Kalo te përmbajtja kryesore

La Cessna Citation CJ4 është pikërisht në fundin e sipërm të avion i lehtë kategoria e avionëve. Në krahasim, Cessna Citation Longitude është i pozicionuar mirë avion i madh.

Duke pasur parasysh ndryshimin e klasës midis këtyre dy avionëve, ndoshta do të prisnit që ato të ishin të pamundura për t'u krahasuar.

Megjithatë, është interesante të shihet se si avionët në skajet e kundërta të shkallës krahasohen kur prodhohen nga i njëjti prodhues.

Për më tepër, ka edhe një numër të konsiderueshëm ngjashmërish midis këtyre të dyjave Citation avionë që ia vlen të eksplorohen.

Cessna Citation CJ4 jashtme
Cessna Citation Longitude Bojë e jashtme e bardhë që fluturon mbi retë

Performance

Së pari, le të krahasojmë aspektet e performancës së këtyre dyve Cessna Citation avionët.

La Cessna Citation CJ4 mundësohet nga motorët FJ44-4A të Williams International, duke siguruar një fuqi shtytjeje prej 3,400 lbs (1,542 kg) për motor. Kjo, pra, rezulton në një fuqi totale të shtytjes prej 6,800 lbs (3,084 kg).

Avioni ka një lundrim me shpejtësi të lartë prej 451 knots (834 km/h), ndërsa lartësia maksimale e saj arrin 45,000 këmbë (13,716 metra).

Shkalla e ngjitjes për CJ4 është 3,854 këmbë (1,175 metra) në minutë, me një djegie karburanti prej 173 gallonësh (654 litra) në orë.

Nga ana tjetër, Cessna Citation Longitude është i pajisur me motorët HTF7700L të Honeywell, duke gjeneruar një fuqi më të madhe shtytjeje prej 7,665 lbs (3,478 kg) për motor dhe një fuqi totale të shtytjes prej 15,330 lbs (6,955 kg).

Ky avion ka një lundrim me shpejtësi të lartë prej 476 knots (882 km/h) dhe një lundrim me rreze të gjatë prej 453 knots (838 km / orë).

Ai gjithashtu krenohet me një lartësi maksimale mbresëlënëse prej 45,000 këmbësh (13,716 metra) dhe një lartësi fillestare të lundrimit prej 43,000 këmbësh (13,106 metra).

La LongitudeShpejtësia e ngjitjes së tij është pak më e shpejtë në 4,310 këmbë (1,313 metra) në minutë, por konsumon më shumë karburant me 270 gallon (1,022 litra) në orë.

Një shpejtësi më e lartë e lundrimit u siguron pasagjerëve kohë më të shpejtë udhëtimi, duke rritur efikasitetin dhe produktivitetin.

Për më tepër, një lartësi maksimale më e lartë ofron disa avantazhe, të tilla si udhëtime më të buta për shkak të më pak turbulencave në lartësi më të larta dhe konsum të reduktuar të karburantit për shkak të ajrit më të hollë, duke rezultuar në zvarritje më të ulët.

Për më tepër, një avion me djegie më të ulët të karburantit për orë është më me kosto efektive dhe miqësore me mjedisin.

Duke supozuar se karburanti Jet A kushton 6 dollarë për gallon, le të llogarisim kursimet vjetore të kostos së karburantit kur fluturojnë të dy avionët për 300 orë. Të Cessna Citation CJ4 do të konsumonte 51,900 gallon (196,410 litra) karburant, ndërsa Longitude do të konsumonte 81,000 gallon (306,600 litra) karburant.

Kostoja totale e karburantit për CJ4 do të ishte 311,400 dollarë, dhe për Longitude, do të ishte 486,000 dollarë.

Duke zgjedhur avionin me një shifër më të ulët të djegies së karburantit, Cessna Citation CJ4, dikush do të kursente 174,600 dollarë në vit.

Varg

La Cessna Citation CJ4 krenohet me një rreze prej 2,165 milje detare (4,009 kilometra), ndërsa Longitude ka një rreze edhe më të gjerë prej 3,500 milje detare (6,482 kilometra).

