Cessna Citation Familja e avionëve privatë

Cessna Citation X Jashtme

La Cessna Citation familja e avionëve është një seri avionësh biznesi që janë prodhuar që nga vitet 1970.

La Citation familja vjen në shumë variacione, nga VLJ të vogla me 4 vende (Avionë shumë të Lehta), deri te avionët e mëdhenj e të shpejtë të biznesit.

Si markë, Cessna do të jetë një emër i njohur. Një nga gjërat që Cessna është më i famshëm për aeroplanët e tij të vegjël me helikë me një motor, të tillë si 152 dhe 172.

Le të eksplorojmë të gjitha Cessna Citation modele që janë prodhuar gjatë 50 viteve të fundit.

Historia e Cessna Citation Avionët

Sipas Cessna, Citation marka është linja më e njohur e avionëve të biznesit në fjalë.

Kjo familje avionësh ka gjithsej më shumë se 35 milionë orë fluturimesh.

Prototipi i parë i Citation Jet njihej si Fanjet 500, i cili u lançua në tetor 1968.

Në vitin 1969, i riemëruar rishtazi Citation 500 bëri fluturimin e parë. Certifikimi pasoi vetëm 2 vjet më vonë.

Cessna Citation I Jashtme

Që nga fluturimi i parë mbi 50 vjet më parë, Cessna ka vazhduar të prodhojë aeroplanë të njohur biznesi.

Në vitin 1992 kompania u ble nga Textron, tashmë i quajtur Textron Aviation. Textron Aviation bleu Beech Holdings në mars 2014. Për më tepër, ndërsa Textron Aviation nuk prodhon në mënyrë aktive aeroplanë Hawker, ai siguron pjesë dhe mbështetje për avionët jashtë prodhimit.

Cessna Citation Unë (1971 – 1985)

E para dhe origjinale, citation avioni që do të prodhohej nga prodhuesi i njohur ishte Citation I. Ky është një avion që u bë shumë popullor avion i lehtë.

668 Citation I avionët u prodhuan midis viteve 1971 dhe 1985. Avioni mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada JT15D-1B të montuar prapa.

Çdo motor është i aftë të prodhojë 2200 lbs shtytje, duke rezultuar në një fuqi totale të shtytjes maksimale prej 4400 lbs.

Cessna Citation I Jashtme

Si pasojë, Citation Unë kisha një shpejtësi maksimale lundrimi prej 357 knots. Për më tepër, avioni kishte një rreze maksimale prej 1,328 milje detare dhe një lartësi maksimale lundrimi prej 41,000 këmbësh.

Duke pasur parasysh moshën e avionit dhe se ishte CessnaPërpjekja e parë e një avioni biznesi, këto specifika janë shumë mbresëlënëse.

Numri maksimal i pasagjerëve7
Gama maksimale (milje detare)1,328
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)357
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)41,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)11,500
Ngarkesa e dobishme (lbs)4,341
Karburanti i disponueshëm (lbs)3,645
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)166
MotorëtPratt & Whitney Canada JT15D-1B
Suite AvionikeHoneywell SPZ-5000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation I

Cessna Citation II (1978 – 1995)

Në vijim të suksesit të Citation I, Cessna filloi prodhimin e Citation II midis 1978 dhe 1995.

La Citation II bazohej në Citation Unë, megjithëse me një trup të shtrirë, hapje të krahëve të rritur dhe kapacitet të rritur pasagjerësh.

Avioni fuqizohej nga motorët e serisë Pratt & Whitney Canada JT15D, më konkretisht variacionet -4B.

Cessna Citation II Jashtme

Si pasojë, Citation II mund të fluturonte deri në 1,998 milje detare pa ndalesë. Për më tepër, avioni kishte një shpejtësi maksimale lundrimi prej 403 knots.

La Citation II gjithashtu mund të lundronte në një lartësi maksimale më të lartë (43,000 këmbë) krahasuar me Citation I.

Numri maksimal i pasagjerëve8
Gama maksimale (milje detare)1,998
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)403
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)43,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)15,100
Ngarkesa e dobishme (lbs)5,300
Karburanti i disponueshëm (lbs)5,008
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)193
MotorëtPratt & Whitney Canada JT15D-4B
Suite Avionike-
Të dhënat e performancës për Cessna Citation II

Cessna Citation III (1983 – 1992)

Të etur për të përfituar nga suksesi i dy avionëve të mëparshëm, Cessna njoftoi shpejt dorëzimin e Citation III.

