Kalo te përmbajtja kryesore

La Bombardier Global 6000 dhe Dassault Falcon 8X janë dy avionë shumë të aftë me rreze të gjatë.

Të dy avionët mund të fluturojnë pa ndalesë për mbi 6,000 milje detare, mund të lundrojnë në mbi 500 knots, dhe të dyja janë i miratuar për të operuar në aeroportin e qytetit të Londrës.

Megjithatë, cilat janë ndryshimet kryesore për t'ju ndihmuar të vendosni se cilin avion duhet të zgjidhni?

Për të ndihmuar në këtë krahasim, ne do të përdorim veçorinë tonë të krahasimit të shërbimit Premium, të cilin mund ta mësoni më shumë për këtu.

Performance

Të dyja Global 6000 dhe Falcon 8X kanë karakteristika shumë të ngjashme të performancës, pavarësisht nga Falcon 8X ka një motor shtesë.

La Bombardier Global 6000 mundësohet nga dy motorë Rolls-Royce BR710-A2-20. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 14,750 l shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Global 6000 është 29,500 bs

Nga ana tjetër, Dassault Falcon 8X mundësohet nga tre motorë Pratt & Whitney Canada PW307D. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 6,722 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Falcon 8X është 20,166 bs.

Prandaj, pavarësisht nga motori shtesë i Falcon 8X, shtytja më e ulët për motor rezulton në një prodhim më të ulët të shtytjes në përgjithësi.

Sidoqoftë, kjo nuk ndikon shumë në performancën.

La Bombardier Global 6000 është në gjendje të lundrojë me 0.89 Mach, ndërsa Falcon 8X është në gjendje të lundrojë pak më shpejt në 0.90 Mach.

Kur bëhet fjalë për nxjerrjen e rrezes maksimale nga avioni, Global Shpejtësia e lundrimit me rreze të gjatë të 6000 është 0.82 Mach, ndërsa Falcon 8X është në gjendje të lundrojë me 0.85 Mach.

Të dy avionët kanë një lartësi maksimale lundrimi prej 51,000 këmbësh. Megjithatë, të Falcon 8X është në gjendje të arrijë atje më shpejt me një shpejtësi ngjitjeje prej 3,750 këmbësh krahasuar me 3,300 këmbët në minutë të Global 6000.

Diferenca në djegien e karburantit për orë të këtyre dy avionëve është mjaft e konsiderueshme me Falcon 8X është shumë më efikas. Mesatarisht, Falcon 8X djeg 347 gallon karburant Jet A në orë ndërsa Global 6000 pije 470 litra në orë.

Ky është një ndryshim jashtëzakonisht i konsiderueshëm në konsumin e karburantit. Me 5 dollarë për gallon, kjo do të thotë Global 6000 kushton 615 dollarë më shumë në orë karburant krahasuar me 8X. Nëse do të fluturonit 300 orë në vit, atëherë kjo do të ishte gati 200,000 dollarë në kosto shtesë të karburantit.

Varg

Për sa i përket gamës maksimale, Falcon 8X tejkalon Global 6000.

La Global 6000 është i aftë të fluturojë deri në 6,000 milje detare (6,905 milje / 11,112 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Në krahasim, Falcon 8X është i aftë të fluturojë deri në 6,450 milje detare (7,423 milje / 11,945 km) pa pasur nevojë për karburant.

Të dy avionët janë të aftë të fluturojnë pa ndalesë nga Nju Jorku në të gjithë Amerikën e Veriut, Amerikën e Jugut dhe Evropën, së bashku me pjesën më të madhe të Afrikës dhe Azisë.

Prandaj, të dy avionët do të jenë në gjendje t'ju transportojnë me lehtësi nga Amerika e Veriut në Evropë.

