Kalo te përmbajtja kryesore

La Cessna Citation XLS+ dhe Embraer Phenom 300E janë dy avionë jashtëzakonisht të njohur që zakonisht mbajnë deri në 6 pasagjerë të qetë.

Pavarësisht nga shumë ngjashmëri midis këtyre dy avionëve, ka disa dallime thelbësore që do të ndikojnë në avionin e duhur për të zgjedhur për misionin tuaj të ardhshëm.

Për të ndihmuar në këtë krahasim, ne do të përdorim veçorinë tonë të krahasimit të shërbimit Premium, të cilin mund ta mësoni më shumë për këtu.

Performance

E para është performanca e këtyre dy avionëve.

La Cessna Citation XLS+ mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW545A. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 4,119 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për XLS+ është 8,238 lbs.

Nga ana tjetër, Embraer Phenom 300E mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW535E. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 3,478 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Phenom 300E është 6,956 lbs.

Si XLS+ ashtu edhe Phenom 300E janë në gjendje të lundrojnë deri në 45,000 këmbë me XLS+ që ka një lartësi fillestare lundrimi prej 45,000 këmbësh, ndërsa Phenom ka një lartësi fillestare lundrimi prej 43,000 këmbësh.

Megjithatë, Phenom 300E është në gjendje të arrijë atje më shpejt me një shpejtësi ngjitjeje prej 3,851 këmbë në minutë krahasuar me shpejtësinë e ngjitjes XLS+ 3,500 këmbë në minutë.

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë e lundrimit, Phenom 300E është më i shpejtë. Të Phenom 300E është në gjendje të lundrojë me 0.81 Mach krahasuar me lundrimin me shpejtësi të lartë 0.77 Mach Citation XLS +.

Për më tepër, kur përpiqeni të merrni rrezen maksimale nga avioni, Phenom 300E është edhe një herë më i shpejtë, megjithatë, jo shumë. 300E ka një shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë prej 0.67 Mach kundrejt shpejtësisë së lundrimit me rreze të gjatë prej 0.65 Mach për Citation XLS +.

Në mënyrë thelbësore, Phenom 300E është në gjendje t'ia kalojë XLS+ të gjitha ndërsa është më efikas në karburant. XLS+ ka një djegie karburanti prej 210 gallonësh në orë (GPH). Në krahasim, Phenom 300E djeg vetëm 158 gallon në orë (GPH).

Prandaj, në orë, XLS+ do të djegë 52 gallon më shumë karburant se sa Phenom 300E. Duke supozuar se një gallon Jet A kushton 5 dollarë, XLS+ kushton 260 dollarë më shumë për të punuar me karburant sesa Phenom 300E. Rrjedhimisht, nëse jeni një pronar që fluturon 300 orë në vit, atëherë do të shpenzonit gati 80,000 dollarë më shumë në vit vetëm në karburant në XLS+ sesa Phenom 300E

Varg

Kur bëhet fjalë për rrezen maksimale të këtyre dy avionëve, Cessna Citation XLS+ e tejkalon Embraer Phenom 300E, por vetëm.

XLS+ është i aftë të fluturojë deri në 2,100 milje detare (2,417 milje / 3,889 km) pa pasur nevojë për karburant.

Në krahasim, Phenom 300E është në gjendje të fluturojë deri në 2,010 milje detare (2,313 milje / 3,723 km) pa ndalesë.

Këto shifra të diapazonit bëjnë pothuajse të mundur që secili avion të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në Los Anxhelos. Megjithatë, të dy do të mbarojnë karburant menjëherë pas Las Vegasit, me XLS+ në gjendje të ndizet pak më tej.

Nëse po fluturonit jashtë Londrës, atëherë të dy avionët mund të fluturojnë pa ndalesë kudo në Evropë, së bashku me pjesë të Afrikës së Veriut.

Megjithatë, si me çdo shifër të gamës së deklaruar nga prodhuesi, këta numra supozojnë kushte optimale të motit dhe peshë minimale në bord.

Ju mund të përdorni hartën e gamës nga ne Prim shërbim për të parë se si numri i pasagjerëve në bord ndikon në rreze.

