Kalo te përmbajtja kryesore

La Bombardier Global 5000 Dassault Falcon 900LX janë më të ngjashme nga sa mund të mendoni fillimisht.

Të dy avionët kanë shifra të ngjashme të rrezes, janë nga një epokë e ngjashme dhe kanë madhësi të ngjashme.

Sidoqoftë, në pothuajse çdo mënyrë të matshme, Global 5000 del sipër. Diçka që është veçanërisht e rëndësishme kur merret parasysh vlera para-pronësore e këtyre avionëve.

Performance

Së pari le të krahasojmë performancën e të dy avionëve.

La Bombardier Global 5000 mundësohet nga dy motorë Rolls-Royce BR710-A2-20. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 14,750 l shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Global 5000 është 29,500 bs

Nga ana tjetër, Dassault Falcon 900LX mundësohet nga tre motorë Honeywell TFE731-60. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 5,000 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Falcon 900LX është 15,000 bs

Duke pasur parasysh se Falcon 900LX ka rreth gjysmën e fuqisë së prodhimit Global 5000, nuk është për t'u habitur që nuk është në gjendje të lundrojë aq shpejt.

Shpejtësia maksimale e lundrimit të Global 5000 është 499 knots. Në krahasim, Falcon 900LX nuk është në gjendje të lundrojë më shpejt se 459 knots.

Megjithatë, Falcon 900LX është shumë më efikas në karburant sesa Global 5000. Kjo demonstrohet më së miri duke krahasuar mesataren e djegies së karburantit në orë për secilin avion.

Ju mund të shihni se si kjo përkthehet në emisione karboni duke përdorur këtë kalkulator i thjeshtë.

La Falcon 900LX ka një djegie mesatare të karburantit në orë prej 260 galone për orë (GPH). Fatkeqësisht për Global 5000, djeg shumë, shumë më shumë karburant.

La Bombardier Global 5000 djegie, mesatarisht, 450 galona për orë (GPH).

Varg

Kur bëhet fjalë për diapazonin e përgjithshëm, hendeku midis këtyre dy avionëve është më afër sesa mund të mendoni. Me një ndryshim prej vetëm 450 milje detare - këto aeroplanë janë jashtëzakonisht të ngjashëm.

La Global 5000 është i aftë të fluturojë deri në 5,200 milje detare (5,984 milje / 9,630 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Në krahasim, Falcon 900LX është i aftë të fluturojë deri në 4,750 milje detare (5,466 milje / 8,797 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këta numra janë disi optimistë.

Ju mund të vizualizoni këto shifra të diapazonit duke përdorur tonat mjet privat i rrezes së avionëve këtu.

Sidoqoftë, diapazoni i të dy aeroplanëve do të thotë që ata mund të fluturojnë në mënyrë të qetë pa ndërprerje midis New York dhe Evropës.

Performanca në tokë

Kur janë në tokë, këto dy aeroplanë janë, edhe një herë, me statistika jashtëzakonisht të ngjashme.

La Bombardier Global 5000 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,540 metrash.

Në krahasim me Dassault Falcon 900LX ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,360 metrash.

Duke pasur parasysh se Global 5000 është një avion më i madh, me kapacitet më të madh të rrezes dhe peshë maksimale më të madhe të ngritjes, ky ndryshim është shumë mbresëlënës. Sidoqoftë, natyrisht, duhet të kujtohet se Global 5000 ka dy herë më shumë shtytje se 900LX.

Kur bëhet fjalë për distancën minimale të uljes, këpuca është në këmbën tjetër.

La Global 5000 ka një distancë minimale uljeje prej 2,207 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së Falcon 900LX është 2,415 këmbë.

E rëndësishme është të theksohet se ky ndryshim është aq i vogël sa nuk ka gjasa të ndikojë në aftësitë operacionale të secilit avion.

