Cessna Citation CJ3 + Vs Cessna Citation CJ4

Cessna Citation Jashtme CJ3 Plus

La Cessna Citation CJ3 + dhe Cessna Citation CJ4 janë anëtarë të së njëjtës familje. Të dy janë pjesë e Cessna CitationJet / CJ legacy.

Historia e këtij formacioni të avionëve daton që nga fillimi i viteve 1990. Sidoqoftë, CJ3 + dhe CJ4 përfaqësojnë anëtarët më të fundit të familjes.

Dorëzimet e CJ4 filluan në 2010, me dërgesat e CJ3 + duke filluar 4 vjet më vonë në 2014.

Nëse jeni të interesuar për krahasime mes tjetrit Cessna avionëve, atëherë shikoni këtë krahasimi midis Cessna Latitude Longitude.

Performance

Së pari, performanca e avionit.

La Cessna Citation CJ3 + është mundësuar nga dy Williams Intl. Motorët FJ44-3A. Secili motor është i aftë të nxjerrë deri në 2,820 lbs të shtytjes, duke rezultuar në një total prej 5,640 lbs të shtytjes.

Në krahasim, Cessna Citation CJ4 është mundësuar nga dy motorë Williams International FJ44-4A. Secili motor është i aftë të nxjerrë deri në 3,621 lbs të shtytjes (7,242 lb total).

Të dy CJ3 + dhe CJ4 janë të aftë të lundrojnë në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh.

Sidoqoftë, CJ3 + dhe CJ4 kanë shpejtësi maksimale shumë të ndryshme të lundrimit.

Ndërsa CJ4 mund të lundrojë në 451 knots, CJ3 + nuk mund të kalojë 416 knots.

Prandaj, gjatë 1,000 miljeve detare Cessna Citation CJ4 do t'ju kursejë 11 minuta mbi CJ3 +. Sigurisht, kjo është duke supozuar që të dy avionët po fluturojnë me shpejtësinë e tyre maksimale të lundrimit dhe të gjitha kushtet janë të barabarta.

Sidoqoftë, gjatë disa udhëtimeve, zgjedhja e CJ4 mbi CJ3 + do të fillojë t'ju kursejë orë kohë.

Grafik nga Visualizer

Varg

Çuditërisht ndryshimi në distancë midis këtyre dy avionëve është relativisht i vogël.

La Cessna Citation CJ3 + ka një diapazon maksimal prej 2,040 milje detare. Ndërsa Cessna Citation CJ4 ka një diapazon maksimal prej 2,165 milje detare.

Përdorni këtë hartë të intervalit interaktiv për të parë se sa larg do t'ju çojnë këto shifra të intervalit.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këta numra janë disi optimistë.

Prandaj, edhe në ditën më të mirë të CJ4s, avioni nuk mund të fluturonte mjaft pa ndalur New York në Los Angeles.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Performanca në tokë është përrallë klasike e avionëve më të mëdhenj kërkon më shumë pistë për tu ngritur dhe më shumë pistë për t’u ulur.

Prandaj, CJ3 + mund të ngrihet në një distancë minimale prej 3,180 metrash. Ndërsa CJ4 kërkon të paktën 3,410 metra pistë për t'u ngritur në mënyrë të sigurt.

E njëjta histori vazhdon kur bëhet fjalë për uljen. CJ3 + kërkon një minimum prej 2,720 metrash për të zbritur. Në krahasim, CJ4 ka një distancë minimale uljeje prej 2,940 metrash.

Në botën reale, një ndryshim në distancën e ngritjes prej 230 metrash do të mbetet pa u vërejtur. Për më tepër, sigurohuni të mbani në mend se këto shifra janë distanca minimale e kërkuar.

Këto shifra paraqesin skenarin më të mirë.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Dimensionet e brendshme të secilit avion thjesht nxjerrin në pah faktin se këto avionë bazohen të dy në të njëjtën kornizë ajri. Sigurisht, kjo nuk është gjë e keqe.

Të dy CJ3 + dhe CJ4 kanë një gjerësi të brendshme prej 1.47 metra dhe një lartësi të brendshme 1.45 metra.

