Kalo te përmbajtja kryesore

La Bombardier Global 6000 Gulfstream G550 janë konkurrentë të ashpër në botën e avionëve privatë me rreze të gjatë.

Të dy synojnë të njëjtin audiencë. Si gjithmonë, ka klientë që janë besnikë ndaj Global familjes dhe atyre që i janë besnikë Gulfstream avionët.

Megjithatë, a ka ndonjë avantazh që do ta kthejë opozitën për të blerë avionët e tyre?

Bombardier Global 6000 Largimi i jashtëm në perëndim të diellit me male prapa
Gulfstream G550 Jashtme

Performance

Së pari, le të hedhim një vështrim në performancën e këtyre dy avionëve.

Të dy avionët janë të mundësuar nga motorët Rolls-Royce, me Global 6000 duke përdorur modelin BR710-A2-20 dhe G550 duke përdorur modelin BR710.

Kur krahasohet prodhimi i shtytjes, Bombardier Global 6000 ka një fuqi totale të shtytjes prej 29,500 lbs (13,381 kg) me secilin motor që prodhon 14,750 lbs (6,690 kg) shtytje.

Nga ana tjetër, Gulfstream G550 ka një fuqi totale shtytjeje pak më të lartë prej 30,770 lbs (13,962 kg), me secilin motor që gjeneron 15,385 lbs (6,981 kg) shtytje.

Pavarësisht nga shtytja shtesë e G550 Global 6000 është në gjendje të lundrojë me një shpejtësi më të madhe.

Për sa i përket shpejtësisë së lundrimit, Global 6000 ka një lundrim me shpejtësi të lartë prej 513 knots (949 km/h) dhe një lundrim me rreze të gjatë prej 471 knots (872 km / orë).

G550, megjithatë, ka një lundrim pak më të ulët me shpejtësi të lartë prej 488 knots (904 km/h) dhe një lundrim me rreze të gjatë prej 459 knots (850 km / orë).

Një shpejtësi më e lartë lundrimi ofron përfitimin e kohës së reduktuar të udhëtimit, duke i lejuar pasagjerët të arrijnë në destinacionet e tyre më shpejt. Ndërsa diferenca në shpejtësinë e lundrimit është relativisht minimale, pasagjerët do të kenë ende mundësinë për të mbërritur më shpejt në destinacionin e tyre përfundimtar.

Të dy avionët kanë një lartësi maksimale prej 51,000 këmbësh (15,545 m) dhe një lartësi fillestare lundrimi prej 41,000 këmbësh (12,497 m).

Një lartësi maksimale më e lartë ofron disa përparësi, të tilla si fluturime më të buta për shkak të më pak turbulencave të ajrit, si dhe rritje të efikasitetit të karburantit pasi ajri është më i hollë në lartësi më të mëdha.

Kur shqyrton shkallën e ngjitjes, Global 6000 ngjitje me një shpejtësi prej 3,300 këmbë në minutë (1,006 m/min), ndërsa G550 ka një shpejtësi pak më të shpejtë prej 3,740 këmbë në minutë (1,140 m/min).

Një ritëm më i shpejtë i ngjitjes lejon aeroplanin të arrijë lartësinë e tij të lundrimit më shpejt, duke siguruar një fluturim më të qetë dhe më të rehatshëm për pasagjerët.

Konsumi i karburantit është një tjetër faktor i rëndësishëm për t'u marrë parasysh. Të Bombardier Global 6000 ka një djegie të karburantit prej 470 gallonash në orë (1,780 litra në orë), ndërsa Gulfstream G550 konsumon 358 gallon në orë (1,355 litra në orë).

Zgjedhja e një avioni me një shifër më të ulët të djegies së karburantit mund të rezultojë në kursime të konsiderueshme në kosto. Duke supozuar se karburanti Jet A kushton 6 dollarë për gallon dhe të dy avionët fluturojnë 300 orë në vit, G550 do të kursente 201,600 dollarë në vit krahasuar me Global 6000.

Varg

Emërtimi i Global familja e avionëve është një familje interesante. Në disa rrethana, si me Global 6000, numri lidhet me diapazonin maksimal. Megjithatë, në raste të tjera, si p.sh Global 7500, nuk ka.