Ky avion u prodhua midis viteve 1983 dhe 1992.

Mundësuar nga dy motorë Garett TFE731-3B turbofan, Citation III ishte në gjendje të lundronte deri në 472 knots.

Cessna Citation III E jashtme

La Citation III gjithashtu mund të fluturonte pa ndalesë deri në 2,348 milje detare.

Kjo pozicionoi Citation III si një avion i lehtë shumë popullor që mund të mbante lehtësisht konkurrencën.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)2,348
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)472
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)51,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)22,000
Ngarkesa e dobishme (lbs)8,300
Karburanti i disponueshëm (lbs)7,385
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)241
MotorëtHoneywell TFE731-3B
Suite AvionikeHoneywell SPZ-650
Të dhënat e performancës për Cessna Citation III

Cessna Citation V (1989 – 1994)

Në vazhdimësi të shpejtë, Cessna njoftoi prezantimin e Citation V. Sigurisht, Citation V u bazua në të njëjtën platformë si avioni që erdhi përpara tij, duke qenë një version i shtrirë i Citation II.

Megjithatë, ku është Cessna Citation IV? Ky avion ishte në zhvillim, megjithatë, ai nuk arriti kurrë në prodhim. Prandaj, IV mungon në serinë e Citation avionët.

La Citation V u prodhua midis 1989 dhe 1994, me një konfigurim tipik që mund të transportonte 7 pasagjerë të qetë.

Cessna Citation V Jashtme

Me një rreze pa ndalesë deri në 1,727 milje detare, Citation V mund të lundrojë deri në 425 knots.

Mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada JT15D-5A, me secilin prej tyre që prodhon 2,900 lbs shtytje.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)1,727
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)425
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)15,900
Ngarkesa e dobishme (lbs)6,426
Karburanti i disponueshëm (lbs)5,770
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)182
MotorëtPratt & Whitney Canada JT15D-5A
Suite Avionike-
Të dhënat e performancës për Cessna Citation V

Cessna Citation VI (1991 – 1995)

Në vazhdim të shpejtë nga Citation V ishte Citation VI. Prodhimi filloi në 1991 dhe vazhdoi për vetëm 4 vjet deri në 1995.

VI ishte planifikuar të ishte një variant me kosto më të ulët të Citation III.

Avioni kishte performancë më të mirë, rreze më të mirë dhe motorë më të fuqishëm. Për më tepër, pjesa e brendshme ishte më luksoze dhe e personalizueshme.

Cessna Citation VI E jashtme

Cessna zgjodhi të vendosë motorë të dyfishtë Garett TFE731-3BR-100S në VI, duke rezultuar në një fuqi totale të shtytjes maksimale prej 7,300 lbs.

Rrjedhimisht, VI mund të lundronte pa ndalesë deri në 2,000 milje detare, me një shpejtësi maksimale lundrimi prej 459 knots.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)2,000
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)459
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)51,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)22,000
Ngarkesa e dobishme (lbs)8,410
Karburanti i disponueshëm (lbs)7,385
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)251
MotorëtHoneywell TFE731-3BR-100S
Suite AvionikeHoneywell SPZ-650
Të dhënat e performancës për Cessna Citation VI

Cessna Citation VII (1992 – 2000)

Avioni i ardhshëm i biznesit që do të prodhohet nga Cessna ishte Citation VII, me dërgesat që filluan në 1992 dhe avioni i fundit doli nga linja e prodhimit në fund të shekullit.

VII ishte një tjetër zhvillim në aeroplanin që erdhi përpara tij. Mundësuar nga dy motorë Garet TFE731-4R-2. Çdo motor mund të prodhojë deri në 4,080 lbs shtytje. Kjo rezulton në një fuqi totale të shtytjes maksimale prej 8,160 lbs.

Cessna Citation VII Jashtme

VII është një avion biznesi i mesëm shumë i aftë, i aftë për të lundruar pa ndalesë deri në 1,700 milje detare. Për më tepër, VII është në gjendje të arrijë një shpejtësi maksimale lundrimi prej 459 knots.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)1,700
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)459
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)51,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)23,000
Ngarkesa e dobishme (lbs)8,950
Karburanti i disponueshëm (lbs)7,385
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)251
MotorëtHoneywell TFE731-4R-2
Suite AvionikeHoneywell SPZ-8000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation VII

Cessna Citation V Ultra (1994 - 1999)

La Citation Ultra ishte një përmirësim në modelin e mëparshëm V të citation aeroplanë, të prodhuar midis 1994 dhe 1999.

