Cessna Citation CJ3 + Vs Embraer Phenom 300E

Cessna Citation Jashtme CJ3 Plus

La Cessna Citation CJ3 + dhe Embraer Phenom 300E janë dy avionë të dritave të njohura. Të dy avionët mund të fluturojnë në distanca të ngjashme. Të dy avionët kushtojnë rreth njëjtë.

Sidoqoftë, si funksionon më i ri Phenom 300E pirg kundër Cessna CJ3 +? Cila është më mirë? Cilin duhet të zgjidhni?

Shihni një krahasim midis Cessna CJ3 +, Phenom 300E dhe Nextant 400XTi.

Performance

La Cessna Citation CJ3 + është mundësuar nga dy Williams Intl. Motorë FJ44-3A, me secilin motor të aftë të prodhojë deri në 2,820 lbs shtytje. Prandaj, prodhimi total i shtytjes vjen në 5,640 bs.

Në krahasim, Embraer Phenom 300E është mundësuar nga dy motorë Pratt & Whitney PW535E1. Secili motor është i aftë të prodhojë deri në 3,478 of shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes vjen në 6,956 bs.

Ndërsa të dy avionët janë të aftë të dalin në det deri në 45,000 këmbë, Phenom 300E mund të lundrojë më shpejt. Shumë më shpejt.

Shpejtësia maksimale e lundrimit të Phenom 300E është 464 knots krahasuar me një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 416 knots për CJ3 +.

Prandaj, gjatë një dalje në det me 1,000 milje detare Phenom 300E do t'ju kursejë 15 minuta gjatë Cessna.

Djegia e karburantit është relativisht e ngjashme midis këtyre avionëve, me Phenom duke pasur një konsum pak më të ulët të karburantit sesa Cessna.

CJ3 + ka një djegie të karburantit prej 220 Gallons në orë (GPH). Në krahasim, Phenom 300E djeg vetëm 200 galona në orë (GPH).

Grafik nga Visualizer

Varg

Diapazoni i këtyre dy avionëve është jashtëzakonisht i ngjashëm.

La Embraer Phenom 300E ka një distancë maksimale prej 2,010 milje detare. Cessna Citation CJ3 + është në gjendje ta mposhtë pak këtë me një distancë maksimale prej 2,040 milje detare.

Duke marrë këto shifra diapazoni me vlerën nominale, kjo është afërsisht distanca nga New York në Las Vegas.

Sidoqoftë, këto shifra të diapazonit supozojnë kushte ideale të motit dhe peshë minimale. Prandaj, sapo të faktorizoni erën e fortë dhe pasagjerët shtesë, këto shifra do të ulen.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

La Cessna CJ3 + dhe Phenom 300E gjithashtu ka shifra jashtëzakonisht të ngjashme të performancës së ngritjes.

Distanca minimale e ngritjes së CJ3 + është 3,180 këmbë. Në krahasim, Phenom 300E ka një distancë minimale ngritjeje prej 3,209 metrash.

Shifra pothuajse identike të performancës.

Sidoqoftë, një zonë ku këto avionë ndryshojnë është distanca minimale e uljes. Distanca minimale e uljes së Phenom 300E është në mënyrë drastike më e shkurtër se ajo e CJ3 +.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Kur bëhet fjalë për matjet e brendshme të kabinës, Phenom 300E është më i madh në çdo dimension.

Kabina e Phenom 300E mat 5.23 metra në gjatësi, 1.55 metra të gjerë dhe 1.5 metra të gjatë.

Nga ana tjetër, CJ3 + mat 4.78 metra gjatësi, 1.47 metra gjerësi dhe 1.45 metra lartësi.

Si rezultat, Phenom 300E mund të transportojë zyrtarisht më shumë pasagjerë sesa CJ3 +. Derisa Cessna pretendojnë se CJ3 + mund të transportojë deri në 9 pasagjerë, Phenom 300E mund të mbajë deri në 10.

Sidoqoftë, mbani në mend se të dy këta avionë janë të certifikuar me një pilot. Si të tilla, këto shifra të pasagjerëve përfshijnë një pasagjer të ulur në kabinë. Për më tepër, nga një udhëtar tjetër do të kërkohet të përdorë tualetin me rripa.