Edhe nga Los Angeles të dy avionët janë në gjendje të fluturojnë pa ndalesë në pothuajse të gjithë Evropën.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se shifrat e gamës së deklaruar nga prodhuesi supozojnë kushtet optimale të motit dhe peshën minimale. Prandaj, shifrat e botës reale do të ndryshojnë, veçanërisht kur filloni të ngarkoni me pasagjerë, bagazhe dhe keni një erë të kundërt.

Prandaj, duke përdorur hartën interaktive të diapazonit në Krahasoni Avionët Privatë Premium ne mund të shohim se si vargu ndikohet me pasagjerët në bord.

Me pasagjerë në bord, të dy avionët ende mund të kryejnë me lehtësi misionet e përmendura më sipër. Megjithatë, Nju Jorku në pjesë të Lindjes së Mesme nuk do të jetë më i zbatueshëm. Megjithatë, të Falcon 8X duhet të jetë në gjendje të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në Dubai pa shumë probleme.

Gama maksimale e Bombardier Global 6000 dhe Dassault Falcon 8X nga Nju Jorku

Performanca në tokë

Të dy avionët kanë performancë të jashtëzakonshme në tokë për madhësinë e tyre dhe kjo më së miri theksohet nga aftësia e tyre për të operuar nga aeroporti i qytetit të Londrës.

Duke pasur parasysh afrimin e pjerrët dhe nisjen e aeroportit të qytetit të Londrës për shkak të rrokaqiejve aty pranë, vetëm disa avionë të miratuar (së bashku me pilotët e miratuar), janë në gjendje të operojnë atje.

Prandaj, jo vetëm çdo avion mund ta bëjë këtë.

Megjithatë, të dy Global 6000 dhe Falcon 8X janë të aftë.

Për sa i përket shifrave aktuale, Bombardier Global 6000 ka një distancë minimale ngritjeje prej 6,476 këmbësh. Ndërsa, Dassault Falcon 8X ka një distancë minimale ngritjeje prej vetëm 5,910 këmbësh.

Ky është një ndryshim në performancën e tokës që, në disa raste të zgjedhura, mund të jetë i dobishëm për Falcon 8X.

Në shumë rrethana kur krahasohen dy avionë të ngjashëm, ndryshimet në performancën e tokës janë aq minimale saqë gjetja e një situate në të cilën ai do të bënte një ndryshim është e ndërlikuar.

Sidoqoftë, një ndryshim prej mbi 500 këmbësh është i rëndësishëm.

Kur bëhet fjalë për distancën minimale të uljes, ajo është pothuajse identike midis Global 6000 dhe Falcon 8X.

La Global 6000 ka një distancë minimale uljeje prej 2,236 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së Falcon 8X është 2,240 këmbë.

Ashtu si shifrat e diapazonit, është e rëndësishme të theksohet se këto shifra të performancës së tokës supozojnë kushte optimale dhe janë minimumi absolut. Megjithatë, ai ofron një krahasim të mirë me kushte të barabarta.

Dimensionet e Brendshme

Në brendësi të këtyre dy avionëve, do të gjeni një hapësirë ​​shumë të ngjashme.

La Global Brendësia e 6000 ka një gjatësi prej 43.24 këmbësh, lartësi 6.17 këmbë dhe gjerësi 7.91 këmbë.

Në krahasim, Dassault Falcon 8X ka gjatësi 42.65 këmbë, lartësi 6.17 këmbë dhe gjerësi 7.68 këmbë.

Çdo dimension ofron përfitime të ndryshme.

Për shembull, një kabinë më e gjatë do të lejojë më shumë zona banimi, një numër më të madh pasagjerësh dhe më shumë funksione, të tilla si një dush ose dhomë ngrënie.

Për më tepër, një kabinë më e gjerë do të lejojë më shumë hapësirë ​​mbi supet, sedilje më të gjera dhe një korridor më të gjerë. Një rresht më i gjerë e bën më të lehtë lëvizjen rreth kabinës gjatë fluturimit.

Një kabinë më e gjatë do të thotë që një numër më i madh njerëzish do të jenë në gjendje të qëndrojnë drejt dhe përsëri të lëvizin rreth kabinës më lehtë.

