,950 dollarë. Ndërsa norma e parashikuar për orë e charter të Gulfstream G280 është 5,650 dollarë. Në fluturimet më të gjata, kjo do të fillojë të shtohet vërtet.

Sidoqoftë, mbani në mend se çdo mision është i ndryshëm dhe ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në çmimin e një charter jet privat.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Kur bëhet fjalë për çmimin e listës së një të reje Challenger 350 ose G280, ndryshimi është jashtëzakonisht i vogël.

La Challenger 350 ka një çmim të ri liste prej 26 milion dollarë. Gulfstream G280 vjen me 1 milion dollarë më pak, me një çmim të ri liste prej 25 milion dollarë. Sidoqoftë, sapo të filloni të futeni në territorin e opsioneve, çmimet do të përfundojnë shumë të ngjashme. Përshtatni tuajin Bombardier jet ketu.

Sidoqoftë, një faktor që është i rëndësishëm për t'u marrë parasysh me këto aeroplanë është amortizimi. Për më tepër, me 85% e klientëve që blejnë avionë privatë në një gjendje para-pronësore, çmimi para-pronësor është një krahasim më i rëndësishëm.

Në kohën e shkrimit ka afërsisht 390 Challenger 350-të aktualisht në shërbim, krahasuar me pak më shumë se 220 Gulfstream G280.

Një tre vjeç Challenger 350 vlerësohet të kushtojë 14 milion dollarë - rreth gjysma e vlerës së saj origjinale. Në krahasim, një tre vjeç Gulfstream G280 vlerësohet të kushtojë 15 milion dollarë.

Ndërsa amortizimi është domethënës për të dy avionët (krahasuar me Praetor 600), G280 ka të ngjarë të mbajë vlerën e tij edhe më pak.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

La Bombardier Challenger 350 dhe Gulfstream G280 janë avionë jashtëzakonisht të ngjashëm. Sigurisht, G280 mund të fluturojë më shpejt dhe më tej. Sidoqoftë, brendësia e G280 kompromentohet në një mënyrë si tjetra Gulfstream avionët nuk janë

Prandaj, duhet pyetur nëse G280 është vërtet një Gulfstream. Sigurisht, ajo vesh Gulfstream megjithatë, me prodhimin që i nënshtrohet IAI, nuk ka të gjitha cilësitë që mund të prisni nga një Gulfstream.

Prandaj, nëse po charteronit një avion nga New York në Los Angeles, Challenger 350 do të dukej si zgjedhja më e mirë. Sidoqoftë, ndryshimi i vërtetë midis këtyre avionëve do të zbresë në çmim.

Nëse jeni duke kërkuar blerjen e njërit prej këtyre avionëve, G280 në fund të fundit është një avion më fleksibël. Edhe pse Challenger 350 ndihet si një avion më modern.