Cessna Citation Latitude Vs Cessna Citation Sovereign+

Cessna Citation Latitude Jashtë

La Cessna Citation Latitude Cessna Citation Sovereign+ janë dy avionë të përmasave të mesme të prodhuara nga Cessna.

Dorëzimet e Latitude filloi në vitin 2015 dhe mbetet në prodhim. Në krahasim, dërgesat e Sovereign+ filloi në 2013 dhe përfundoi në 2021.

Këta avionë janë jashtëzakonisht të ngjashëm, kështu që le të zbulojmë se si ndryshojnë saktësisht këta avionë? Dhe a ka kuptim ky ndryshim? Për më tepër, si janë të ngjashëm këta avionë?

Për të ndihmuar në këtë krahasim, ne do të përdorim veçorinë tonë të krahasimit të shërbimit Premium, të cilin mund ta mësoni më shumë për këtu.

Performance

La Cessna Citation Latitude mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW306D1. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 5,907 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Latitude është 11,814 lbs.

Motorët Pratt & Whitney janë në gjendje të fuqizojnë Latitude në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh, me një lartësi fillestare lundrimi prej 43,000 këmbësh.

Në krahasim, Sovereign+ mundësohet nga dy motorë të ngjashëm Pratt & Whitney Canada PW306D. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Sovereign+ mbetet identike me atë të Latitude (5,907 lbs për motor, 11,814 gjithsej).

Ndërsa Sovereign+ ruan të njëjtën lartësi fillestare të lundrimit prej 43,000 këmbësh Sovereign+ ka një lartësi maksimale më të lartë lundrimi prej 47,000 këmbësh.

Kjo është e dobishme në mënyrë që të ngrihet lart në ajër më të butë dhe mbi motin e keq.

Përsëri, pavarësisht se ka motorë afërsisht të njëjtë, Sovereign+ ka një shpejtësi më të lartë lundrimi. Në konfigurimin e tij optimal, Sovereign+ ka një normë lundrimi me shpejtësi të lartë prej 460 knots (0.80 Mach), ndërsa LatitudeShpejtësia maksimale e lundrimit është vetëm 446 knots (0.78 Mach).

Kur përpiqeni të merrni rrezen maksimale nga këta avionë, Sovereign+ është në gjendje të lundrojë në 396 knots (0.69 Mach), ndërsa Latitude është i kufizuar në 372 knots (0.65 Mach).

Pavarësisht se ka motorë afërsisht të njëjtë, Sovereign+ është një avion më i etur, me një shifër djegieje për orë të karburantit prej 247 gallonësh në orë. Në krahasim, Citation Latitude djeg vetëm 210 gallon në orë.

Varg

Sipas shifrave të prodhuesit, Sovereign+ është në gjendje të fluturojë pa ndalesë për 500 milje detare se sa Latitude.

La Latitude është në gjendje të fluturojë deri në 2,700 milje detare (3,107 milje) pa pasur nevojë për karburant. Ndërsa të Sovereign+ ka një rreze maksimale prej 3,200 milje detare (3,682 milje).

Kjo, pra, do të thotë se, teorikisht, Sovereign+ është në gjendje të kalojë Atlantikun nga Nju Jorku në Evropë. Megjithatë, të Latitude do të dështojë, vetëm në gjendje të arrijë në bregun perëndimor të Irlandës.

Sigurisht, si me çdo shifër të gamës së deklaruar nga prodhuesi, këto shifra janë disi optimiste. Këto shifra supozojnë peshë minimale dhe kushte perfekte, dy faktorë që ndodhin rrallë.

Prandaj, nëse përdorim hyrjen e pasagjerit në Krahasoni Avionët Privatë Premium harta e diapazonit, ne mund të shohim se si ndikohet diapazoni nga më shumë pasagjerë.

Me gjashtë pasagjerë në bord Citation Latitude nuk është më në gjendje të arrijë nga Nju Jorku në Irlandë. Thjesht mund të arrijë në Islandë. Prandaj, nëse dëshironi të fluturoni nga Amerika e Veriut në Evropë, do të përfshihen rrugë kreative dhe ndalesa të karburantit.

Me të njëjtët gjashtë pasagjerë në bord Citation Sovereign+ është ende në gjendje të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në Evropë. Megjithatë, Londra është vetëm në buzë të asaj që është e mundur.

