Kalo te përmbajtja kryesore

Bombardier së fundmi njoftoi lirimin e Global 8000, një avion që merr Global 7500 në nivelin tjetër.

Pra, si ndryshojnë saktësisht këta avionë? Dhe a ka kuptim ky ndryshim? Për më tepër, si janë të ngjashëm këta avionë?

Dorëzimet e Global 7500 kanë filluar në vitin 2018, ndërkohë dërgesat e Global 8000 pritet të fillojnë në 2025.

Për të ndihmuar në këtë krahasim, ne do të përdorim veçorinë tonë të krahasimit të shërbimit Premium, të cilin mund ta mësoni më shumë për këtu.

Performance

La Global 7500 mundësohet nga dy motorë General Electric Passport. Çdo motor është i aftë të japë 16,500 lbs shtytje, e cila rezulton në një fuqi totale të shtytjes prej 33,000 lbs.

Si rezultat, Global 7500 mund të fuqizohet deri në 51,000 këmbë dhe ka një shpejtësi maksimale lundrimi prej 0.9 Mach. Sidoqoftë, për të nxjerrë gamën maksimale nga avioni, shpejtësia e lundrimit zvogëlohet në 0.85 Mach.

Për më tepër, për të shtyrë një avion kaq të madh djegia e karburantit është mjaft e lartë, me Global 7500 konsumojnë 460 gallon karburant në orë.

Siç do të prisnit, Global 8000 ka statistika shumë të ngjashme. Mundësohet gjithashtu nga dy motorë General Electric Passport. Sidoqoftë, çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 18,920 lbs shtytje. Në total, kjo rezulton në 37,840 lbs të shtytjes së disponueshme.

Si rezultat, Global 8000 ka një shpejtësi maksimale prej 0.94 Mach. Për më tepër, Global 8000 ka një shpejtësi tipike lundrimi prej 0.85 Mach dhe një shifër lundrimi me shpejtësi të lartë prej 0.90 Mach. Ndoshta më mbresëlënëse, Global 8000 ka gjithashtu një lundrim me shpejtësi ultra të lartë prej 0.92 Mach.

La Global 8000 është në fakt aq i shpejtë sa gjatë testimit të tij theu barrierën e zërit.

Përveç kësaj, Global 8000 ka një lartësi fillestare të lundrimit (në MTOW) prej 43,000 këmbësh. Më pas është në gjendje të vazhdojë të ngjitet deri në 51,000 këmbë.

Varg

Gama është faktori kryesor dallues midis Global 7500 dhe Global 8000 avionë. Kjo është shumë e ngjashme me ndryshimin midis Gulfstream G700 dhe G800.

La Bombardier Global 7500 has a maximum range of 7,700 nautical miles, meanwhile, the Bombardier Global 8000 has a maximum range of 8,000 nautical miles.

Në botën reale, nuk ka gjasa që ju të përfitoni shumë shumë nga 300 milje detare shtesë të rrezes.

Sidoqoftë, nëse G800 can fly 8,000 nautical miles, then Bombardier duhet të paktën të përputhet me diapazonin maksimal.

Nga Nju Jorku, të dy avionët do të jenë në gjendje të fluturojnë të qetë pa ndalesë në të gjithë Amerikën e Veriut, Amerikën Qendrore, Amerikën e Jugut, Evropën, Afrikën, Lindjen e Mesme dhe pothuajse të gjithë Azinë.

Megjithatë, Global 7500 do të ndalet vetëm larg Bangkok me pasagjerë në bord. Ndërsa, të Global 8000 do të mund të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në Bangjoj.

Kjo është jashtëzakonisht mbresëlënëse.

Megjithatë, vlen të përmendet se shifrat e gamës së deklaruar për avionët privatë supozojnë peshën minimale dhe kushtet optimale. Prandaj, është e rëndësishme të përfshihet një diferencë gabimi kur shikoni gamën e avionëve privatë.

Për më tepër, duke përdorur hartën e diapazonit në Krahasoni Avionët Privatë Premium ju mund të shihni se si ndikohet diapazoni i çdo avioni me pasagjerët në bord.

Në hartën më poshtë, zona e kuqe është Global 7500 dhe bluja është Global 8000. Gama maksimale fillon në Nju Jork me 7 pasagjerë në bord.

Gama maksimale e Global 7500 dhe Global 8000

Performanca në tokë

Performanca tokësore e këtyre dy avionëve është gjithashtu jashtëzakonisht e ngjashme, megjithëse me Global 7500 kanë nevojë për pak më shumë asfalt për të zbritur në qiell.

La Global 7500 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,800 këmbësh. Ndërkohë, të Global 8000 kërkon vetëm 5,760 këmbë për t'u ngritur.