Përsëri, siç u përmend më parë, ndryshimi në rrezen midis këtyre dy avionëve nuk është aq i ndryshëm sa mund të pritet fillimisht. Duke pasur parasysh se CJ4 mund të klasifikohet si një avion i lehtë dhe Longitude si një avion i madh, një ndryshim prej më pak se 1,500 milje detare nuk është aq i madh sa do të prisnin shumica.

Është thelbësore të theksohet se këto shifra të diapazonit përfaqësojnë skenarin më të mirë dhe mund të ndikohen nga faktorë të ndryshëm.

Së pari, kushtet e erës luajnë një rol të rëndësishëm në ndikimin e rrezes së një avioni. Erërat e pasme mund të rrisin rrezen duke e shtyrë aeroplanin përpara, ndërsa erërat e kundërta mund të zvogëlojnë rrezen duke vepruar kundër lëvizjes së avionit.

Së dyti, pesha e avionit është një tjetër faktor vendimtar. Një avion plotësisht i ngarkuar me pasagjerë, bagazhe dhe karburant do të ketë një distancë më të shkurtër se një avion që transporton më pak pasagjerë dhe më pak ngarkesë. Së fundi, lartësia ndikon gjithashtu në diapazonin, pasi lartësitë më të larta mund të rezultojnë në konsum më të ulët të karburantit për shkak të rezistencës së reduktuar të ajrit.

Duke marrë parasysh aftësitë e gamës së këtyre dy avionëve, ne mund të shqyrtojmë çiftet e qytetit që ata mund të lidhin kur nisen nga Nju Jorku.

Me rrezen e saj prej 2,165 milje detare (4,009 kilometra), Cessna Citation CJ4 mund të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në qytete të tilla si Las Vegas, Vancouver, apo edhe deri në Karakas.

Nga ana tjetër, Cessna Citation Longitude, me rrezen e saj prej 3,500 milje detare (6,482 kilometra), mund të mbulojë distanca edhe më të mëdha.

Duke u nisur nga Nju Jorku, Longitude mund të fluturojë pa ndalesë në destinacione si Parisi, La Paz ose Stokholm.

Performanca në tokë

Performanca tokësore e një avioni, duke përfshirë distancat e tij të ngritjes dhe uljes, është një aspekt thelbësor për t'u marrë parasysh kur krahasohen avionët privatë.

Një distancë më e shkurtër e ngritjes dhe uljes ofron disa përfitime, të tilla si aftësia për të operuar në aeroporte më të vogla me pista më të shkurtra dhe fleksibilitet i shtuar në planifikimin e fluturimeve.

La Cessna Citation CJ4 ka një distancë ngritjeje prej 3,410 këmbësh (1,039 metra) dhe një distancë uljeje prej 2,940 këmbësh (896 metra).

Në të kundërt, Cessna Citation Longitude kërkon një distancë më të gjatë ngritjeje prej 4,900 këmbësh (1,494 metra) dhe një distancë uljeje prej 3,400 këmbësh (1,036 metra).

Është thelbësore të theksohet se këto shifra përfaqësojnë skenarin më të mirë dhe mund të ndikohen nga faktorë të ndryshëm.

Ka disa faktorë që mund të ndikojnë në distancën e ngritjes dhe uljes së një avioni privat.

Së pari, pesha e avionit, duke përfshirë pasagjerët, ngarkesën dhe karburantin, do të ndikojë ndjeshëm në performancën e tij në tokë. Një avion më i rëndë në përgjithësi kërkon një distancë më të gjatë për t'u ngritur dhe ulur.

Së dyti, kushtet mjedisore si temperatura e ajrit, lagështia dhe presioni i ajrit mund të ndikojnë gjithashtu në distancat e kërkuara. Për shembull, temperaturat e larta dhe nivelet e larta të lagështisë mund të ulin densitetin e ajrit, gjë që redukton ngritjen e gjeneruar nga krahët, duke kërkuar një pistë më të gjatë për ngritje dhe ulje.