Performanca në tokë

Pavarësisht prodhimit më të ulët të shtytjes së Phenom 300E, është në gjendje të ngrihet dhe të ulet në një distancë më të shkurtër se Citation XLS +.

La Cessna Citation XLS+ ka një distancë minimale ngritjeje prej 3,560 këmbësh.

Në krahasim, Embraer Phenom 300E ka një distancë minimale ngritjeje prej 3,209 këmbësh.

Prandaj, Phenom 300E do të ketë një gamë më të madhe opsionesh kur bëhet fjalë për aeroportet ku mund të operojë brenda dhe jashtë.

XLS+ ka një distancë minimale uljeje prej 3,180 këmbësh. Ndërsa distanca minimale e uljes së Phenom 300E është 2,212 këmbë.

Të kesh më shumë aeroporte për të zgjedhur do të thotë që mund të mbërrish dhe të largohesh nga aeroportet që janë më afër origjinës dhe destinacionit tuaj. Prandaj, kjo do të zvogëlojë kohën tuaj të përgjithshme të udhëtimit, një nga përfitimet kryesore të fluturimit me avion privat.

Përsëri, ashtu si shifrat e deklaruara të diapazonit, është e rëndësishme të mbani mend se këto shifra janë distancat minimale. Prandaj, këto shifra përsëri po supozojnë kushte optimale. Distancat në botën reale do të ndryshojnë në varësi të një numri faktorësh.

Dimensionet e Brendshme

Kur bëhet fjalë për pjesën e brendshme të këtyre avionëve, XLS+ është më i madh në çdo dimension.

La Cessna Citation XLS+ ka 18.5 këmbë në gjatësi të brendshme, 5.68 këmbë në lartësi të brendshme dhe 5.51 këmbë në gjerësi të brendshme.

Në krahasim, Embraer Phenom 300E ka 17.16 këmbë në gjatësi të brendshme, 4.92 këmbë në lartësi të brendshme dhe 5.09 këmbë në këmbë të brendshme.

Përfitimi i të pasurit një kabinë më të gjatë është zakonisht se ju mund të shtrydhni më shumë vende brenda, të keni një më të madhe WC, dhe keni më shumë hapësirë ​​për këmbët.

Një kabinë më e gjerë rezulton në sedilje më të gjera që rezulton në më shumë hapësirë ​​për shpatullat, së bashku me të paturit e një korridori më të gjerë që i lejon pasagjerët të lëvizin më lehtë nëpër kabinë.

Dhe së fundi, një kabinë më e gjatë do të thotë që pasagjerët kanë një shans më të mirë për të qenë në gjendje të qëndrojnë drejt, të lëvizin më lehtë rreth kabinës dhe ta bëjnë kabinën në përgjithësi të ndihet më e gjerë.

Dhe, siç mund ta shihni, Citation XLS+ ka Phenom 300E mundi në çdo dimension. Megjithatë, vlen të theksohet se asnjë avion nuk ka dysheme të sheshtë.

Pavarësisht nga madhësia shtesë e Citation, zyrtarisht nuk mund të transportojë aq pasagjerë sa Phenom. Cessna Citation XLS+ mund të konfigurohet për të transportuar deri në 9 pasagjerë, megjithatë, në shumicën e skenarëve, numri maksimal i pasagjerëve tipikë është 6.

Në krahasim, Embraer Phenom 300E është në gjendje të transportojë deri në 10 pasagjerë me një kapacitet tipik pasagjerësh prej 6.

I brendshëm

Dorëzimi i XLS+ filloi në vitin 2008, krahasuar me dërgesat e Phenom 300E duke filluar nga viti 2018. Prandaj, ka disa dallime në aspektin e stilit dhe teknologjisë duke pasur parasysh se Phenom 300E është 10 vjet më i ri.

Pavarësisht nga madhësia e këtyre avionëve, të dy kanë shifra mbresëlënëse të lartësisë së ulët të kabinës kur lundrojnë në lartësinë e tyre maksimale prej 45,000 këmbësh.

La Citation XLS+ ka një lartësi maksimale të kabinës prej 6,800 këmbësh dhe është në gjendje të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në 25,230 këmbë.

