Kalo te përmbajtja kryesore
Kostoja e pronësisë së avionit privat

Bombardier Learjet 35A Pronësia & Kostot Operative

By 26 May 202118th prill, 2023Nuk ka komente13 min lexoi

Dorëzimet e Bombardier Learjet 35A filloi në 1976, me dërgesat përfunduan në 1992. 608 Learjet Avionët 35A janë aktualisht në shërbim aktiv.

La Learjet 35A mund të strehojë deri në 8 pasagjerë, me një kapacitet maksimal të bagazhit prej 40 metra kub.

Kur është në konfigurimin e tij optimal, Bombardier Learjet 35A mund të lundrojë pa ndërprerje deri në 2,859 milje detare (3,290 milje / 5,295 km). Sidoqoftë, kur konfigurohet për shpejtësinë më të shpejtë të lundrimit, Learjet 35A mund të mbajë një shpejtësi lundrimi prej 451 knots.

La Bombardier Learjet 35A mund të lundrojë deri në 45,000 këmbë. Për më tepër, Learjet 35A ka një djegie mesatare të karburantit në orë prej 197 Gallons në orë (GPH).

Falë motorëve të tij Honeywell TFE731-2-2B, Learjet 35A ka një prodhim total futës prej 7,000 bs.

Për sa i përket kostos, Learjet 35A ka një çmim të rregulluar për orë të charter prej 2,600 $. Për më tepër, përsëri kur dorëzimet e Bombardier Learjet 35A filloi, çmimi i listës për një shembull të ri ishte 4.8 milion dollarë.

Shko drejtpërdrejt në tabelën e kostos totale të Bombardier Learjet 35A.

Bombardier Learjet Pasqyrë e Kostos 35A

Kur bëhet fjalë për operimin e Bombardier Learjet 35A, ka dy kategori shpenzimesh për tu marrë në konsideratë - kostot fikse dhe kostot variabile.

Kostot fikse janë ato që ju paguani pa marrë parasysh se çfarë. Nëse avioni fluturon apo jo nuk ka asnjë efekt në kostot fikse. Këto kosto nuk ndryshojnë në lidhje me numrin e orëve që fluturon avioni.

Prandaj, pavarësisht nëse fluturoni me aeroplan 50 orë në vit ose 500 orë, kostot fikse do të mbesin të njëjtat.

Kostoja fikse vjetore fikse për operimin e Learjet 35A është 309,387 dollarë.

Nga ana tjetër, kostot e ndryshueshme janë drejtpërdrejt proporcionale me numrin e orëve që fluturon aeroplani në vit.

Shembulli më i mirë i një kostoje të ndryshueshme në këtë rast është përdorimi i karburantit. Një nga kostot më të mëdha kur fluturon me avion privat është karburanti. Shihni këtë për të mësuar në lidhje me kostot e karburantit të avionëve privatë.

Shtë e qartë, sa më shumë që fluturoni me avion, aq më shumë karburant do të përdorë. Prandaj, fluturimi 500 orë në vit do të rezultojë në kosto të ndryshueshme 10 herë më të mëdha sesa nëse do të fluturonit 50 orë në vit.

Prandaj, kostoja e vlerësuar variabile për avionët privatë paraqitet si një shifër për orë. Kjo është sa do t'ju kushtojë avioni shtesë për orë fluturimi.

Prandaj, norma e vlerësuar e ndryshueshme për orë për të operuar Bombardier Learjet 35A është 2,400 dollarë.

Sigurisht, kjo kosto e ndryshueshme për orë është e ndryshme nga ajo e vlerësuar e çmimit të charter për orë. Kjo pasi, në orë, fluturimet charter kushtojnë më shumë. Ka palë të tjera të përfshira. Çmimi i charter për orë është kostoja e ndryshueshme për orë e avionit, së bashku me faktoringun në kostot fikse dhe tarifat e ndërmjetësit.

