Kalo te përmbajtja kryesore

La Cessna Citation Longitude është avioni më i madh privat që Cessna aktualisht prodhojnë. Në të kundërt, Bombardier Challenger 350 është avioni i dytë më i vogël që Bombardier aktualisht bëjnë, më e vogla është Learjet 75 Liria. Në fakt, Challenger 350 së shpejti do të jetë avioni më i vogël që Bombardier bëjnë pasi ato po i japin fund prodhimit të Learjet familja në fund të vitit 2021.

Sidoqoftë, përkundër krahasimit të avionit më të madh të një prodhuesi me atë (pothuajse) më të vogël të një tjetri, ekzistojnë disa ngjashmëri të habitshme midis avionit. Për më tepër, ekzistojnë disa ndryshime domethënëse që e bëjnë këtë krahasim të vlefshëm.

Prandaj, ky krahasim midis Challenger 350 dhe Citation Longitude do të hetojë performancën, diapazonin, brendësinë dhe kostot e tyre.

Performance

Për të filluar me le të shohim performancën e avionit. Bombardier Challenger 350 është mundësuar nga dy motorë turbofan Honeywell HTF7350. Secili motor është i aftë të prodhojë deri në 7,323 bs shtytje.

La Cessna Citation Longitude, nga ana tjetër, mundësohet nga dy motorë Honeywell HTF7700L. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 7,665 bs shtytje.

Si rezultat, të dy avionët janë të aftë të lundrojnë në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh. Sidoqoftë, Cessna Citation Longitude është një avion më i shpejtë në lundrim.

La Longitude është i aftë të lundrojë në 476 knots, ndërsa Challenger Shpejtësia maksimale e lundrimit e 350 është 448 knots.

Prandaj, gjatë 1,000 miljeve detare, duke supozuar se çdo avion po udhëton me shpejtësinë e tyre maksimale të lundrimit, Longitude do t'ju kursej rreth 7 minuta. Si pasojë, nëse do të fluturonit 1,000 milje detare çdo javë për një vit, Longitude do t'ju kursente pak më shumë se 6 orë në krahasim me Challenger. Kjo, natyrisht, duke supozuar se të gjitha afatet e tjera janë të barabarta dhe secili avion po fluturon gjithmonë me shpejtësinë maksimale të lundrimit.

Sidoqoftë, vlen të përmendet se ky ndryshim i shpejtësisë është domethënës nëse do të fluturonit rregullisht me një prej këtyre avionëve.

Varg

La Longitude gjithashtu mund të fluturojë më larg se Challenger 350 pa pasur nevojë për karburant.

Diapazoni maksimal i Longitude është 3,500 milje detare krahasuar me diapazonin 3,200 milje detare të Challenger. Shikoni si duket kjo në këtë harta e intervalit interaktiv.

Në fund të fundit, ndryshimi është se Challenger 350 mund të fluturojnë pa ndalur nga New York në Londër. Megjithatë, Longitude mund të fluturojë nga New York në Berlin pa pasur nevojë të karburantit.

Ju lutem vini re se këto shifra të diapazonit supozojnë kushte ideale të motit dhe një ngarkesë minimale. Sidoqoftë, Longitude do të jetë në gjendje të fluturojë më larg se Challenger 350, të gjitha gjërat janë të barabarta.

Për më tepër, me gjërat që nuk janë të barabarta, Longitude do të jetë në gjendje të fluturojë aq larg sa Challenger me ngarkesë më të madhe. Kjo do të rrisë në mënyrë dramatike fleksibilitetin e misionit.

Performanca në tokë

Kur bëhet fjalë për gjatësinë e pistës që kërkohet për të trajtuar këto avionë, ka shumë pak në të.

Për shembull, distanca minimale e ngritjes së Challenger 350 vjen në 4,835 këmbë, ndërsa distanca minimale e ngritjes së Longitude është 4,900 këmbë. Një ndryshim kaq i vogël sa nuk do të vërehet në botën reale.

Një ndryshim që mund të vërehet është distanca e uljes. Challenger 350 është i aftë të ulet në një distancë minimale prej 2,364 metrash. Në krahasim me Longitude kërkon të paktën 3,400 metra pistë për të zbritur në mënyrë të sigurt.

Sidoqoftë, duke pasur parasysh se kudo që të uleni ju duhet të merrni përsëri, distanca e uljes nuk është aq e rëndësishme sa distanca e ngritjes. Si rezultat, këto aeroplanë përputhen shumë ngushtë kur bëhet fjalë për aeroportet nga të cilët ata mund të operojnë.

