Kalo te përmbajtja kryesore

La Bombardier Global Ekspres Gulfstream G550 janë dy avionë të mëdhenj jashtëzakonisht të njohur që të dy janë të aftë të fluturojnë mbi 6,000 milje detare.

La Global Express është i pari në shumë popullor Bombardier Global formacioni i avionëve. Një familje që përfshin Global Express, Express XRS, Global 5000, 5500. 6000. 6500, Global 7500, dhe të reja Global 8000.

Për më tepër, G550 pati një prodhim prej mbi 15 vitesh me mbi 600 avionë të dorëzuar dhe në shërbim aktiv.

Prandaj, këto janë dy pesha të rënda të botës së avionëve të biznesit. Si rezultat, këta dy avionë shpesh do të vendosen kundër njëri-tjetrit kur një pronar i mundshëm po përpiqet të vendosë se cilin avion të blejë.

Si rezultat, ka disa pyetje kyçe që duhet të marrin përgjigje në mënyrë që të zgjidhni se cili avion është i duhuri për ju.

Për të ndihmuar në këtë krahasim, ne do të përdorim veçorinë tonë të krahasimit të shërbimit Premium, të cilin mund ta mësoni më shumë për këtu.

Performance

Së pari, performanca. Sigurisht, është një betejë e ngushtë mes këtyre dy avionëve.

La Bombardier Global Express mundësohet nga dy motorë Rolls-Royce BR710-A2-20. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 14,750 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Global Express është 29,500 paund.

Rezultati është Global Express duke qenë në gjendje të lundrojë në 488 knots në një lartësi maksimale prej 51,000 këmbësh. Për të marrë rrezen maksimale nga avioni, Global Express ka një shpejtësi lundrimi me rreze të gjatë prej 459 knots.

Nga ana tjetër, Gulfstream G550 fuqizohet gjithashtu nga dy motorë Rolls-Royce BR710. Sidoqoftë, çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 15,385 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për G550 është 30,770 lbs.

Si pasojë, Gulfstream G550 ka të njëjtat shpejtësi lundrimi dhe lartësi maksimale si ajo Global Shpreh

Një fushë kyçe që ndryshojnë këta dy avionë është djegia e karburantit. Të Global Express, mesatarisht, djeg 486 litra karburant në orë. Në krahasim, G550 djeg vetëm 358 gallon karburant në orë.

Ky është një ndryshim domethënës, veçanërisht duke pasur parasysh se statistikat e tjera janë të njëjta.

Për shembull, nëse do të merrnit një çmim të karburantit Jet A prej 5 dollarë për gallon, Global Express do të kushtojë 2,430 dollarë në orë vetëm në karburant. Ndërsa kostoja e karburantit për orë e G550 do të jetë 1,790 dollarë. Kjo është një ndryshim prej 640 dollarë.

Prandaj, nëse jeni duke fluturuar 400 orë në vit, G550 do të ketë një kosto më të ulët të karburantit prej pak më shumë se një çerek milion dollarë.

Varg

La Global Express është në gjendje të fluturojë deri në 6,100 milje detare (7,020 milje / 11,297 km) pa pasur nevojë për karburant.

Në krahasim, G550 mund të fluturojë më tej, me një distancë maksimale prej 6,750 milje detare (7,768 milje / 12,501 km).

Kjo do të thotë që të dy avionët mund të fluturojnë me lehtësi nga Nju Jorku në Evropë, Lindjen e Mesme, Amerikën e Jugut dhe pjesën më të madhe të Afrikës. Megjithatë, G550 është në gjendje të fluturojë pa ndalesë, teorikisht, nga Nju Jorku në Nju Delhi.

Natyrisht, si me çdo shifër të gamës së deklaruar nga prodhuesi, këto shifra janë disi optimiste.

Për të gjetur gamën maksimale të këtyre avionëve me pasagjerë në bord, ne mund të përdorim hyrjen e pasagjerëve në Krahasoni Avionët Privatë Premium harta e gamës.

Ndërsa diapazoni zvogëlohet disi me pasagjerët në bord, nuk ka gjasa të ndikojë shumë në aftësitë operacionale.

Performanca në tokë

Performanca tokësore midis këtyre dy avionëve është jashtëzakonisht e ngjashme.

Performanca e tokës është një faktor i rëndësishëm për t'u marrë parasysh pasi kërkohet pista më e shkurtër, aftësitë më të mëdha operacionale të avionit.

Kjo do të thotë që ju jeni në gjendje të fluturoni nga më shumë aeroporte, që do të thotë se do të jeni në gjendje të arrini dhe të niseni më afër destinacionit tuaj përfundimtar.

La Bombardier Global Express ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,820 metrash.

Në krahasim me Gulfstream G550 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,910 metrash.

Kur bëhet fjalë për distancën e uljes, Global Express përsëri vetëm fiton me një distancë minimale uljeje prej 2,670 këmbësh. Ndërsa distanca minimale e uljes së G550 është 2,770 këmbë.