Learjet Ndarja e kostos fikse 35A

Kur bëhet fjalë për kostot fikse, ka gjashtë kritere që janë identifikuar si kontribuesit më të mëdhenj në koston vjetore të funksionimit.

Këto kosto janë paga e ekuipazhit, trajnimi i ekuipazhit, hangar, sigurimin, menaxhimin dhe më pas kostot fikse shtesë, të ndryshme.

Këto kosto shpjegohen në detaje të mëtejshme poshtë tabelës.

Tabela më poshtë detajon koston e vlerësuar të secilës kosto fikse për Bombardier Learjet 35A.

Kosto fikseShpenzimet vjetore
Paga e ekuipazhit$200,582
Trajnimi i ekuipazhit$22,926
hangar$21,999
Sigurim$5,839
drejtuesit$48,000
Ndryshme Fixed$10,041
Total$309,387
Kostot fikse vjetore të vlerësuara për Bombardier Learjet 35A. Ju lutemi vini re se të gjitha çmimet janë vetëm vlerësime dhe në USD.

Paga e ekuipazhit

Paga e anëtarëve të ekuipazhit është një nga kostot më domethënëse të operimit të një avioni.

Natyrisht, ekuipazhi është një pjesë thelbësore për funksionimin e avionit. Pa pilotët avioni juaj nuk do të shkojë askund.

Për më tepër, ekuipazhi është thelbësor për i sigurt funksionimi i avionit tuaj. Prandaj, sigurimi që anëtarët e ekuipazhit tuaj janë të certifikuar dhe të aftë në mënyrë të duhur është shumë e rëndësishme. Sidoqoftë, sa më i lartë të jetë niveli i aftësive të ekuipazhit, aq më e lartë pagë ata kërkojnë.

Trajnimi i ekuipazhit

Të kesh anëtarë të ekuipazhit të trajnuar mirë është e rëndësishme. Përsëri, ato janë pjesë integrale e funksionimit të sigurt dhe efikas të avionit tuaj.

Mbajtja e vlefshme e vlerësimeve të tipit të avionëve dhe sigurimi që anëtarët e ekuipazhit të mbajnë standardet e tyre të larta është thelbësore.

Kjo është një kosto që do të vazhdojë të ndodhë çdo vit, pavarësisht nëse avioni juaj fluturon apo jo.

Kostot e hangarit

Ruajtja e një avioni privat kur nuk është në përdorim është e rëndësishme të merret në konsideratë.

Ku do ta lini avionin tuaj miliona dollarësh kur nuk është në qiell?

Sigurisht, ju doni që ajo të jetë diku e sigurt, e sigurt dhe e përshtatshme. Prandaj, për shumicën e pronarëve të avionëve privatë, një hangar është një opsion i preferuar për ta lënë atë jashtë.

Natyrisht, ka shumë faktorë që do të ndikojnë në koston vjetore të hangarage. Faktorë të tillë si madhësia e avionit, vendndodhja e aeroportit dhe pajisjet e shërbimit do të ndikojnë të gjithë në kosto.

Si rezultat, kostoja e hangarit e deklaruar është një mesatare e përgjithshme për llojin e avionit. Sidoqoftë, kjo tarifë mund të luhatet ndjeshëm.

Kostot e Sigurimit

Në terma të thjeshtë, ekzistojnë dy lloje të sigurimeve që avionët privatë duhet të kenë.

E para është sigurimi i përgjegjësisë. Kjo siguron mbulim nga humbja, dëmtimi ose dëmtimi i palëve të treta. Palët e treta në këtë rast përfshijnë pasagjerë, ngarkesa dhe bagazh. Ndërsa detajet e sakta do të ndryshojnë nga politika në politikë, mbulimi zakonisht nuk sigurohet për pilotin në komandë ose avionin aktual.

Kjo pastaj çon në pjesën e dytë të sigurimit të avionëve privatë - sigurimi i bykut. Policat e sigurimit të bykut janë rënë dakord mbi bazën e vlerës. Kjo është, vlera e avionit. Prandaj, në rast të një humbje totale, siguruesit do të paguajnë vlerën e rënë dakord në krahasim me vlerën aktuale të tregut.