Sidoqoftë, në fund të fundit, sa më e ulët të jetë distanca e ngritjes dhe e uljes, aq më mirë. Prandaj, Challenger 350 rreh jashtë Longitude kur bëhet fjalë për performancën në tokë.

Dimensionet e Brendshme

La Challenger 350 është pak më e madhe nga brenda se sa Cessna Longitude.

Gjatësia e brendshme e dy avionëve është gati identike. Challenger 350 mat vetëm 1 centimetër më të gjatë se Longitude (Përkatësisht 7.68 metra deri 7.67 metra).

Sidoqoftë, një ndryshim i rëndësishëm i hapësirës së brendshme është gjerësia e kabinës. Challenger 350 përmasa 2.19 metra në gjerësi, ndërsa Longitude masa 1.96 metra. Rezultati i kësaj është që vendet mund të jenë më të gjera në Challenger, ka më shumë hapësirë ​​për shpatulla, kabina ndihet më e gjërë dhe korridori mund të jetë më i gjerë. Prandaj, kabina është më e lehtë për të lundruar se sa Longitude.

Të dy avionët kanë të njëjtën lartësi të brendshme me 1.83 metra të gjatë, që është pak më shumë se 6 metra. Prandaj, shumica e udhëtarëve do të jenë në gjendje të qëndrojnë të qetë drejt në kabinën.

Përveç kësaj, Challenger 350 është në gjendje të akomodojë deri në 106 metra kub bagazh ndërsa Longitude është në gjendje të mbajë deri në 112 metra kub bagazh.

I brendshëm

Siç mund ta shihni nga imazhet më poshtë, pjesët e brendshme të të dy avionëve duken relativisht të ngjashme. Megjithatë, në konfigurimin tipik the Challenger 350 përmban një divan me tre ulëse drejt pjesës së pasme të kabinës. Longitude ka pretenduar një shfrytëzim maksimal të pasagjerëve prej 12. Ndërsa Challenger 350 mund të mbajnë deri në 10 pasagjerë. Sidoqoftë, nuk ka shumë të ngjarë që çdo vend në bord të mbushet njëherësh.

Dy ndryshime të dukshme midis avionit janë lartësia e kabinës dhe nivelet e zhurmës. Longitude ka si një lartësi më të ulët kabine dhe nivelin e zhurmës së kabinës. Kombinoni këta faktorë dhe do të merrni një kabinë më paqësore, të këndshme që do të zvogëlojë efektet e vonesës së avionit.

La Longitude ka një lartësi maksimale të kabinës prej 5,950 këmbësh dhe një nivel të zhurmës së kabinës prej 67 decibelësh. Ndërsa Challenger 350 ka një lartësi maksimale të kabinës prej 7,848 këmbë dhe një nivel të zhurmës së kabinës prej 72 decibel.

Bombardier Challenger 350 Brendshme

Bombardier është në krye të lojës së tyre me dizajnin e brendshëm. Me mjeshtëri të jashtëzakonshme, përfundime të zgjedhura me kujdes, të mëdha dritaret dhe ekranet me prekje me kënd. Përvoja opsionale Ka-band dhe internet 4g ajër-tokë. Kjo ju lejon të transmetoni muzikë, të shikoni filma dhe të merrni pjesë në videokonferenca.

Fluturimi i Challenger 350 ju jep mundësinë për të kontrolluar kabinën nga komoditeti i çdo sediljeje. Sistemi i menaxhimit të kabinës së 350 është frymëzuar nga Bombardieravionët anije - Global 7500. Sistemi i menaxhimit të kabinës ju lejon të lidheni me pajisjet tuaja personale me një ndërfaqe super të thjeshtë përdorimi.

Karakteristikat gjithashtu përfshijnë një dysheme plotësisht të sheshtë, qasje në bagazh gjatë fluturimit dhe përfundime të hollë.

Cessna Citation Longitude I brendshëm

Puna e gjerë për zhvillimin dhe zbatimin e teknikave të izolimit të zërit krijon "kabinën më të qetë në botë me madhësi të mesme". Niveli i zhurmës së kabinës është vetëm 67 decibel. Përveç kabinës së qetë Cessna kanë krijuar një aeroplan me një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 5,950 metrash. Kombinimi i këtyre faktorëve siguron një mjedis relaksues. Prandaj, qetësia dhe qetësia janë të përsosura për të kryer biznes, për të pushuar dhe biseduar me udhëtarët tuaj.