Përveç kësaj, Global 8000 ka një distancë minimale uljeje prej 2,237 këmbësh, ndërsa Global 7500 kërkon të paktën 2,520 këmbë për t'u ulur.

Shifrat më të rëndësishme këtu janë shifrat minimale të distancës së ngritjes. Kjo për shkak se ato janë më të mëdha se distanca minimale e kërkuar e uljes.

Sa më e shkurtër të jetë e nevojshme distanca që një avion të ngrihet, aq më shumë aeroporte mund të operojë avioni brenda dhe jashtë. Prandaj, kjo do të thotë që ju mund të përdorni aeroportet që janë më afër origjinës dhe destinacionit tuaj përfundimtar. E cila, në fund të fundit, do të zvogëlojë kohën tuaj të përgjithshme të udhëtimit.

Këto shifra janë ashtu siç do të prisnit për një avion të madh. Për më tepër, një ndryshim në distancën minimale të ngritjes prej 40 këmbësh nuk do të bëjë ndryshim në botën reale.

Për më tepër, ashtu si shifrat e diapazonit, këto janë shifrat e skenarit më të mirë. Do të thotë se ata po marrin peshë minimale dhe kushte optimale.

Dimensionet e Brendshme

Kur bëhet fjalë për dimensionin e brendshëm të këtyre avionëve, ato janë identike. Kjo nuk është aspak një surprizë duke pasur parasysh se të dy avionët janë ndërtuar në të njëjtën platformë.

Të dy avionët janë 54.4 këmbë në gjatësinë e brendshme, 6.2 këmbë në lartësinë e brendshme dhe 8 këmbë në gjerësi të brendshme.

Këto janë kabina të mëdha për një avion biznesi.

Lartësia do të thotë që shumica e pasagjerëve do të jenë në gjendje të qëndrojnë të qetë drejt në kabinë, duke e bërë më të lehtë lëvizjen. Për më tepër, lartësia do të thotë që kabina ndihet më e gjerë dhe më e rehatshme.

Për më tepër, kabina e gjerë rezulton në një korridor më të gjerë se konkurrentët, duke e bërë sërish më të lehtë lundrimin në kabinë.

Kabina e gjerë mundëson gjithashtu ndenjëse më të gjera dhe më shumë hapësirë ​​mbi supet.

I brendshëm

Siç u përmend, këta avionë bazohen në të njëjtën platformë. Prandaj, nuk ka shumë dallime midis brendësisë së tyre.

Të dyja Global 7500 dhe Global 8000 janë në gjendje të transportojnë deri në 19 pasagjerë, me një konfigurim tipik që ka hapësirë ​​për 13 pasagjerë.

Të dy avionët kanë (sigurisht) tualete, një dysheme të sheshtë, akses në bagazhe gjatë fluturimit, një dush opsional, hapësirë ​​për të fjetur dhe një dhomë të dedikuar dhomë gjumi në dispozicion.

E gjithë kjo përfshin deri në 4 zona banimi.

Të dy avionët janë në gjendje të mbajnë një kabinë në nivelin e detit deri në 30,125 këmbë, me një diferencë presioni prej 10 PSI.

Kur në lartësinë e tyre maksimale kabina mbahet në një lartësi prej 5,680 këmbësh. Kjo do të thotë se ndikimi i jet lag do të reduktohet dhe do të mundësohet një ambient më i rehatshëm i kabinës.

Bombardier Global 7500

Kur bëhet fjalë për Bombardier Global Brendësia 7500, çdo detaj është konsideruar për të siguruar që të keni fluturimin më të rehatshëm të mundshëm. Së pari, Global 7500 përmban një krah që është "një mrekulli teknologjike", e cila jo vetëm që do t'u japë pilotëve kontrollin maksimal mbi aeroplanin, por gjithashtu do të sigurojë udhëtimin më të qetë të mundshëm.

Bombardier gjithashtu ka qenë në gjendje të mbajë lartësinë e kabinës asnjëherë më shumë se 5,680 metra kur kryqëzon në lartësi maksimale. Kjo lartësi e ulët e kabinës (më e ulët se sa mund të gjente në një aeroplan), do të thotë që ju të ndjeheni më të relaksuar gjatë fluturimit dhe do të arrini në destinacionin tuaj me më pak lag vonesë.

Tjetra, ekziston madhësia e brendshme e kabinës, me përmasa 16.59 metra të gjata, 2.44 metra të gjëra dhe 1.88 metra. Këto dimensione nënkuptojnë që ju lehtë mund të lundroni nëpër kabinën dhe do t'ju lejojë të konfiguroni deri në katër zona të veçanta të jetesës, duke lejuar hapësirë ​​për një suitë master me një shtrat të madhësisë së plotë, zonë të dedikuar për pushim të ekuipazhit dhe kuzhinë. Global 7500 mund të konfigurohet sipas nevojave tuaja të sakta dhe përmban një numër të paparë të paraqitjeve.

