Bombardier Challenger 350 vs Cessna Citation Latitude

Cessna Citation Latitude Jashtë

Pavarësisht nga Challenger 350 dhe Citation Latitude duke qenë në kategoritë e avionëve të ndryshimit (I madh Medium përkatësisht), ato janë avionë të drejtë për tu krahasuar. Për më tepër, është një krahasim që klientët e mundshëm të avionëve privatë kanë kërkuar.

Për shembull, nëse po kërkoni të fluturoni nga New York në Los Angeles, të dy këta avionë do të jenë një zgjedhje praktike. Prandaj, si vendosni se cila është më e përshtatshme për nevojat tuaja?

Në këtë krahasim midis Challenger 350 dhe Cessna Latitude, shumë variabla do të merren parasysh. Nga faktorë të tillë si performanca (ajri dhe toka) dhe diapazoni te ambientet e brendshme dhe kostot.

Performance

La Bombardier Challenger 350 është mundësuar nga dy motorë turbofan Honeywell HTF7350. Secili motor është i aftë të prodhojë 7,323 bs shtytje. Kjo fuqi është në gjendje të çojë Challenger në një lartësi maksimale të lundrimit prej 45,000 metrash.

Në krahasim, Cessna Citation Latitude mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW306D1. Latitude është pak në fuqi, me secilin motor që prodhon 5,907 bs shtytje. Përkundër kësaj, Latitude mund të lundrojnë po aq lart sa Challenger, me një lartësi maksimale të lundrimit prej 45,000 këmbësh.

Për më tepër, prodhimi më i ulët i shtytjes maksimale të Latitude nuk e ngadalëson shumë gjatë lundrimit. Latitude ka një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 446 knots. Në krahasim, Challenger 350 është në gjendje të lundrojë vetëm 2 knots më e shpejtë, me një shpejtësi maksimale të lundrimit 448 knots.

Ky është një ndryshim që nuk do të vërehet kurrë në botën reale.

Grafik nga Visualizer

Varg

Krahasimi i rrezes së këtyre dy avionëve është vendi ku mund të gjendet ndryshimi i parë i rëndësishëm në performancë.

Ndërsa Challenger 350 mund të fluturojnë deri në 3,200 milje detare pa pasur nevojë për karburant, Latitude do të duhet të karburantit pas 2,700 milje detare. Përdor këtë mjet vargmal për të vizualizuar ndryshimin.

Ky ndryshim në diapazonin rezulton në Challenger 350 duke qenë në gjendje të kalojnë Atlantikun me një rezervuar karburanti - duke kaluar nga New York në Londër. Latitude nuk është në gjendje të bëjë këtë kalim. Nëse fluturon nga New York në Londër në Latitude do të mbaronit karburantin pak para se të arrini në Irlandë.

Ky është një ndryshim i rëndësishëm - një që mund të ndihet në botën reale. Diferenca në distancë midis këtyre dy avionëve është me madhësi Atlantike. Challenger 350 është një aeroplan transatlantik, Cessna Citation Latitude nuk eshte

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Distanca minimale e ngritjes së këtyre avionëve nuk do të jetë e papritur.

La Latitude mund të ngrihet në një distancë më të shkurtër se Challenger 350. Distanca minimale e ngritjes për Latitude vjen në në 3,580 metra. Në krahasim me Challenger 350 kërkon të paktën 4,835 metra për tu ngritur.

Distanca minimale e uljes së këtyre avionëve është jashtëzakonisht e ngjashme, me një ndryshim prej vetëm 116 metrash. Numrat e saktë janë si më poshtë. Cessna Citation Latitude ka një distancë minimale uljeje prej 2,480 metrash. Ndërsa Bombardier Challenger 350 ka një distancë minimale uljeje prej 2,364 metrash.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Duke pasur parasysh se Challenger 350 është në një klasë më të madhe të avionëve krahasuar me Latitude, nuk do të jetë befasi që Challenger 350 ka një brendshme më të madhe.

Brendësia e Challenger 350 masa 7.68 metra të gjatë, 2.19 metra të gjerë dhe 1.83 metra të gjatë.

Nga ana tjetër, Cessna Latitude masa 6.63 metra e gjatë, 1.96 metra e gjerë dhe 1.83 metra e gjatë.

Prandaj, kabina e Challenger 350 është më i madh dhe, si rezultat, mund të transportojë më shumë pasagjerë. Challenger 350 është në gjendje të transportojë deri në 10 pasagjerë ndërsa Latitude mund të mbajnë deri në 9.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Dorëzimet e të dy avionëve filluan në të njëjtën kohë. Për shembull, dërgesat e Challenger 350 filluan në 2014. Vetëm një vit më vonë Cessna filluan dërgesat e Latitude. Prandaj, të dy brendshme duhet të jenë në të njëjtin nivel. Ju do të prisnit që të dy avionët të kishin karakteristika të ngjashme nga fabrika.

Një zonë ku këto dy aeroplanë ndryshojnë mjaft nga brenda është lartësia maksimale e kabinës. Challenger 350 ka një lartësi maksimale të kabinës prej 7,848 metrash. Në krahasim me Latitude ka një lartësi maksimale të kabinës prej 5,950 këmbësh.

