Kalo te përmbajtja kryesore

La Bombardier Global familja e avionëve përbëhet nga 8 avionë, me dërgesat e para afro 25 vjet më parë.

Ndërsa Global familja e avionëve janë të gjitha të ngjashme, ka dallime dhe aftësi kryesore midis secilit model, të cilat janë jetike për t'u kuptuar kur zgjedhim midis tyre.

Për më tepër, është e rëndësishme të shikohet se si ka evoluar familja që nga dërgesat e para në vitin 1999. Dhe, më e rëndësishmja, a bën origjinali Global Express mbetet një opsion praktik për pronarët?

Bombardier Global 8000 E jashtme

Bombardier Global Përmbledhje

Brenda Bombardier Global Familja, aktualisht ka gjithsej tetë modele, me të gjitha që gjurmojnë historinë e tyre që nga ajo Bombardier Global Ekspres.

La Bombardier Global Ekspres u njoftua në vitin 1991, me dërgesat që filluan në 1999.

Pas Global Express, aty ishte Global Express XRS e cila kryesisht paraqiste një gamë të zgjeruar.

Në vijim të kësaj Bombardier njoftoi Global 5000, Global 5500, Global 6000, Global 6500, Global 7500dhe Global 8000.

Performance

Të tetë modelet janë të pajisura me motorë të fuqishëm nga Rolls-Royce, me përjashtim të vetëm Global 7500 dhe Global 8000 të cilat mundësohen nga motorët General Electric. Si rezultat, Global familja e avionëve mund të fluturojë lart dhe shpejt, duke ruajtur efikasitetin mbresëlënës të karburantit.

La Global 5000, Global 6000, Global Ekspres, dhe Global Express XRS ndajnë të njëjtën markë motori, Rolls-Royce dhe model, BR710-A2-20, me një fuqi shtytjeje prej 14,750 lbs (6,690 kg) për motor dhe një fuqi totale të shtytjes prej 29,500 lbs (13,380 kg).

Siç u përmend, Global 7500 dhe Global 8000 kanë motorë General Electric Passport që gjenerojnë përkatësisht 16,500 lbs (7,484 kg) dhe 18,920 lbs (8,585 kg) shtytje për motor. Rrjedhimisht, të Global 7500 ka një fuqi totale të shtytjes prej 33,000 lbs (14,968 kg) ndërsa Global 8000 është në gjendje të prodhojë deri në 37,840 lbs (17,170 kg) shtytje.

Së fundi, Global 5500 dhe Global 6500 përdorin motorë Rolls-Royce Pearl 15, duke siguruar një fuqi shtytjeje prej 15,125 lbs (6,858 kg) për motor dhe një fuqi totale të shtytjes prej 30,250 lbs (13,716 kg).

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë e lundrimit të këtyre avionëve, nuk do të jetë befasi që avioni i ri me motorë më të fuqishëm janë në gjendje të lundrojnë me një shpejtësi më të lartë.

La Global Shpreh dhe Global Express XRS të dyja kanë një lundrim me shpejtësi të lartë prej 488 knots, por e para ka një lundrim me rreze të gjatë prej 459 knots ndërsa ky i fundit është në gjendje të lundrojë deri në 471 knots kur përpiqeni të maksimizoni diapazonin.

Tjetra, ka Global 5000 dhe Global 6000, të dyja kanë të njëjtën shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë si ajo Global Express XRS. Megjithatë, të Global 5000 është në gjendje të arrijë 499 knots në konfigurimin e tij me shpejtësi të lartë. Për më tepër, Global 6000 është në gjendje të lundrojë deri në 513 knots.

Nëse jeni duke kërkuar edhe më shumë shpejtësi, atëherë ka Global 5500, Global 6500, dhe 7500 të cilat të gjitha kanë një lundrim me shpejtësi të lartë prej 516 knots. Megjithatë, Global 5500 është i kufizuar në 488 knots kur maksimizon diapazonin, ndërsa Global 6500 dhe 7500 të dyja kanë një shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë prej 488 knots.

Më në fund, më i shpejti absolut nga Global familja, Global 8000. Global 8000 është i aftë të lundrojë deri në 526 knots me një shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë prej 488 knots.

Shpejtësitë më të larta të lundrimit u ofrojnë pasagjerëve avantazhin për të arritur më shpejt në destinacionet e tyre, duke reduktuar kohën e përgjithshme të udhëtimit dhe duke rritur produktivitetin ose kohën e lirë.

Lartësitë maksimale më të larta, të tilla si 51,000 këmbët (15,545 metra) të arritura nga të tetë modelet, i mundësojnë avionit të fluturojë mbi shumicën e trafikut ajror komercial dhe sistemeve të motit, duke ofruar një përvojë fluturimi më të qetë dhe më komode.

Kur bëhet fjalë për efikasitetin e karburantit, është e rëndësishme të merret parasysh mosha e të gjithë avionëve. Në përgjithësi, avionët marrin më shumë efikasitet të karburantit me kalimin e kohës. Prandaj, fuqia totale e shtytjes, shpejtësia dhe pesha nuk janë treguesit e vetëm se sa efikas do të jetë një avion në karburant.

Për shembull, anëtari më i etur i familjes është origjinali Global Shprehni me një shifër djegieje për orë të karburantit prej 486 gallonësh (1,839 litra).

Në krahasim, Global Express XRS djeg 478 gallon (1,810 litra) karburant Jet A në orë.

Është interesante se modeli më efikas në karburant është ai Global 5500, duke djegur vetëm 395 gallon (1,495 litra) në orë. Kjo më pas pasohet nga Global 5000 që djeg 450 gallon (1,703 litra) në orë. Pastaj ka Global 7500 dhe Global 6500, që të dyja djegin 460 gallon (1,741 litra) në orë. Këta avionë ndiqen më pas nga Global 6000 që konsumon 470 gallon (1,780 litra) karburant në orë.

Fatkeqësisht, aktualisht nuk ka të dhëna për djegien e karburantit Global 8000.

