Bombardier Challenger 350 vs Bombardier Challenger 650

Bombardier Challenger 350 E jashtme

Duke pasur parasysh se Bombardier Challenger 350 dhe Bombardier Challenger 650 janë pjesë e së njëjtës familje, një pyetje e zakonshme është se cila është më mirë. Njerëzit janë kuriozë të dinë se si këto dy aeroplanë grumbullohen kundër njëri-tjetrit.

Prandaj, një krahasim i thelluar midis Challenger 350 dhe Challenger 650 do të zbulojë se cili avion është më i përshtatshëm për nevojat tuaja.

Performance

Fillimi i krahasimit midis dy avionëve me performancën e tyre është një mënyrë e thjeshtë për të identifikuar disa ndryshime kryesore.

La Challenger 350 është mundësuar nga dy motorë turbofan Honeywell HTF7350. Secili motor është i aftë të prodhojë 7,323 lbf. Challenger Nga ana tjetër, 650, mundësohet nga dy General Electric CF34-3B, me secilin që prodhon 9,220 lbf shtytje.

Prandaj, menjëherë nga porta Challenger 650 ka më shumë pushtet sesa vëllai i tij më i vogël. Sidoqoftë, kjo nuk është plotësisht e papritur pasi që 650 është një aeroplan më i madh në përgjithësi.

Rezultati i këtij deficiti të energjisë rezulton në Challenger 350 që kanë një shpejtësi më të ulët lundrimi. Challenger 350 është i aftë të lundrojë me një shpejtësi maksimale prej 448 knots. Challenger Nga ana tjetër, 650 është i aftë të lundrojë me një shpejtësi 488 knots. (Shikoni grafikun më poshtë)

Megjithatë, ndërsa Challenger 650 mund të lundrojë më shpejt se 350, nuk mund të fluturojë aq lart. Challenger 350 ka një lartësi maksimale të lundrimit prej 45,000 metrash. Kjo është 4,000 metra më e lartë se 650 që mund të fluturojë, duke dalë në vetëm 41,000 metra.

Grafik nga Visualizer

Varg

Për sa i përket diapazonit Challenger 650 lehtësisht mund 350, me një distancë maksimale prej 4,000 milje detare. Ndërsa 350 do të mbarojë karburantin në distancën 3,200 milje detare.

Një distancë prej 3,200 milje detare do të thotë që 350 është ende në gjendje të fluturojë pa ndërprerje Nju Jork dhe Londër. Megjithatë, Challenger 650 është në gjendje të fluturojë në distancë nga New York në Romë pa problem.

Sigurisht, këto shifra janë kur avioni është në konfigurimin e tij optimal dhe kushtet optimale të motit. Prandaj, nëse ka një erë të fortë ose dëshironi të mbani shumë pasagjerë, ka të ngjarë të luftoni për të kapërcyer plotësisht Atlantikun në 350. Vizualizoni këto numra në këtë harta e diapazonit.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Tjetra është distanca minimale e nevojshme për çdo avion për tu ngritur dhe ulur. Sa kohë duhet për një pistë. Kjo është një matje e rëndësishme pasi sa më të shkurtër distancat, aq më shumë aeroporte mund të ulet çdo avion.

Rezultatet nuk janë befasi. Avioni më i madh kërkon më shumë distancë për tu ngritur. Challenger 650 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,640 metrash. Ndërsa 350 mund të ngrihet në vetëm 4,835 këmbë.

Trendi vazhdon në distancën minimale të uljes. Sidoqoftë, ky krahasim është shumë më afër. Challenger 350 ka një distancë minimale uljeje prej 2,364 metrash, ndërsa 650 kërkon të paktën 2,402 metra. Ky është një ndryshim prej pak më pak se 40 metra.

A është ky një ndryshim që do të vini re në botën reale? Jo

Për më tepër, distanca e ngritur e kërkuar është një metrikë më e rëndësishme kur merret parasysh se në cilat aeroporte aeroplani mund të ulet. Natyrisht, arsyeja për këtë është se kudo që avioni bie, ai gjithashtu duhet të ngrihet.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Dallimi në dimensionet e brendshme mbështetet në favor të Challenger 650, por vetëm vetëm. Ndërsa 650 është një avion më i madh se 350, madhësia e brendshme është jashtëzakonisht e ngjashme.

Brendshme nëse Challenger 650 është vetëm 12 centimetra më i gjatë se ai i 350. Kur bëhet fjalë për gjerësinë e brendshme Challenger 650 vjen me gjerësi 2.41 metra, me 350 me 2.19 metra. Ky është një ndryshim prej vetëm 22 centimetrash.

Dhe së fundmi, lartësia e secilit avion. Çuditërisht lartësia është identike për të dy Challenger 350 dhe Challenger 650. Të dy kanë një lartësi të kabinës së brendshme prej 1.83 metra - ekuivalente me pak më shumë se 6 metra. Prandaj, të dy avionët sigurojnë hapësirë ​​të bollshme për shumicën e njerëzve për t'u ngritur drejt. Kjo e bën kabinën të ndihet shumë më e gjerë dhe më e lehtë për të lëvizur.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Siç do të prisnit kur krahasonit brendësinë e këtyre dy avionëve, ato janë jashtëzakonisht të ngjashme. Kjo pritet pasi jo vetëm që të dy avionët janë projektuar dhe prodhuar nga e njëjta kompani - Bombardier - por ata janë gjithashtu pjesë e së njëjtës familje.