Siç u përmend, Global 6000 ka një rreze prej 6,000 milje detare (11,112 km).

Në krahasim, G550 ofron një distancë pak më të gjatë prej 6,750 milje detare (12,501 km).

Është e rëndësishme të theksohet se këto shifra të diapazonit përfaqësojnë skenarin më të mirë dhe mund të ndikohen nga faktorë të ndryshëm.

Një faktor që mund të ndikojë në distancën është pesha e avionit, duke përfshirë pasagjerët, bagazhin dhe karburantin. Një avion më i rëndë mund të kërkojë më shumë karburant për të udhëtuar në të njëjtën distancë, duke zvogëluar kështu gamën e tij të përgjithshme.

Kushtet e motit, të tilla si erërat e kundërta ose erërat e pasme, mund të ndikojnë gjithashtu në rreze, pasi erërat e forta mund të rrisin konsumin e karburantit, ndërsa erërat e pasme mund të ndihmojnë në zgjerimin e diapazonit.

Për më tepër, lartësia në të cilën avioni po fluturon luan një rol në përcaktimin e rrezes së tij, pasi lartësitë më të larta përgjithësisht rezultojnë në ulje të rezistencës së ajrit dhe përmirësim të efikasitetit të karburantit.

Duke parë hartën e gamës më poshtë, mund të shohim se të dy avionët janë në gjendje të lundrojnë pa ndalesë nga Nju Jorku në të gjithë Amerikën e Veriut, Amerikën e Jugut, Evropën dhe pjesë të mëdha të Afrikës dhe Lindjes së Mesme.

Megjithatë, G550 është në gjendje të shkojë pak më larg nga Nju Jorku, duke qenë në gjendje të fluturojë pa ndalesë në pjesë të Indisë, Pakistanit dhe Afrikës së Jugut.

Gama maksimale e Bombardier Global 6000 dhe Gulfstream G550 duke filluar nga New York City

Performanca në tokë

Performanca në tokë është një aspekt thelbësor kur krahasohen avionët privatë, pasi ndikon drejtpërdrejt në aftësitë e ngritjes dhe uljes së çdo avioni.

G550 kërkon më pak pistë për të hyrë në qiell me një distancë ngritjeje prej vetëm 5,910 këmbësh (1,802 metra) krahasuar me distancën minimale të ngritjes prej 6,476 këmbësh (1,974 metra) për Global 6000.

Një distancë më e shkurtër e ngritjes do të thotë që avioni mund të aksesojë më shumë aeroporte.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se këto shifra janë gjatësia minimale absolute e kërkuar e pistës. Prandaj, shifrat e botës reale do të ndryshojnë kur të filloni t'i ngarkoni këta avionë me karburant, njerëz dhe bagazhe.

Duke thënë se diferenca në distancën e ngritjes midis Global 6000 dhe G550 janë domethënëse. Një ndryshim prej më shumë se 500 këmbësh ka të ngjarë të jetë i dukshëm në botën reale.

Distanca e uljes nuk është aq e rëndësishme sa distanca minimale e ngritjes pasi është pothuajse gjithmonë më e shkurtër se distanca e ngritjes. Dhe, pothuajse në çdo situatë të imagjinueshme, kudo që një aeroplan ulet, ai duhet gjithashtu të ngrihet.

Prandaj, Global 6000 që ka një distancë më të shkurtër uljeje prej 2,236 këmbësh (682 metra) krahasuar me 2,770 këmbët (844 metra) për G550 nuk është një avantazh aq i madh sa distanca më e shkurtër e ngritjes së G550.

Është e rëndësishme të theksohet se këto shifra të performancës në terren përfaqësojnë skenarin më të mirë dhe mund të ndikohen nga një sërë faktorësh.

Dimensionet e Brendshme

Dimensionet e brendshme të një avioni luajnë një rol të rëndësishëm në komoditetin e pasagjerëve dhe përvojën e përgjithshme të fluturimit. Kur krahasojmë Bombardier Global 6000 dhe Gulfstream G550, ka dallime të dukshme në madhësitë e tyre përkatëse të kabinës.

La Gulfstream G550 ka një kabinë më të gjatë me përmasa 50.10 këmbë (15.27 metra) kundrejt 43.24 këmbë (13.18 metra) për Global 6000.

