Kalo te përmbajtja kryesore

La Cessna Citation Longitude Embraer Praetor 600 janë dy avionët më të mëdhenj që çdo prodhues ka aktualisht në prodhim.

La Praetor 600 ofron performancë mbresëlënëse dhe rehati për çmimin. Ndërkohë, të Longitude ofron një platformë të provuar dhe të testuar që ofron në mënyrë të besueshme për klientët.

Prandaj, nëse jeni duke kërkuar për një avion të ri që do të jetë një kalë pune për t'ju transportuar përtej Atlantikut, atëherë këta dy avionë ka të ngjarë të jenë në radarin tuaj.

Për t'i krahasuar këta dy avionë, ne do të shikojmë gamën, performancën, komoditetin dhe koston e secilit avion.

Cessna Citation Longitude Bojë e jashtme e bardhë që fluturon mbi retë
Embraer Praetor 600 E jashtme

Performance

Së pari, le të krahasojmë aftësitë e performancës së këtyre dy avionëve.

Të dyja Cessna Citation Longitude dhe Embraer Praetor 600 janë të pajisur me një palë motorë Honeywell të montuar prapa.

La Citation Longitude mundësohet nga motorët HTF7700L, ndërsa Praetor 600 përdor modelin HTF7500E.

Për sa i përket prodhimit të shtytjes, Longitude ka një avantazh të vogël, me çdo motor që prodhon 7,665 lbs (3,477 kg) shtytje, duke rezultuar në një fuqi totale të shtytjes prej 15,330 lbs (6,953 kg).

Nga ana tjetër, Praetor Motorët e 600 gjenerojnë 7,528 lbs (3,414 kg) shtytje secili, me një prodhim të kombinuar prej 15,056 lbs (6,828 kg).

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë e lundrimit, Citation Longitude tejkalon Praetor 600. I pari krenohet me një lundrim me shpejtësi të lartë prej 476 knots (881 km/h) dhe një lundrim me rreze të gjatë prej 453 knots (838 km / orë).

Ndërsa Praetor 600 ka një lundrim me shpejtësi të lartë prej 466 knots (863 km/h) dhe një lundrim me rreze të gjatë prej 433 knots (801 km / orë).

Në shumicën e situatave të botës reale, nuk ka gjasa që një ndryshim në shpejtësinë e lundrimit prej 10 knots do të vihet re. Sidoqoftë, një ndryshim prej 20 nyjesh në shpejtësinë me rreze të gjatë po fillon të arrijë në një ndryshim domethënës.

Të dy avionët ndajnë të njëjtën lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh (13,716 metra) dhe një lartësi fillestare lundrimi prej 43,000 këmbësh (13,106 metra).

Sidoqoftë, këta avionë fillojnë të ndryshojnë kur bëhet fjalë për shkallën e ngjitjes. Një ritëm më i shpejtë i ngjitjes ju lejon të arrini më shpejt në një lartësi më efikase, duke rezultuar në rehati më të madhe dhe ulje të mbingarkesës në qiell.

La Cessna Citation Longitude ka një ritëm pak më të shpejtë të ngjitjes në 4,310 këmbë (1,313 metra) në minutë në krahasim me Embraer Praetor 600, e cila ngjitet me një shpejtësi prej 3,834 këmbësh (1,169 metra) në minutë.

Kur bëhet fjalë për efikasitetin e karburantit Praetor 600 rreh jashtë Longitude, duke djegur mesatarisht 254 gallon (961 litra) karburant në krahasim me LongitudeShpejtësia e djegies prej 270 gallonash (1,022 litra) në orë.

Duke supozuar se karburanti i Jet A kushton 6 dollarë për gallon dhe të dy avionët fluturojnë për 300 orë në vit, Citation Longitude do të konsumonte 81,000 gallon (306,618 litra) karburant, ndërsa Praetor 600 do të përdorte 76,200 gallon (288,390 litra). Duke zgjedhur Praetor 600, një pronar mund të kursejë 4,800 gallon (18,168 litra) karburant në vit, që përkthehet në një kursim kostoje prej 28,800 dollarë në vit.