Dimensionet e Brendshme

Një fushë kryesore për t'u marrë parasysh kur zgjedhni një avion privat është hapësira e brendshme. Sa më e gjatë kabina, aq më shumë fleksibilitet ka për sa i përket konfigurimit. Më shumë hapësirë ​​ka për zona të veçanta të jetesës. Për më tepër, një kabinë më e gjatë do të rezultojë në kapacitet më të madh të ulëseve.

Për më tepër, një kabinë më e gjerë do të rezultojë në vende më të gjera, më të rehatshme. Për më tepër, një kabinë më e gjerë do të rezultojë në më shumë hapësirë ​​për shpatulla dhe një korridor më të gjerë. Një korridor më i gjerë do ta bëjë kabinën më të lehtë për të lundruar.

Dhe së fundmi, lartësia e brendshme. Një kabinë më e gjatë do ta bëjë më të lehtë ngritjen në këmbë. Kjo, pra, e bën kabinën më të lehtë për të lëvizur. Për më tepër, një kabinë më e gjatë rezulton në një mjedis më të këndshëm të kabinës dhe një kabinë me ndjesi më të gjerë.

Si pasojë, Global 5000 rreh 900LX në pothuajse çdo dimension.

La Global 5000 ka një kabinë më të gjatë, me përmasa 12.41 metra krahasuar me 10.11 metra të Falcon.

Gjerësia e brendshme gjithashtu shkon në Global 5000, me përmasa 2.41 metra krahasuar me 2.34 metra të 900LX.

Dhe së fundmi, lartësia e brendshme. Epo, të dy avionët përputhen në mënyrë të barabartë, me përmasa 1.88 metra lartësi.

Si rezultat, Bombardier Global 5000 është në gjendje të akomodojë deri në 16 pasagjerë. Ndërsa Dassault Falcon 900LX është i kufizuar në 14 pasagjerë.

Sidoqoftë, nuk ka gjasa që asnjëri prej këtyre avionëve të jetë konfiguruar - lëre më të fluturojë - në maksimum të shfrytëzimit.

Për më tepër, Global 5000 shtrihet në avantazhin e tij mbi 900LX kur bëhet fjalë për kapacitetin e bagazhit. Global 5000 mund të strehojë bagazh deri në 195 metra kub krahasuar me kapacitetin 127 metra kub të Falcon.

I brendshëm

Duke pasur parasysh profilin e misionit të këtyre dy avionëve, vështirë se do të vijë si befasi që brendësia e këtyre avionëve është relativisht e ngjashme.

Për referencë, dërgesat e Global 5000 filluan në 2005, krahasuar me dërgesat e Falcon 900LX duke filluar nga viti 2010.

Sidoqoftë, një ndryshim kritik midis brendësisë së këtyre dy avionëve është lartësia e kabinës.

Një lartësi më e ulët e kabinës do të rezultojë në një mjedis më të këndshëm të kabinës dhe do të zvogëlojë ndikimin e vonesës së avionit. Prandaj, në avionë më të vegjël, të lehtë, një lartësi e ulët e kabinës është rreptësisht e nevojshme. Sidoqoftë, për fluturime të gjata, një lartësi e ulët e kabinës është e domosdoshme.

Kur kryqëzoni në 51,000 metra Global 5000 do të ketë një lartësi kabine prej vetëm 5,680 metrash. Në krahasim, në të njëjtën lartësi, Falcon 900LX ka një lartësi kabine prej 8,000 metrash.

Ky është një ndryshim i rëndësishëm midis komoditetit të brendshëm të këtyre avionëve.

Tani, e dhënë ka të ngjarë që avioni të kalojë shumicën e kohës së tij duke lundruar nën 51,000 metra. Sidoqoftë, të gjitha gjërat janë të barabarta, Global 5000 do të ketë një lartësi më të ulët se kabina Falcon 900LX

Bombardier Global 5000

Hyrja në kabinën zbulon një brendshme të madhe, të rimagjinuar të kabinës. Vendet janë skalitur për të mirëpritur trupin e njeriut dhe linjat elegante të kabinës bashkohen për të krijuar një kryevepër estetike.