Këto janë dy pjesë thelbësore të sigurimit për avionët privatë. Sidoqoftë, pronarët gjithashtu mund të dëshirojnë të marrin në konsideratë sigurimin e luftës së anijes së aviacionit dhe sigurimin e ekuipazhit.

Sigurimi i luftës së bykut të aviacionit siguron mbulimin e humbjes së avionit për shkak të luftës, rrëmbimit, konfiskimit, dëmtimit dashakeqës dhe rreziqeve të tjera të ngjashme. Kjo zakonisht zgjidhet nga pronarët që do të fluturojnë me avionë privatë në destinacione të rrezikshme.

Sigurimi i ekuipazhit lejon që pilotët dhe anëtarët e ekuipazhit të pajisen me një paketë të përmirësuar të përfitimeve të punonjësve. Të tilla si përfshirja e humbjes së mbulesës së licencës, mbulesa e aksidenteve personale dhe sigurimi i udhëtimit.

Kostot e menaxhimit

Menaxhimi i avionëve është një komponent thelbësor kur zotëron dhe operon një avion privat.

Një ekip i menaxhimit të avionëve siguron të gjitha shërbimet e nevojshme të nevojshme për të fluturuar avionin. Për shembull, burimi dhe menaxhimi i pilotëve për t'u siguruar që avioni është i vlefshëm për ajrin, janë të gjitha detyrat e siguruara nga kompania juaj e menaxhimit të avionëve.

Sigurisht, ekziston mundësia e të ashtuquajturit vetë-menaxhim. Kjo është ajo ku detyrat e menaxhimit lihen me pilotin tuaj në komandë. Sidoqoftë, ky opsion zgjidhet rrallë. Prandaj, në shembullin e kostos së pronësisë supozojmë se është përfshirë një kompani e menaxhimit të avionëve.

Ekipi juaj i menaxhimit të avionëve zakonisht do të kryejë detyrat e mëposhtme:

  • Rezervimet e fluturimit
  • Planifikimi i fluturimit
  • Charter marketing / shitje
  • Caktimi i ekuipazhit
  • Rishikimet dhe detyrat e vlefshmërisë ajrore të avionëve
  • Mirëmbajtje Caktimin
  • Menaxhimi i faturave
  • Menaxhimi i ekuipazhit

Për më tepër, ekipi juaj i menaxhimit të avionit ka të ngjarë të sigurojë shumë më shumë aktivitete të vogla në mënyrë që të sigurojë një funksionim të qetë të avionit.

Sigurisht, ka shumë faktorë që do të ndikojnë në çmimin total të tarifës së administrimit të avionit tuaj. Kryesisht ndryshimi në kosto do të varet nga lloji i avionit, përdorimi dhe rajoni i funksionimit.

Kosto të ndryshme fikse

Kostot fikse të ndryshme përbëhen nga gjithçka që nuk përshtatet në kategoritë e mësipërme.

Gjëra të tilla si tarifat për grafikët, softuerët dhe kompjuterët për të menaxhuar avionët tuaj do të jenë në këtë kategori.

Kur zotëroni një avion privat ka të ngjarë të ketë kosto të papritura dhe azhurnime që ndodhin gjatë gjithë përvojës suaj të pronësisë.

Prandaj, është praktikë e mirë të faktorizosh kosto shtesë, të papritura në vit.

Learjet Ndarja e kostos së ndryshueshme 35A

Kostot e ndryshueshme janë ato që ndryshojnë në varësi të përdorimit të avionit. Kostot e ndryshueshme mund të ndahen në copa për orë.

Kjo, pra, rezulton në një shifër të ndryshueshme për orë të kostos. Kjo shifër është kostoja për orë që avioni fluturohet.

Ekzistojnë pesë faktorë që kemi ndërtuar në figurën e kostos së ndryshueshme për orë. Këto vlera janë kostoja e karburantit, mirëmbajtja, riparimi i motorit, ekuipazhi, tarifat e uljes dhe trajtimit, së bashku me kostot e tjera të ndryshme.