Varg

Për sa i përket gamës maksimale, të dyja Cessna Citation Longitude Embraer Praetor 600 janë në gjendje të fluturojnë pa ndalesë nga Nju Jorku në Evropë.

Për sa i përket shifrave aktuale, Praetor 600 rreh Longitude me një rreze prej 4,018 milje detare (7,442 kilometra) dhe 3,500 milje detare (6,482 kilometra).

Megjithatë, si gjithmonë me shifrat e gamës së prodhuesve, është thelbësore të theksohet se shifrat e dhëna përfaqësojnë skenarët më të mirë.

Gama aktuale e një avioni mund të ndikohet nga faktorë të ndryshëm si kushtet e motit, ngarkesa e dobishme dhe erërat e kundërta ose të pasme.

Për shembull, erërat e forta kundër mund të zvogëlojnë rrezen e një avioni, ndërsa erërat e favorshme të pasme mund ta zgjerojnë atë.

Për më tepër, mbajtja e një ngarkese më të rëndë ose fluturimi në kushte ekstreme të motit mund të ndikojë gjithashtu në aftësitë e rrezes së të dy avionëve.

Gama maksimale e Cessna Citation Longitude   Embraer Praetor 600 duke filluar nga New York City

Performanca në tokë

Performanca tokësore e avionëve privatë, duke përfshirë distancat e ngritjes dhe uljes, është një konsideratë kritike për shumë blerës.

Një distancë më e shkurtër e ngritjes lejon një avion të operojë në aeroporte më të vogla me gjatësi të kufizuar pistë, duke siguruar fleksibilitet më të madh për sa i përket vendndodhjeve të nisjes dhe mbërritjes.

Në mënyrë të ngjashme, rritet një distancë më e shkurtër e uljes siguri dhe i mundëson avionit të aksesojë më shumë aeroporte, duke zgjeruar më tej opsionet e udhëtimit për pasagjerët.

Duke pasur parasysh se kudo që të uleni, duhet të ngriheni gjithashtu, figura kryesore këtu është numri më i madh. Pothuajse në çdo situatë, distanca e ngritjes është gjithmonë numri më i madh. Prandaj, një distancë më e shkurtër e ngritjes është gjithmonë e dobishme.

Për sa i përket distancës së ngritjes, Praetor 600 fitore me një distancë minimale ngritjeje prej vetëm 4,717 këmbë (1,437 metra) kundrejt 4,900 këmbëve (1,494 metra) për Citation Longitude.

Kur bëhet fjalë për distancën minimale të uljes, Praetor 600 fitore edhe një herë, duke kërkuar vetëm 2,165 këmbë (660 metra) asfalt për të ndalur plotësisht. Në krahasim, Longitude do të kërkojë rreth 1,300 këmbë më shumë me një distancë minimale uljeje prej 3,400 këmbësh (1,036 metra).

Është thelbësore të theksohet se këto shifra të performancës tokësore përfaqësojnë skenarët më të mirë dhe faktorë të ndryshëm mund të ndikojnë në distancat aktuale të ngritjes dhe uljes së çdo avioni.

Disa nga këta faktorë përfshijnë kushtet e sipërfaqes së pistës, lartësinë dhe temperaturën.

Për shembull, pistat e lagështa ose të akullta mund të rrisin distancat e kërkuara të ngritjes dhe uljes për shkak të reduktimit të fërkimit midis gomave të avionit dhe sipërfaqes së pistës.

Për më tepër, aeroportet në lartësi më të larta kanë ajër më të hollë, gjë që mund të ndikojë në ngritjen dhe performancën e motorit të avionit, duke çuar në distanca më të gjata të ngritjes dhe uljes.

Së fundi, temperaturat e larta mund të ndikojnë gjithashtu në performancën e motorit dhe të zvogëlojnë efikasitetin e krahëve të një avioni, duke kontribuar në kërkesat e zgjeruara të performancës në tokë.

Dimensionet e Brendshme

Dimensionet e brendshme të një avioni privat luajnë një rol të rëndësishëm në komoditetin dhe përvojën e përgjithshme të pasagjerëve.