Kombinimi i një kabine më të gjerë dhe më të gjatë rezulton në një ambient më të gjerë.

Prandaj, për sa i përket kapacitetit absolut të pasagjerëve, Global 6000 përfiton nga kabina e tij më e gjatë.

Për më tepër, kabina pak më e gjerë e Global 6000 do të sigurojë një rehati më të madhe. Megjithatë, ndryshimi është relativisht margjinal.

Si pasojë, Bombardier Global 6000 është në gjendje të transportojë deri në 17 pasagjerë, me një kapacitet tipik pasagjerësh prej 13. Në krahasim, Falcon 8X ka një kapacitet maksimal pasagjerësh prej 16, megjithatë, shumica e konfigurimeve kanë hapësirë ​​vetëm për 14 pasagjerë.

I brendshëm

Dorëzimet e Global 6000 filluan në 2012, krahasuar me dërgesat e Falcon 8X duke filluar nga viti 2016.

Prandaj, duke pasur parasysh se këta avionë janë projektuar në të njëjtën epokë, ka shumë ngjashmëri në stilin e dizajnit dhe komoditetin.

Një zonë që shpesh anashkalohet është lartësia e kabinës së avionëve. Një lartësi më e ulët e kabinës rezulton në një mjedis më të këndshëm të kabinës, së bashku me reduktimin e ndikimit të vonesës së avionit. Prandaj, më e ulët është më mirë.

Lartësia maksimale e kabinës Global 6000 është vetëm 5,680 këmbë krahasuar me një lartësi maksimale të kabinës prej 6,000 këmbë për Falcon 8X.

Megjithatë, Falcon 8X është në gjendje të mbajë një kabinë në nivelin e detit deri në 30,300 këmbë ndërsa Global 6000 mban një kabinë në nivelin e detit në 30,125 këmbë.

Bombardier Global 6000

Nuk është për t'u habitur Global 6000 ka një ambient të brendshëm të pajisur mirë. Brendësia është krijuar për t'ju sjellë përvojën më të butë, freskuese dhe produktive të mundshme nga një avion biznesi.

Falë kabinës më të gjerë në klasën e saj, më shumë hapësirë ​​ofrohet sesa konkurrenti i saj më i afërt. Në Bombardierfjalët e veta; “Me gjerësi të jashtëzakonshme, krahime më të larta dhe një mbështetëse në formë të patëmetë, sediljet e reja u lejojnë pasagjerëve të shijojnë një përvojë të lezetshme dhe tërheqëse, të përshtatshme në mënyrë ideale për udhëtimet në distanca të gjata. Pavarësisht nëse dëshironi të punoni, të pushoni ose të luani, koha thjesht do të kalojë ndërsa uleni në këtë ambient të jashtëzakonshëm. "

Galeria përmban dysheme me dru të fortë, sedilje të skalitura në trupin e njeriut dhe linja të dizajnuara në mënyrë elegante. Duke shfaqur Bombardiersistemin e menaxhimit të kabinës mund ta kontrolloni të gjithë kabinën nga majat e gishtave. Gjiri ultra i shpejtë dhe intuitiv i medias ju lejon të shikoni filma, transmetim të drejtpërdrejtë dhe të shfaqni dokumente në monitorët e TV.

Bombardier madje ka zhvilluar sistemin e menaxhimit të kabinës për të qenë i kontrollueshëm nga pajisja juaj mobile (iOS dhe Android). Gjiri i medias në bord ju lejon të lidhni një mori pajisjesh, të tilla si konzola lojëra, Blu-ray player dhe media player dixhital.

6000 ka lidhjen më të shpejtë në internet në fluturim të disponueshëm në të gjithë botën bazuar në teknologjinë e bandës Ka. Bashkohuni me video konferenca, filma transmetues dhe madje edhe lojëra në internet. Bombardier ofron një larmi paketash të dhënash. Këto paketa ju lejojnë të gjeni shpejtësinë e duhur për nevojat tuaja. Teknologjia e bandës Ka është më e shpejta në ajër (deri në 15 Mbps). Për më tepër, banda Ka ofron mbulimin dhe besueshmërinë më të mirë.