Realisht, një ndryshim prej 90 këmbësh në distancën e ngritjes dhe 100 këmbëve në distancën e uljes nuk do të ketë shumë ndikim në botën reale.

Dhe, përsëri, është e rëndësishme të mbani mend se këto shifra të deklaruara nga prodhuesi janë në kushte optimale.

Dimensionet e Brendshme

Dimensionet e brendshme kanë rëndësi me një avion privat pasi ai dikton numrin e zonave të banimit, numrin e vendeve dhe komoditetin e përgjithshëm.

Sa më e gjerë të jetë kabina, aq më të gjera janë sediljet, aq më shumë hapësirë ​​për shpatullat dhe sa më i gjerë korridori. Dhe një rresht më i gjerë do të thotë se është më e lehtë të lëvizësh nëpër kabinën.

Për më tepër, sa më e lartë të jetë kabina, aq më e lehtë është të lëvizësh dhe aq më e gjerë do të ndihet kabina.

Gjatësia është e rëndësishme për sa i përket hapësirës për më shumë ndenjëse dhe më shumë veçori si dhomat e gjumit, tualetet dhe zonat e ngrënies.

Kur bëhet fjalë për Global Shpreh dhe Gulfstream G550, dimensionet janë relativisht të ngjashme, me G550 që ka një kabinë më të gjatë dhe më të gjerë, dhe Global Express duke pasur një kabinë më të gjatë.

La Bombardier Global Brendësia e Express ka një gjatësi prej 48.23 këmbësh, lartësi 6.27 këmbë dhe lartësi 6.92 këmbë.

Në krahasim, G550 ka 50.1 këmbë në gjatësi, 6 këmbë në lartësi dhe 6.99 në gjerësi.

Gjatësia shtesë e G550 do të thotë se kapaciteti i tij maksimal i pasagjerëve është 19, ndërsa Global Express ka një kapacitet maksimal pasagjerësh prej 18.

Megjithatë, këta avionë janë konfiguruar rrallë për numrin maksimal absolut të pasagjerëve. Prandaj, është e rëndësishme të merret parasysh numri tipik i pasagjerëve.

Përsëri, G550 e tejkalon atë Global Express me një konfigurim tipik prej 15 dhe 13 pasagjerësh respektivisht.

I brendshëm

Dorëzimet e Global Express filloi në 1999, krahasuar me dërgesat e G550 duke filluar në 2003.

Duke qenë se prodhimi i këtyre avionëve është i një epoke të ngjashme, karakteristikat dhe ambientet e brendshme janë relativisht të ngjashme. Për më tepër, duke pasur parasysh profilet e misionit të këtyre avionëve, ka disa veçori të brendshme që janë standarde me këto lloje avionësh.

Megjithatë, një zonë që shpesh anashkalohet, por jashtëzakonisht e rëndësishme është lartësia maksimale e kabinës. Një lartësi më e ulët e kabinës do të zvogëlojë ndikimin e vonesës së avionit dhe do të sigurojë një mjedis më të këndshëm të kabinës.

Në përgjithësi, Gulfstream avionët kanë një nga lartësitë më të ulëta të kabinës në industri, megjithatë, kur bëhet fjalë për G550, Global Express e mund atë.

La Global Express ka një lartësi maksimale të kabinës prej 5,680 këmbësh krahasuar me një lartësi maksimale të kabinës prej 6,000 këmbësh për Gulfstream G550.

Megjithatë, G550 është në gjendje të mbajë një kabinë në nivelin e detit për më gjatë (29,200 këmbë krahasuar me 26,500 këmbë për Global Express).

Bombardier Global Ekspres

Brenda Global Express, do të gjeni hapësirë ​​të bollshme dhe rehati intensive. Kabina luksoze është projektuar për deri në 18 pasagjerë. Megjithatë, specifikimet e brendshme do të ndryshojnë me disa që kanë hapësirë ​​për deri në 12 pasagjerë.

Të gjitha konfigurimet do të kenë aftësinë për të siguruar shtretër plotësisht të sheshtë për disa nga pasagjerët. Zakonisht do të gjeni hapësirë ​​për 5 pasagjerë për të fjetur në një banesë plotësisht krevat Setup.

Galeria e Global Express është i pajisur për të siguruar ushqime të nxehta dhe të ftohta në fluturimet e gjata. Nga mëngjesi deri në darkë shoqëruesi juaj i fluturimit do të jetë në gjendje të kujdeset për ju.

Një lartësi maksimale e kabinës prej 5,680 metrash do të sigurojë që ambienti i kabinës të jetë gjithmonë i këndshëm. Kjo lartësi e ulët e kabinës do të zvogëlojë vonesën tuaj të avionit kur të arrini në destinacionin tuaj ekzotik. Global Express përmban një banjë në pjesën e pasme të avionit.