Gjatë gjithë kabinës, Global 7500 karakteristika shumë të mëdha dritaret në mënyrë që të sjellë sa më shumë dritë natyrale, që do të thotë se 7500 ofron më shumë dritë natyrale në kabinë se çdo avion tjetër privat, dhe çdo pasagjer ka një dritare.

Çdo vend në kabinën e 7500 është Bombardierselia revolucionare e Gjuhës. Sipas Bombardier, Selia Nuage është ndryshimi i parë domethënës në ulëset e avionëve të biznesit në 30 vitet e fundit. Selia Nuage u jep përdoruesve tre karakteristika që nuk janë të disponueshme në asnjë vend tjetër të avionëve të biznesit: një sistem i lidhjes së animit për një shtrirje të thellë, një bazë lundruese për lëvizjen e lëngut dhe një mbështetës të përkulur të kokës për mbështetje të jashtëzakonshme.

E gjithë kabina e Global 7500 është ndezur me Bombardiersistemi i ndriçimit Soleil, i cili është sistemi i parë i ndriçimit të lëvizjes cirkadiane të aviacionit të biznesit në mënyrë që të luftojë jet lag. Duke rregulluar ndriçimin në destinacionin tuaj (dhe të kombinuar me lartësinë e ulët të kabinës), do të përjetoni më pak lag vonesë se kurrë më parë. Në mënyrë që të ndihmojë në luftën kundër vonesës së avionit, 7500 përmban një suitë master me një shtrat të madhësisë së plotë dhe një dush qëndrimi në En Suite. Global avioni nuk ndalet atëherë kur përpiqet të luftojë vonesën e avionit.

7500 eshte i pajisur me BombardierSistemi Pur Air, një sistem i përparuar i pastrimit të ajrit që përmban një filtër HEPA që pastron dhe pastron ajrin. Sistemi jo vetëm që mund të sigurojë 100% ajër të pastër, por edhe ajër të pastruar me lagështirë më të mirë për të siguruar ngrohje dhe ftohje të shpejtë të kabinës.

Bombardier Global 7500

Bombardier Global 7500 Brendshme
Bombardier Global 7500 Brendshme
Bombardier Global 7500 Brendshme

Bombardier Global 8000

Bombardier Global 8000 Ulje e brendshme
Bombardier Global 8000 Zona e Pushimit të Ekuipazhit të Brendshëm
Bombardier Global 8000 Tualet i Brendshëm me dush

Bombardier Global 8000

Sipas Bombardier, Global 8000 ka "kabinën më të shëndetshme". Duke qenë se ky është avioni kryesor për Bombardier dhe pasagjerët do të kalojnë orë të tëra duke fluturuar midis kontinenteve, kabina duhet të jetë e rehatshme, fleksibël dhe e shëndetshme.

Bombardier ka zbatuar tre komponentë kyç të kabinës për të ndihmuar në rritjen e shëndetit dhe për të siguruar që të mbërrini në destinacionin tuaj të rifreskuar. Së pari, Global 8000 ka një lartësi jashtëzakonisht të ulët të kabinës. Kur lundroni në 41,000 këmbë, 8000 ka një lartësi kabine prej vetëm 2,900 këmbësh. Kjo, sipas Bombardier, është "lartësia më e ulët e kabinës së industrisë". Një lartësi më e ulët e kabinës rezulton në një përvojë më të këndshme të kabinës dhe ndihmon në reduktimin e vonesës së avionit.

Së dyti, në një përpjekje për të reduktuar vonesën e avionëve, Global 8000 karakteristika BombardierSistemi i ndriçimit të Soleil. Ky sistem është, sipas Bombardier, sistemi i parë i ndriçimit të kabinës i bazuar në ritëm cirkadian i aviacionit që është plotësisht i integruar në Sistemin e Menaxhimit të Fluturimeve. Për më tepër, kabina përmban një veçori revolucionare të Simulimit Dinamik të Dritës së Ditës për të luftuar vonesën e avionëve.

Së treti, Global 8000 eshte i pajisur me Bombardier Pũr Filtri i ajrit. Ky është një filtër HEPA i shkallës spitalore që kap deri në 99.99% të grimcave. Grimcat si viruset, alergjenët dhe bakteret mund të kapen dhe të nxirren nga filtri. Për më tepër, ai përmban një filtër të karbonit të aktivizuar për të hequr aromat dhe gazrat. Prandaj, kabina e Global 8000 eshte i paster dhe i fresket.

Për t'ju mbajtur në kontakt me botën e jashtme, Bombardier ka pajisur Global 8000 me internet Ka-band. Kjo, sipas Bombardier, ofron më të shpejtë global shpejtësinë e internetit në industri. Kjo ju lejon të shkarkoni, transmetoni, video konferencë dhe ndani përmbajtje gjatë misioneve tuaja.