Së fundi, drejtimi dhe shpejtësia e erës luajnë një rol kritik, pasi erërat e kundërta mund të shkurtojnë distancat e kërkuara, ndërsa erërat e pasme mund t'i rrisin ato.

Dimensionet e Brendshme

Dimensionet e brendshme të një avioni luajnë një rol të rëndësishëm në komoditetin e pasagjerëve dhe përvojën e përgjithshme të udhëtimit.

Duke pasur parasysh se Longitude është klasifikuar si një avion i madh, sigurisht që nuk është çudi që kabina e tij është më e madhe në çdo dimension.

La Cessna Citation CJ4 ka një gjatësi të brendshme prej 17.32 këmbë (5.28 metra), një gjerësi prej 4.82 këmbë (1.47 metra) dhe një lartësi prej 4.76 këmbë (1.45 metra).

Në konfigurimin e tij maksimal, CJ4 mund të strehojë deri në 10 pasagjerë, ndërsa konfigurimi i tij tipik mban 7 pasagjerë.

Nga ana tjetër, Cessna Citation Longitude përmban një gjatësi më të madhe të brendshme prej 25.16 këmbë (7.67 metra), një kabinë më të gjerë me gjerësi 6.43 këmbë (1.96 metra) dhe një lartësi më të lartë prej 6.00 këmbë (1.83 metra).

La Longitude mund të transportojë deri në 12 pasagjerë në konfigurimin e tij maksimal dhe 8 pasagjerë në konfigurimin e tij tipik.

Një kabinë më e gjatë ofron disa përfitime, të tilla si shtimi i hapësirës së këmbëve për pasagjerët, më shumë hapësirë ​​për konfigurimin e ndenjëseve dhe ruajtje shtesë për bagazhet ose pajisjet.

Një kabinë më e gjerë mundëson rehati të shtuar të pasagjerëve, duke ofruar më shumë hapësirë ​​për lëvizje dhe relaksim gjatë fluturimeve.

Një lartësi më e lartë e kabinës kontribuon në një ndjenjë më të madhe hapësire dhe u mundëson pasagjerëve të lëvizin më rehat, veçanërisht kur qëndrojnë në këmbë ose ecin nëpër kabinë.

Të dyja Cessna Citation CJ4 dhe Longitude kanë kabina me dysheme të sheshtë, të cilat ofrojnë përparësi të shumta.

Një dysheme e sheshtë rrit komoditetin e përgjithshëm duke i lejuar pasagjerët të ecin nëpër kabinë pa pasur nevojë të kalojnë mbi sipërfaqe të pabarabarta ose zona të ngritura.

Ai gjithashtu mundëson konfigurime më të rehatshme të ndenjëseve dhe qasje më të lehtë në ndarjet e ruajtjes, duke kontribuar në një përvojë udhëtimi më të qetë dhe më të këndshme.

I brendshëm

Në brendësi të këtyre dy avionëve, ju mund ta dalloni lehtësisht Cessna-gjuha e dizajnit e ndikuar.

Një zonë që është thelbësore për t'u krahasuar, por që shpesh anashkalohet është lartësia e kabinës kur lundroni në lartësinë maksimale të çdo avioni, së bashku me lartësinë në çdo avion mund të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në.

La Cessna Citation CJ4 ka një lartësi maksimale të kabinës prej 7,800 këmbësh (2,377 metra) dhe mund të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në një lartësi prej 23,984 këmbësh (7,310 metra).

Në të kundërt, Cessna Citation Longitude krenohet me një lartësi maksimale më të ulët të kabinës prej 5,950 këmbë (1,814 metra) dhe mund të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në një lartësi më të madhe prej 26,816 këmbësh (8,175 metra).

Një lartësi më e ulët e kabinës rezulton në një kabinë më të rehatshme, ulje të lodhjes dhe ulje të ndikimit të vonesës së avionit.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur lundroni për distanca të gjata, për shembull, nga Amerika e Veriut në Evropë.

Prandaj, nuk është çudi që Longitude është në gjendje të mbajë një lartësi më të ulët të kabinës duke pasur parasysh aftësitë e tij me rreze të gjatë.