Dhe, si gjithmonë, gjithmonë duhet të ketë një kufi sigurie me karburantin në bordin e një avioni privat. Prandaj, për arsye sigurie, ka të ngjarë që Sovereign+ do të duhej të ndalonte në Irlandë për të furnizuar me karburant përpara se të vazhdonte në Evropë.

Për sa i përket fluturimeve të brendshme, të dyja Citation Latitude Sovereign+ mund të fluturojë pa ndalesë rreth Shteteve të Bashkuara (përveç Alaskës nga Nju Jorku), Amerikës Qendrore dhe Kanadasë.

Gama maksimale e Cessna Citation Latitude   Cessna Citation Sovereign+ nga Nju Jorku me 6 pasagjerë në bord

Performanca në tokë

Duke pasur parasysh madhësinë e ngjashme dhe fuqinë identike të shtytjes për këta dy avionë, performanca në tokë është pothuajse identike.

La Cessna Citation Latitude është në gjendje të ngrihet në 3,580 këmbë, ndërsa Sovereign+ kërkon vetëm 3,530 këmbë.

Kur bëhet fjalë për uljen, Latitude ka një distancë minimale uljeje prej 2,480 këmbësh ndërsa Citation Sovereign+ kërkon një gjatësi minimale të pistës prej 2,600 këmbësh.

Sigurisht, ashtu si shifrat e gamës, këto janë skenari më i mirë. Këto janë distancat minimale.

Prandaj, me mot jo optimal dhe peshë shtesë në bord, performanca e tokës do të ndikohet.

Megjithatë, të dy avionët ka të ngjarë të reagojnë në një mënyrë të ngjashme, që do të thotë se me të njëjtën peshë dhe të njëjtat kushte moti, distancat nuk do të jenë shumë të ndryshme.

Realisht, një ndryshim në distancën e ngritjes prej vetëm 50 këmbësh nuk ka gjasa të ketë ndikim në operacionet në botën reale.

Prandaj, për qëllimet e këtij krahasimi, performanca e tokës është në thelb e barabartë midis Laitutde dhe Sovereign+.

Dimensionet e Brendshme

Brenda, the Cessna Citation Latitude ka një kabinë më të madhe dhe më të gjerë se Sovereign+.

La LatitudeBrendësia e tij është 21.75 këmbë në gjatësi, 6 këmbë në lartësi dhe 6.43 këmbë në gjerësi.

Në krahasim, Sovereign+ ka 25.26 këmbë në gjatësi të brendshme, 5.68 këmbë në lartësi dhe 5.51 këmbë në gjerësi.

Kur bëhet fjalë për dimensionet e brendshme, pasagjerët individualë do të përfitojnë më shumë nga një kabinë më e gjatë dhe më e gjerë sesa një kabinë më e gjatë.

Përfitimi kryesor i një kabine më të gjatë është se ka më shumë hapësirë ​​për ndenjëse, duke rezultuar në një kapacitet më të madh pasagjerësh, së bashku me më shumë zona banimi. Prandaj, kjo do të thotë që avioni mund të konfigurohet të ketë dhoma ndenjeje, dhoma ngrënie dhe dhoma gjumi.

Megjithatë, për avionët e kësaj madhësie përfitimi i vetëm i më shumë gjatësi është më shumë vende.

Prandaj, Latitude ka një kabinë më të gjerë do të thotë se sediljet janë më të gjera se sa Sovereign+, pasagjerët do të kenë më shumë hapësirë ​​mbi supet, dhe korridori do të jetë më i gjerë. Prandaj, një korridor më i gjerë do të rezultojë në aftësinë për të lëvizur më lehtë rreth kabinës.

Për më tepër, një kabinë më e gjatë do të thotë që pasagjerët do të jenë në gjendje të qëndrojnë drejt, të lëvizin më lehtë dhe në Latitude's rasti, të ketë një dysheme të sheshtë ku Sovereign+ jo.

I brendshëm

Duke pasur parasysh kabinën më të gjatë të Sovereign+, në të mund të vendosen më shumë ndenjëse. Kjo rezulton në një kapacitet më të madh pasagjerësh.

La Sovereign+ mund të transportojë deri në 12 pasagjerë. Megjithatë, shumica e konfigurimeve tipike kanë hapësirë ​​për 9 pasagjerë.

Nga ana tjetër, Citation Latitude mund të transportojë deri në 9 pasagjerë, me shumicën e konfigurimeve tipike që kanë hapësirë ​​për 8.