Varg

Gama e çdo avioni në Bombardier Global seritë janë një faktor thelbësor për t'u marrë parasysh kur zgjidhni avionin e duhur privat për nevojat tuaja.

Është thelbësore të theksohet se këto shifra të diapazonit përfaqësojnë skenarin më të mirë dhe mund të ndikohen nga faktorë të ndryshëm, si kushtet e motit, pesha e ngarkesës dhe erërat e kundërta ose të pasme.

La Bombardier Global 5000 ka një rreze prej 5,200 milje detare (9,630 kilometra). Në krahasim, Global 6000 ka një rreze prej 6,000 milje detare (11,112 kilometra).

Deri kohët e fundit, Global 7500 ishte avioni privat me rrezen më të gjatë prej 7,700 milje detare (14,260 kilometra). Megjithatë, që atëherë kjo është tejkaluar nga Global 8000 i cili krenohet me një rreze maksimale prej 8,000 miljesh detare.

Origjinal Global Express ka një distancë prej 6,100 milje detare (11,297 kilometra). Kjo më pas u zgjerua në 6,350 milje detare (11,671 kilometra) për Global Express XRS.

Së fundi, Global 5500 ka një rreze prej 5,900 milje detare (10,927 kilometra) ndërsa Global 6500 krenohet me një distancë prej 6,600 milje detare (12,223 kilometra).

Të gjithë këta avionë janë në gjendje të kalojnë me lehtësi Atlantikun midis Amerikës së Veriut dhe Evropës.

Performanca në tokë

Performanca e tokës është një tjetër faktor kritik për t'u marrë parasysh kur krahasohen tetë Bombardier Global avionë të serisë.

Distancat më të shkurtra të ngritjes dhe uljes janë të dobishme për të hyrë në aeroporte më të vogla me pista më të shkurtra, duke ofruar më shumë fleksibilitet në zgjedhjen e destinacioneve tuaja.

La Bombardier Global 5000 ka një distancë ngritjeje prej 5,540 këmbësh (1,689 metra) dhe një distancë uljeje prej 2,207 këmbësh (673 metra).

Në krahasim, Global 6000 kërkon një distancë ngritjeje prej 6,476 këmbësh (1,974 metra) dhe një distancë uljeje prej 2,236 këmbësh (682 metra).

La Global 7500 ka një distancë ngritjeje prej 5,800 këmbësh (1,768 metra) dhe një distancë uljeje prej 2,520 këmbësh (768 metra), ndërsa Global Express kërkon një distancë ngritjeje prej 5,820 këmbësh (1,774 metra) dhe një distancë uljeje prej 2,670 këmbësh (814 metra).

La Bombardier Global Express XRS ka një distancë ngritjeje prej 6,190 këmbësh (1,887 metra) dhe një distancë uljeje prej 3,667 këmbësh (1,118 metra).

La Global 5500 ka nevojë për një distancë ngritjeje prej 5,490 këmbësh (1,674 metra) dhe ndan të njëjtën distancë uljeje si Global 5000 në 2,207 këmbë (673 metra).

La Global 6500 kërkon një distancë ngritjeje prej 6,370 këmbësh (1,942 metra) dhe një distancë uljeje prej 2,236 këmbësh (682 metra).

Distancat e ngritjes dhe uljes për Bombardier Global 8000 nuk janë të disponueshme për momentin.

Është thelbësore të theksohet se këto shifra të performancës tokësore përfaqësojnë skenarin më të mirë dhe disa faktorë mund të ndikojnë në distancat aktuale të ngritjes dhe uljes së çdo avioni. Këta faktorë përfshijnë kushtet e pistës, lartësinë, temperaturën dhe peshën e avionit.

Dimensionet e Brendshme

Një kabinë më e gjatë ofron më shumë hapësirë ​​për pasagjerët për të lëvizur dhe për t'u çlodhur, një kabinë më e gjerë ofron më shumë rehati dhe mundësi shtesë për ndenjëse, dhe një kabinë më e gjatë lejon lëvizje më të lehtë dhe një ndjenjë më të gjerë.

La Bombardier Global 5000 ka një gjatësi të brendshme prej 40.72 këmbë (12.42 metra), një gjerësi prej 7.91 këmbë (2.41 metra) dhe një lartësi prej 6.17 këmbë (1.88 metra). Ai mund të strehojë deri në 16 pasagjerë në konfigurimin e tij maksimal dhe zakonisht vendos 13 pasagjerë.

La Global 6000 ka një gjatësi të brendshme pak më të gjatë prej 43.24 këmbë (13.18 metra), ndërsa gjerësia dhe lartësia mbeten të njëjta si Global 5000. Ky avion mund të mbajë deri në 17 pasagjerë në konfigurimin e tij maksimal dhe zakonisht strehon 13 pasagjerë.

La Bombardier Global 7500 përmban një gjatësi të brendshme shumë më të gjatë prej 54.43 këmbë (16.59 metra), një gjerësi prej 8.01 këmbë (2.44 metra) dhe një lartësi prej 6.17 këmbë (1.88 metra). Ai mund të strehojë deri në 19 pasagjerë në konfigurimin e tij maksimal dhe zakonisht ul 13 pasagjerë.

La Global Express ka një gjatësi të brendshme prej 48.23 këmbësh (14.69 metra), një gjerësi prej 6.92 këmbësh (2.11 metra) dhe një lartësi prej 6.27 këmbësh (1.91 metra). Ai mund të mbajë deri në 18 pasagjerë në konfigurimin e tij maksimal dhe zakonisht ul 13 pasagjerë.

La Bombardier Global Express XRS ka një gjatësi të brendshme prej 48.39 këmbë (14.75 metra), një gjerësi prej 8.20 këmbë (2.50 metra) dhe një lartësi prej 6.30 këmbë (1.92 metra). Ky avion mund të strehojë deri në 16 pasagjerë në konfigurimin e tij maksimal dhe zakonisht ul 13 pasagjerë.

La Global 5500 ndan të njëjtat dimensione të brendshme si Global 5000, me një kapacitet maksimal prej 16 pasagjerësh dhe një rregullim tipik ndenjëse për 12 pasagjerë.