Nga ana tjetër, Embraer Phenom 300E ka një lartësi maksimale të kabinës prej 6,600 këmbësh, ndërsa është në gjendje të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në 24,810 këmbë.

Cessna Citation XLS +

Diçka që karakteristikat XLS + është gjithnjë e rëndësishme në një botë post-pandemike është cilësia e pastërtisë së ajrit. Fatmirësisht, Cessna a e keni mbuluar dhe pajisur XLS+ me një sistem ajri të pastër. Një sistem ajri i pastër fokusohet vetëm në qarkullimin e ajrit të pastër nga jashtë avionit në kabinë. Për shkak se ajri që vjen në kabinë është vazhdimisht "i freskët" nga jashtë, nuk ka riqarkullim.

Prandaj, nuk ka nevojë për një filtër shtesë brenda sistemit. Si rezultat, i gjithë vëllimi i ajrit brenda kabinës mund të rifreskohet brenda më pak se dy minutash. Sistemet alternative të ajrit që gjenden në avionë janë sistemet e riqarkullimit të pjesshëm dhe sistemet e jonizimit. Të dyja këto mbështeten në largimin aktiv të mikrobeve, viruseve dhe baktereve nga ajri, dhe më pas pompojnë përsëri në kabinë.

Për sa i përket elementeve të prekshme të brendshme, Cessna ka zgjedhur gjashtë ulëse individuale dhe një divan me pamje anash. Çdo vend ka një sipërfaqe pune të pozicionuar mirë. Kontrollet e sediljeve VIP lejojnë pasagjerët të kontrollojnë ndriçimin dhe temperaturën e kabinës. Në vend të divanit me pamje anash, pasagjerët mund të zgjedhin një dollap magazinimi dhe një ndenjëse të vetme anash.

Të gjitha vendet janë të mbështjella me lëkurë të pasur dhe të plotësuara me përfundime me shije të drurit. Nëse keni kënaqësinë të zgjedhni avionin nga aeroplani i ri, mund të zgjidhni pëlhura me porosi dhe të theksoni elegancën e avionit. Vendet janë plotësisht të përthyeshme dhe të afta të rrëshqasin përpara dhe prapa. Për më tepër, vendet mund të artikulohen për rehati maksimale.

Njëmbëdhjetë të mëdha dritaret ofrojnë dritë dhe shikim optimal në të gjithë kabinën. Të gjitha sediljet individuale kanë qasje në një dritare për të parë abonimin botëror më poshtë. Natyrisht, për një avion në këtë segment, një tualet i bollshëm ndodhet në pjesën e pasme të avionit dhe një qendër luksoze freskuese është në pjesën e përparme. Sipas Cessna, kabina "zbeh vijën midis biznesit dhe kënaqësisë".

Cessna Citation XLS +

Cessna Citation Brendshme XLS Plus
Cessna Citation Brendshme XLS Plus

Embraer Phenom 300E

Embraer Phenom Kabinë e brendshme 300E me brendshme blu dhe gri, dritaret e dritares janë të mbyllura
Embraer Phenom Bregu i brendshëm 300E me divan me galeri dhe ëmbëlsira

Embraer Phenom 300E

Me numrat e performancës dhe të jashtme të Phenom 300E duke qenë shumë e ngjashme me atë të Phenom 300, mbetet të pyesim veten se ku kanë ndodhur ndryshimet e rëndësishme. Sapo futeni në avion, dallimet janë të qarta.

Reagimet që Embraer marrë nga klientët ishte se ata e donin performancën, por komoditeti i brendshëm mund të përdorte disa punë. Dhe kjo është pikërisht ajo Embraer ka bërë me 300E, duke pretenduar se azhurnimi përmban "një ridizajnim total të brendësisë së 300".

Tabelat, hijet e dritareve, sediljet dhe panelet e tavanit janë azhurnuar dhe ridizenjuar të gjitha. Lartësia e ulët e kabinës prej 6,600 metrash dhe niveli i qetë i zhurmës së kabinës prej vetëm 75 dB do t'ju sigurojë që të mund të punoni ose të relaksoheni në mënyrë të qetë në mënyrë që të mbërrini në destinacionin tuaj sa më të freskët që të jetë e mundur.

