Kalo te përmbajtja kryesore

Ndërsa avionët privatë përdoren më së shpeshti për kërcenjtë e shkurtër, kalimi i Atlantikut me avion privat është mënyra përfundimtare për të fluturuar.

Avionët privatë sigurojnë privatësi, fleksibilitet, komoditet dhe efikasitet të pashembullt.

Fluturimi përtej Atlantikut me avion privat është i popullarizuar në mesin e klientëve që duhet të kursejnë kohë gjatë kalimit të pellgut ose u kërkohet të udhëtojnë për një rast urgjence.

Përgjigja e shkurtër për këtë pyetje është po. Avionët privatë mund të kalojnë Atlantikun. Sidoqoftë, ne do të zhytemi më tej në këtë pyetje, duke parë rrugët, kohën e fluturimit, avionët, komoditetin dhe çmimin.

rrugët

[Google_Maps_WD id=13 hartë=13]

Ekzistojnë një larmi rrugësh që mund të kryhen kur kaloni Atlantikun. Më e shkurtra absolute është Shannon për Gander. Sidoqoftë, kjo nuk është një zgjedhje popullore.

Sipas I paturpshëm, rrugët më të njohura transatlantike janë Londra për në Miami, Paris për New York, Gjenevë për Los Angeles dhe Nice për Tornoto.

Disa nga këto itinerare janë ilustruar në hartën e mësipërme. Për më tepër, Londër për në New York është një rrugë popullore.

Në thelb, fluturimi përtej Atlantikut lidh Amerikën e Veriut me Evropën.

Koha e fluturimit

Sa kohë duhet për të kaluar Atlantikun?

Kjo do të varet shumë nga rruga e marrë dhe avioni i zgjedhur. Sidoqoftë, mund të sigurohet koha e fluturimit e linjave të njohura.

Mënyra më e shkurtër absolute për të kaluar Atlantikun - Shannon për në Gander - zgjat vetëm 3 orë e 30 minuta në kushte optimale.

Në skajin tjetër të spektrit fluturimi me avion privat nga Gjeneva në Los Anxhelos mund të zgjasë gati 11 orë.

Një faktor i rëndësishëm për t'u marrë parasysh është moti. Në varësi të erës së erës, erës së bishtit dhe devijimeve të motit, kohët e fluturimit mund të ndikohen ndjeshëm. Në disa raste fluturimet mund të zgjasin një orë shtesë. Në disa raste fluturimet mund të përfundojnë edhe më shpejt se sa është planifikuar.

Më poshtë janë disa orare tipike fluturimi të linjave të zakonshme private transatlantike.

OrigjinëdestinacionKoha e vlerësuar e fluturimit
LondërMiami 8 orë minuta 30
ParisNju Jork7 orë 10 Minuta
i mirëToronto8 orë 5 Minuta
MadridDallas9 orë 20 Minuta
GjenevëLos Angjelos10 orë 50 Minuta
Koha e vlerësuar e fluturimit duke fluturuar me avion privat përtej Atlantikut

Avionë të përshtatshëm

Ndërsa është e mundur të fluturoni me avion privat që kërkon një ndalesë të karburantit gjatë kalimit të Atlantikut (p.sh. Groenlanda ose Islanda), avioni më i përshtatshëm do të jetë i mesëm ose më i madh.

Mesme avionët janë perfekt për fluturimet transatlantike. Për shembull, Embraer Praetor 500 ose super e mesme Gulfstream G280.

Embraer Praetor 500 Brendshme
Embraer Praetor 500 I brendshëm

Këta avionë kanë lartësi të ulëta të kabinës, kabina të qeta dhe shumë hapësirë ​​për një banesë. krevat. Avioni ka shumë hapësirë ​​për të ngrënë, për t'u çlodhur dhe për të punuar.

Nëse jeni duke kërkuar avionin e fundit privat të rehatshëm, atëherë a avion i madh do të kërkohet. Avionët që i përshtaten kësaj kategorie janë Dassault Falcon 7X, Gulfstream G550 Bombardier Global 5000.

Këto aeroplanë kanë zona të veçanta të jetesës, dhoma gjumi të dedikuara dhe madje edhe dushe në bord. Këto avionë janë perfekt për distanca më të gjata dhe mund të akomodojnë grupe të mëdha.

Dassault Brendësia 7X
Dassault Falcon 7X I brendshëm

Për shembull, Gulfstream G650 mund të flejë rehat 10 persona, me secilin person që ka një shtrat plotësisht të sheshtë.

Përdorni hartën më poshtë për të futur vendndodhjen tuaj fillestare dhe zgjidhni një avion për të parë rrezen e tij. Rrethi i kuq është distanca maksimale që çdo aeroplan mund të fluturojë.

Çmimi përtej Atlantikut

Çmimi do të ndryshojë në varësi të a larmia e faktorëve. Sidoqoftë, disa çmime vlerësuese mund të sigurohen për rrugët e njohura.

Çmimet e mëposhtme janë për një avion super të mesëm - të tilla si a Dassault Falcon 900LX or Embraer Praetor 600. Çmimet janë vetëm për një fluturim në një drejtim.

OrigjinëdestinacionÇmimi i vlerësuar në një drejtim
LondërMiami110,000 dollarë / 79,000 £
ParisNju Jork75,000 dollarë / 63,000 euro
i mirëToronto83,000 dollarë / 70,000 euro
MadridDallas120,000 dollarë / 101,000 euro
GjenevëLos Angjelos150,000 dollarë / 126,000 euro
Çmimi i vlerësuar në një drejtim që fluturon me avion privat përtej Atlantikut në një avion të mesëm. Çmimet në USD, GBP & EUR.

Siç mund ta shihni, sa më i shkurtër të jetë misioni, aq më i lirë është çmimi.

Mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Prandaj, nëse keni nevojë për një vlerësim të saktë, ju lutemi kontaktoni një ndërmjetës privat charter ose operator. Të tilla si Avionët Villiers or Shërbimi i Kartës Ajrore.

Nëse po kërkoni të merrni çmimin më të mirë atëherë mësoni rreth fluturimit të këmbëve bosh. Këmbët boshe ju lejojnë të fluturoni me avion privat, por deri në 75% më pak.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.