La Bombardier Global 6500 ka një gjatësi të brendshme prej 43.24 këmbë (13.18 metra), një gjerësi prej 7.91 këmbë (2.41 metra) dhe një lartësi prej 6.17 këmbë (1.88 metra). Mund të mbajë deri në 17 pasagjerë në konfigurimin e tij maksimal dhe zakonisht strehon 13 pasagjerë

Informacion në lidhje me dimensionet e brendshme dhe kapacitetin e pasagjerëve të Bombardier Global 8000 nuk është në dispozicion për momentin.

të gjithë Bombardier Global Avionët e serisë kanë një dysheme të sheshtë, duke ofruar përfitime të tilla si lëvizje më e lehtë në të gjithë kabinën, hapësirë ​​më të qëndrueshme për kokën dhe një përvojë më të rehatshme për pasagjerët.

I brendshëm

Lartësia e kabinës është një faktor thelbësor për t'u marrë parasysh kur krahasoni ambientet e brendshme të tetë Bombardier Global avionë të serisë. Një lartësi më e ulët e kabinës u siguron pasagjerëve një përvojë më të rehatshme dhe më të këndshme fluturimi, pasi zvogëlon efektet e lodhjes, dehidrimit dhe shqetësimit të lidhur me lartësinë.

La Bombardier Global 5000, Global 6000, Global 7500, Global Ekspres, Global Express XRS, Global 5500, dhe Global 6500 të gjithë ndajnë të njëjtën lartësi maksimale të kabinës prej 5,680 këmbë (1,731 metra).

Këta avionë mund të mbajnë një kabinë në nivelin e detit deri në 30,125 këmbë (9,178 metra), me përjashtim të Global Express, i cili e mban atë deri në 26,500 këmbë (8,077 metra).

Përfitimi i mbajtjes së një kabine në nivelin e detit në lartësi më të larta është se pasagjerët mund të shijojnë cilësi më të mirë të ajrit dhe nivele më të mira lagështie, duke rezultuar në më pak lodhje dhe një përvojë më të këndshme fluturimi.

Bombardier Global Express Brendshme

Brenda Global Express, do të gjeni hapësirë ​​të bollshme dhe rehati intensive. Kabina luksoze është projektuar për deri në 18 pasagjerë. Megjithatë, specifikimet e brendshme do të ndryshojnë me disa që kanë hapësirë ​​për deri në 12 pasagjerë.

Të gjitha konfigurimet do të kenë aftësinë për të siguruar shtretër plotësisht të sheshtë për disa nga pasagjerët. Zakonisht do të gjeni hapësirë ​​për 5 pasagjerë për të fjetur në një banesë plotësisht krevat Setup.

Galeria e Global Express është i pajisur për të siguruar ushqime të nxehta dhe të ftohta në fluturimet e gjata. Nga mëngjesi deri në darkë shoqëruesi juaj i fluturimit do të jetë në gjendje të kujdeset për ju.

Një lartësi maksimale e kabinës prej 5,680 metrash do të sigurojë që ambienti i kabinës të jetë gjithmonë i këndshëm. Kjo lartësi e ulët e kabinës do të zvogëlojë vonesën tuaj të avionit kur të arrini në destinacionin tuaj ekzotik. Global Express përmban një banjë në pjesën e pasme të avionit.

Në varësi të konfigurimit mund të hasni një Global Shprehni me dy tualete. Objektet argëtuese HD, lidhja WiFi dhe një banjë private janë të zakonshme midis shumë vetave Global Avionë ekspres.

Bombardier Global Express XRS Brendshme

Përpara se të tejkalohet nga Gulfstream G650, ky avion biznesi mbante titullin për kabinën më të madhe, duke ofruar një strehë të gjerë për 12 deri në 16 pasagjerë. Kabina është projektuar për të plotësuar çdo nevojë tuajën, duke shfaqur tre seksione të dallueshme: një seksion klubi me katër karrige përpara, një zonë qendrore konferencash me ndenjëse për katër persona dhe një sallë pritjeje tërheqëse me një divan tre-vendësh përballë dy karrigeve.

Bombardier ka ridizajnuar me mend kabinën, duke rritur gjerësinë në nivelin e shpatullave duke ulur dyshemenë me 51 mm (2.0 in) dhe duke ripozicionuar dhe zgjeruar dritaret me 25% për një ndjesi më të ndritshme dhe më të ajrosur. Kabina mbresëlënëse 14.73 m e gjatë është e kontrolluar nga klima për komoditetin tuaj dhe një sistem aktiv i zhurmës dhe anulimit të dridhjeve Ultra Electronics garanton një fluturim të qetë.

Rrobaqepsi Global Ekspresoni interierin për t'iu përshtatur nevojave tuaja, pavarësisht nëse keni nevojë për një strukturë zyre, dhomë gjumi ose konferenca. Qasuni me lehtësi sendet tuaja në mes të fluturimit në ndarjen e pasme të bagazheve dhe shijoni lehtësinë e hipjes me shkallët ajrore të integruara në derën anësore të portit.

I azhurnuar Global Express XRS ofron edhe më shumë përmirësime, të tilla si presioni i përmirësuar i kabinës, dy dritare shtesë për rritjen e dritës natyrale dhe një sistem ndriçimi të teknologjisë LED për një atmosferë të vërtetë ambienti. Përjetoni mishërimin e udhëtimit luksoz me Bombardier Global Seri Express.

Bombardier Global 5000 Brendshme

La Bombardier Global 5000 është projektuar në klasik Global stili i avionit. Kjo do të thotë, e qetë, me shije dhe e rehatshme. Së pari, modeli i përparuar i krahut të avionit u siguron pasagjerëve një fluturim të qetë dhe të qetë. Për më tepër, avioni përmban kabinën më të gjerë në klasën e tij, duke rezultuar në më shumë hapësirë ​​sesa konkurrenti i tij më i afërt. Prandaj, udhëtarët mund të presin rehati maksimale dhe një përvojë të jashtëzakonshme të kabinës.