Cessna Citation CJ4

Brenda CJ4 pronarët mund të zgjedhin një nga dy konfigurimet e ndryshme të kabinës.

Të dy konfigurimet përbëhen nga një rresht i vetëm sediljesh me pamje përpara, të vendosura prapa një zone ndenjëseje me dy klube.

Dallimi midis konfigurimeve është sedilja përballë derës kryesore. Me divanin opsional, kjo ndenjëse e vetme shndërrohet në një divan me dy vende.

Në pjesën e pasme të avionit, ka një tualet me rripa.

Qendra e freskimit përmban një sirtar të ndarë akulli, enë kafeje, bombol me vrimë nxjerrëse filxhani njëpërdorimshme, enë plehrash, ujë në shishe, ruajtje kanaçesh dhe ruajtje të ushqimeve.

Të gjitha sediljet brenda kabinës rrotullohen dhe gjurmohen përpara/prapa dhe brenda/jashtë, me dy sediljet qendrore të kthyera përpara, gjithashtu, të gjurmuara nga dyshemeja.

Në mes të sediljeve me dy klube janë dy tavolina dyfishe, së bashku me tavolina të hollë të dyfishta për ndenjësen e pasme. Për të rritur hapësirën brenda zonës së sediljeve të klubit, sediljet e pasme mund të zhvendosen më mbrapa.

CJ4 përmban sistemin e menaxhimit/argëtimit të kabinës Collins Venue me një qendër mediatike Blu-ray dhe radio SiriusXM me një kanal.

CJ4 përmban gjithashtu një monitor në pjesën e përparme, dy monitorë anash dhe kontrolle të sistemit mjedisor.

Të gjitha dritat në kabinë janë LED dhe çdo ndenjëse ka kontrolle të sistemit të menaxhimit të kabinës dhe argëtimit. Sistemi ajër-tokë i Gogo-s ose satcom Cobham Inmarsat SwiftBroadband janë opsione të disponueshme për lidhjen ajrore.

Cessna Citation CJ4

Cessna Citation CJ4 Brendshme
Cessna Citation CJ4 Brendshme

Cessna Citation Longitude

Cessna Citation Longitude Vende të brendshme prej lëkure të bardha me jastëk ngjyrë vjollce nga pjesa e pasme e avionëve që shikojnë përpara
Cessna Citation Longitude Banjo e brendshme në pjesën e pasme të avionit që shikon përpara, lavamanit dhe tualetit në pamje

Cessna Citation Longitude

Të qenë CessnaAvionët kryesorë të 's, prodhuesit e avionëve kanë bërë përpjekje të mëdha për të rritur rehatinë.

Kabina është e madhe dhe e gjerë. Kabina është e lehtë për t'u shëtitur falë një dyshemeje të sheshtë dhe lartësisë gjashtë metra. Cessna thotë se avioni përmban "hapësirën më të mirë në klasë për këmbët".

Puna e gjerë për zhvillimin dhe zbatimin e teknikave të izolimit të zërit krijon "kabinën më të qetë në botë me madhësi super të mesme".

Niveli i zhurmës së kabinës është vetëm 67 decibel.

Për sa i përket ajrit, Longitude përmban një sistem të pjesshëm të qarkullimit. Ky sistem ripërdor një përqindje të ajrit nga kabina, ndërsa mbështetet gjithashtu në ajër të pastër për të mbushur kabinën. Cessna siguron që këto sisteme të përdorin filtra HEPA (High-Efficiency Particle Arrestance).

Këta filtra përbëhen nga një grup fibrash që filtrojnë patogjenët, pluhurin dhe ndotjet e tjera ndërsa ajri kalon me forcë. Në mënyrë tipike, një shkëmbim me vëllim të plotë kërkon rreth katër minuta për të përfunduar.

Falë ajrit të jashtëm që kompresohet dhe nxehet nga motorët, mund të jeni të sigurt se mikrobet, bakteret dhe viruset janë vrarë.

Si rezultat i qenies CessnaAvioni më i ri i tij, ka të gjithë teknologjinë më të fundit të brendshme.