Ultra ndjek Citation parimi familjar i thjeshtësisë në dizajn dhe funksionim. Si rezultat, krahu i drejtë i Ultra lejon aeroplanin të lundrojë deri në 430 knots.

Cessna Citation V Ultra e jashtme

I kombinuar me motorët Pratt & Whitney Canada JT15D-5D, Ultra mund të lundrojë pa ndalesë deri në 1,960 milje detare. Ultra është gjithashtu në gjendje të lundrojë në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)1,960
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)430
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)16,300
Ngarkesa e dobishme (lbs)6,475
Karburanti i disponueshëm (lbs)5,771
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)195
MotorëtPratt & Whitney Canada JT15D-5D
Suite AvionikeHoneywell Primus 1000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation V Ultra

Cessna Citation X (1996 - 2012)

La Citation X është një avion që thyen kallëpin e të gjithë avionëve që erdhën përpara tij në Citation Familja jet.

Prodhuar midis 1996 dhe 2012, Citation X është edhe sot e kësaj dite një avion shumë mbresëlënës dhe i aftë.

Fama e Citation X vjen nga një statistikë - shpejtësia e tij maksimale e lundrimit.

Cessna Citation X Jashtme

Mundësuar nga dy motorë të mëdhenj Rolls-Royce AE3007C1, Citation X ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej 525 knots ose 0.91 Mach. Edhe sot e kësaj dite, më shumë se një çerek shekulli nga hyrja e parë në shërbim, ky është një numër jashtëzakonisht mbresëlënës.

Ndërsa specifikat e tjera të X nuk janë asgjë të pazakontë në krahasim me avionët e tjerë modernë të biznesit, shpejtësia e lundrimit ende bie në sy dhe tejkalon shumë avionë privatë në prodhim.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)3,140
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)525
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)51,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)36,100
Ngarkesa e dobishme (lbs)14,300
Karburanti i disponueshëm (lbs)12,931
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)336
MotorëtRolls-Royce AE3007C1
Suite AvionikeHoneywell Primus 2000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation X

Cessna Citation Bravo (1997 – 2006)

Në vijim të Citation X, Cessna filloi prodhimin e Citation Bravo në 1997. Ky aeroplan nuk ishte aq i avancuar sa X që doli para tij.

Jo vetëm që ishte një avion i lehtë, por ishte një zhvillim në origjinal Citation Platforma II.

Cessna Citation Jashtëm Bravo

Ndërsa trupi dhe dizajni mbetën të njëjta, pajisjet avionike u përmirësuan në paketën Honeywell Primus 1000, së bashku me motorët që u përditësuan në Pratt & Whitney Canada PW530A me një fuqi totale të shtytjes maksimale prej 5,774 lbs.

Numri maksimal i pasagjerëve7
Gama maksimale (milje detare)1,610
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)405
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)14,800
Ngarkesa e dobishme (lbs)5,500
Karburanti i disponueshëm (lbs)4,860
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)148
MotorëtPratt & Whitney Canada PW530A
Suite AvionikeHoneywell Primus 1000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation Të lumtë

Cessna Citation Excel (1998 - 2004)

La Citation Excel përmban një të shkurtuar Citation C gyp. Megjithatë, ai ka të njëjtin seksion kryq të trupit si X. Avioni u prodhua midis 1998 dhe 2004.

Excel po përpiqej të synonte një audiencë të ndryshme me X, duke shfaqur një shpejtësi më të ulët dhe kapacitet të reduktuar.

Cessna Citation Excel i Jashtëm

Motorët Pratt & Whitney mundësojnë që Excel të lundronte deri në 433 knots dhe fluturojnë në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh.

Për më tepër, Excel mund të fluturonte pa ndalesë vetëm për 1,786 milje detare.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)1,786
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)433
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)20,200
Ngarkesa e dobishme (lbs)7,500
Karburanti i disponueshëm (lbs)6,740
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)225
MotorëtPratt & Whitney Canada PW545A
Suite AvionikeHoneywell Primus 1000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation Lë pas

Cessna Citation CJ1 (2000 - 2005)

La Cessna Citation CJ1 ishte avioni i parë në Citation Formimi i avionëve të avionëve. Të gjitha Citation Avionët reaktivë janë të certifikuar për operim me një pilot.