Hyrja në kabinën zbulon një brendshme të madhe, të rimagjinuar të kabinës. Vendet janë skalitur për të mirëpritur trupin e njeriut dhe linjat elegante të kabinës bashkohen për të krijuar një kryevepër estetike.

Sediljet krejt të reja krenohen me gjerësi të jashtëzakonshme, mbështetëse më të larta dhe një mbështetëse në formë të patëmetë. Prandaj, udhëtarët janë në gjendje të shijojnë një përvojë të lezetshme dhe tërheqëse. Prandaj duke e bërë avionin të përshtatshëm për udhëtime në distanca të gjata. Në fund të fundit, nëse jeni duke kërkuar për të punuar, pushuar apo luajtur, Global 5000 siguron mjedisin perfekt për t'u ulur dhe relaksuar.

La Global 5000 është në gjendje t'ju mbajë gjithmonë të lidhur. Pavarësisht se ku jeni. Bombardier i ka dhënë Global 5000 teknologjia më e shpejtë e disponueshme e lidhjes në internet gjatë fluturimit. Prandaj do të jeni në gjendje të vazhdoni me punën dhe të bashkoheni me video konferenca. Nëse nuk është stili juaj, WiFi është madje mjaft i fortë për të luajtur lojë në internet. Në varësi të kërkesave tuaja, ju jeni në gjendje të zgjidhni nga shumë paketa të dhënash, duke ju lejuar të zgjidhni shpejtësinë e duhur për ju.

Bombardier pretendon se sistemi i menaxhimit të kabinës në Global 5000 është "sistemi më gjithëpërfshirës". Pretendohet të jetë ultra-i shpejtë, i besueshëm, intuitiv dhe që pret një gji të madh mediatik. Ky sistem u mundëson pasagjerëve të shikojnë pa tel filma dhe të shfaqin dokumente në monitorët e mëdhenj televizivë me përkufizim të lartë rreth kabinës. Pasagjerët janë në gjendje të kontrollojnë të gjithë kabinën nga pajisjet e tyre personale (iOS dhe Android).

La Bombardier Global 5000 ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 5,680 metra dhe një nivel të zhurmës së kabinës prej 52 decibel. Kjo e bën Global 5000 mjedisi perfekt për të harruar se po fluturon. Shtrirja e avionit siguron hapësirë ​​për një dhomë private në pjesën e pasme të kabinës. Kjo shton një ndjenjë qetësie, duke shfaqur dritare të mëdha dhe një divan të plotë, një gardërobë të gjerë, kontroll të pavarur të temperaturës dhe një tualet. Rrjedhimisht, mund të jeni të sigurt që do të arrini në destinacionin tuaj duke u ndjerë të qetë dhe të gatshëm për të shfrytëzuar ditën.

Anasjelltas, në pjesën e përparme të kabinës, do të gjeni galerin e pajisur plotësisht. Ruajtja e konsiderueshme dhe sipërfaqet e gjera të punës sigurojnë që të ngrenë rehatinë tuaj falë aftësive më të mëdha të vaktit. Galeria është vendosur midis kabinës së pilotit dhe zonës kryesore të kabinës në mënyrë që të rritet privatësia e pasagjerëve.

Së fundi, Bombardier e ka bërë hapësirën e bagazhit të arritshme gjatë fluturimit. Kjo do të thotë që ju të jeni gjithmonë në gjendje të përdorni gjërat tuaja sa herë që i kërkoni ato.

Bombardier Global 5500 Brendshme

La Global 5500 e brendshme merr frymëzim nga flamuri Global 7500 avionë. Prandaj, 5500 krenohet me një numër opsionesh të avancuara të brendshme.

Për shembull, klasikja Bombardier Vendet Nuage ofrojnë ulëse zbuluese për pasagjerët, një veçori që është veçanërisht e rëndësishme kur lundroni shpesh për distanca të gjata. Selia Nuage është e patentuar Bombardier dizajn me një veçori mbështetëse të thellë, unike për ndenjësen.

Sipas Bombardier, sedilja Nuage ofron "ndryshimin e parë domethënës në funksionimin dhe dizajnin e një sediljeje avioni biznesi në 30 vjet". Baza lundruese e sediljes ndihmon për të lejuar lëvizjen e lëngshme, përveç kësaj, mbështetësja e kokës e anuar ndihmon në përmirësimin e rehatisë së përgjithshme.

Brendësia e Global 5500 është ideale si për punë ashtu edhe për relaksim. Shkathtësia e kabinës ofron hapësirë ​​për konferenca, së bashku me ngrënien mbi re. Suita e Konferencave është në gjendje të ofrojë ndenjëse për deri në 6 persona.

Përveç kësaj, avioni ka tre hapësira jetese të dallueshme për të maksimizuar komoditetin dhe efikasitetin. Kjo rezulton në shumë hapësirë ​​për të punuar, ngrënë dhe pushuar në luks dhe privatësi totale.

Konfigurimi tipik për avionin përmban një suitë private në pjesën e pasme të avionit, duke rezultuar në një hapësirë ​​për t'u çlodhur në publik. Për më tepër, Suita Private ndodhet në pikën më të qetë të kabinës. Përveç një hapësire për një gjumë të mirë të natës, ka edhe një suitë enësh me një gardërobë të madhe. Rezultati i kësaj është të ndiheni më të freskët dhe më të çlodhur kur të arrini në destinacionin tuaj.

Një veçori e dobishme që shpesh mund të neglizhohet, megjithatë, rezulton në komoditet të jashtëzakonshëm është qasja gjatë fluturimit në ndarjen e bagazheve. Të Global 5500 është brenda grupit të avionëve që mund të mburret me këtë veçori.

Bombardier Global 6000 Brendshme

Nuk është për t'u habitur Global 6000 ka një ambient të brendshëm të pajisur mirë. Brendësia është krijuar për t'ju sjellë përvojën më të butë, freskuese dhe produktive të mundshme nga një avion biznesi.