Dallimi kryesor është kur krahason gjatësinë e secilës kabinë. Cessna CJ3 + ka një gjatësi të brendshme prej 4.78 metra. Në krahasim, Cessna CJ4 ka një gjatësi të brendshme prej 5.28 metra.

Grafik nga Visualizer

Si pasojë, Cessna CJ4 është në gjendje të mbajë një pasagjer shtesë se CJ3 +. Zyrtarisht, sipas Cessna, CJ3 + mund të transportojë deri në 9 pasagjerë ndërsa CJ4 mund të transportojë deri në 10.

Sidoqoftë, realisht këto aeroplanë nuk do të mbajnë kurrë kaq shumë njerëz. Padyshim kur chartering një nga këto aeroplanë nuk do të gjeni kurrë aq shumë njerëz në bord.

Një arsye për këtë është sepse këto shifra marrin parasysh një pasagjer të ulur në kabinën e pilotit. Duke parë që të dy avionët janë të aprovuar nga një pilot i vetëm, një pasagjer lejohet teknikisht të ulet përpara.

Sidoqoftë, çdo operator me reputacion charter do të insistojë të ketë dy pilotë në çdo kohë.

Më poshtë është paraqitja e brendshme për CJ4. Kjo lejon numrin maksimal të udhëtarëve. Ka gjashtë vende të qarta. Tre vendet e tjera vijnë në rrugën e një divani anësor dhe në tualet me rripa. Pasagjeri i dhjetë, siç u përmend më parë, do të ishte ulur në kabinën e pilotit.

Cessna Citation Paraqitja e Brendshme CJ4

Realisht nuk ka gjasa që më shumë se gjashtë pasagjerë të jenë në bordin e njërit prej këtyre avionëve në të njëjtën kohë.

I brendshëm

Së pari, le të shikojmë në brendësi të Citation CJ3 +. Katërmbëdhjetë dritare sigurojnë një sasi të arsyeshme të dritës natyrore brenda kabinës. Kur fluturoni natën, brendësia ndriçohet nga ndriçimi LED me energji të ulët dhe me efikasitet të energjisë.

Kabina është e qetë për klasin e avionëve të lehtë dhe lartësia e kabinës shkon në një maksimum prej 8,000 metrash. Sidoqoftë, ndërsa një lartësi kabine prej 8,000 metrash nuk është mbresëlënëse krahasuar me shumë avionë më të mëdhenj, për një avion të lehtë që fluturon në misione të shkurtra, kjo lartësi e kabinës është e pranueshme. Për më tepër, CJ3 + përmban një tualet të ndezur me rripa si standard.

CJ3 + mbetet i lidhur me botën më poshtë me teknologjinë e kabinës pa tel të krijuar posaçërisht për Citation rreshtoj. WiFi opsional gjatë fluturimit, hartat lëvizëse, informacioni i fluturimit dhe audio kabina janë të gjitha të integruara me pajisjen tuaj personale. Kjo lejon "produktivitet dhe argëtim të pandërprerë". Një telefon opsional Satcom është gjithashtu i disponueshëm.

Përpara avionit ka një qendër freskuese për t'ju mbajtur të ushqyer mirë gjatë misionit. Kjo mund të zëvendësohet nga një sedilje anash për të maksimizuar kapacitetin e pasagjerëve. Katër vendet e përparme janë rregulluar në një konfigurim klubi me qasje në një tryezë ekzekutive.

CJ4 përmban të gjitha këto dhe më shumë. Për shembull, gjatësia shtesë e CJ4 mbi CJ3 më e vogël është më e dukshme në kuvertën e fluturimit dhe zonën e qendrës së freskimit. Qendra e pijeve freskuese përmban një sirtar akulli të ndarë, enë kafeje, bombol me vrimë nxjerrëse, enë plehrash, ujë në shishe, depozitë dhe ruajtje rostiçeri.