Së pari është gjatësia e brendshme. Në thelb, sa më e gjatë të jetë kabina, aq më shumë pasagjerë mund të futeni. Ky është një përfitim nëse dëshironi të fluturoni me shumë pasagjerë të tjerë. Për më tepër, një kabinë më e gjatë do të lejojë zona më të dallueshme të jetesës si dhomat e ngrënies dhe dhomat e gjumit.

La Longitude vjen paksa shkurt krahasuar me Praetor 600, me përmasa 25.16 këmbë (7.67 metra) në gjatësi krahasuar me 27.49 këmbë (8.38 metra) të Praetor 600.

Për sa i përket gjerësisë, Praetor 600 del në krye edhe një herë duke matur 6.82 këmbë (2.08 metra) në gjerësinë e kabinës kundrejt 6.43 këmbë (1.96 metra) për Longitude. Një kabinë më e gjerë lejon më shumë hapësirë ​​mbi supet, ndenjëse më të gjera dhe një korridor më të gjerë. Një rresht më i gjerë e bën më të lehtë për pasagjerët të lëvizin gjatë fluturimit.

Dhe së fundi, lartësia. Një kabinë më e gjatë e bën më të lehtë lëvizjen, i lejon pasagjerët të qëndrojnë drejt dhe rezulton në një kabinë në përgjithësi më të gjerë. Të dy Citation Longitude Praetor 600 kanë të njëjtën lartësi të kabinës prej 6 këmbësh (1.83 metra). Rrjedhimisht, shumica e pasagjerëve duhet të jenë në gjendje të lëvizin rehat nëpër këto kabina.

Të dy avionët janë të aftë të transportojnë deri në 12 pasagjerë, megjithatë, shumica e konfigurimeve do të lejojnë maksimum 8 ose 9 pasagjerë në bord.

Çfarë do të thotë kjo është se Praetor 600 ka më shumë hapësirë ​​për pasagjer se sa Longitude, së bashku me më shumë hapësirë ​​në kabinë në përgjithësi.

I brendshëm

Kur krahasojmë ambientet e brendshme të Cessna Citation Longitude dhe Embraer Praetor 600, lartësia e kabinës luan një rol vendimtar në komoditetin e pasagjerëve. Lartësia maksimale e kabinës i referohet lartësisë më të madhe në të cilën avioni mund të mbajë një presion specifik të kabinës, ndërsa lartësia e kabinës në nivelin e detit përfaqëson lartësinë në të cilën avioni mund të mbajë një presion në kabinën ekuivalente me nivelin e detit.

La Cessna Citation Longitude ka një lartësi maksimale të kabinës prej 5,950 këmbë (1,814 metra) dhe mund të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në një lartësi prej 26,816 këmbë (8,173 metra).

Në të kundërt, Embraer Praetor 600 ka një lartësi maksimale pak më të ulët të kabinës prej 5,800 këmbësh (1,768 metra) dhe mund të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në një lartësi prej 27,140 këmbësh (8,269 metra).

Një lartësi më e ulët e kabinës ofron disa përfitime për pasagjerët, duke përfshirë lodhjen e reduktuar, mirëqenien e përgjithshme më të mirë dhe minimizimin e simptomave të sëmundjes në lartësi. Në lartësitë më të ulëta të kabinës, presioni i ajrit është më i lartë, gjë që u mundëson pasagjerëve të marrin frymë më rehat dhe të përjetojnë më pak shqetësim gjatë fluturimit të tyre.

Kjo rezulton në një përvojë udhëtimi më të këndshme dhe relaksuese, veçanërisht në fluturimet me distanca të gjata ku efektet e lartësisë së kabinës bëhen më të dukshme.

Cessna Citation Longitude

Të qenë Cessnaavionët kryesorë, prodhuesit e avionëve kanë bërë shumë përpjekje për të rritur rehatinë. Kabina është e madhe dhe e gjerë. Kabina është e lehtë për t'u shëtitur falë një dysheme të sheshtë dhe një lartësie prej gjashtë metrash. Cessna thotë se avioni përmban "hapësirën më të mirë në klasë për këmbët".