Të gjitha këto variabla janë proporcionale me numrin e orëve të fluturuara. Për shembull, sa më shumë që fluturoni me avion, aq më shumë karburant do të përdorë.

Shikoni më poshtë për një tabelë të vlerësuar të kostove të ndryshueshme për orë kur operoni Bombardier Learjet 35A.

Nën tabelë do të gjeni një shpjegim të secilës ndryshore.

Kosto e ndryshueshmeShpenzoni për orë
Kostoja e karburantit$173,360
Mirëmbajtje$150,476
Riparimi i motorit$111,256
Tarifat e ekuipazhit / uljes / trajtimit$40,000
Ndryshore e Ndryshme$5,000
Total$480,092
Kostot e vlerësuara të ndryshueshme për orë për Bombardier Learjet 35A. Ju lutemi vini re se të gjitha çmimet janë vetëm vlerësime dhe në USD.

Kostot e karburantit

Kostot e karburantit janë një shpenzim i rëndësishëm për orë kur operoni një avion privat. Sa më shumë orë që fluturoni, aq më shumë karburant djeg aeroplani.

Sigurisht, sasia e karburantit që djeg aeroplani në orë do të ndryshojë shumë në varësi të konsumit mesatar të saj në orë, matur në Gallons për orë (GPH).

Lexoni këtë artikull për të mësuar më shumë se sa kushton karburanti i avionëve privatë.

Ose lexoni këtë artikull për të parë shifrat e ndryshme të djegies së karburantit për të gjitha avionët privatë.

Avionë të ndryshëm djegin vëllime të ndryshme të karburantit në orë. Sidoqoftë, një rregull i përgjithshëm është se sa më i madh të jetë avioni, aq më i madh është harxhimi për orë i karburantit.

Sigurisht, në varësi të vendndodhjes, çmimet e karburantit ndryshojnë në mënyrë dramatike. Prandaj, kjo kosto do të rregullohet pak në varësi të kostos së karburantit në FBO.

Kostot e Mirëmbajtjes

Për të siguruar që avionët janë të sigurt për të fluturuar ato kërkojnë mirëmbajtje në intervale të rregullta.

Këto intervale janë planifikuar dhe varen nga udhëzimet e prodhuesit. Për më tepër, mirëmbajtja është planifikuar bazuar në numrin e orëve të fluturuara.

Për shembull, një avioni i caktuar mund të ketë nevojë për një inspektim çdo 100 orë. Prandaj, mund të planifikoni kur avioni kërkon mirëmbajtje.

Për më tepër, këto ngjarje të mirëmbajtjes janë në lidhje të drejtpërdrejtë me numrin e orëve që fluturohet.

Prandaj, sa më shumë që fluturon avioni, aq më shumë mirëmbajtje do të kërkojë.

Sidoqoftë, kjo kosto gjithashtu merr parasysh çdo ngjarje të papritur të mirëmbajtjes. Për shembull, një goditje zogu ose gomë në erë do të prezantojë një kontroll të papritur të mirëmbajtjes.

Kostot e Riparimit të Motorit

Riparimi i motorit është një ngjarje e planifikuar që në thelb është mirëmbajtja dhe inspektimi i motorit.

Duke pasur parasysh termin 'rregullim', ngjarja është më serioze sesa një inspektim i shpejtë vizual. Dhe, në një rregullim të madh të motorit, një çmontim dhe inspektim i plotë i motorit.

Përsëri, ashtu si mirëmbajtja e kornizës së ajrit, sa më shumë që përdoret një motor, aq më shumë konsumon motori. Prandaj, sa më shumë orë të fluturojnë, aq më shpejt do të kërkohet një rregullim i motorit. Për më tepër, sa më shumë orë të fluturuara aq më shpesh do të duhet të kryhet një rregullim i motorit.