Dorëzimi i CJ1 fillimisht filloi në vitin 2000 dhe vazhdoi deri në vitin 2005.

Mundësuar nga motorët e dyfishtë Williams International FJ44-1AP, CJ1 është në gjendje të lundrojë pa ndalesë deri në 1,127 milje detare.

Cessna Citation CJ1 jashtme

Me një fuqi totale të shtytjes maksimale prej 3,930 lbs, CJ1 ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej 377 knots dhe një shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë prej 307 knots. Për më tepër, CJ1 mund të lundrojë në një lartësi maksimale prej 41,000 këmbësh.

Numri maksimal i pasagjerëve5
Gama maksimale (milje detare)1,127
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)377
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)41,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)10,600
Ngarkesa e dobishme (lbs)3,380
Karburanti i disponueshëm (lbs)3,220
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)134
MotorëtWilliams International FJ44-1AP
Suite AvionikeCollins ProLine 21
Të dhënat e performancës për Cessna Citation CJ1

Cessna Citation CJ2 (2000 - 2006)

Krahas CJ1, Cessna filloi prodhimin e CJ2, një variant i shtrirë i CJ1.

CJ2 u prodhua midis 2000 dhe 2006.

Avioni i lehtë CJ2 është i aftë të mbajë deri në shtatë pasagjerë krahasuar me kapacitetin maksimal të pasagjerëve prej 5 për CJ1.

Cessna Citation CJ2 jashtme

Mundësuar nga dy motorë Williams International FJ44-2C me një fuqi maksimale të shtytjes prej 4,980 lbs, CJ2 ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej 413 knots.

Numri maksimal i pasagjerëve7
Gama maksimale (milje detare)1,331
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)413
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)12,375
Ngarkesa e dobishme (lbs)5,090
Karburanti i disponueshëm (lbs)3,932
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)140
MotorëtWilliams International FJ44-2C
Suite AvionikeCollins ProLine 21
Të dhënat e performancës për Cessna Citation CJ2

Cessna Citation Encore (2000 - 2006)

Avioni i tretë i dritës që do të prodhohet nga Cessna në vitin 2000 ishte Citation Encore. Dorëzimi i Encore u zhvillua nga 2000 deri në 2006.

La Citation Encore mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW535A me një fuqi totale të shtytjes maksimale prej 6,800 lbs. Si rezultat, Encore ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej 430 knots.

Cessna Citation Encore jashtme

Encore është në gjendje të fluturojë pa ndalesë deri në 1,695 milje detare dhe të lundrojë në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)1,695
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)430
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)16,630
Ngarkesa e dobishme (lbs)6,310
Karburanti i disponueshëm (lbs)5,400
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)180
MotorëtPratt & Whitney Canada PW535A
Suite AvionikeHoneywell Primus 1000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation Ende

Cessna Citation CJ3 (2004 - 2015)

Katër vjet më vonë, në 2004, Cessna filloi prodhimin e CJ3. CJ3 është avioni i tretë në Citation Formimi i avionëve të avionëve.

Mundësuar nga motorët e përditësuar të Williams International, CJ3 ka një diapazon të rritur mbi CJ1 dhe CJ2, duke qenë i aftë të fluturojë pa ndalesë deri në 1,748 milje detare.

Për më tepër, CJ3 ka një shpejtësi maksimale më të lartë lundrimi prej 417 knots.

Cessna Citation CJ3 jashtme

Kjo është e gjitha duke qenë në gjendje të transportojë më shumë pasagjerë se CJ1 dhe CJ2, me një kapacitet maksimal pasagjerësh prej 9. Megjithatë, konfigurimi tipik për CJ3 rezulton në hapësirë ​​për deri në 6 pasagjerë.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)1,748
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)417
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)13,870
Ngarkesa e dobishme (lbs)5,280
Karburanti i disponueshëm (lbs)4,710
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)170
MotorëtWilliams International FJ44-3A
Suite AvionikeCollins ProLine 21
Të dhënat e performancës për Cessna Citation CJ3

Cessna Citation Sovereign (2004 - 2013)

La Citation Sovereign është një tjetër Citation avion i bazuar në Citation Trupi X dhe dizajni i krahut të ulët.