650 është i aftë të mbajnë deri në 12 pasagjerë ndërsa 350 mund të mbajnë deri në 10. Përveç kësaj, Challenger 650 mund të mbajnë deri në 115 kub bagazh ndërsa 350 mund të mbajnë 106 metra kub.

Lartësia e kabinës

Dhe, ç'është më e rëndësishmja, Challenger 650 ka një lartësi më të ulët 'zyrtare' të kabinës. Lartësia e kabinës është niveli i oksigjenit brenda kabinës. Një lartësi më e ulët e kabinës rezulton në një mjedis më të këndshëm të kabinës dhe zvogëlon efektet e vonesës së avionit. Challenger 650 ka një lartësi maksimale të kabinës prej 7,000 metra ndërsa Challenger 350 ka një lartësi maksimale të kabinës prej 7.848 metrash.

Sidoqoftë, vini re se këto vlera janë lartësia e kabinës kur secili avion po fluturon në lartësinë e tyre maksimale të lundrimit. Prandaj, lartësia e kabinës 650 është përfaqësuese e fluturimit në 41,000 metra ndërsa Challenger Lartësia e kabinës 350 është përfaqësuese e fluturimit në 45,000 këmbë. Si rezultat, lartësitë e kabinës së tyre janë në thelb të njëjtat.

Karakteristikat e brendshme

Nga Challenger 350 ju mund të prisni mjeshtëri të jashtëzakonshme, përfundime të zgjedhura me kujdes, dritare të mëdha dhe ekranet me prekje këndore. Opsionale përjetoni bandën Ka dhe internetin 4G ajër në tokë. Kjo ju lejon të transmetoni muzikë, të shikoni filma dhe të merrni pjesë në video konferenca.

Fluturimi i Challenger 350 ju jep mundësinë për të kontrolluar kabinën nga komoditeti i çdo sediljeje. Sistemi i menaxhimit të kabinës së 350 është frymëzuar nga Bombardieravionët anije - Global 7500. Sistemi i menaxhimit të kabinës ju lejon të lidheni me pajisjet tuaja personale me një ndërfaqe super të thjeshtë përdorimi. Shihni listën e plotë të veçorive.

Nga ana tjetër Challenger 650 përmban mungesë të altoparlantëve të dukshëm në muret e kabinës për të siguruar linja më të pastra në të gjithë kabinën. Të gjitha vendet janë mbështetur plotësisht dhe të rrotullueshme për rehati maksimale. Çdo përbërës në aeroplan është ndërtuar me dorë nga Bombardier në fabrikën e tyre në Montreal, duke ju siguruar një aeroplan që është unik në qiell.

Ambienti brenda kabinës 650 mund të kontrollohet me aplikacionin celular i cili lidhet përmes Bluetooth, duke kontrolluar sistemin e argëtimit dhe mjedisin e kabinës. Në konfigurimin e zakonshëm, udhëtarët mund të presin të gjejnë katër ulëse lëkure prej lëkure në pjesën e përparme të avionit, me katër vende shtesë përballë avionit të avionit.

Bombardier Challenger 350 Brendshme

Bombardier Challenger 350 Brendshme
Bombardier Challenger 350 Brendshme
Bombardier Challenger 350 Brendshme

Bombardier Challenger 650 Brendshme

Bombardier Challenger 650 Kabinë e brendshme përpara, katër vende klubi
Bombardier Challenger 650 Brendshme, divan prej lëkure krem, vende klubesh dhe zonë konference
Bombardier Challenger 650 Prekje me kënd të brendshëm, perspektiva e uljes në vend

Çmimi i kartës

La Challenger 350 ka një çmim të rregulluar për orë të charter prej 4,950 $. Kjo është gati 2,000 dollarë më e lirë në orë se sa Challenger 650. Challenger 650 ka një çmim të vlerësuar çdo orë të charter prej 6,600 $. Sigurisht, ka një numër të faktorë që mund të ndikojnë çmimi për orë i një charter.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Siç mund ta parashikoni, avioni më i madh dhe më i shpejtë, me një kapacitet dhe diapazon më të madh të pasagjerëve, kushton më shumë për tu blerë. Diferenca e çmimit midis dy avionëve është 6 milion dollarë (lista e çmimeve para opsioneve).

La Challenger 350 kushton 26 milion dollarë ndërsa Challenger 650 kushton 32 milion dollarë. Nëse dëshironi të personalizoni zgjedhjen tuaj të avionit, kaloni atje Bombardierfaqja e internetit.

Kur bëhet fjalë për çmimet në pronësi para 2016-2020 Challenger 350 çmime përkatësisht variojnë nga 13.5 milion dollarë në 26.7 milion dollarë. Shembujt në pronësi paraprake të 650 vijnë në mes 16 dhe 20 milion dollarë për një shembull të hershëm.

Sigurisht, ka shumë faktorë për t'u marrë parasysh kur blerja e një avioni privat, jo më pak se kostot e pronësisë e cila mund të shkojë në miliona dollarë çdo vit.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Pra, cili avion privat është më i mirë, Challenger 350 ose Challenger 650?

Përgjigja nuk është asnjëri. Ata janë avionë shumë të ngjashëm. Sigurisht që nuk është për t’u habitur duke qenë se ata janë pjesë e së njëjtës familje.

Sidoqoftë, nëse duhet të zgjidhni midis të dyve, shkoni me Challenger 350 nëse nuk keni nevojë për gamën shtesë të 650. Nuk ka gjasa që t'i plotësoni këto aeroplanë deri në kufijtë e kapacitetit të pasagjerëve, prandaj, ndryshimi më i rëndësishëm midis këtyre avionët janë diapazoni i tyre.