Për sa i përket ajrit, Longitude përmban një sistem të pjesshëm të ri-qarkullimit. Ky sistem ripërdor një përqindje të ajrit nga kabina, ndërsa mbështetet gjithashtu në ajër të pastër për të mbushur kabinën. Cessna sigurohuni që këto sisteme të përdorin filtra HEPA (Arrestance Particle me Efikasitet të Lartë). Këta filtra përbëhen nga një tufë fibrash që filtrojnë patogjenët, pluhurin dhe ndotjet e tjera ndërsa ajri depërton. Në mënyrë tipike, një shkëmbim i plotë i vëllimit kërkon rreth katër minuta për të përfunduar. Falë ajrit të jashtëm që kompresohet dhe nxehet nga motorët, mund të jeni i sigurt se mikrobet, bakteret dhe viruset vriten.

Cessna kanë implementuar një sistem plotësisht të menaxhimit të kabinës pa tel që ju vë nën kontroll kabinën nga çdo vend. Sistemi i menaxhimit të kabinës lejon udhëtarët të kontrollojnë ndriçimin, temperaturën dhe komunikimet nga pajisja e tyre.

Në pjesën e përparme të kabinës do të gjeni një galeri të konsiderueshme të lagur. Kjo siguron mjaft hapësirë ​​për të përgatitur ushqim për fluturim. Pavarësisht se në cilën orë të ditës po fluturoni, do të jeni në gjendje të bëni një vakt elegant për ju.

Bombardier Challenger 350 Brendshme

Cessna Citation Longitude I brendshëm

Cessna Citation Longitude Vende të brendshme prej lëkure të bardha me jastëk ngjyrë vjollce nga pjesa e pasme e avionëve që shikojnë përpara
Cessna Citation Longitude Banjo e brendshme në pjesën e pasme të avionit që shikon përpara, lavamanit dhe tualetit në pamje
Cessna Citation Longitude Galeri e brendshme me ujë, lavaman, ushqim dhe verë

Çmimi i kartës

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Cessna Citation Longitude është 4,500 dollarë. Krahasoni këtë me Challenger 350 dhe kjo duket si vlerë e madhe për një avion kaq të aftë.

La Bombardier Challenger 350 ka një çmim të vlerësuar për orë të charter prej 4,950 $.

Sigurisht, ka një numër të faktorë që do të ndikojnë në normën orë të avionëve privatë. Prandaj, varësisht nga profili i misionit, çmimet do të ndryshojnë.

Çmimi i blerjes

Kur është fjala për blerja e një avioni privat përfshihen shumë variabla. Për më tepër, nuk janë shumë kosto të përfshira në ciklin e pronësisë së avionëve privatë, jo më pak se kostoja e karburantit.

Për sa i përket çmimit fillestar të blerjes, Challenger 350 eshte me pak i shtrenjtë. Bombardier Challenger 350 ka një çmim të ri liste prej 26 milion dollarë. Nga ana tjetër Cessna Citation Longitude ka një çmim të ri liste prej 28 milion dollarë.

Konfiguroni tuajin Challenger 350 më Bombardierfaqja e internetit.

përmbledhje

Kur bëhet fjalë për krahasimin e Challenger 350 me Cessna Longitude, ka disa zona ku Challenger rreh jashtë Cessna.

Së pari, Challenger 350 ka një distancë margjinalisht më të shkurtër ngritjeje dhe distancë më të shkurtër uljeje. Së dyti, Challenger ka një kabinë më të gjerë. Dhe së treti, Challenger 350 ka një çmim më të ulët blerjeje.

Megjithatë, në shumicën e mënyrave të tjera Longitude rreh jashtë Challenger. Longitude mund të fluturojë më tej, më shpejt, së bashku me një kabinë më të qetë me një lartësi më të ulët të kabinës. Jo vetëm që kjo rrit komoditetin e Longitude por gjithashtu rrit fleksibilitetin e misionit.

Prandaj, nëse bleni nga të reja, atëherë Longitude siguron një sasi të konsiderueshme të avionëve për vetëm 2 milion dollarë më shumë gjatë vitit Challenger 350.

Për më tepër amortizimi i Challenger 350 është shumë më e theksuar. Brenda tre viteve të para të pronësisë tipike Challenger 350 humbet rreth gjysmën e vlerës së saj.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.