Falë kabinës më të gjerë në klasën e saj, më shumë hapësirë ​​ofrohet sesa konkurrenti i saj më i afërt. Në Bombardierfjalët e veta; “Me gjerësi të jashtëzakonshme, krahime më të larta dhe një mbështetëse në formë të patëmetë, sediljet e reja u lejojnë pasagjerëve të shijojnë një përvojë të lezetshme dhe tërheqëse, të përshtatshme në mënyrë ideale për udhëtimet në distanca të gjata. Pavarësisht nëse dëshironi të punoni, të pushoni ose të luani, koha thjesht do të kalojë ndërsa uleni në këtë ambient të jashtëzakonshëm. "

Galeria përmban dysheme me dru të fortë, sedilje të skalitura në trupin e njeriut dhe linja të dizajnuara në mënyrë elegante. Duke shfaqur Bombardiersistemin e menaxhimit të kabinës mund ta kontrolloni të gjithë kabinën nga majat e gishtave. Gjiri ultra i shpejtë dhe intuitiv i medias ju lejon të shikoni filma, transmetim të drejtpërdrejtë dhe të shfaqni dokumente në monitorët e TV.

Bombardier madje ka zhvilluar sistemin e menaxhimit të kabinës për të qenë i kontrollueshëm nga pajisja juaj mobile (iOS dhe Android). Gjiri i medias në bord ju lejon të lidhni një mori pajisjesh, të tilla si konzola lojëra, Blu-ray player dhe media player dixhital.

6000 ka lidhjen më të shpejtë në internet në fluturim të disponueshëm në të gjithë botën bazuar në teknologjinë e bandës Ka. Bashkohuni me video konferenca, filma transmetues dhe madje edhe lojëra në internet. Bombardier ofron një larmi paketash të dhënash. Këto paketa ju lejojnë të gjeni shpejtësinë e duhur për nevojat tuaja. Teknologjia e bandës Ka është më e shpejta në ajër (deri në 15 Mbps). Për më tepër, banda Ka ofron mbulimin dhe besueshmërinë më të mirë.

Në pjesën e pasme të avionit, do të gjeni dhomën e dhomës. Kjo shton "një ndjenjë qetësie" me dritare të mëdha që sigurojnë dritë të bollshme natyrore. Dhoma e ngrohtë përmban një divan të plotë, një gardërobë e gjerë, kontroll i pavarur i temperaturës dhe zonë tualet.

Kur fluturoni mbi retë në një fluturim të gjatë është e domosdoshme që të ushqeheni mirë. Galeria e madhe e pajisur plotësisht e garanton këtë. Kapaciteti i konsiderueshëm i ruajtjes dhe sipërfaqet e gjera të punës lejojnë mundësi më të mëdha të vaktit.

Së fundmi, sigurohuni që ekuipazhi juaj të jetë gjithmonë në performancën më të mirë. Një zonë e dedikuar për pushim e ekuipazhit do të kujdeset për këtë.

Bombardier Global 6500 Brendshme

Bombardier ka pajisur Global 6500 me një interier luksoz që do t'ju transportojë në destinacionin tuaj në luksin, rehatinë dhe qetësinë e fundit. Pavarësisht nëse planifikoni të punoni apo të relaksoheni, Bombardier ka zhvilluar një hapësirë ​​që do t'ju sigurojë të mbërrini të rifreskuar në destinacionin tuaj.

La Global 6500 ka hapësira banimi të hapura dhe teknologjinë më të fundit për t'ju mbajtur të lidhur dhe argëtuar. Për më tepër, Bombardier e ka pajisur avionin me sediljen e tyre inovative Nuage.

Selia Nuage është, çfarë Bombardier thotë, "ndryshimi i parë domethënës në funksionimin dhe dizajnin e një sediljeje avioni biznesi në 30 vjet". Një nga komponentët kryesorë të sediljes është aftësia për një shtrirje "të thellë".

Ky sistem ofron rehati dhe mbështetje të jashtëzakonshme. E përkryer për të ngrënë, për të punuar, për t'u çlodhur ose për të fjetur. Baza lundruese gjithashtu lejon lëvizje krejtësisht të lëngshme. Sipas Bombardier, kjo është sedilja e parë me një gjurmë plotësisht pa gjurmë. Si rezultat, pasagjerët mund t'i pozicionojnë pa mundim dhe në mënyrë intuitive vendet e tyre.

Paraqitja tipike e kabinës për Global 6500 ka 3 zona banimi të dallueshme. Në pjesën e përparme, menjëherë pas zonës së pushimit të ekuipazhit, është suita e klubit. Këtu, ka 4 nga vendet e patentuara të Nuage. Për më tepër, grupi i klubit përmban një monitor 4K me tinguj rrethues gjithëpërfshirës.

Duke ecur më tej, pasagjerët do të gjejnë suitën e konferencës. Ka plane të shumta të disponueshme, duke përfshirë shezllonin opsional Nuage për rehati maksimale. Kjo është zona perfekte për të punuar ose për të ngrënë darkë, e fokusuar rreth një tavoline të vetme me piedestal të rregullueshme nga lartësia.

Së fundi, në pjesën e pasme të avionit, është suita private. Përsëri, ka plane të shumta dyshemeje të disponueshme për klientët. Megjithatë, një plan urbanistik tipik përfshin 2 nga sediljet e patentuara Nuage, një divan me 3 vende që mund të ajroset dhe një monitor me pjesën më të madhe 4K.

Bashkangjitur me suitën private pasagjerët do të gjejnë tualetin en suite. Këtu ka një tualet me dritare të mëdha për dritë natyrale. Ka një pasqyrë të madhe, kote, lavaman, rubinet dhe opsionin për një dush në këmbë. Ka gjithashtu akses të pakufizuar në ndarjen e bagazheve gjatë fluturimit.

Bombardier Global 7500 Brendshme

Kur bëhet fjalë për Bombardier Global Brendësia 7500, çdo detaj është konsideruar për të siguruar që të keni fluturimin më të rehatshëm të mundshëm. Së pari, Global 7500 përmban një krah që "një mrekulli teknologjike", e cila jo vetëm që do t'u japë pilotëve kontrollin maksimal mbi avion, por gjithashtu do të japë udhëtimin më të butë të mundshëm.