Puna e gjerë për zhvillimin dhe zbatimin e teknikave të izolimit të zërit krijon "kabinën më të qetë në botë me madhësi të mesme". Niveli i zhurmës së kabinës është vetëm 67 decibel. Përveç kabinës së qetë Cessna ka krijuar një aeroplan me një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 5,950 metrash. Kombinimi i këtyre faktorëve siguron një mjedis relaksues. Prandaj, paqja dhe qetësia janë perfekte për të kryer biznes, për të pushuar dhe për të biseduar me pasagjerët tuaj.

Për sa i përket ajrit, Longitude përmban një sistem të pjesshëm të qarkullimit. Ky sistem ripërdor një përqindje të ajrit nga kabina, ndërsa mbështetet gjithashtu në ajër të pastër për të mbushur kabinën. Cessna siguron që këto sisteme të përdorin filtra HEPA (High-Efficiency Particle Arrestance). Këta filtra përbëhen nga një grup fibrash që filtrojnë patogjenët, pluhurin dhe ndotjet e tjera ndërsa ajri kalon me forcë. Në mënyrë tipike, një shkëmbim me vëllim të plotë kërkon rreth katër minuta për të përfunduar. Falë ajrit të jashtëm që kompresohet dhe nxehet nga motorët, mund të jeni të sigurt që mikrobet, bakteret dhe viruset janë vrarë.

Si rezultat i qenies Cessnaështë avioni më i ri, ai ka të gjithë teknologjinë më të fundit të brendshme. Për shembull, Cessna ka implementuar një sistem të menaxhimit të kabinës plotësisht pa tel që ju vë në kontroll kabinën nga çdo vend. Sistemi i menaxhimit të kabinës lejon pasagjerët të kontrollojnë ndriçimin, temperaturën dhe komunikimet nga pajisjet e tyre.

Në konfigurimin e tij standard, Longitude përmban një konfigurim të dyfishtë të shtrojë klubit. Sipas Cessna, kjo siguron 20% më shumë hapësirë ​​për këmbët sesa konkurrenca. Të gjitha vendet mund të shndërrohen në shtretër plotësisht të sheshtë për fluturime më të gjata.

Në pjesën e përparme të kabinës, do të gjeni një galeri të madhe të lagësht. Uji i nxehtë dhe i ftohtë, shumë depo të ftohta, kabinete të mëdha furnizimi, një prodhues ekspres dhe një furrë me mikrovalë, sigurojnë gjithashtu që të hani mirë. Kjo siguron shumë hapësirë ​​për të përgatitur ushqimin për fluturimin. Pavarësisht se në cilën orë të ditës jeni duke fluturuar, do të keni mundësi të hani një vakt elegant për ju. Gjithashtu përpara do të gjeni shkallët ajrore me operim elektrik. Sipas Cessna, kjo thjeshton procesin e hipjes, ngarkimit dhe shkarkimit.

Normalisht është e pamundur të aksesosh bagazhin gjatë një fluturimi. Megjithatë, të Longitude ka një dhomë të madhe shëtitje në bagazh. Kjo ndarje është e arritshme gjatë gjithë fluturimit pa kufizime. Deri në 1,000 bs (453 Kg) mund të ruhen në ndarje.

Si rezultat i këtyre veçorive kryesore, Longitude do t'ju ndihmojë të arrini në destinacionin tuaj duke u ndjerë më i relaksuar dhe i freskët. Me shumë hapësirë ​​për këmbët dhe një kabinë të qetë, mund të jeni të sigurt se do të punoni, relaksoheni dhe darkoni lehtësisht gjatë fluturimeve tuaja transatlantike. 15 të mëdha dritaret janë pozicionuar në mënyrë optimale për të lejuar që kabina të lahet në dritë natyrale, duke ju ofruar gjithashtu pamje mahnitëse të botës më poshtë.