Të gjitha vendet brenda kthyeshëm të kabinës dhe gjurmojnë përpara / mbrapa dhe brenda / jashtë, me dy sediljet qendrore përpara gjithashtu gjurmimin e dyshemesë. Në mes të ulëseve me klub të dyfishtë ndodhen dy tavolina dyfish, së bashku me tavolina të dyfishta të hollë për zonën e pasme të uljes. Në mënyrë që të rritet hapësira brenda zonës së ulëseve të klubit, vendet më të pasme mund të zhvendosen më prapa.

CJ4 përmban sistemin e administrimit / argëtimit të kabinës Collins Venue me një qendër mediatike Blu-ray dhe radio SiriusXM me një kanal. CJ4 gjithashtu përmban një monitor në pjesën ballore të përparme, dy vëzhgues me skaj anësor dhe kontrollet e sistemit mjedisor. Të gjitha dritat në kabinën janë LED dhe secila vend ka kontrolle të menaxhimit të kabinës dhe sistemit të argëtimit. Sistemi ajër-tokë i Gogo-s ose Cobham Inmarsat SwiftBroadband Satcom janë opsionet e mundshme për lidhjen ajrore.

Cessna Citation CJ3 + Brendshme

Cessna Citation Brendshme CJ3 Plus
Cessna Citation Brendshme CJ3 Plus

Cessna Citation CJ4 Brendshme

Cessna Citation CJ4 Brendshme
Cessna Citation CJ4 Brendshme

Çmimi i kartës

Çmimi i parashikuar për orë i charter i këtyre avionëve është jashtëzakonisht i ngjashëm. Sigurisht, nuk janë shumë faktorë që mund të ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, ju lutem mbani në mend se këto shifra janë vetëm vlerësime.

Çmimi i vlerësuar për orë i kartës për CJ3 + është 2,750 dollarë. Në krahasim, CJ4 ka një normë të vlerësuar për orë të charter prej 2,800 $.

Prandaj, niveli i kartës së këtyre avionëve është pothuajse identik.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

Duke qenë se është më i vogël, CJ3 + komandon një çmim më të ulët. Çmimi i listës për një të ri Cessna Citation CJ3 + është 8 milion dollarë.

Nga ana tjetër, çmimi i listës për një të ri Cessna Citation CJ4 është 9.7 milion dollarë.

Kur bëhet fjalë për tregun para-pronësor, vlera e secilit avion është pothuajse identike.

Për shembull, një CJ3 + pesë vjeçar vlerësohet të ketë një vlera e tregut prej 5.7 milion $. Si rezultat, për pesë vjet CJ3 + pritet të humbasë rreth 30% të vlerës së tij. Ky nivel i amortizimit është normal.

Nga ana tjetër, CJ4 është pak më keq kur bëhet fjalë për amortizimin. Një CJ4 pesë vjeçar ka një vlerësim vlera e tregut prej 6.5 milion $. Kjo, pra, përfaqëson një humbje prej mbi 30% të vlerës së saj origjinale.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Për të përfunduar, këto aeroplanë janë aq të ngjashëm sa e bën të vështirë zgjedhjen midis tyre.

Gjërat kryesore që CJ4 ka bërë për të janë shpejtësia dhe gjatësia shtesë. Megjithatë, nuk bëhet shumë më tepër me gjatësinë shtesë në CJ4. Në botën reale, kapaciteti i ulëseve është i njëjtë për të dy avionët.

Për më tepër, diapazoni i rritur i CJ4 nuk është i mjaftueshëm për të arritur në përfundimin se është avioni më i mirë mbi CJ3 +.

Prandaj, bëhet fjalë për para. Nëse keni chartering dhe keni një zgjedhje midis CJ3 + dhe CJ4, CJ3 + është ai për të cilin duhet të shkoni. Përvoja nuk do të përmirësohet duke azhurnuar në një CJ4.

Kjo prirje madje vazhdon përmes blerjes. CJ3 + ka një kosto më të ulët paraprake dhe vuan më pak amortizim sesa CJ4.

Kur krahason CJ3 + dhe CJ4, është e vështirë të shohësh një situatë në të cilën CJ4 do të ishte më e preferueshme se CJ3 +.