Prandaj, nuk ka shumë të ngjarë që këto aeroplanë të mbajnë ndonjëherë në bord kaq shumë pasagjerë. Për më tepër, çdo operator me reputacion charter nuk do të lejojë një pasagjer në kabinën e pilotit. Përkundrazi, dy pilotë janë zakonisht të detyrueshëm kur këto avionë përdoren për chartering.

Madhësia shtesë e Phenom 300E gjithashtu përkthehet në më shumë hapësirë ​​për bagazh, me një kapacitet bagazhi prej 84 metra kub. Në krahasim, Cessna CJ3 + ka një kapacitet bagazhi prej 65 metra kub.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Kur krahason ambientet e brendshme të këtyre dy avionëve, Phenom 300E me të vërtetë shquhet si avioni më modern.

Dorëzimet e Phenom 300E filloi në 2018, krahasuar me dërgesat e CJ3 + duke filluar në 2014.

Një zonë ku kjo përcaktohet më shumë është lartësia e kabinës. Një lartësi më e ulët e kabinës do të rezultojë në një ambient të përgjithshëm më të këndshëm të kabinës. Matet në lartësi mbi nivelin mesatar të detit.

Lartësia maksimale e kabinës Phenom 300E është vetëm 6,600 metra krahasuar me një lartësi maksimale të kabinës prej 8,000 metra për CJ3 +.

Highlyshtë shumë e pazakontë që një avion i lehtë të ketë një lartësi kaq të ulët të kabinës. Në mënyrë tipike, lartësitë më të ulëta të kabinës gjenden midis avionëve të mesëm dhe të mëdhenj.

Cessna Citation CJ3 + Brendshme

Katërmbëdhjetë dritare sigurojnë një sasi të arsyeshme të dritës natyrore brenda kabinës. Kur fluturoni natën, brendësia ndriçohet nga ndriçimi LED me energji të ulët dhe me efikasitet të energjisë. Për më tepër, CJ3 + përmban një tualet të ndezur me rripa si standard.

CJ3 + mbetet i lidhur me botën më poshtë me teknologjinë e kabinës pa tel të krijuar posaçërisht për Citation rreshtoj. WiFi opsional gjatë fluturimit, hartat lëvizëse, informacioni i fluturimit dhe audio kabina janë të gjitha të integruara me pajisjen tuaj personale. Kjo lejon "produktivitet dhe argëtim të pandërprerë". Një telefon opsional Satcom është gjithashtu i disponueshëm.

Përpara avionit ka një qendër freskuese për t'ju mbajtur të ushqyer mirë gjatë misionit. Kjo mund të zëvendësohet nga një sedilje anash për të maksimizuar kapacitetin e pasagjerëve. Katër vendet e përparme janë rregulluar në një konfigurim klubi me qasje në një tryezë ekzekutive.

Kombinoni të gjithë faktorët dhe merrni, si Cessna thotë, "një mjedis i qetë, produktiv". Cessna gjithashtu themi se Citation CJ3 + "ofron kabinën përfundimtare për udhëtime me avionë të lehtë".

Cessna Citation CJ3 + Brendshme

Cessna Citation Brendshme CJ3 Plus
Cessna Citation Brendshme CJ3 Plus

Embraer Phenom 300E Brendshme

Embraer Phenom Kabinë e brendshme 300E me brendshme blu dhe gri, dritaret e dritares janë të mbyllura
Embraer Phenom Bregu i brendshëm 300E me divan me galeri dhe ëmbëlsira

Embraer Phenom 300E Brendshme

Me numrat e performancës dhe të jashtme të Phenom 300E duke qenë shumë e ngjashme me atë të Phenom 300, dikush lihet të pyesë se ku kanë ndodhur ndryshimet e rëndësishme. Sapo brenda aeroplanit, ndryshimet janë të qarta.

Reagimet që Embraer marrë nga klientët ishte se ata e donin performancën, por komoditeti i brendshëm mund të përdorte disa punë. Dhe kjo është pikërisht ajo Embraer ka bërë me 300E, duke pretenduar se azhurnimi përmban "një ridizajnim total të brendësisë së 300". Tabelat, hijet e dritareve, sediljet dhe panelet e tavanit janë azhurnuar dhe ridizenjuar të gjitha.