Për më tepër, avioni është i pajisur me sistemin e bukur "të fundit" të menaxhimit të kabinës Touch. Kjo, falë kontrollit elegant dhe intuitiv OLED me prekje, ju lejon të kontrolloni një sërë cilësimesh të kabinës nga sedilja juaj.

Siç do të prisnit me një avion të ri nga Bombardier, Global 8000 karakteristika ulëse Nuage. Të cilat, sipas Bombardier, është arkitektura e parë e re e sediljeve në 30 vjet.

Për sa i përket paraqitjes së kabinës, ka katër zona të veçanta të jetesës. Konfigurimi më tipik përmban një galerë në pjesën e përparme të kabinës, së bashku me një tualet, gardërobë dhe zonë pushimi të ekuipazhit. Lëvizja prapa është suita e klubit. Këtu, pasagjerët do të gjejnë 4 ndenjëse Nuage, 6 dritare ultra të mëdha, një ekran HD 24 inç, dhe Bombardier Format me prekje të integruara në parvazet anësore. Pas kësaj është paketa e konferencave. Pasagjerët do të gjejnë një hapësirë ​​elegante takimesh dhe ngrënieje me 6 vende. Tavolina e ngrënies përmban një fletë të lëvizshme dhe një tavolinë anësore të fshehur.

E përkryer për t'u çlodhur është suita argëtuese, e cila ndodhet në fund të suitës së konferencave. Një divan Nuage me 3 vende është vendosur përballë kabinetit të madh argëtues me hapësirë ​​ruajtëse mediatike. Ka 6 dritare ultra të mëdha dhe BombardierSistemi audio i l'Opera.

Zona e fundit e jetesës është e përkryer për pushim - e quajtur kostumi kryesor. Këtu ka një ndenjëse Nuage me pozicion të gravitetit zero, së bashku me shtratin me madhësi të plotë me një ballë krevati të personalizueshme. 6 dritare ultra të mëdha, një ekran HD 32 inç dhe një gardërobë e madhe ndihmojnë në rritjen e komoditetit në suitë.

Dhe së fundi, suita kryesore është e lidhur me banjën e saj. Brenda ka një gardërobë tjetër të madhe, tualet, dush opsional në këmbë dhe akses të pakufizuar në ndarjen e bagazheve.

Çmimi i kartës

Këta janë dy nga avionët privatë më të rinj, më të avancuar në treg. Prandaj, çmimi i kartës e pasqyron këtë.

La Global 7500 ka një çmim të vlerësuar për orë të charter prej 16,000 $.

Sigurisht, Global 8000 nuk është i disponueshëm në tregun e charterit. Sidoqoftë, duke pasur parasysh ngjashmëritë me 7500, mund të prisni që norma e kartës për orë të jetë e njëjtë, nëse jo më shumë.

Çmimi i blerjes

Përsëri, këta janë dy nga avionët privatë më të rinj, më të avancuar në botë.

Kjo do të thotë se ata janë dy nga më të shumtët i shtrenjtë avionët privatë në botë.

La Global 8000 ka një çmim liste prej 78 milion dollarë.

Në krahasim, Global 7500 ka një çmim të listës prej 73 – 75 milionë dollarë.

Për sa i përket ruajtjes së vlerës, Global 7500 e mban vlerën jashtëzakonisht mirë.

Norma vjetore e amortizimit të Global 7500 është pak më pak se 4%. Kjo është jashtëzakonisht mbresëlënëse për një avion të tillë të ri.

Prandaj, një 5-vjeçar Global 7500 kushton rreth 62 milionë dollarë. Natyrisht, nuk ka të dhëna të tregut për Global 8000 pasi nuk eshte ende ne sherbim aktiv. Sidoqoftë, mund të prisni që ajo të mbajë vlerën e saj po aq mirë.

Ju mund të kërkoni për një Global Shitet 7500 Kontrollues or AvBlerësi. Siç u përmend, Global 8000 është aktualisht i padisponueshëm për t'u blerë në tregun e zotëruar më parë.

përmbledhje

Pra, cili avion është më i mirë? Dhe cilin avion duhet të blini?

Në fund të fundit, ndryshimi kryesor midis këtyre dy avionëve është diapazoni. Dhe më shumë rreze ju jep më shumë aftësi misioni.

Megjithatë, nëse nuk do të shtyni kufijtë e diapazonit, atëherë ka shumë pak përparësi Global 8000 mbi Global 7500.

Përveç kësaj, Global 7500 është në dispozicion tani, me shumë shembuj në tregun e zotëruar më parë.

Sidoqoftë, nëse doni avionët më të fundit të flamurit me specifikat më mbresëlënëse, atëherë Global 8000 është rruga për të shkuar.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.