Cessna Citation Longitude

Cessna Citation Longitude Vende të brendshme prej lëkure të bardha me jastëk ngjyrë vjollce nga pjesa e pasme e avionëve që shikojnë përpara
Cessna Citation Longitude Banjo e brendshme në pjesën e pasme të avionit që shikon përpara, lavamanit dhe tualetit në pamje
Cessna Citation Longitude Galeri e brendshme me ujë, lavaman, ushqim dhe verë

Embraer Praetor 600

Embraer Praetor 600 Brendshme
Embraer Praetor 600 Brendshme
Embraer Praetor 600 Brendshme
Embraer Praetor 600 Brendshme

Embraer Praetor 600

Embraer ka demonstruar vëmendje të zhytur në mendime në detaje dhe mjeshtëri superiore në të gjithë kabinën e dyshemesë së sheshtë të konceptuar elegante 6 metra të gjatë. Materialet e brendshme janë të standardit më të lartë, ndërsa janë edhe të qëndrueshme dhe të lehta. Për shembull, fibra karboni mund të vendoset në të gjithë kabinën. Nga pjesët kryesore të tavolinave ju mund ta bëni këtë aeroplan tuajin.

Vendimet e menduara të dizajnit kanë maksimizuar ndjenjën e hapësirës brenda kabinës. Për shembull, tavolinat e vendosshme të kabinës mund të vendosen larg dhe të fshihen plotësisht. Kur ngrihen tavolinat hapen me skajin anësor. Kjo siguron hapësirë ​​të mjaftueshme për ju dhe 11 pasagjerë të tjerë (gjithsej 12 kapacitete pasagjerësh).

Sediljet në të gjithë kabinën mund të mbështeten dhe të rrotullohen kur dëshironi t'ju bëjnë të uleni në pozicionin perfekt. Për më tepër, vendet prej pelushi mund të kthehen pa mundim në shtretër të rehatshëm, plotësisht të sheshtë.

Në pjesën e përparme të kabinës së pasagjerëve, Embraer ka integruar një galeri luksoze me dysheme guri, tepër funksionale. Kjo është krijuar për t'ju siguruar të gjitha dëshirat tuaja ndërsa kaloni oqeane në një fluturim të gjatë. Nga kafeja e ngrohtë tek një pije freskuese te një vakt ushqyes. Embraer ka pajisur galerin me një mikrovalë, furrë konvencionale, frigorifer, krijues kafeje, dhe kristal të bukur, porcelani dhe sende argjendi.

Duke qenë një nga avionët më modernë të biznesit në qiell, Embraer nuk ka lënë gur pa lëvizur në lidhje me teknologjinë në bord. WiFi i ngjashëm me shtëpinë. Kontrollet e kabinës me prekje. Transmetim gjithëpërfshirës i audios dhe videos. Ekranet me prekje janë të integruara në panelet e sipërme duke vendosur të gjitha kontrollet e kabinës dhe informacionin në majë të gishtave tuaj.

Embraer ka zhvilluar një konfigurues në internet duke ju lejuar të konfiguroni avionin tuaj.

Çmimi i kartës

Kur merret parasysh kostoja e kartës për orë për Cessna Citation Longitude dhe Embraer Praetor 600, është thelbësore të analizohen ndryshimet në normat e tyre përkatëse.

La Citation Longitude ka një kosto charter prej 5,000 dollarë në orë, ndërsa Praetor 600 vjen me një normë më të lartë prej 8,000 dollarë në orë.

Këto kosto mund të luajnë një rol të rëndësishëm në përcaktimin se cili avion është më i përshtatshëm për një udhëtim ose buxhet të caktuar.

Disa faktorë të ndikojë në koston për të marrë me qira një avion privat, duke përfshirë madhësinë dhe aftësitë e avionit, distancën që do të udhëtohet dhe kohëzgjatjen e udhëtimit.

Së pari, avionët më të mëdhenj me karakteristika dhe aftësi më të avancuara priren të komandojnë tarifa më të larta charter për shkak të rritjes së kostove të tyre operacionale dhe përvojës së përmirësuar të udhëtimit që ofrojnë.