Një kabinë më e gjatë ofron disa përfitime për pasagjerët, si p.sh. hapësirë ​​e shtuar për këmbët, më shumë mundësi ndenjëse dhe hapësirë ​​shtesë për pajisje si tavolina konferencash ose zona argëtimi. Kjo mund të përmirësojë komoditetin dhe funksionalitetin e përgjithshëm të avionit gjatë fluturimeve të gjata.

Kur bëhet fjalë për gjerësinë e këtyre avionëve, Global 6000 tejkalon G550 me një gjerësi të brendshme të kabinës përkatësisht 7.91 këmbë (2.41 metra) dhe 6.99 këmbë (2.13 metra).

Një kabinë më e gjerë u siguron pasagjerëve më shumë hapësirë ​​për bërryla, hapësirë ​​mbi shpatullat dhe hapësirë ​​personale, duke kontribuar në një përvojë më të rehatshme dhe të këndshme fluturimi.

Dhe së fundi, lartësia e kabinës. Një kabinë më e lartë lejon më shumë hapësirë ​​për kokën. Kjo, nga ana tjetër, rezulton në një kabinë më të gjerë, por gjithashtu e bën më të lehtë lëvizjen rreth kabinës gjatë fluturimit.

Përsëri, Global 6000 tregon një kabinë më të gjatë se G550 me një lartësi të brendshme prej 6.17 këmbë (1.88 metra) kundrejt 6 këmbëve (1.83 metra) për G550.

Duke pasur parasysh kabinën më të gjatë të G550, nuk do të jetë befasi që mund të strehojë më shumë pasagjerë sesa Global 6000.

La Gulfstream G550 mund të mbajë një numër pak më të madh pasagjerësh, me një kapacitet maksimal prej 19 dhe një konfigurim tipik prej 15 pasagjerësh.

Në krahasim, Bombardier Global 6000 mund të strehojë deri në 17 pasagjerë në konfigurimin e tij maksimal dhe zakonisht transporton 13 pasagjerë.

I brendshëm

Pjesa e brendshme e këtyre dy kabinave ka të gjitha tiparet që do të prisnit nga dy avionë biznesi me rreze të gjatë.

Sidoqoftë, një zonë që shpesh anashkalohet kur krahasohen avionët privatë, veçanërisht kur fluturojnë midis zonave kohore, është lartësia e kabinës.

Një lartësi më e ulët e kabinës rezulton në një kabinë më të rehatshme dhe redukton ndikimin e vonesës së avionit.

Kur kryqëzoni në 51,000 metra Global 6000 ka një lartësi kabine prej 5,680 këmbësh (1,731 metra). Kjo është më e ulët se lartësia e kabinës prej 6,000 këmbësh (1,829 metra) për Gulfstream G550.

Prandaj, gjithashtu nuk do të jetë çudi që Global 6000 është në gjendje të mbajë një kabinë në nivelin e detit për më gjatë, deri në 30,125 këmbë (9,180 metra).

Në krahasim, Gulfstream G550 është në gjendje të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në 29,200 këmbë (8,900 metra).

Bombardier Global 6000

Nuk është për t'u habitur Global 6000 ka një ambient të brendshëm të rregulluar mirë. Brendësia është projektuar për t'ju sjellë përvojën më të qetë, më freskuese dhe më produktive të mundshme nga një avion biznesi.

Falë kabinës më të gjerë në klasën e saj, më shumë hapësirë ​​ofrohet sesa konkurrenti i saj më i afërt. Në Bombardierfjalët e veta; “Me gjerësi të jashtëzakonshme, krahime më të larta dhe një mbështetëse në formë të patëmetë, sediljet e reja u lejojnë pasagjerëve të shijojnë një përvojë të lezetshme dhe tërheqëse, të përshtatshme në mënyrë ideale për udhëtimet në distanca të gjata. Pavarësisht nëse dëshironi të punoni, të pushoni ose të luani, koha thjesht do të kalojë ndërsa uleni në këtë ambient të jashtëzakonshëm. "

Galeria përmban dysheme me dru të fortë, sedilje të skalitura në trupin e njeriut dhe linja të dizajnuara në mënyrë elegante. Duke shfaqur BombardierSistemi i menaxhimit të kabinës ju mund të kontrolloni të gjithë kabinën nga maja e gishtave. Hapësira mediatike ultra e shpejtë dhe intuitive ju lejon të shikoni filma, transmetime të drejtpërdrejta dhe të shfaqni dokumente në monitorët e televizorit.