Për shembull, Cessna ka implementuar një sistem të menaxhimit të kabinës plotësisht pa tel që ju vë në kontroll kabinën nga çdo vend. Sistemi i menaxhimit të kabinës lejon pasagjerët të kontrollojnë ndriçimin, temperaturën dhe komunikimet nga pajisjet e tyre.

Në konfigurimin e tij standard, Longitude përmban një konfigurim të dyfishtë të shtrojë klubit. Sipas Cessna, kjo siguron 20% më shumë hapësirë ​​për këmbët sesa konkurrenca. Të gjitha vendet mund të shndërrohen në shtretër plotësisht të sheshtë për fluturime më të gjata.

Në pjesën e përparme të kabinës, do të gjeni një galeri të madhe të lagësht. Uji i nxehtë dhe i ftohtë, shumë depo të ftohta, kabinete të mëdha furnizimi, një prodhues ekspres dhe një furrë me mikrovalë, sigurojnë gjithashtu që të hani mirë. Kjo siguron shumë hapësirë ​​për të përgatitur ushqimin për fluturimin.

Pavarësisht se në cilën orë të ditës jeni duke fluturuar, do të keni mundësi të hani një vakt elegant për ju. Gjithashtu përpara do të gjeni shkallët ajrore me operim elektrik. Sipas Cessna, kjo thjeshton procesin e hipjes, ngarkimit dhe shkarkimit.

Normalisht është e pamundur të aksesosh bagazhin gjatë një fluturimi. Megjithatë, të Longitude ka një dhomë të madhe shëtitje në bagazh. Kjo ndarje është e arritshme gjatë gjithë fluturimit pa kufizime. Deri në 1,000 bs (453 Kg) mund të ruhen në ndarje.

Si rezultat i këtyre veçorive kryesore, Longitude do t'ju ndihmojë të arrini në destinacionin tuaj duke u ndjerë më i relaksuar dhe i freskët. Me shumë hapësirë ​​për këmbët dhe një kabinë të qetë, mund të jeni të sigurt se do të punoni lehtësisht, do të relaksoheni dhe do të darkoni gjatë fluturimeve tuaja transatlantike.

15 të mëdha dritaret janë pozicionuar në mënyrë optimale për të lejuar që kabina të lahet në dritë natyrale, duke ju ofruar gjithashtu pamje mahnitëse të botës më poshtë.

Çmimi i kartës

Kur krahasojmë koston e kartës për orë ndërmjet Cessna Citation CJ4 dhe Cessna Citation Longitude, ka një ndryshim të dukshëm në çmim.

La Cessna Citation CJ4 ka një kosto charter prej 2,800 dollarë në orë, ndërsa Cessna Citation Longitude vjen me një çmim më të lartë prej 4,500 dollarë në orë.

Atje jane disa faktorë që ndikojnë në koston e qiradhënies së një avioni privat.

Një nga faktorët kryesorë është madhësia dhe lloji i avionit, pasi avionët më të mëdhenj dhe më të avancuar zakonisht vijnë me kosto më të larta operative për shkak të rritjes së konsumit të karburantit. mirëmbajtje, dhe shpenzimet e ekuipazhit.

Për rrjedhojë, këto kosto më të larta reflektohen në tarifat e kartës për orë. Një faktor tjetër që mund të ndikojë në koston e çarterimit të një avioni privat është distanca dhe kohëzgjatja e fluturimit.

Fluturimet më të gjata mund të kërkojnë ndalesa shtesë të karburantit, gjë që mund të rrisë koston e përgjithshme të çarterit. Së fundi, kërkesa për charter të avionëve privatë mund të ndikojë gjithashtu në çmimet, me kostot potencialisht në rritje gjatë sezoneve të pikut të udhëtimit ose për rrugët e njohura.

Çmimi i blerjes

Kur krahasojmë koston e blerjes ndërmjet Cessna Citation CJ4 dhe Cessna Citation Longitude, është e rëndësishme të merren parasysh si çmimi i ri i listës ashtu edhe kostoja e modeleve të parapërdorura.