Bombardier gjithashtu ka qenë në gjendje të mbajë lartësinë e kabinës asnjëherë më shumë se 5,680 metra kur kryqëzon në lartësi maksimale. Kjo lartësi e ulët e kabinës (më e ulët se sa mund të gjente në një aeroplan), do të thotë që ju të ndjeheni më të relaksuar gjatë fluturimit dhe do të arrini në destinacionin tuaj me më pak lag vonesë.

La Global 7500 mund të konfigurohet sipas nevojave tuaja të sakta dhe përmban një numër të paparë të paraqitjeve. Gjatë gjithë kabinës, Global 7500 përmban dritare ekstra të mëdha në mënyrë që të sjellë sa më shumë dritë natyrore që do të thotë, domethënë 7500 siguron më shumë dritë natyrore në kabinën se çdo avion tjetër privat, dhe çdo pasagjer merr një dritare.

Çdo vend në kabinën e 7500 është Bombardierselia revolucionare e Nuage.

Sedilja Nuage u jep përdoruesve tre veçori që nuk janë të disponueshme në asnjë ndenjëse tjetër avioni biznesi: një sistem lidhjeje me anim për një shtrirje të thellë, një bazë lundruese për lëvizjen e lëngjeve dhe një mbështetëse koke me anim për mbështetje të jashtëzakonshme.

E gjithë kabina e Global 7500 është ndezur me BombardierSistemi i ndriçimit Soleil, i cili është sistemi i parë i ndriçimit të bazuar në ritëm qarkullues të aviacionit të biznesit për të luftuar vonesën në avion.

Duke rregulluar ndriçimin në destinacionin tuaj (dhe kombinuar me lartësinë e ulët të kabinës), do të përjetoni më pak vonesë në avion se kurrë më parë. Për të ndihmuar në luftimin e vonesës së avionëve, 7500 përmban një suitë master me një krevat të përmasave të plota dhe një dush në këmbë në En Suite.

La Global avionët nuk ndalen atëherë kur përpiqen të luftojnë vonesën e avionit. 7500 është e pajisur me BombardierSistemi Pur Air, një sistem i përparuar i pastrimit të ajrit që përmban një filtër HEPA që pastron dhe pastron ajrin. Sistemi jo vetëm që mund të sigurojë 100% ajër të pastër, por edhe ajër të pastruar me lagështirë më të mirë për të siguruar ngrohje dhe ftohje të shpejtë të kabinës.

Bombardier Global 8000 Brendshme

Sipas Bombardier, Global 8000 ka "kabinën më të shëndetshme". Duke qenë se ky është avioni kryesor për Bombardier dhe pasagjerët do të kalojnë orë të tëra duke fluturuar midis kontinenteve, kabina duhet të jetë e rehatshme, fleksibël dhe e shëndetshme.

Bombardier ka zbatuar tre komponentë kyç të kabinës për të ndihmuar në rritjen e shëndetit dhe për të siguruar që të mbërrini në destinacionin tuaj të rifreskuar. Së pari, Global 8000 ka një lartësi jashtëzakonisht të ulët të kabinës. Kur lundroni në 41,000 këmbë, 8000 ka një lartësi kabine prej vetëm 2,900 këmbësh. Kjo, sipas Bombardier, është "lartësia më e ulët e kabinës së industrisë". Një lartësi më e ulët e kabinës rezulton në një përvojë më të këndshme të kabinës dhe ndihmon në reduktimin e vonesës së avionit.

Së dyti, në një përpjekje për të reduktuar vonesën e avionëve, Global 8000 karakteristika BombardierSistemi i ndriçimit të Soleil. Ky sistem është, sipas Bombardier, sistemi i parë i ndriçimit të kabinës i bazuar në ritëm cirkadian i aviacionit që është plotësisht i integruar në Sistemin e Menaxhimit të Fluturimeve. Për më tepër, kabina përmban një veçori revolucionare të Simulimit Dinamik të Dritës së Ditës për të luftuar vonesën e avionëve.

Së treti, Global 8000 eshte i pajisur me Bombardier Pũr Filtri i ajrit. Ky është një filtër HEPA i shkallës spitalore që kap deri në 99.99% të grimcave. Grimcat si viruset, alergjenët dhe bakteret mund të kapen dhe të nxirren nga filtri. Për më tepër, ai përmban një filtër të karbonit të aktivizuar për të hequr aromat dhe gazrat. Prandaj, kabina e Global 8000 eshte i paster dhe i fresket.

Për t'ju mbajtur në kontakt me botën e jashtme, Bombardier ka pajisur Global 8000 me internet Ka-band. Kjo, sipas Bombardier, ofron më të shpejtë global shpejtësinë e internetit në industri. Kjo ju lejon të shkarkoni, transmetoni, video konferencë dhe ndani përmbajtje gjatë misioneve tuaja.

Për më tepër, avioni është i pajisur me sistemin e bukur "të fundit" të menaxhimit të kabinës Touch. Kjo, falë kontrollit elegant dhe intuitiv OLED me prekje, ju lejon të kontrolloni një sërë cilësimesh të kabinës nga sedilja juaj.

Siç do të prisnit me një avion të ri nga Bombardier, Global 8000 karakteristika ulëse Nuage. Të cilat, sipas Bombardier, është arkitektura e parë e re e sediljeve në 30 vjet.

Për sa i përket paraqitjes së kabinës, ka katër zona të veçanta të jetesës. Konfigurimi më tipik përmban një galerë në pjesën e përparme të kabinës, së bashku me një tualet, gardërobë dhe zonë pushimi të ekuipazhit. Lëvizja mbrapa është suita e klubit.