Sediljet e reja kanë mbështetëse të mbështetshme të krahut dhe kofshës, së bashku me gjurmët që lejojnë që vendet e kabinës të rrotullohen larg nga muret anësore për të rritur sasinë e dhomës së shpatullave që ka secili pasagjer, duke u dhënë pasagjerëve edhe më shumë hapësirë.

Mbështetësit e krahëve që tërhiqen gjithashtu krijojnë më shumë hapësirë ​​brenda kabinës, me Phenom 300E që përmban një korridor pak më të gjerë se gjenerata e mëparshme 300. Ulëset brenda këtij avioni të lehtë lejojnë një maksimum të shfrytëzimit të 11 personave (përfshirë ekuipazhin), duke rezultuar në një maksimum të 10 pasagjerëve. Ki parasysh se me 10 pasagjerë në bord do t'i njohësh shumë mirë deri në momentin që të zbresësh në destinacionin tënd.

Kabina e re është përshkruar si "të menduarit përpara" dhe përmban kontrollet e aktivizuara nga afërsia, ndriçimin e rregullueshëm, monitorët e ekranit prekës dhe Embraer gazers të patentuar. Kombinimi i zonave të shumta të personalizimit, një sistem i përparuar i kontrollit të kabinës që lejon integrimin e pajisjes portative dhe transmetimin pa tel të audios / videos, të gjitha këto duke shtuar përmirësimet e sofistikuara të brendshme.

Çmimi i kartës

Çmimi charter për orë i këtyre avionëve është jashtëzakonisht i ngjashëm - si shumë aspekte të këtyre avionëve. Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka një numri i faktorëve që mund të ndikojnë në çmimin e një charteri privat të avionit.

Çmimi i parashikuar për orë i charter për Cessna Citation CJ3 + është 2,750 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter për Embraer Phenom 300E është 3,150 dollarë.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Kjo tendencë e njëjtë vazhdon kur bëhet fjalë për çmimin aktual të blerjes së këtyre avionëve.

La Cessna është pak më pak e kushtueshme, duke komanduar një listë të re prej 8 milion dollarësh.

Ndërsa çmimi i ri i listës së Phenom 300E është 9.45 milion dollarë. Konfiguroni tuajin Phenom 300E.

Sidoqoftë, mbase një shifër më e rëndësishme sesa çmimi i ri është zhvlerësimi dhe çmimi i pronësisë paraprake. Jo më pak sepse përreth 85% e klientëve blenë avionët e tyre privatë në pronësi.

Një tre vjeç Phenom 300E ka një çmim të parashikuar në pronësi prej 8.25 milion $. Prandaj, mbi tre vjet Phenom 300E ruan gati 90% të vlerës së tij origjinale. Kjo është vërtet e pabesueshme.

La Cessna Citation CJ3 +, pas tre vitesh, ka një çmim të parashikuar në pronësi prej 6.8 milion $. Kjo, pra, rezulton në që CJ3 + të ruajë 85% të vlerës së tij origjinale.

Prandaj, amortizimi i këtyre avionëve është gati identik.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Pra, cili është avioni më i mirë? Cilin duhet të zgjidhni?

Të dyja Cessna CJ3 + dhe Phenom 300E kanë shifra të ngjashme të diapazonit, performancën e tokës, kostot dhe amortizimin.

Sidoqoftë, ekzistojnë dy fusha Phenom 300E është superior ndaj CJ3 +.

Zona e parë është shpejtësia e lundrimit - mund t'ju çojë atje ku duhet të jeni shumë më të shpejtë. Dhe kursimi i kohës është objektivi dhe përfitimi numër një i fluturimit me avion privat.

Zona e dytë është e brendshme. Phenom 300E ka një kabinë më të madhe se CJ3 +, së bashku me një brendshme më moderne. Më shumë hapësirë ​​dhe një lartësi më e ulët e kabinës vetëm do të bëjë një ndryshim të rëndësishëm.

Prandaj, Phenom 300E është avioni i zgjedhur mbi Cessna CJ3 +. Sidoqoftë, është një telefonatë e afërt.