Një tjetër ndryshim thelbësor midis këtyre dy avionëve është lartësia e kabinës. Një lartësi më e ulët e kabinës redukton ndikimin e vonesës së avionit dhe siguron një mjedis më të këndshëm të kabinës.

Shumica e avionëve të lehtë dhe avionëve komercialë kanë një lartësi kabine prej 8,000 këmbësh.

Prandaj, një lartësi maksimale e kabinës nën 8,000 këmbë është një përfitim.

La Sovereign+ ka një lartësi maksimale të kabinës prej 7,230 këmbësh dhe është në gjendje të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në 25,230 këmbë.

Në krahasim, Latitude ka një lartësi maksimale të kabinës prej 5,950 këmbë dhe është në gjendje të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në 25,400 këmbë.

Cessna Citation Latitude

La Latitude ka një mori karakteristikash brenda për t'u ofruar pasagjerëve përvojën më të rehatshme dhe luksoze. Duke filluar nga përpara dhe duke punuar prapa, Latitude përmban një derë plotësisht elektrike. Dera elektrike është e madhe dhe ngjitet lehtë. Si rezultat, hyrja dhe dalja nga avioni është jashtëzakonisht e lehtë.

Sapo të hyni brenda kabinës, do të gjeni dy vende përballë jush. Këto vende mund të zëvendësohen në mënyrë opsionale me një qendër më të madhe freskuese. Sidoqoftë, një qendër më e madhe freskuese do të zvogëlojë kapacitetin e uljes së avionit. Pasja e qendrës së freskimit do t'u mundësojë udhëtarëve të shijojnë një larmi më të madhe të ushqimit të nxehtë dhe të ftohtë, së bashku me përgatitjen e ushqimit më të lehtë.

Kabina ka 6 këmbë (1.83 metra) lartësi dhe 6 këmbë 5 inç (1.96 metra) gjerësi. Vendet krenohen me një hapësirë ​​mbresëlënëse 30 inç (76.2 cm) për këmbët dhe janë plotësisht të shtrueshme. Vendet janë plotësisht të artikuluara dhe lejojnë një konfigurim të personalizueshëm të klubit. Një dysheme plotësisht e sheshtë siguron navigim të lehtë të kabinës. Dhjetë dritare të mëdha, të vendosura në mënyrë strategjike në të gjithë kabinën ofrojnë dritë të bollshme natyrore dhe pamje mahnitëse të botës më poshtë.

Cessna ka siguruar udhëtarët në Latitude me aftësinë për të qëndruar i lidhur gjatë fluturimit. Një sistem i avancuar i menaxhimit të kabinës i lejon klientët të kontrollojnë kabinën nga komoditeti i sediljeve të tyre. Për më tepër, menaxhimi i kabinës me valë vjen si standard dhe lejon akses në media dixhitale, harta lëvizëse dhe radio satelitore.

Një lartësi e ulët e kabinës prej vetëm 5,950 këmbësh siguron që pasagjerët të qëndrojnë të freskët gjatë fluturimit. Për më tepër, një lartësi e ulët e kabinës ndihmon në reduktimin e efekteve të vonesës së avionit dhe siguron që të mbërrini në destinacionin tuaj duke u ndjerë i freskët.

Pjesa e pasme e kabinës përmban një tualet të gjerë dhe të personalizueshëm. Sipas Cessna, WC-ja e pasme është 60 për qind më e madhe se konkurrenti i tij më i afërt. Cessna e përshkruan tualetin si "jashtëzakonisht i gjerë".

E vendosur pas tualetit është ndarja e bagazhit. I aftë për të mbajtur deri në 1,000 paund bagazh, hapësira e bagazhit ka hapa të integruar për ngarkim të lehtë. Sidoqoftë, ndryshe nga avionët e tjerë në klasën e tij, hapësira e bagazhit nuk është e arritshme gjatë fluturimit.

Cessna Citation Latitude

Cessna Citation Latitude I brendshëm
Cessna Citation Latitude I brendshëm
Cessna Citation Latitude I brendshëm

Cessna Citation Sovereign+

Cessna Citation Sovereign Plus Brendshme

Cessna Citation Sovereign+

La Sovereign+ veçoritë Cessnafilozofia dhe stili klasik i dizajnit. Deri në 12 pasagjerë mund të fluturojnë në avion. Megjithatë, kjo do të krijonte një kabinë shumë komode. Vendet janë të rregulluara në një konfigurim të dyfishtë klubi. Këto ndenjëse janë të gjitha plotësisht të vendosura, mund të rrotullohen dhe gjurmohen. Në mes të sediljeve, pasagjerët do të gjejnë tavolina drejtuese që mund të vendosen mirë.