Vendet e reja përmbajnë mbështetëse krahësh dhe mbështetëse të kofshëve të anuluara, së bashku me gjurmët që lejojnë që sediljet e kabinës të lëvizin larg nga muret anësore për të rritur sasinë e dhomës së shpatullave që ka çdo pasagjer, duke u dhënë pasagjerëve edhe më shumë hapësirë.

Mbështetësit e krahëve që tërhiqen gjithashtu krijojnë më shumë hapësirë ​​brenda kabinës, me Phenom 300E që përmban një korridor pak më të gjerë se gjenerata e mëparshme 300. Ulëset brenda këtij avioni të lehtë lejojnë një maksimum të shfrytëzimit të 11 personave (përfshirë ekuipazhin), duke rezultuar në një maksimum të 10 pasagjerëve. Ki parasysh se me 10 pasagjerë në bord do t'i njohësh shumë mirë në kohën që të zbresësh në destinacionin tënd.

Kabina e re është përshkruar si "të menduarit përpara" dhe përmban kontrollet e aktivizuara nga afërsia, ndriçimin e rregullueshëm, monitorët e ekranit prekës dhe Embraer gazers të patentuar. Kombinimi i zonave të shumta të personalizimit, një sistem i përparuar i kontrollit të kabinës që lejon integrimin e pajisjes portative dhe transmetimin pa tel të audios / videos, të gjitha këto duke shtuar përmirësimet e sofistikuara të brendshme.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Phenom 300E është më pak i shtrenjtë se Citation XLS +.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorë që ndikojnë në çmimin e një charter të avionit privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i vlerësuar i çarterit për orë i XLS+ është 3,500 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter-it Phenom 300E është 3,150 dollarë.

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

Kur është i ri, Cessna Citation XLS+ kishte një çmim prej 13 milionë dollarësh. Nga ana tjetër, të Embraer Phenom 300E ka një çmim listues prej pak më pak se 9.5 milionë dollarë.

Megjithatë, tregu në pronësi të mëparshme është interesant me këta dy avionë pasi tregon se sa mirë mund të mbajnë vlerën e tyre disa avionë privatë.

Nëse hedhim një vështrim në vlerën e një viti model 2018, Cessna Citation XLS+ ka një vlerë të vlerësuar prej 11 milion dollarë.

Në krahasim, një 2018 Embraer Phenom 300E vlerësohet të kushtojë 9.1 milion dollarë.

Megjithatë, shkalla e amortizimit të këtyre avionëve është interesante për t'u krahasuar, me XLS+ që humbet vetëm nën 5% të vlerës së saj çdo vit dhe Phenom 300E humbet 2.3% të vlerës së tij nga viti në vit.

Prandaj, nëse do të blinit një 2018 Citation XLS+ sot dhe ta shisni për 3 vjet, do të humbisni rreth 1.5 milionë dollarë amortizimi.

Në krahasim, nëse do të blinit një 2018 Phenom 300E sot dhe ta shisni në 3 vjet, do të humbisni rreth 700,000 dollarë.

Kjo, pra, tregon mbajtje shumë mbresëlënëse në vlerë të të dy avionëve, por veçanërisht të Phenom 300E

Të gjitha të dhënat janë mirësjellje të Krahasoni Avionët Privatë Premium.

përmbledhje

Pra, cilin avion duhet të blini?

Epo, nga aftësitë e performancës dhe kostot e Phenom 300E, nuk është për t'u habitur që është avioni i lehtë më popullor në treg.

Shumë elementë të tij janë të vështira për t'u mposhtur dhe Citation XLS+ bën një luftë të mirë.

Një zonë ku XLS+ triumfon mbi Phenom 300E është hapësira e brendshme. Prandaj, nëse jeni duke zgjedhur mes këtyre dy avionëve dhe dëshironi më shumë hapësirë, XLS+ është mënyra për të shkuar.

Megjithatë, Phenom 300E tejkalon XLS+ në shumë aspekte, është më i lirë për t'u përdorur dhe e mban vlerën e tij më mirë se Citation.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.