La Sovereign është një version i shtrirë i Excel, me një kapacitet maksimal pasagjerësh prej 12.

Cessna Citation Sovereign Jashtë

Diapazoni i Citation Sovereign vjen në 2,920 milje detare, me Pratt & Whitney Canada PW306C që lejon aeroplanin të lundrojë deri në 460 knots.

Numri maksimal i pasagjerëve12
Gama maksimale (milje detare)2,920
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)460
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)47,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)30,300
Ngarkesa e dobishme (lbs)12,790
Karburanti i disponueshëm (lbs)11,223
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)247
MotorëtPratt & Whitney Canada PW306C
Suite AvionikeTub Honeywell Primus Epic 4
Të dhënat e performancës për Cessna Citation Sovereign

Cessna Citation XLS (2004 – 2009)

La Citation XLS është një phenomavion tërësisht popullor brenda kategorisë së avionëve të mesëm. XLS u prodhua midis 2004 dhe 2009 përpara se të zëvendësohej nga avioni më modern XLS+.

XLS është pasardhësi i Citation Excel dhe përmban motorë të përmirësuar Pratt & Whitney Canada PW545B.

Cessna Citation Jashtëm XLS
Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)1,770
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)433
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)20,200
Ngarkesa e dobishme (lbs)7,600
Karburanti i disponueshëm (lbs)6,740
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)210
MotorëtPratt & Whitney Canada PW545B
Suite AvionikeHoneywell Primus 1000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation Zgjerimi XLS

Cessna Citation CJ1+ (2005 - 2011)

La Citation CJ1+ është një version i përditësuar i CJ1 në Citation Familja jet.

CJ1+ u prodhua midis 2005 dhe 2011 me motorë të përmirësuar të Williams International FJ44-1AP.

Cessna Citation Jashtme CJ1 Plus

Avionika, pjesa e brendshme dhe performanca u përmirësuan në krahasim me CJ1 origjinal.

Numri maksimal i pasagjerëve5
Gama maksimale (milje detare)1,285
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)360
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)41,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)10,700
Ngarkesa e dobishme (lbs)3,765
Karburanti i disponueshëm (lbs)3,220
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)132
MotorëtWilliams International FJ44-1AP
Suite AvionikeCollins ProLine 21
Të dhënat e performancës për Cessna Citation CJ1 +

Cessna Citation CJ2+ (2005 - 2015)

Ashtu si CJ1+, CJ2+ është një version i përditësuar i avionit të lehtë të njohur CJ2.

CJ2+ ka përmirësuar motorët Williams International FJ44-3A-24 në krahasim me CJ2 origjinal.

Cessna Citation Jashtme CJ2 Plus

Ashtu si CJ1+, CJ2+ përmban një paketë avionike të përmirësuar, të brendshme dhe performancë të përmirësuar mbi CJ2.

Numri maksimal i pasagjerëve7
Gama maksimale (milje detare)1,452
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)413
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)12,500
Ngarkesa e dobishme (lbs)4,625
Karburanti i disponueshëm (lbs)3,930
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)140
MotorëtWilliams International FJ44-3A-24
Suite AvionikeCollins ProLine 21
Të dhënat e performancës për Cessna Citation CJ2 +

Cessna Citation Mustang (2006 - 2017)

La Citation Mustang është një avion emocionues brenda formacionit të Citation avionë. Prodhuar midis 2006 dhe 2017, Mustang ndihmoi në fillimin e kategorisë së avionëve Very Light Jet (VLJ), së bashku me Eclipse 500.

La Mustang është një avion i vogël dhe shumë i aftë, i projektuar për misione rreth 1 orë. Për më tepër, Mustang është i certifikuar për operim me një pilot të vetëm.

Cessna Citation Mustang Jashtë

Në mënyrë tipike, Mustang do të transportojë deri në katër pasagjerë dhe ka një distancë maksimale deri në 1,343 milje detare.

Numri maksimal i pasagjerëve5
Gama maksimale (milje detare)1,343
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)340
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)41,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)8,625
Ngarkesa e dobishme (lbs)3,380
Karburanti i disponueshëm (lbs)2,580
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)95
MotorëtPratt & Whitney Canada PW615F
Suite AvionikeGarmin G1000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation Mustang

Cessna Citation Encore+ (2007 - 2009)

Encore+ ishte një zhvillim i avionit origjinal Encore.