Në varësi të konfigurimit mund të hasni një Global Shprehni me dy tualete. Objektet argëtuese HD, lidhja WiFi dhe një banjë private janë të zakonshme midis shumë vetave Global Avionë ekspres.

Bombardier Global Ekspres

Bombardier Global Express Brendshme
Bombardier Global Express Brendshme
Bombardier Global Express Brendshme
Bombardier Global Express Brendshme

Gulfstream G550

Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550

Gulfstream G550

Një nga tiparet më të dukshme me të gjitha GulfstreamJanë të mëdha, në formë ovale dritaret. Këto dritare janë më të mëdha se konkurrenca dhe G550 përmban 14 Gulfstream Nënshkrimi i dritareve ovale në të gjithë kabinën, duke e bërë kabinën të ndihet edhe më e madhe dhe duke ndihmuar në rritjen e mirëqenies përmes dritës së bollshme natyrore.

Pavarësisht nga gjatësia e kohës që G550 ka qenë në shërbim, ai ende përmban të gjithë teknologjinë moderne që mund të pritet nga një avion privat. Të gjitha vendet kanë një ekran personal audio / vizual dhe cilësimet e kabinës janë në gjendje të kontrollohen përmes një aplikacioni smartphone, të tilla si hijet e dritareve, temperatura e kabinës, hyrja e videos, audio e kabinës dhe informacioni i fluturimit.

Kur konfiguroni aeroplanin, gjithçka është me porosi të klientit me një gamë të gjerë të konfigurimeve të kabinës në dispozicion (shih më poshtë). Mund të zgjidhni konfigurimin e galerisë përpara ose pas, me ose pa ndarje ekuipazhi dhe deri në katër zona banimi. Nëse dëshironi një tenxhere orizi në galerë, kjo mund të jetë opsionale. Si standard, G550 përmban një rrjet pa tel, komunikim satelitor, telefon satelitor dhe një faks/printer.

Lartësia e kabinës në G550 nuk i kalon kurrë 6,000 këmbët, e cila është më e ulët se shumica e avionëve dhe avionëve të biznesit. Kjo lartësi e kabinës, e kombinuar me nivelet e ulëta të zhurmës së kabinës prej 53 dB dhe 100% ajër të pastër të kabinës, do të thotë që pavarësisht se çfarë jeni duke bërë – duke punuar, duke u çlodhur, duke fjetur ose duke ngrënë – do të funksiononi me efikasitet maksimal. Këto cilësi do të ndihmojnë gjithashtu për të minimizuar efektet e vonesës së avionit, në mënyrë që të ndiheni më të çlodhur kur të mbërrini në destinacionin tuaj.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Global Express është më pak i shtrenjtë se Gulfstream G550.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorë që ndikojnë në çmimin e një charter privat të avionit. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Global Express është 7,100 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter i G550 është 7,650 $.

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ekzistojnë një larmi faktorësh që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Çmimi i blerjes

Kur është i ri, Global Express ishte më pak i shtrenjtë se G550 me një çmim të ri të listës prej 46 milionë dollarë. Në krahasim, Gulfstream G550 kishte një listë të re çmimi prej 62 milionë dollarësh.

G550 mbetet më i shtrenjtë edhe sot e kësaj dite, megjithatë, nga viti në vit humbet më shumë vlerë se sa Global Shpreh

Vlerësimet aktuale sugjerojnë se një 2005 Bombardier Global Express do të kushtonte 13.3 milionë dollarë ndërsa një 2005 Gulfstream G550 do të kushtonte 19 milionë dollarë.

Megjithatë, në 3 vjet, e njëjta gjë Global Express do të vazhdojë të jetë me vlerë rreth 12.5 milionë dollarë ndërsa G550 do të jetë nën 16 milionë dollarë.

Prandaj, G550 do të humbasë rreth 1 milion dollarë në vit pronësi gjatë 3 viteve ndërsa Global Express do të humbasë më pak se 1 milion dollarë gjatë gjithë periudhës 3-vjeçare të pronësisë.

Ju mund të blini njërin prej këtyre avionëve Kontrollues of AvBlerësi.

përmbledhje

Pra, cili avion është më i mirë? Dhe cilën duhet të zgjidhni?

Të dyja Global Express dhe G550 janë avionë jashtëzakonisht të ngjashëm, edhe për shpenzimet e tyre vjetore të funksionimit (mund të llogaritni me Prim).

Ka pak skenarë ku një avion do të jetë më i mirë se tjetri dhe shumica e dallimeve janë margjinale.

Prandaj, ka të ngjarë të zbresë në çmim.

G550 vlerësohet të humbasë më shumë vlerë se sa Global shprehin. Sidoqoftë, ka më shumë G550 në shërbim, kështu që ka të ngjarë ta keni më të lehtë të gjeni një për shitje.

Prandaj, do të zbresë në buxhetin për blerje dhe funksionim, të cilin mund ta bëni plotësisht llogarit këtu.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.