Kabina përmban 14 dritare të mëdha të cilat lejojnë çdo vend të ketë një pamje dhe të mbushë kabinën me dritë natyrore. Në pjesën e përparme klientët mund të zgjedhin të përshtaten me vendet opsionale të shtratit.

Në pjesën e përparme të kabinës, udhëtarët do të gjejnë galerin. Galeria siguron dollapë të bollshëm furnizimi, depo të ftohtë dhe një banak të ndriçuar mirë për përgatitjen e ushqimit.

Në pjesën e pasme të avionit, udhëtarët do të gjejnë tualet i cili, si standard, vjen me një lavaman me ujë të kontrolluar nga temperatura. Prapa pas tualeteve do të gjeni hapësirën e bagazhit me kapacitet të lartë. Këtu ka hapësirë ​​për deri në 1,000 kg ngarkesë. Për më tepër, hapësira e bagazhit nxehet. E përsosur për të mbajtur bagazhet tuaja të nxehta ose ndoshta një orkide.

Natyrisht, avioni përmban CessnaSistemi më i fundit i menaxhimit të kabinës. Kjo mund të kontrollohet nga pajisja juaj personale. Prandaj, pasagjerët janë në gjendje të aksesojnë mediat dixhitale, të shikojnë hartën lëvizëse dhe të kontrollojnë kabinën nga komoditeti i telefonave të tyre.

Çmimi i kartës

Kostoja e parashikuar e statutit për a Cessna Citation Latitude është 4,000 dollarë për orë fluturimi.

Kostoja e parashikuar e statutit për a Cessna Citation Sovereign+ është 4,400 dollarë për orë fluturimi.

Natyrisht, çmimet do të ndryshojnë në varësi të disponueshmërisë, çmimeve të karburantit, tarifave të tokës dhe më shumë. Mund të mësoni më shumë rreth faktorëve që ndikojnë në çmimin e një karte avioni privat këtu.

Çmimi i blerjes

Kur këta avionë ishin të rinj, Sovereign+ mbante një çmim më të lartë.

Kur u prezantua për herë të parë, Cessna Citation Sovereign+ kishte një çmim të listës prej 19 milionë dollarë. Në krahasim, Cessna Citation Latitude kishte një çmim të ri të listës prej 18 milionë dollarësh.

Megjithatë, në tregun e zotëruar paraprakisht, Latitude është më e shtrenjtë për një vit modeli ekuivalent.

Për shembull, një 2017 Cessna Citation Latitude ka një vlerë tipike tregu prej pak më shumë se 15 milionë dollarë. Në krahasim, një moshë të ngjashme Cessna Citation Sovereign+ vlerësohet të jetë 14.5 milion dollarë.

Përveç kësaj, Latitude mban vlerën e saj shumë më mirë se Sovereign+, me të parën që zhvlerësohet pak më pak se 6% në vit. Në krahasim, Sovereign+ humbet rreth 8% të vlerës së tij në vit.

Prandaj, ndërsa Sovereign+ është më lirë për t'u blerë fillimisht, pas 3 vjetësh pronësie në fakt do të kushtojë më shumë për sa i përket amortizimit sesa Citimi Latitude.

Blini tani nga Kontrollues of AvBlerësi.

përmbledhje

Pra, cili avion është më i mirë ndërmjet Cessna Citation Latitude Cessna Citation Sovereign+? Dhe, më e rëndësishmja, cilën duhet të zgjidhni për të blerë?

Epo, Latitude bën një rast bindës për vete.

Ka një kabinë më të madhe se Sovereign+, më shumë pajisje, një dysheme e sheshtë dhe e mban vlerën më mirë.

Zona kryesore që Sovereign+ rreh nga Latitude është performanca dhe diapazoni, me disa përjashtime të dukshme, si djegia e karburantit për orë.

Sidoqoftë, ka avionë të tjerë atje që ofrojnë performancën dhe gamën e tyre Sovereign+ por në një paketë më bindëse.

Prandaj, Cessna Citation Latitude del në krye në këtë krahasim.