Këtu, pasagjerët do të gjejnë 4 ndenjëse Nuage, 6 dritare ultra të mëdha, një ekran HD 24 inç, dhe Bombardier Format me prekje të integruara në parvazet anësore. Pas kësaj është paketa e konferencave. Pasagjerët do të gjejnë një hapësirë ​​elegante takimesh dhe ngrënieje me 6 vende. Tavolina e ngrënies përmban një fletë të lëvizshme dhe tavolinë anësore të fshehur.

E përkryer për t'u çlodhur është suita argëtuese, e cila ndodhet në fund të suitës së konferencave. Një divan Nuage me 3 vende është vendosur përballë kabinetit të madh argëtues me hapësirë ​​ruajtëse mediatike. Ka 6 dritare ultra të mëdha dhe BombardierSistemi audio i l'Opera.

Zona e fundit e jetesës është e përkryer për pushim - e quajtur kostumi kryesor. Këtu ka një ndenjëse Nuage me pozicion të gravitetit zero, së bashku me shtratin me madhësi të plotë me një ballë krevati të personalizueshme. 6 dritare ultra të mëdha, një ekran HD 32 inç dhe një gardërobë e madhe ndihmojnë në rritjen e komoditetit në suitë.

Dhe së fundi, suita kryesore është e lidhur me banjën e saj. Brenda ka një gardërobë tjetër të madhe, tualet, dush opsional në këmbë dhe akses të pakufizuar në ndarjen e bagazheve.

Kostoja e Kartës

Në fushën e aviacionit privat, marrja me qira e një avioni është një vendim i rëndësishëm që përfshin një analizë krahasuese të faktorëve të shumtë. Të kuptuarit e kostos për orë për avionë të ndryshëm është një gur themeli i këtij procesi.

Për të filluar, le të shqyrtojmë kostot e çarterit për orë të tetë avionëve nga më të njohurit Bombardier Global seri.

La Bombardier Global 5000 ofron një tarifë për orë prej 11,500 dollarë. Një hap më lart nga kjo është Global 6000, që vjen me 12,500 dollarë në orë.

La Global 7500, i njohur për aftësitë e tij me rreze të gjatë dhe ambientet e brendshme luksoze, ka një çmim prej 16,000 dollarë në orë.

Nga ana më ekonomike, Global Express është në dispozicion me 7,500 dollarë në orë, ndërsa versioni i tij i avancuar, i Global Express XRS, kushton 8,000 dollarë në orë. Ndërkohë, të Global 5500 dhe 6500 kushtojnë respektivisht 8,500 dhe 9,000 dollarë në orë.

Së fundi, niveli i lartë Global 8000, i nderuar për gamën dhe komoditetin e tij të pashembullt, qëndron në 17,000 dollarë në orë.

Megjithatë, kostot e lartpërmendura ndikohen nga disa faktorë kyç.

Së pari, madhësia dhe kapaciteti i avionit ndikojnë ndjeshëm në çmim. Avionët më të mëdhenj me më shumë kapacitet për ndenjëse në përgjithësi kanë kosto më të larta operacionale, pra tarifa më të larta charter.

Së dyti, rrezja dhe shpejtësia e avionit luajnë një rol kryesor. Avionët e aftë për të mbuluar distanca më të gjata me shpejtësi më të mëdha priren të kenë një çmim premium për shkak të efikasitetit të tyre të rritur.

Së fundmi, mosha dhe gjendja e avionit gjithashtu ndikojnë në kosto. Modelet më të fundit me veçori moderne dhe efikasitet të përmirësuar të karburantit shpesh kanë tarifa më të larta të kartës.

Këta faktorë duhet të merren parasysh me kujdes kur krahasohen kostot e çarterit të këtyre avionëve. Vlen gjithashtu të përmendet se çmimet mund të ndryshojnë në bazë të elementeve të tjerë si vendndodhja gjeografike, disponueshmëria e avionit, shërbimet shtesë të kërkuara dhe kërkesat specifike të fluturimit.

Prandaj, është e këshillueshme që të konsultoheni me një ofrues të besuar charter për të marrë vlerësimet më të sakta dhe aktuale të kostos për nevojat tuaja të udhëtimit me avion privat.

Kostoja e blerjes

Në fushën e aviacionit privat, të kuptuarit e kostos së blerjes së avionëve është thelbësore. Kjo përfshin një krahasim të kujdesshëm të faktorëve, duke përfshirë çmimet e reja të listës, kostot për modelet e zotëruara më parë, normat vjetore të amortizimit dhe vlerat e parashikuara në të ardhmen.

Duke filluar me Bombardier Global 5000, ai debutoi me një çmim të listës prej 50,000,000 dollarë. Vlera aktuale e tregut për një model 2020, pas faktorizimit në një normë amortizimi vjetor prej 6.88%, qëndron në 34,000,000 dollarë. Duke pasur parasysh këtë tendencë amortizimi, vlera e tij parashikohet të bjerë në rreth 27,454,138 dollarë gjatë tre viteve të ardhshme.

Krahasues, të Bombardier Global 6000 kishte një çmim më të lartë të listës prej 62,000,000 dollarë. Me një normë amortizimi vjetor më të pjerrët prej 9.76%, një avion model i vitit 2020 vlerësohet të jetë me vlerë 40,000,000 dollarë sot. Ky trend sugjeron që vlera e tij do të ulet më tej në rreth 29,393,903 dollarë në tre vitet e ardhshme.

La Bombardier Global 7500, me çmim fillimisht 73,000,000 dollarë, ka parë një normë amortizimi vjetor më të moderuar prej 3.73%. Rrjedhimisht, një model i vitit 2020 vlerësohet të kushtojë 68,000,000 dollarë. Nëse ky zhvlerësim vazhdon, vlera e tij do të jetë afërsisht 60,671,094 dollarë në tre vjet.

La Bombardier Global Express, pavarësisht nga çmimi më i ulët i listës prej 46,000,000 dollarë dhe një normë minimale amortizimi vjetore prej 2.16%, vlerësohet të kushtojë 13,300,000 dollarë për një model të vitit 2005. Duke parashikuar përpara, vlera e tij pritet të jetë rreth 12,456,642 dollarë në tre vjet.