Sediljet krejtësisht të reja mburren me gjerësi të jashtëzakonshme, mbështetëse krahësh më të larta dhe një mbështetëse shpine me formë të përsosur. Prandaj, pasagjerët mund të shijojnë një përvojë të këndshme dhe tërheqëse. Prandaj kjo e bën avionin të përshtatshëm në mënyrë ideale për udhëtime në distanca të gjata. Në fund të fundit, nëse jeni duke kërkuar të punoni, të pushoni apo të luani, Global 5000 siguron mjedisin perfekt për t'u ulur dhe relaksuar.

La Global 5000 është në gjendje t'ju mbajë gjithmonë të lidhur. Pavarësisht se ku jeni. Bombardier i ka dhënë Global 5000 teknologjia më e shpejtë e disponueshme e lidhjes në internet gjatë fluturimit. Prandaj do të jeni në gjendje të vazhdoni me punën dhe të bashkoheni me video konferenca. Nëse nuk është stili juaj, WiFi është madje mjaft i fortë për të luajtur lojë në internet. Në varësi të kërkesave tuaja, ju jeni në gjendje të zgjidhni nga shumë paketa të dhënash, duke ju lejuar të zgjidhni shpejtësinë e duhur për ju.

Bombardier pretendon se sistemi i menaxhimit të kabinës në Global 5000 është "sistemi më gjithëpërfshirës". Pretendohet të jetë ultra-i shpejtë, i besueshëm, intuitiv dhe që pret një gji të madh mediatik. Ky sistem u mundëson pasagjerëve të shikojnë pa tel filma dhe të shfaqin dokumente në monitorët e mëdhenj televizivë me përkufizim të lartë rreth kabinës. Pasagjerët janë në gjendje të kontrollojnë të gjithë kabinën nga pajisjet e tyre personale (iOS dhe Android).

Anasjelltas, në pjesën e përparme të kabinës, do të gjeni galerin e pajisur plotësisht. Ruajtja e konsiderueshme dhe sipërfaqet e gjera të punës sigurojnë që të ngrenë rehatinë tuaj falë aftësive më të mëdha të vaktit. Galeria është vendosur midis kabinës së pilotit dhe zonës kryesore të kabinës në mënyrë që të rritet privatësia e pasagjerëve.

Bombardier Global 5000

Bombardier Global 5000 Brendshme
Bombardier Global 5000 Brendshme
Bombardier Global 5000 Brendshme
Bombardier Global 5000 Brendshme

Dassault Falcon 900LX

Dassault Brendshme 900LX
Dassault Brendshme 900LX
Dassault Brendshme 900LX
Dassault Brendshme 900LX

Dassault Falcon 900LX

Brendësitë e Falcon avionët kanë qenë gjithmonë befasues. Dassault janë në gjendje të ndërthurin në mënyrë të përsosur stilin me funksionalitetin. 900LX nuk është përjashtim.

In Dassaultfjalët e veta, Falcon 900LX është "elegant në dizajn dhe i zgjuar në funksion".

Dassault kanë qendra interaktive të dizajnit në Teterboro, New Jersey dhe Le Bourget, Paris. Këto pajisje janë të pajisura me Dassaultsoftueri CATIA dhe i punësuar nga profesionistë të klasit botëror të dizajnit. Këto qendra u mundësojnë klientëve të bëjnë zgjedhje të informuara dhe të sigurta në lidhje me modelimin e brendshëm të avionit. Klientët janë në gjendje të parashikojnë ambientet e tyre të brendshme dhe të ekzaminojnë tiparet në avionët aktualë dhe maket. Klientët pastaj mund të vazhdojnë të zgjedhin nga një sërë pëlhurash, lëkure, qilima, rimeso, pajisje elektronike, pajisje dhe pajisje.