Lista e re e çmimeve për Cessna Citation CJ4 është 9,700,000 dollarë, ndërsa Cessna Citation Longitude ka një çmim më të lartë të listës prej 28,000,000 dollarë.

Për sa i përket modeleve në pronësi të mëparshme, vlera aktuale për një 2020 Cessna Citation CJ4 është 10,000,000 dollarë, me një normë amortizimi vjetore prej 4.38%. Në tre vjet, vlera e tij në të ardhmen parashikohet të jetë 8,742,713 dollarë.

Nga ana tjetër, një 2020 Cessna Citation Longitude ka një vlerë aktuale prej $22,000,000 dhe një normë më të lartë amortizimi vjetor prej 8.24%. Vlera e tij e ardhshme në tre vjet vlerësohet të jetë 16,997,416 dollarë.

Duke supozuar vlerat e ardhshme, Cessna Citation Longitude do të humbasë më shumë para gjatë periudhës së pronësisë në terma të shumave aktuale të dollarit, me një zhvlerësim total prej 5,002,584 dollarë në krahasim me Cessna Citation Zhvlerësimi i CJ4 prej 1,257,287 dollarë.

Atje jane disa faktorë që mund të ndikojë në normën e amortizimit të një avioni privat.

Së pari, mosha e avionit luan një rol të rëndësishëm, pasi avionët e vjetër zakonisht zhvlerësohen me një ritëm më të shpejtë për shkak të konsumimit, si dhe avancimeve teknologjike në modelet më të reja.

Së dyti, orët totale të fluturimit dhe historia e mirëmbajtjes së avionit mund të ndikojnë gjithashtu në amortizimin, pasi një avion me orë më të larta fluturimi ose një histori më pak gjithëpërfshirëse mirëmbajtjeje mund të zhvlerësohet më shpejt.

Së fundi, kërkesa dhe oferta e tregut për një model specifik avioni mund të ndikojnë në normat e amortizimit, me modelet me kërkesë më të lartë ose ofertë të kufizuar që potencialisht përjetojnë amortizimin më të ngadaltë.

Ju mund të kërkoni për avionë privatë për shitje në faqet e internetit si p.sh AvBlerësi Kontrollues.

përmbledhje

Në përmbledhje, Cessna Citation CJ4 dhe Cessna Citation Longitude janë të dy avionë privatë të jashtëzakonshëm, secili ofron veçori dhe aftësi unike.

CJ4 është më kosto-efektiv për sa i përket kostos së blerjes, tarifës së qirasë për orë dhe konsumit të karburantit, ndërsa Longitude siguron një kabinë më të gjerë dhe komode, performancë më të mirë në tokë dhe një gamë të zgjeruar.

La Cessna Citation CJ4 mund të jetë një zgjedhje më e mirë për ata që kanë prioritet efikasitetin e kostos dhe kërkojnë një avion të gjithanshëm të aftë për të operuar në aeroporte më të vogla me pista më të shkurtra. Ai është i përshtatshëm për fluturime me rreze të shkurtër dhe të mesme dhe ofron një përvojë të rehatshme udhëtimi për deri në 7 pasagjerë në konfigurimin e tij tipik.

Nga ana tjetër, Cessna Citation Longitude është ideale për ata që vlerësojnë një kabinë më të gjerë, rehati të shtuar dhe aftësi me rreze më të gjatë.

Me aftësinë e tij për të transportuar deri në 8 pasagjerë në konfigurimin e tij tipik dhe për të fluturuar pa ndalesë në distanca më të mëdha, Longitude është perfekt për fluturime me rreze të gjatë dhe për të akomoduar grupe më të mëdha pasagjerësh.

Në fund të fundit, vendimi midis këtyre dy avionëve varet nga nevojat dhe preferencat specifike të pronarit ose qiramarrësit të mundshëm.

Duke marrë parasysh me kujdes faktorë të tillë si diapazoni, hapësira e kabinës, kostoja e blerjes dhe shpenzimet e funksionimit, individët mund të zgjedhin avionin që i përshtatet më së miri kërkesave të tyre dhe siguron një përvojë të rehatshme dhe të këndshme udhëtimi.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.