Të dyja këto vlera përfaqësojnë atë lartësi të kabinës kur secili avion po fluturon me 45,000 metra. Prandaj, veçanërisht duke marrë parasysh që Challenger 350 mund të fluturojnë më tej, është një fakt i dukshëm që Latitude ka një lartësi më të ulët të kabinës. Sidomos kur një nga përfitimet kryesore të një lartësie më të ulët të kabinës është efekti i zvogëluar i vonesës së avionit.

Challenger 350 Brendshme

Në brendësi të Challenger 350 përmban mjeshtëri të jashtëzakonshme, përfundime të zgjedhura me kujdes, dritare të mëdha dhe ekrane me prekje këndore. Opsionale përjetoni bandën Ka dhe internetin 4g ajër në tokë. Kjo ju lejon të transmetoni muzikë, të shikoni filma dhe të merrni pjesë në video konferenca.

Fluturimi i Challenger 350 ju jep mundësinë për të kontrolluar kabinën nga komoditeti i çdo sediljeje. Sistemi i menaxhimit të kabinës së 350 është frymëzuar nga Bombardieravionët anije - Global 7500. Sistemi i menaxhimit të kabinës ju lejon të lidheni me pajisjet tuaja personale me një ndërfaqe super të thjeshtë përdorimi.

Citation Latitude I brendshëm

Në krahasim, Latitude përmban një derë plotësisht elektrike. Dera elektrike është e madhe dhe ngjitet lehtë. Si rezultat, hyrja dhe dalja nga avioni është jashtëzakonisht e lehtë.

Sapo të futeni brenda kabinës, do të gjeni dy vende përballë jush. Këto vende mund të zëvendësohen opsionalisht me një qendër më të madhe freskuese. Sidoqoftë, një qendër më e madhe freskuese do të zvogëlojë kapacitetin e uljes së avionit. Pasja e qendrës së freskimit do t'u mundësojë udhëtarëve të shijojnë një larmi më të madhe të ushqimit të nxehtë dhe të ftohtë, së bashku me lehtësimin e përgatitjes së ushqimit.

Cessna kanë siguruar udhëtarët në Latitude me aftësinë për të qëndruar i lidhur gjatë fluturimit. Një sistem modern i menaxhimit të kabinës lejon klientët të kontrollojnë kabinën nga komoditeti i sediljes së tyre. Për më tepër, menaxhimi i kabinës me valë vjen si standard dhe lejon qasjen në media dixhitale, hartat lëvizëse dhe radio satelitore.

Pjesa e pasme e kabinës përmban një tualet të gjerë dhe të personalizueshëm. Sipas Cessna, WC-ja e pasme është 60 për qind më e madhe se konkurrenti i tij më i afërt. Cessna përshkruaj tualet si "jashtëzakonisht i gjerë".

Bombardier Challenger 350 Brendshme

Bombardier Challenger 350 Brendshme
Bombardier Challenger 350 Brendshme
Bombardier Challenger 350 Brendshme

Cessna Citation Latitude

Cessna Citation Latitude I brendshëm
Cessna Citation Latitude I brendshëm
Cessna Citation Latitude I brendshëm

Çmimi i kartës

Çmimi i vlerësuar i charterit për orë të secilit avion është një temë interesante. Sigurisht, në varësi të profilit të misionit çmimet do të ndryshojnë. Kjo është për shkak se ka një numër të faktorët që ndikojnë në çmimin për orë të një avioni privat.

Megjithatë, duke folur në përgjithësi Latitude është një avion më pak i kushtueshëm për të charter. Çmimi i vlerësuar për orë i a Cessna Citation Latitude është 4,000 dollarë. Në të kundërt, Challenger Çmimi për orë i vlerësuar i vitit 350 është 4,950 dollarë.

Prandaj, duke fluturuar nga New York në Los Angeles ju do të prisni Challenger 350 të jetë rreth 1/5 më e shtrenjtë.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, çmimi i blerjes së secilit avion. Sa kushton nëse do të blini teza avioni të reja nga fabrika.

Çmimi i listës së një të re Bombardier Challenger 350 është 26 milion dollarë. Në krahasim, nëse do të blini një të re Cessna Citation Latitude do të prisnit të paguanit 18 milion dollarë.

Në tregun para-pronësor, një 2018 Challenger 350 ka të ngjarë të kushtojë 14 milion dollarë. Në krahasim, një 2018 Cessna Citation Latitude ka të ngjarë të kushtojë 13 milion dollarë.

Prandaj, nëse po bleni në tregun para-pronësor (ku behen 85% e blerjeve), këto avionë janë në konkurrencë të drejtpërdrejtë. Për më tepër, zhvlerësimi i Latitude nuk është aq domethënëse sa Challenger 350. Në vetëm tre vjet Challenger 350 pritet të humbasë pothuajse gjysmën e vlerës së saj fillestare. Ndërsa Latitude humbet me pak se 30%.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Pra, cila është më e mira? Cilin aeroplan duhet të zgjidhni - Bombardier Challenger 350 ose Cessna Citation Latitude?

Në fund të fundit, Challenger 350 siguron fleksibilitet më të madh falë gamës më të madhe dhe brendësisë së tij. Nga ana tjetër, Challenger 350 demonstron një kurbë më të rëndësishme të amortizimit.

Prandaj, nëse jeni duke kërkuar të blini një aeroplan, një shembull para-pronësor i Challenger 350 demonstron një perspektivë të madhe. Isshtë e njëjta vlerë me Latitude por më e madhe brenda me diapazon më të madh. Kjo rrit shkathtësinë e misionit.