Encore+ u prodhua midis viteve 2007 dhe 2009. Avioni shfaqi performancë të përmirësuar, rehati dhe një paketë avionike të përmirësuar.

Cessna Citation Jashtëm Encore Plus

Megjithatë, duke pasur parasysh periudhën e shkurtër të prodhimit të Encore+, avioni nuk ishte aq i suksesshëm sa Cessna parashikuar.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)1,712
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)430
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)16,830
Ngarkesa e dobishme (lbs)7,030
Karburanti i disponueshëm (lbs)5,400
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)180
MotorëtPratt & Whitney Canada PW535B
Suite AvionikeCollins ProLine 21
Të dhënat e performancës për Cessna Citation Encore +

Cessna Citation XLS+ (2008 – Sot)

Duke vazhduar në serinë e serisë 'plus' të avionëve, XLS+ është një zhvillim në avionët e njohur XLS.

Cessna Citation Jashtëm XLS Plus

I prodhuar që nga viti 2008 deri në ditët e sotme, XLS+ përmban përditësime të tëra në XLS origjinale.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)2,100
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)441
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)20,200
Ngarkesa e dobishme (lbs)7,600
Karburanti i disponueshëm (lbs)6,740
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)210
MotorëtPratt & Whitney Canada PW545A
Suite AvionikeCollins ProLine 21
Të dhënat e performancës për Cessna Citation XLS +

Cessna Citation CJ4 (2010 – Sot)

CJ4 është avioni më i madh brenda Citation Formacioni i avionëve.

Dorëzimi i CJ4 filloi në vitin 2010 dhe vazhdon edhe sot e kësaj dite me lëshimin e variantit Gen2 të avionit.

CJ4 fuqizohet nga dy motorë Williams International FJ44-4A dhe ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej 451 knots.

Cessna Citation CJ4 jashtme

Duke qenë më i madhi i familjes, ai mund të lundrojë deri në 2,165 milje detare dhe ka një kapacitet maksimal pasagjerësh prej 10.

Numri maksimal i pasagjerëve10
Gama maksimale (milje detare)2,165
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)451
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)17,110
Ngarkesa e dobishme (lbs)6,970
Karburanti i disponueshëm (lbs)5,828
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)173
MotorëtWilliams International FJ44-4A
Suite AvionikeCollins ProLine 21
Të dhënat e performancës për Cessna Citation CJ4

Cessna Citation M2 (2013 – sot)

La Citation M2 është pikërisht në majë të kategorisë VLJ dhe Light Jet.

Dorëzimi i M2 filloi në vitin 2013 dhe është në gjendje të transportojë deri në shtatë pasagjerë. Megjithatë, në shumicën e konfigurimeve M2 transporton deri në katër pasagjerë.

Avioni është pikërisht në kategorinë VLJ me një distancë maksimale prej 1,550 milje detare dhe një shpejtësi maksimale lundrimi prej 404 knots.

Cessna Citation M2 E jashtme

Shumë si Mustang Citation Avioni reaktiv, M2 është i certifikuar për fluturim me një pilot të vetëm.

Avioni mundësohet nga motorët Williams International FJ44-1AP-21 me një fuqi totale të shtytjes maksimale prej 3,930 lbs.

Numri maksimal i pasagjerëve7
Gama maksimale (milje detare)1,550
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)404
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)41,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)10,700
Ngarkesa e dobishme (lbs)3,800
Karburanti i disponueshëm (lbs)3,296
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)120
MotorëtWilliams International FJ44-1AP-21
Suite AvionikeGarmin G3000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation M2

Cessna Citation Sovereign+ (2013 - 2021)

Dorëzimet e Sovereign+ filloi në 2013 dhe pushoi vitin e kaluar.

Avioni është një zhvillim i Citation Sovereign avion. Varianti plus përmban një rreze të rritur prej 3,200 miljesh detare. Sidoqoftë, shpejtësia maksimale e lundrimit është 460 knots Mbetet.

Cessna Citation Sovereign Plus Jashtme

Për më tepër, paketa avionike e avionit u përmirësua në një Garmin G5000 në.