Bombardier madje ka zhvilluar sistemin e menaxhimit të kabinës për të qenë i kontrollueshëm nga pajisja juaj mobile (iOS dhe Android). Gjiri i medias në bord ju lejon të lidhni një mori pajisjesh, të tilla si konzola lojëra, Blu-ray player dhe media player dixhital.

6000 ka lidhjen më të shpejtë të internetit të disponueshme gjatë fluturimit në mbarë botën bazuar në teknologjinë Ka-band. Bashkojuni videokonferencave, transmetoni filma dhe madje edhe lojëra në internet. Bombardier ofron një larmi paketash të dhënash. Këto paketa ju lejojnë të gjeni shpejtësinë e duhur për nevojat tuaja. Teknologjia e bandës Ka është më e shpejta në ajër (deri në 15 Mbps). Për më tepër, banda Ka ofron mbulimin dhe besueshmërinë më të mirë.

Në pjesën e pasme të avionit, do të gjeni dhomën e dhomës. Kjo shton "një ndjenjë qetësie" me të madhe dritaret duke siguruar dritë të bollshme natyrore. Dhoma e dhomës përmban një divan me shtrat të plotë, një gardërobë të gjerë, kontroll të pavarur të temperaturës dhe një zonë tualeti.

Kur fluturoni mbi retë në një fluturim të gjatë është e domosdoshme që të ushqeheni mirë. Galeria e madhe e pajisur plotësisht e garanton këtë. Kapaciteti i konsiderueshëm i ruajtjes dhe sipërfaqet e gjera të punës lejojnë mundësi më të mëdha të vaktit.

Së fundi, sigurohuni që ekuipazhi juaj të jetë gjithmonë duke performuar më të mirën e tyre. Një zonë e dedikuar pushimi ekuipazhi do të kujdeset për këtë.

Nëse dëshironi të konfiguroni tuajin Global 6000 atëherë thjesht kaloni te Bombardierkonfiguruesi.

Bombardier Global 6000

Bombardier Global 6000 vende të brendshme prej lëkure të bardha përpara galerisë dhe kabinës prapa
Bombardier Global 6000 Brendshme me divan në pjesën e pasme të kabinës
Bombardier Global 6000 Galeri e brendshme me dysheme druri dhe kabinë prapa

Gulfstream G550

Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550
Gulfstream Brendshme G550

Gulfstream G550

G550 ka një kabinë të madhe që mund të flejë deri në tetë pasagjerë. Një nga karakteristikat më të dukshme nga të gjitha GulfstreamJanë dritaret e mëdha në formë ovale.

Këto dritare janë më të mëdha se konkurrenca dhe G550 përmban 14 Gulfstream Nënshkrimi i dritareve ovale në të gjithë kabinën, duke e bërë kabinën të ndihet edhe më e madhe dhe duke ndihmuar në rritjen e mirëqenies përmes dritës së bollshme natyrore.

Pavarësisht nga gjatësia e kohës që G550 ka qenë në shërbim, ai ende përmban të gjithë teknologjinë moderne që mund të pritet nga një avion privat. Të gjitha vendet kanë një shfaqje audio / vizuale personale dhe cilësimet e kabinës janë në gjendje të kontrollohen përmes një aplikacioni smartphone, të tilla si hijet e dritareve, temperatura e kabinës, hyrja e videos, audio e kabinës dhe informacioni i fluturimit.

Kur konfiguroni aeroplanin, gjithçka është me porosi të klientit me një gamë të gjerë të konfigurimeve të kabinës në dispozicion (shih më poshtë). Mund të zgjidhni konfigurimin e galerisë përpara ose pas, me ose pa ndarje ekuipazhi dhe deri në katër zona banimi.

Nëse dëshironi një tenxhere orizi në galerë, kjo mund të jetë opsionale. Si standard, G550 përmban një rrjet pa tel, komunikim satelitor, një telefon Iridium dhe një faks/printer.