Së dyti, distanca që do të udhëtohet luan gjithashtu një rol në përcaktimin e kostos së çarterit të një avioni privat, pasi fluturimet më të gjata kërkojnë më shumë karburant dhe mund të përfshijnë shpenzime shtesë si tarifat e uljes, transportin në tokë dhe akomodimin e ekuipazhit.

në fund, kohëzgjatja e udhëtimit mund të ndikojë në koston e përgjithshme, pasi udhëtimet më të gjata mund të kërkojnë shërbime dhe burime shtesë, duke çuar në rritje të shpenzimeve për operatorin charter.

Çmimi i blerjes

Kur krahasojmë koston e blerjes së Cessna Citation Longitude dhe Embraer Praetor 600, është e rëndësishme të merret parasysh çmimi i ri i listës dhe kostoja për modelet e para-pronësuara.

Lista e re e çmimeve për Citation Longitude qëndron në 28,000,000 dollarë, ndërsa çmimi i ri i listës për Praetor 600 është 21,000,000 dollarë.

Për sa i përket modeleve të parapërdorura, vlera aktuale e një 2021 Citation Longitude është 24,000,000 dollarë, me një normë amortizimi vjetore prej 8.24%. Vlera e ardhshme e këtij avioni në tre vjet parashikohet të jetë 18,542,635 dollarë.

Nga ana tjetër, vlera aktuale e një 2021 Praetor 600 është 23,000,000 dollarë, me një normë zhvlerësimi vjetore dukshëm më të ulët prej 0.43%. Vlera e ardhshme e Praetor 600 në tre vjet vlerësohet të jetë 22,704,574 dollarë.

Bazuar në këto vlera të ardhshme, Citation Longitude do të humbasë më shumë para gjatë periudhës së pronësisë për sa i përket shumave aktuale të dollarit, me një rënie prej 5,457,365 dollarë në krahasim me Praetor Humbja e viteve 600 prej 295,426 dollarë.

Disa faktorë mund të ndikojnë në shkallën e amortizimit të një avioni privat, duke përfshirë kërkesën e tregut, përparimet teknologjike dhe mirëmbajtje historia.

Së pari, kërkesa e tregut luan një rol të rëndësishëm në përcaktimin e vlerës së një avioni; nëse ka një kërkesë të lartë për një model specifik, shkalla e amortizimit të tij mund të jetë më e ngadaltë.

Së dyti, përparimet teknologjike mund të ndikojnë në normat e amortizimit, pasi avionët më të rinj me teknologji të fundit priren të ruajnë vlerën e tyre më mirë se modelet e vjetra.

Së fundi, historia e mirëmbajtjes së një avioni mund të ndikojë gjithashtu në shkallën e amortizimit të tij, pasi avionët e mirëmbajtur me të dhëna të plota përgjithësisht e ruajnë vlerën e tyre në mënyrë më efektive sesa ato me një histori mirëmbajtjeje më pak të dokumentuar.

Cessna Citation Longitude kundër Embraer Praetor Krahasimi i blerjeve 600

përmbledhje

Në përmbledhje, Cessna Citation Longitude dhe Embraer Praetor 600 janë të dy avionë privatë mbresëlënës, secili duke ofruar avantazhe unike për blerësit e mundshëm.

La Citation Longitude krenohet me një kosto më të ulët charter për orë dhe një kabinë më të gjerë dhe komode, ndërsa Praetor 600 ofron një distancë më të gjatë, performancë më të mirë në tokë dhe një lartësi më të ulët të kabinës për rehati më të madhe të pasagjerëve.

Përveç kësaj, Praetor 600 ka një çmim të ri më të ulët të listës dhe një normë zhvlerësimi dukshëm më të ulët në krahasim me Citation Longitude.

Është e vështirë të injorosh Praetor 600 duke pasur parasysh sasinë e avionit që është parashikuar për çmimin e tij. Pothuajse në çdo kategori e tejkalon atë Longitude. Për më tepër, mënyra se si Praetor 600 ruan vlera është pothuajse e paprecedentë në tregun e avionëve privatë.

Sfida për blerësit që kërkojnë të blejnë një avion krejt të ri do të jetë përpjekja për të marrë një vend ndërtimi për Praetor!

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.