Në pjesën e pasme të avionit, do të gjeni dhomën e dhomës. Kjo shton "një ndjenjë qetësie" me të madhe dritaret duke siguruar dritë të bollshme natyrore. Dhoma e dhomës përmban një divan me shtrat të plotë, gardërobë të bollshme, kontroll të pavarur të temperaturës dhe zonë tualeti.

Kur fluturoni mbi retë në një fluturim të gjatë është e domosdoshme që të ushqeheni mirë. Galeria e madhe e pajisur plotësisht e garanton këtë. Kapaciteti i konsiderueshëm i ruajtjes dhe sipërfaqet e gjera të punës lejojnë mundësi më të mëdha të vaktit.

Së fundmi, sigurohuni që ekuipazhi juaj të jetë gjithmonë në performancën më të mirë. Një zonë e dedikuar për pushim e ekuipazhit do të kujdeset për këtë.

Nëse dëshironi të konfiguroni tuajin Global 6000 atëherë thjesht kaloni te Bombardierkonfiguruesi.

Bombardier Global 6000

Bombardier Global 6000 vende të brendshme prej lëkure të bardha përpara galerisë dhe kabinës prapa
Bombardier Global 6000 Brendshme me divan në pjesën e pasme të kabinës
Bombardier Global 6000 Galeri e brendshme me dysheme druri dhe kabinë prapa

Dassault Falcon 8X

Dassault Brendësia 8X
Dassault Brendësia 8X

Dassault Falcon 8X

Kabina e Falcon 8X është një vend me të vërtetë i veçantë për të qenë. Me një kapacitet maksimal prej 16 udhëtarësh, ka mbi 30 skema të ndryshme që mund të opsionohen në këtë aeroplan. Kjo mund të konfigurohet në specifikimet tuaja të sakta (ose nëse chartering do të varet nga konfigurimi i tyre), por një plan urbanistik i zakonshëm është që të keni 14 vende në të tre pjesët e kabinës, duke lejuar 6 shtretër plotësisht të sheshtë.

Duke qenë kabina më e gjatë nga të gjitha Dassault Falcon në qiell (13 metra e gjatë për të qenë të saktë), çdo metër qendror i kabinës përdoret në mënyrë efikase dhe pretendohet nga Dassault të jetë kabina më fleksibël e industrisë.

Me një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 6,000 metrash dhe të qenit në gjendje të mbash një lartësi kabine prej 3,900 metrash kur kryqëzon në 41,000 këmbë, kjo është shumë më e ulët sesa do të gjesh në çdo avion dhe në shumicën e avionëve të tjerë të biznesit. Kjo, e kombinuar me nivelin jashtëzakonisht të qetë të zhurmës së kabinës prej vetëm 49 dB, do të sigurojë që ju të mund të punoni, të relaksoheni ose të flini në ambientin më të rehatshëm të mundshëm dhe që të arrini në destinacionin tuaj sa më të freskët që të jetë e mundur.

Duke shfaqur FalconSistemi i menaxhimit të kabinës kabina HD+ ju keni kontroll mbi mjedisin nga kudo në kabinë (po, edhe nëse jeni shtrirë në krevat). Nëse zgjidhni Skybox, mund të ruani videot dhe muzikën e iTunes në server, të cilat mund të aksesohen me valë në të gjithë kabinën.

Opsionet për paraqitjen në këtë kabinë shkojnë përtej çdo avioni tjetër biznesi në treg. Me tre këmbë shtesë sesa 7X për të luajtur, do të befasoheni me sa hapësirë ​​shtesë është në dispozicion.