Ngjashëm, Bombardier Global Express XRS, i cili kishte një çmim të listës prej 59,000,000 dollarë dhe një normë amortizimi vjetor prej 3.21%, vlerësohet të kushtojë 17,900,000 dollarë nëse do të blinit një model të vitit 2010 sot. Vlera e tij në tre vjet parashikohet të jetë rreth 16,230,971 dollarë.

La Bombardier Global 5500, i listuar në $46,000,000, ka një normë më të ulët amortizimi vjetor prej 1.57%. Një YOM 2020 vlen në të vërtetë pak mbi çmimin e tij të listës në 46,800,000 dollarë dhe pritet të zhvlerësohet në rreth 44,630,146 dollarë në tre vitet e ardhshme.

La Bombardier Global 6500, me një çmim të listës prej 56,000,000 dollarë dhe një normë amortizimi vjetor prej 6.37%, ka një vlerë 2020 prej 47,000,000 dollarë. Kjo pritet të zhvlerësohet në një vlerë të ardhshme prej rreth 38,578,286 dollarë pas tre vjetësh.

Kur merren parasysh shumat aktuale të dollarit të humbur gjatë periudhës së pronësisë, Bombardier Global 6000 do të humbasë më shumë para për shkak të normës së lartë vjetore të amortizimit.

Shkalla e amortizimit të një avioni privat ndikohet nga disa faktorë.

Së pari, mosha dhe gjendja e avionit luajnë një rol të rëndësishëm - modelet e vjetra në përgjithësi amortizohen më shpejt.

Së dyti, kërkesa e tregut mund të ndikojë në amortizimin; kërkesa më e lartë çon në zhvlerësim më të ngadaltë.

Së fundi, mirëmbajtje dhe kostot operative gjithashtu kontribuojnë në zhvlerësim; kostot më të larta shpesh çojnë në zhvlerësim më të shpejtë.

Pozicioni i tregut

La Bombardier Global seritë e avionëve kujdesen për segmente të ndryshme të tregut brenda tregut të avionëve privatë me rreze të gjatë veprimi, secili duke ofruar veçori dhe aftësi të veçanta të përshtatura për nevojat specifike të klientëve.

La Bombardier Global 5000 është i pozicionuar për klientët që kanë prioritet një ekuilibër midis diapazonit, madhësisë së kabinës dhe efikasitetit të kostos. Me rrezen e tij mbresëlënëse prej 5,200 milje detare, është i përshtatshëm për fluturime transkontinentale dhe udhëtime të mesme dhe të gjata. Ky avion duhet të zgjidhet kur dëshirohet një kabinë e gjerë dhe një rreze e gjerë pa nevojë për rrezen më të gjatë të mundshme në Global seri.

La Global 6000 është projektuar për klientët që kërkojnë aftësi të zgjeruara të gamës në krahasim me Global 5000. Mund të mbulojë distanca deri në 6,000 milje detare, duke e bërë atë ideal për fluturime më të gjata ndërkontinentale. Ky avion duhet të zgjidhet kur distanca shtesë është thelbësore për të arritur destinacione më të largëta pa kompromentuar komoditetin dhe luksin.

La Bombardier Global 7500 është modeli kryesor në seri, duke ofruar gamën më të zgjeruar dhe kabinën më të madhe midis vëllezërve dhe motrave të saj. Ai është i pozicionuar për klientët që kërkojnë luksin, komoditetin dhe performancën maksimale. Me një distancë prej 7,700 miljesh detare, ky avion është i përsosur për fluturime me distanca ultra të gjata. Zgjidh Global 7500 kur niveli më i lartë i luksit, hapësirës dhe gamës janë thelbësore. Sigurisht, të Global 8000 tani ka marrë kurorën e saj.

La Global Ekspres Global Express XRS kujdeset për klientët që kërkojnë një ekuilibër midis Global Efikasiteti i viteve 5000 dhe Global Aftësitë e gamës së viteve 6000. Këta avionë janë të përshtatshëm për fluturime në distanca të gjata me rreze 6,100 dhe 6,305 milje detare, respektivisht. Zgjidhni këto modele kur dëshironi një kombinim të rehatisë, hapësirës dhe gamës konkurruese.

La Bombardier Global 5500 Global 6500 janë pozicionuar si alternativa të modernizuara dhe efikase ndaj karburantit ndaj homologëve të tyre, të Global 5000 dhe Global 6000. Ato ofrojnë gamë dhe performancë të përmirësuar, me Global 5500 duke mbuluar 5,900 milje detare dhe Global 6500 duke arritur në 6,600 milje detare. Këta avionë duhet të zgjidhen kur kërkohet një ekuilibër midis performancës së përmirësuar, efikasitetit të karburantit dhe teknologjisë së përditësuar.

Konfiguro aeroplanët e vet këtu.

përmbledhje

Pra, ku na lënë gjithë ky informacion?

Bombardier kanë krijuar një linjë të fortë avionësh biznesi me rreze të gjatë.

La Global 7500 dhe Global 8000 janë avionë të nivelit të lartë, me shifra mbresëlënëse të rrezes dhe të gjitha tiparet më të fundit.

Nëse dëshironi të gjithë teknologjinë dhe luksin, por nuk jeni duke fluturuar aq larg, atëherë Global 5500 dhe Global 6500 janë zgjedhje të shkëlqyera. Vendimi përfundimisht do të varet nga kapaciteti i pasagjerëve dhe diapazoni që ju kërkoni.

Përtej kësaj, Global 5000 dhe Global 6000 janë për ata që janë të gatshëm të marrin një avion pak më të vjetër që është ende modern dhe efikas.

Dhe së fundi, origjinali Global Shpreh dhe Global Express XRS janë për ata që kanë nevojë për gamën dhe aftësitë që vijnë me Global Megjithatë, familja e avionëve ka nevojë për një kosto më të ulët të blerjes. Për më tepër, duke pasur parasysh moshën e avionit, shkalla e amortizimit është stabilizuar në mënyrë që këta avionë të ruajnë shumë vlerën e tyre kur të vijë koha për të shitur.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.