Numri maksimal i pasagjerëve12
Gama maksimale (milje detare)3,200
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)460
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)47,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)30,775
Ngarkesa e dobishme (lbs)12,790
Karburanti i disponueshëm (lbs)11,390
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)247
MotorëtPratt & Whitney Canada PW306D
Suite AvionikeGarmin G5000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation Sovereign+

Cessna Citation CJ3+ (2014 – Sot)

Një vit pas dorëzimit të Sovereign+ filloi, Cessna filloi dërgesat e CJ3+, një përmirësim në krahasim me CJ3.

CJ3+ përmban një distancë paksa të përmirësuar prej 2,040 miljesh detare duke ruajtur të njëjtën shifër lundrimi me shpejtësi të lartë prej 417 knots.

Cessna Citation Jashtme CJ3 Plus

Motorët mbeten të njëjtë, si dhe fuqia maksimale e shtytjes prej 5,640 lbs.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)2,040
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)416
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)13,870
Ngarkesa e dobishme (lbs)5,530
Karburanti i disponueshëm (lbs)4,710
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)150
MotorëtWilliams International FJ44-3A
Suite AvionikeGarmin G3000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation CJ3 +

Cessna Citation X+ (2014 - 2017)

La Citation X+ është një përmirësim mbi popullorin Citation X avion.

Dorëzimi i X+ filloi në 2014 dhe pushoi në 2017. X+ është i aftë të transportojë deri në nëntë pasagjerë.

Prodhimi maksimal i shtytjes u rrit nga 6,442 lbs për motor në 7,034 lbs për motor. Kjo falë motorëve të përmirësuar Rolls-Royce AE3007C2.

Cessna Citation Jashtme X Plus

Rrjedhimisht, distanca maksimale u rrit në 3,229 milje detare dhe shifra e lundrimit me shpejtësi të lartë u rrit pak në 527 knots.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)3,229
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)527
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)51,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)36,000
Ngarkesa e dobishme (lbs)14,786
Karburanti i disponueshëm (lbs)12,931
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)336
MotorëtRolls-Royce AE3007C2
Suite AvionikeGarmin G5000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation X+

Cessna Citation Latitude (2015 - i pranishëm)

La Citation Latitude ishte një dizajn me fletë të pastër me dërgesa që filluan në 2015. Avioni përmban një gyp rrethor të sapo projektuar që rezulton në kabinë të plotë në këmbë.

Motorët Twin Pratt & Whitney Canada PW306D1 lëvizin Latitude në një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 446 knots. Përveç kësaj, Latitude ka një rreze maksimale pa ndalesë prej 2,700 miljesh detare.

Cessna Citation Latitude Jashtë

Avioni është i aftë të transportojë deri në nëntë pasagjerë. Megjithatë, shumica e konfigurimeve tipike shohin hapësirë ​​për tetë pasagjerë.

Numri maksimal i pasagjerëve9
Gama maksimale (milje detare)2,700
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)446
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)30,800
Ngarkesa e dobishme (lbs)12,394
Karburanti i disponueshëm (lbs)11,394
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)210
MotorëtPratt & Whitney Canada PW306D1
Suite AvionikeGarmin G5000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation Latitude

Cessna Citation Longitude (2019 - i pranishëm)

E ndërtuar në të njëjtën platformë si Latitude, në vitin 2019 dërgesat e Longitude filloi.

Avioni mban të njëjtin seksion kryq rrethor të trupit si ai Longitude. Megjithatë, avioni është një version i shtrirë i Latitude.

Cessna Citation Longitude Bojë e jashtme e bardhë që fluturon mbi retë

Falë motorëve të dyfishtë Honeywell HTF7700L, Longitude është në gjendje të lundrojë deri në 476 knots. Për më tepër, avioni ka një rreze maksimale prej 3,500 milje detare.

Numri maksimal i pasagjerëve12
Gama maksimale (milje detare)3,500
Shpejtësia maksimale e lundrimit (Knots)476
Lartësia maksimale e lundrimit (këmbë)45,000
Pesha maksimale e ngritjes (lbs)39,500
Ngarkesa e dobishme (lbs)16,100
Karburanti i disponueshëm (lbs)14,511
Djegia e karburantit për orë (gallona në orë)270
MotorëtHoneywell HTF7700L
Suite AvionikeGarmin G5000
Të dhënat e performancës për Cessna Citation Longitude

Qasuni dhe krahasoni edhe më shumë avionë dhe të dhëna me abonimin tonë premium. Mëso më shumë këtu.