Pse të mos opsiononi kabinën me tre sallone me dush në pjesën e pasme dhe një pushim ekuipazhi përpara? Ose mbase dëshironi një hyrje më të shkurtër në mënyrë që të keni më shumë hapësirë ​​për sallë pritjeje. Ndoshta një hyrje e madhe për të akomoduar dhoma të bollshme, të sheshta të ekuipazhit dhe një galeri më të madhe në mënyrë që të shijoni ushqimet gustator ndërsa jeni në qiell.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Global 6000 eshte me pak i shtrenjtë se Falocn 8X.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorë që ndikojnë në çmimin e një charter privat të avionit. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Global 6000 është 8,100 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter-it Falcon 8X është 9,250 dollarë.

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

Lista e re e çmimeve për këto avionë rezulton në Global 6000 duke qenë më e shtrenjtë fillimisht, me një listë të re çmimi prej 62 milionë dollarësh.

Në krahasim, Dassault Falcon 8X ka një çmim të ri të listës prej 58 milion dollarë.

Megjithatë, Falcon 8X e mban vlerën e tij më mirë, prandaj e vendos atë si më të shtrenjtë në tregun e zotëruar më parë për avionët e së njëjtës moshë.

Për shembull, një 2018 Global 6000 ka një vlerë të vlerësuar prej 31.8 milion dollarë ndërsa a Falcon 8X e së njëjtës moshë ka një vlerë të vlerësuar prej 40 milionë dollarë.

Për më tepër, norma vjetore e amortizimit të Bombardier Global 6000 është shumë më e lartë se ajo e Falcon 8X me 9.76% krahasuar me 7.05% respektivisht.

Kjo, pra, do të thotë se pas 3 vitesh pronësi, 2018 Global 6000 do të vlejnë rreth 23 milionë dollarë ndërsa mosha e njëjtë Falcon 8X do të kushtojë rreth 32 milionë dollarë.

Të gjitha vlerat dhe vlerësimet janë të sjellshme Krahasoni Avionët Privatë Premium.

përmbledhje

Pra, cilin avion duhet të blini?

Të dy avionët paraqesin oferta bindëse për avionë me rreze të gjatë që mund të kalojnë lehtësisht Atlantikun pa probleme dhe të fluturojnë midis kontinenteve.

Megjithatë, Falcon 8X paraqet një ofertë që e mban vlerën e saj jashtëzakonisht mirë dhe është më efikase, e gjithë kjo duke qenë në gjendje të vazhdojë me Global 6000.

Një fushë që është e rëndësishme të merret parasysh është numri i avionëve në shërbim pasi kjo do të ndikojë drejtpërdrejt në lehtësinë e blerjes së një prej këtyre avionëve.

Ka mbi 300 Bombardier Global 6000 avionë në shërbim ndërsa janë pak më shumë se 100 Falcon 8X në shërbim. Prandaj, nëse jeni duke blerë një shembull të parapërdorur, ka të ngjarë të gjeni një të përshtatshme Global 6000 më shpejt se ju do të gjeni një të përshtatshme Falcon 8X.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.

0%

Si duhet të fluturoni me avion privat?

Zbuloni mënyrën më të mirë për ju për të fluturuar me avion privat në më pak se 60 sekonda.

Cili është motivimi juaj kryesor për të fluturuar me avion privat?

Me sa njerëz udhëtoni zakonisht?

Sa fluturime me avion privat keni bërë?

Sa shpesh planifikoni të fluturoni/aktualisht me avion privat?

Sa fleksibël janë planet tuaja të udhëtimit?

A do të fluturoni në kohë piku? (p.sh. festat e mëdha)

A ka gjasa që planet tuaja të ndryshojnë ose anulohen brenda 12 orëve nga nisja?

Cili është njoftimi minimal që kërkoni përpara nisjes?

Sa kontroll dëshironi mbi modelin e avionit? (p.sh Gulfstream G650ER përfundoi Bombardier Global 7500)

Dëshironi të përmirësoni/ulni avionin tuaj sipas nevojës?