Kalo te përmbajtja kryesore

La Cessna Citation Performanca e CJ3+ është mbresëlënëse brenda avionit të lehtë, duke e bërë atë një zgjedhje popullore si për pronarët ashtu edhe për operatorët.

Ndërsa nuk është performuesi më i mirë në klasën e tij, ai ofron shifra të respektueshme dhe të besueshme të performancës.

Citation Performanca e motorit CJ3 Plus

La Cessna Citation CJ3+ i detyrohet performancës së tij mbresëlënëse një çifti motorësh të fuqishëm Williams FJ44-3A që secili prodhon 2,820 paund (1,279 kilogramë) shtytje.

Jo vetëm që ky termocentral i fuqishëm përcakton efikasitetin dhe shkathtësinë për këtë avion; gjithashtu vendos një ekuilibër të përsosur midis shpejtësisë dhe konsumit të karburantit.

Sa shpejt mund të Citation CJ3 Plus Fly?

La Cessna Citation CJ3+ është i aftë të lundrojë në 416 knots (761 km / orë).

Kjo është një shpejtësi e rehatshme lundrimi për klasën e avionëve dhe është e pritshme.

Sidoqoftë, kjo shpejtësi është mjaft më e ulët se ajo popullore Phenom 300E.

Sa e lartë mund të lundrojë CJ3 Plus?

La Cessna Citation CJ3+ fluturon më lart se shumica e avionëve komercialë me një lartësi maksimale lundrimi prej 45,000 këmbësh (13,716 metra).

Kjo lartësi e lejon atë jo vetëm të fluturojë mbi mot të keq dhe rrugët e frymëmarrjes të mbingarkuar, por gjithashtu mbulon më shumë tokë në më pak kohë për shkak të djegies së karburantit në një shpejtësi optimale duke ruajtur ende nivele të shpejtësisë së lartë gjatë gjithë fluturimit.

Atmosfera më e hollë në këto lartësi redukton zvarritjen në aeroplan duke bërë udhëtime më të buta.

Citation Gama dhe efikasiteti i CJ3+

La Cessna Citation CJ3+ ka një rreze mbresëlënëse prej 2,040 milje detare (2,347 milje / 3,778 kilometra),

Avioni konsumon rreth 150 gallon në orë.

Një efektivitet i tillë nuk nënkupton vetëm orë më të zgjatura; nënkupton thjeshtimin e shpenzimeve që lidhen me operacionet.

Cessna citation Harta e diapazonit të performancës CJ3+ me Londrën si qytetin e origjinës - diapazoni prej 2040 miljesh detare
Gama maksimale e Cessna Citation CJ3+ duke filluar nga Londra, MB

Performanca e pistës së Citation CJ3 +

La Cessna Citation CJ3+ shkëlqen jo vetëm lart, por edhe poshtë, ku demonstron efikasitet të jashtëzakonshëm edhe në terren.

CJ3+ kërkon një gjatësi minimale të pistës prej 3,180 ft (969 m).

Ajo që është më mbresëlënëse qëndron ende në aftësitë e tij të uljes, të cilat kërkojnë ta sjellë veten në ndalesë të plotë brenda rreth 2,720 ft (829 m).

Dimensionet e jashtme të CJ3+

Madhësia e jashtme e a Cessna Citation CJ3+ luan një rol të madh në aftësitë e tij të jashtëzakonshme operacionale dhe rekordin e shkëlqyer të performancës.

CJ3+ ka një gjatësi prej 51.1 ft (15.6 m), me lartësinë 15.2 ft (4.6 m).

Kjo hapësirë ​​e gjerë e krahëve shtrihet deri në rreth 53.3 ft (16.2 m), duke siguruar efikasitetin e nevojshëm aerodinamik për arritjen e shpejtësive të tilla të larta, si dhe për të mbuluar distanca të gjata si ato të mbuluara nga CJ3+.

Mbi të gjitha këto veçori, pesha maksimale e ngritjes është 13,870 lbs (6,291 kg) ndërsa pesha maksimale e uljes është 12,750 lbs (5,783 kg).

Burimi i imazhit të veçuar: Alan Wilson nga Stilton, Peterborough, Cambs, MB, CC BY-SA 2.0, përmes Wikimedia Commons

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.