Kalo te përmbajtja kryesore

La Cessna Citation Latitude Cessna Citation Longitude janë dy nga avionët më të rinj në Cessnaformacionin. Dorëzimet e Latitude filloi në 2015 ndërsa dërgesat e Longitude filloi në 2019.

Për më tepër, Cessna Citation Longitude është avioni më i madh dhe më i shpejtë që Cessna aktualisht prodhim. Alsoshtë gjithashtu avion me diapazonin më të gjatë nga të tjerët Cessna Citation që është aktualisht në prodhim.

Prandaj, në këtë krahasim midis Latitude Longitude ne do të identifikojmë ngjashmëritë dhe ndryshimet e tyre për t'ju ndihmuar të vendosni se cila është e përshtatshme për ju.

Shihni më shumë krahasime midis avionëve.

Performance

Së pari, le të shohim të dhënat e performancës së secilit avion.

La Cessna Citation Latitude mundësohet nga dy Pratt & Whitney Canada PW306D1 motorët. Secili motor është i aftë të prodhojë deri në 5,907 bs shtytje secili. Kjo rezulton në një prodhim të kombinuar të shtytjes prej 11,814 bs.

La Cessna Citation Longitude, nga ana tjetër, mundësohet nga dy Honeywell HTF7700L motorët. Çdo motor prodhon deri në 7,665 bs shtytje. Prandaj, prodhimi total i shtytjes është 15,330 bs.

Të dy avionët janë të aftë të lundrojnë në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh - njësoj si shumë avionë të tjerë brenda kategorisë së avionëve të mesëm / të mëdhenj. Për shembull Bombardier Challenger 350 (Shih Challenger 350 krahasuar me Longitude ose Latitude).

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për shpejtësinë maksimale të lundrimit, Longitude lehtë do të lundrojnë pas Latitude. Ndërsa Latitude ka një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 446 knots, Longitude mund të shpejtojë dhe të lundrojë në 476 knots.

Mbi një distancë 1,000 milje detare kjo rezulton në Longitude duke qenë pak më shumë se 8 minuta më shpejt. Ndërsa kjo kursim kohe mund të duket e vogël, gjatë shumë fluturimeve mund të shtojë disa kursime të konsiderueshme në kohë.

Për më tepër, më pak kohë në ajër do të rezultojë në më shumë fluturime ndërmjet mirëmbajtjes.

Varg

Trendi i më i madh Longitude duke rrahur Latitude vazhdon kur krahason diapazonin e dy avionëve.

La Longitude mund të fluturojë më larg se Latitude pa pasur nevojë për karburant. Longitude ka një diapazon maksimal prej 3,500 milje detare krahasuar me një distancë maksimale prej 2,700 milje detare për Latitude.

Vizualizoni këto distanca duke përdorur këtë harta e diapazonit.

Si rezultat i këtij ndryshimi në interval, Cessna Citation Longitude mund të kalojë në mënyrë të qetë Atlantikun, ndërsa Latitude nuk mundet

Për shembull, Cessna Citation Longitude mund të fluturojë pa ndalur nga New York në Londër. Nëse dëshironi të përfundoni këtë itinerar duke përdorur Latitude, do të duhet të anashkaloni Veriun dhe të karburantit në mënyrë që të përfundoni udhëtimin.

Performanca në tokë

Duke pasur parasysh se Longitude është një avion më i madh me një diapazon më të madh se Latitude, pritet që performanca e saj në tokë të jetë më e keqe. Sidoqoftë, ndryshimi midis distancës minimale të uljes dhe ngritjes është i madh.

Ndërsa Latitude ka një distancë minimale ngritjeje prej 3,580 metrash, Longitude kërkon të paktën 4,900 metra për të hyrë në qiell.

Trendi vazhdon kur shikohet distanca minimale e uljes së secilit avion. Latitude mund të ulet në minimum prej 2,480 metra ndërsa Longitude kërkon të paktën 3,400 këmbë.

Prandaj, distanca minimale e uljes së Longitude është pothuajse e njëjtë me distancën minimale të ngritjes së Latitude,

Në botën reale, është e mundur që të ketë një skenar ku Latitude mund të veprojë në një aeroport që Longitude nuk mundet Në varësi të llojit të aeroportit që po planifikoni të përdorni, ky është një konsideratë e rëndësishme për t'u bërë nëse pistat janë të shkurtra.