Pasagjerët janë në gjendje të kontrollojnë të gjithë kabinën nga FalconSistemi i menaxhimit të kabinës HD +. Kjo u lejon pasagjerëve të kontrollojnë të gjithë kabinën nga komoditeti i sediljes së tyre. Karakteristika të tilla si ndriçimi dhe temperatura mund të kontrollohen të gjitha. Për më tepër, udhëtarët mund të zgjedhin nga një gamë e gjerë mjetesh argëtimi dhe lidhjeje. Shërbimet e të dhënave zanore dhe të brezit të gjerë të ofruara nga SATCOM gjithashtu mund të opsionohen në 900LX.

Cilësia në kabinë është e pakrahasueshme brenda 900LX. Një përzierje elegante materialesh ka çuar në një brendshme të dizajnuar me shije. Nëpërmjet përdorimit efikas të hapësirës, ​​projektuesit kanë qenë gjithashtu në gjendje të krijojnë një kabinë të gjerë ndjesie. Kontrollet nga sistemi i menaxhimit të kabinës janë të fshehura mjeshtërisht në mbështetësen e krahut. Kjo e vendos kontrollin brenda mundësive të lehta, por nuk është pengues. I ndarë ngushtë dritaret lejojnë një bollëk të dritës natyrore brenda kabinës.

Dassault kanë qenë në gjendje të mbajnë nivelin e zhurmës brenda kabinës në vetëm 54 decibel. Kjo, e kombinuar "ndriçimi i disponimit" të tij inovativ, e bën avionin një vend relaksues për të kaluar disa orë.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për çarterimin e këtyre avionëve, 900LX është më pak i shtrenjtë se Global 5000.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorë që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Global 5000 është $ 7,350.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter-it Falcon 900LX është $ 5,900.

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ka një larmia e faktorëve që mund dhe do të ndikojë në çmimin charter të një avioni privat.

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

La Bombardier Global 5000 ka një çmim të ri liste prej 50 milion $.

Në krahasim me Dassault Falcon 900LX ka një çmim të ri të listës prej 44 milion dollarë.

Sidoqoftë, çmimi i blerjes së këtyre avionëve fillon të bëhet vërtet interesant kur shikoni ato vlera e pronesise.

Sipas Libri i avionëve Bluebook, një pesë vjeçar Global 5000 do t'ju kthejë 25 milion dollarë. Prandaj, Global 5000 do të shohë një ruajtje të vlerës 50% gjatë së njëjtës periudhë kohore.

Në krahasim, një pesë vjeçar Falcon 900LX vlerësohet të kushtojë 25 milion dollarë. Kjo, pra, rezulton në Falcon 900LX do të shohë një ruajtje prej 57% të vlerës gjatë së njëjtës periudhë kohore.

Kështu që, kur bëjnë pazaret në tregun para-pronësor, siç bëjnë 85% e të gjithë blerësve të avionëve privatë, këto avionë kushtojnë njësoj.

Si rezultat, ky krahasim është mjaft i rëndësishëm për blerësit e avionëve në pronësi paraprake.

përmbledhje

Pra, cili avion është më i miri?

Nga gjithçka që thuhet në këtë krahasim, përfitimi kryesor i Falcon 900LX është efikasitet. Kjo, pra, zvogëlon në mënyrë dramatike koston e ndryshueshme për orë të fluturimit të çdo avioni.

Sidoqoftë, veçanërisht kur merret parasysh një shembull para-pronësor, Global 5000 është fituesi i qartë.

Me një diapazon më të madh, shpejtësi më të shpejtë të lundrimit, brendshme më moderne dhe kabinë më të madhe, Global 5000 përfaqëson më shumë për paratë tuaja.

Sidoqoftë, kostot për orë do të jenë më të larta - siç demonstrohet nga tarifa e charterëve për orë.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.