Çmimi i kartës

Kur krahasojmë koston e kartës për orë të Bombardier Global 6000 dhe Gulfstream G550, ka një ndryshim të vogël midis dy avionëve.

La Bombardier Global 6000 ka një kosto mesatare të kartës prej 8,000 dollarë në orë, ndërsa G550 ka një tarifë orare pak më të ulët prej 7,650 dollarë.

Është e rëndësishme të merret parasysh se kostoja për të marrë me qira një avion privat mund të ndikohet nga faktorë të ndryshëm.

Një faktor i tillë është mosha e avionit, pasi avionët më të rinj mund të komandojnë tarifa më të larta charter për shkak të veçorive të tyre të avancuara dhe teknologjisë së përditësuar.

Një faktor tjetër që duhet marrë parasysh është distanca e fluturimit, pasi fluturimet më të gjata mund të çojnë në kosto më të larta për shkak të rritjes së konsumit të karburantit dhe tarifave të mundshme gjatë natës për ekuipazhin.

Së fundmi, kërkesa dhe disponueshmëria mund të ndikojnë gjithashtu në tarifat e charterit, me çmimet që mund të ndryshojnë në varësi të kohës së vitit, vendndodhjes specifike dhe kushteve të përgjithshme të tregut.

Çmimi i blerjes

Kur janë të reja, të dyja Global 6000 dhe G550 kanë një çmim të ri të listës prej 62,000,000 dollarë.

Megjithatë, njëri prej këtyre avionëve e mban vlerën e tij më mirë se tjetri (është G550 që do të humbasë më pak vlerë).

La Bombardier Global 6000 ka një normë amortizimi vjetor prej 9.76% krahasuar me vetëm 5.6% për G550. Kur kemi të bëjmë me avionë shumë milionë dollarësh, vetëm disa pikë përqindjeje mund të nënkuptojnë diferencën midis miliona dollarëve të kursyer në vlerë.

Nëse marrim një avion model 2020, për shembull, a Global 6000 do të kushtojë 31.2 milionë dollarë krahasuar me 33 milionë dollarë për një G550 të së njëjtës moshë.

Atëherë, nëse do të blinit secilin prej këtyre avionëve sot dhe do t'i mbanit për 3 vjet Global 6000 do të vlerësohej të kishte një vlerë rishitëse prej pak më pak se 23 milion dollarë kundrejt pak më pak se 28 milion dollarë për G550.

Bazuar në këto shifra, Bombardier Global 6000 pritet të humbasë më shumë para gjatë periudhës së pronësisë në terma të shumave aktuale të dollarit në krahasim me Gulfstream G550.

Atje jane disa faktorë që mund të ndikojë në normën e amortizimit të një avioni privat. Për shembull, mirëmbajtje i avionit, konkurrenca e avionëve të rinj, historia e dëmtimit dhe kërkesa e tregut do të ndikojnë të gjitha në normat e amortizimit. Megjithatë, duke folur në përgjithësi, Gulfstream avionët e mbajnë vlerën e tyre shumë më mirë se konkurrentët,

përmbledhje

Në përmbledhje, të dyja Bombardier Global 6000 dhe Gulfstream G550 janë avionë privatë të jashtëzakonshëm, që ofrojnë performancë, rreze dhe rehati mbresëlënëse.

La Global 6000 krenohet me një kabinë më të gjerë dhe më të lartë, një lartësi maksimale pak më të ulët të kabinës dhe aftësinë për të mbajtur një kabinë në nivelin e detit në një lartësi më të madhe.

Nga ana tjetër, G550 ka një kabinë më të gjatë, një distancë më të shkurtër ngritjeje dhe një kosto më të ulët të kartës për orë.

Përcaktimi se cili avion është më i mirë, në fund të fundit varet nga nevojat dhe preferencat specifike të blerësit potencial.

La Bombardier Global 6000 mund të jetë zgjedhja ideale për ata që kanë përparësi komfortin e kabinës dhe një lartësi më të ulët të kabinës, gjë që mund të jetë e dobishme gjatë fluturimeve me distanca të gjata.

Në të kundërt, Gulfstream G550 mund të jetë një opsion më i mirë për ata që kërkojnë një kabinë më të gjatë, fleksibilitet më të madh në distancat e ngritjes dhe kosto më konkurruese të kartës.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.