Dimensionet e Brendshme

Duke parë dimensionet e kabinave të secilit avion, sa të ngjashëm janë këto avionë. I vetmi ndryshim është gjatësia.

La Longitude është pak më shumë se 1 metër më e gjatë - 7.67 metra deri në 6.63 metra. Sidoqoftë, gjerësia dhe lartësia e kabinës janë identike. Të dy avionët kanë përmasa 1.96 metra të gjerë dhe 1.83 metra të gjatë.

Prandaj, nëse jeni duke fluturuar vetë me njërin prej këtyre avionëve, një avion nuk do të ndihet më i gjerë se tjetri. Përkundrazi gjatësia e shtuar e Longitude lejojnë që kapaciteti i pasagjerëve të rritet nga 9 në 12.

I brendshëm

Brendësia e të dy avionëve është jashtëzakonisht e ngjashme. Sigurisht, kjo nuk është për t'u habitur duke qenë se ata janë nga e njëjta familje dhe ndajnë të njëjtën platformë.

Prandaj, të dy avionët ofrojnë mjaft hapësirë ​​me një dysheme të sheshtë. Të dy avionët gjithashtu kanë një lartësi maksimale të kabinës prej 5,950 këmbësh. Duke pasur parasysh profilin e misionit të këtyre avionëve, ky është një numër shumë mbresëlënës. Ky është një lartësi më e ulët e kabinës sesa avionët si Bombardier Challenger 650, Embraer Lineage 1000Edhe Dassault Falcon 2000S.

Cessna Citation Latitude I brendshëm

Duke filluar nga përpara dhe duke punuar prapa, Latitude përmban një derë plotësisht elektrike. Dera elektrike është e madhe dhe ngjitet lehtë. Si rezultat, hyrja dhe dalja nga avioni është jashtëzakonisht e lehtë.

Sapo të hyni brenda kabinës, do të gjeni dy vende përballë jush. Këto vende mund të zëvendësohen në mënyrë opsionale me një qendër më të madhe freskuese. Sidoqoftë, një qendër më e madhe freskuese do të zvogëlojë kapacitetin e uljes së avionit. Pasja e qendrës së freskimit do t'u mundësojë udhëtarëve të shijojnë një larmi më të madhe të ushqimit të nxehtë dhe të ftohtë, së bashku me përgatitjen e ushqimit më të lehtë.

Cessna ka siguruar udhëtarët në Latitude me aftësinë për të qëndruar i lidhur gjatë fluturimit. Një sistem modern i menaxhimit të kabinës lejon klientët të kontrollojnë kabinën nga komoditeti i sediljes së tyre. Për më tepër, menaxhimi i kabinës pa tela vjen si standard dhe lejon qasjen në mediat dixhitale, hartat lëvizëse dhe radio satelitore.

Pjesa e pasme e kabinës përmban një tualet të gjerë dhe të personalizueshëm. Sipas Cessna, WC-ja e pasme është 60 për qind më e madhe se konkurrenti i tij më i afërt. Cessna përshkruaj tualet si "jashtëzakonisht i gjerë".

E vendosur pas tualetit është ndarja e bagazhit. I aftë për të mbajtur deri në 1,000 paund bagazh, hapësira e bagazhit ka hapa të integruar për ngarkim të lehtë. Sidoqoftë, ndryshe nga avionët e tjerë në klasën e tij, hapësira e bagazhit nuk është e arritshme gjatë fluturimit.