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth rregullimeve të motorëve, atëherë lexoni këtë artikull.

Kostot e ekuipazhit / uljes / trajtimit

Tarifat e ekuipazhit, tarifat e uljes dhe tarifat e trajtimit varen shumë nga rruga e ndjekur. Prandaj, është e vështirë të jepet një shifër e saktë.

Tarifat e ekuipazhit janë ato që ju duhet të paguani ekuipazhit gjatë një qëndrimi të zgjatur. Për më tepër, tarifat e ekuipazhit varen shumë nga kohëzgjatja e qëndrimit dhe vendndodhja. Për shembull, shpenzimet e ekuipazhit brenda natës, të tilla si hotelet dhe ushqimi, do të kushtojnë shumë më shumë në New York City sesa Wichita, Kansas.

Së dyti, kur ulen në një aeroport, avionët ngarkohen me një tarifë uljeje. Kjo tarifë zakonisht bazohet në peshën e avionit. Prandaj, avionët më të mëdhenj kanë tarifa më të mëdha për ulje sesa avionët më të vegjël.

Tarifat e uljes do të ndryshojnë nga aeroporti në aeroport. Për shembull, nëse do të fluturonit rregullisht nga aeroporti La Guardia, New York, kostoja e tarifave të uljes do të ishte më e madhe sesa nëse fluturonit rregullisht nga Aeroporti Kombëtar i Wichita.

Dhe së fundi, tarifat e trajtimit shkojnë paralelisht me tarifat e uljes. Kur jeni në tokë, do t'ju duhet që avioni të parkohet në mënyrë të sigurt, çanta të shkarkohet dhe shërbime të ndryshme tokësore. Ato zakonisht ofrohen nga FBO (operatori me bazë fikse). Sigurisht, të gjitha këto shërbime do të kenë një çmim.

Përsëri, çmimi i tarifave të trajtimit do të ndryshojë në varësi të aeroportit dhe madhësisë së avionit.

Shpenzime të Ndryshme

Kostot e ndryshme të ndryshueshme janë shumë të ngjashme me kostot fikse të ndryshme. Pavarësisht se sa mirë planifikoni dhe buxhetoni, gjithmonë do të përfshihen disa kosto të papritura.

Prandaj, ky buxhet përbën të papriturën.

Bombardier Learjet 35A Kostot totale

Kostoja vjetoreFluturon 200 orë në vit
Paga e ekuipazhit$200,582
Trajnimi i ekuipazhit$22,926
hangar$21,999
Sigurim$5,839
drejtuesit$48,000
Ndryshme Fixed$10,041
Kostot totale fikse$309,387
Kostoja e karburantit$173,360
Mirëmbajtje$150,476
Riparimi i motorit$111,256
Ekuipazhi / Ulja / Trajtimi$40,000
Ndryshore e Ndryshme$5,000
Kostot totale të ndryshueshme$480,092
Kostot totale vjetore$789,479
Kostot totale vjetore të vlerësuara për operimin e Bombardier Learjet 35A kur fluturon 200 orë në vit. Ju lutemi vini re se të gjitha çmimet janë vetëm vlerësime dhe në USD.

Bombardier Learjet Llogaritësi i buxhetit vjetor 35A

Përdorni llogaritësin më poshtë për të llogaritur buxhetin vjetor të vlerësuar për të operuar Bombardier Learjet 35A.

Thjesht shkruani numrin e orëve në vit dhe merrni klikimin "Merrni Buxhetin Vjetor". Më poshtë do të shihni buxhetin vjetor të parashikuar për zotërimin dhe funksionimin e Learjet 35A.

Vlera përfundimtare merr parasysh kostot fikse dhe ato variabile. Ju lutemi vini re se vlera përfundimtare është vetëm një vlerësim. Për më tepër, vini re se të gjitha vlerat janë në USD.

Orët Vjetore të Fluturuara:


orëBombardier Learjet Buxheti vjetor 35A:

$0 në vit


Mëso më shumë rreth Bombardier Learjet 35A.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.