Latitude I brendshëm

Cessna Citation Latitude I brendshëm
Cessna Citation Latitude I brendshëm
Cessna Citation Latitude I brendshëm
Cessna Citation Latitude Kabinë

Longitude I brendshëm

Cessna Citation Longitude Vende të brendshme prej lëkure të bardha me jastëk ngjyrë vjollce nga pjesa e pasme e avionëve që shikojnë përpara
Cessna Citation Longitude Banjo e brendshme në pjesën e pasme të avionit që shikon përpara, lavamanit dhe tualetit në pamje
Cessna Citation Longitude Galeri e brendshme me ujë, lavaman, ushqim dhe verë

Cessna Citation Longitude I brendshëm

Si rezultat i qenies Cessnaështë avioni më i ri, ai ka të gjithë teknologjinë më të fundit të brendshme. Për shembull, Cessna kanë zbatuar një sistem plotësisht të menaxhimit të kabinës pa tel që ju vë nën kontroll kabinën nga çdo vend. Sistemi i menaxhimit të kabinës lejon udhëtarët të kontrollojnë ndriçimin, temperaturën dhe komunikimet nga pajisja e tyre.

Në konfigurimin e tij standard, Longitude përmban një konfigurim të dyfishtë të shtrojë klubit. Sipas Cessna, kjo siguron 20% më shumë hapësirë ​​për këmbët sesa konkurrenca. Të gjitha vendet mund të shndërrohen në shtretër plotësisht të sheshtë për fluturime më të gjata.

Në pjesën e përparme të kabinës, do të gjeni një galeri të konsiderueshme të lagur. Kjo siguron mjaft hapësirë ​​për të përgatitur ushqim për fluturim. Pavarësisht në cilën orë të ditës po fluturoni, do të jeni në gjendje të bëni një vakt elegant për ju.

Për sa i përket ajrit, Longitude përmban një sistem të pjesshëm të ri-qarkullimit. Ky sistem ripërdor një përqindje të ajrit nga kabina, ndërsa mbështetet gjithashtu në ajër të pastër për të mbushur kabinën.

Normalisht është e pamundur të aksesosh bagazhet gjatë fluturimit. Sidoqoftë, Longitude ka një dhomë të madhe shëtitje në bagazh. Kjo ndarje është e arritshme gjatë gjithë fluturimit pa kufizime. Deri në 1,000 bs (453 Kg) mund të ruhen në ndarje.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering të këtyre avionëve, çmimet për orë janë shumë të arsyeshme. Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka një numri i faktorëve që do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Çmimi i vlerësuar për orë për të charter Cessna Citation Latitude vjen me 4,000 dollarë. Ndërsa çmimi i parashikuar për orë charter i Cessna Citation Longitude është $ 4,500.

Çmimi i blerjes

Disi çuditërisht, ka një ndryshim domethënës midis çmimit të blerjes së këtyre avionëve.

Çmimi i ri i listës së Latitude është 18 milion dollarë ndërsa çmimi i ri i listës së Longitude është 28 milion dollarë. Nëse Longitude vlen edhe 10 milion dollarë shtesë mbi Latitude është për debat.

Në tregun para-pronësor, Latitude e mban mirë vlerën e saj. Një shembull tre vjeçar vlerësohet të kushtojë rreth 13 milion dollarë. Prandaj, pas tre vjet pronësie, Latitude ruan pak më shumë se 70% të vlerës së tij origjinale. Kjo është shumë e respektueshme, veçanërisht kur krahasohet me Bombardier Challenger 350.

përmbledhje

Kur krahason Latitude me Longitude është e vështirë të thuash se cila është më mirë.

Në fund të fundit bëhet fjalë për secilin mision individual. Përfitimi kryesor i Longitude është diapazoni i rritur dhe shpejtësia më e madhe e lundrimit. Për më tepër, një kabinë pak më e gjatë mund të jetë e dobishme për disa klientë.

Sidoqoftë, duke pasur parasysh që të dy avionët ndajnë të njëjtën platformë, nëse misioni juaj është brenda aftësive të diapazonit Latitude kjo është aeroplani për të shkuar.

Si rezultat i kësaj, Cessna kanë bërë një punë fantastike në rregullimin e përbërjes së tyre të avionëve. Latitude Longitude janë avionë të pozicionuar në mënyrë perfekte. Çmimi është i qartë dhe i strukturuar mirë.

Nëse dëshironi të kaloni Atlantikun, atëherë mund të kaloni në Longitude dhe të ndjehen si në shtëpi.

Kjo është një qasje shumë e ndryshme ndaj Dassault Falcon Seri X e avionëve. Shihni një krahasim midis Falcon 6X, 7X dhe 8X këtu.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.