Bombardier Global 5000 vs Dassault Falcon 7X

Bombardier Global 5000 E jashtme

La Bombardier Global 5000 dhe Dassault Falcon 7X janë dy aeroplanë që përputhen në mënyrë të ngjashme.

Të dy avionët mburren me performancë të ngjashme dhe shifra të diapazonit, së bashku me ambientet e brendshme të rehatshme.

Prandaj, shumë njerëz kanë mbetur të pyesin, cili avion është më i mirë? Cili aeroplan është më i mirë për të charter? Dhe madje cili aeroplan është më i mirë për të blerë?

Do të krahasohet gjithçka, nga performanca dhe diapazoni, te rehatia e brendshme dhe mbajtja e vlerës.

Performance

Së pari, le të krahasojmë performancën e të dy avionëve.

Për të filluar, Bombardier Global 5000 mundësohet nga dy motorë Rolls-Royce BR710-A2-20. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 14,750 l shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Global 5000 është 29,500 bs

Nga ana tjetër, Dassault Falcon 7X mundësohet nga tre motorë Pratt & Whitney Canada PW307A. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 6,405 bs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Falcon 7X është 19,215 bs.

Kjo, pra, rezulton në një rënie të ndjeshme të shtytjes në krahasim me Global 5000.

Si pasojë, Falcon 7X nuk është në gjendje të lundrojë aq shpejt sa Global 5000. Shpejtësia maksimale e lundrimit e 7X është 488 knots, krahasuar me një shpejtësi maksimale të lundrimit prej 499 knots për Global 5000.

Sidoqoftë, një zonë që 7X shkëlqen më shumë se Global 5000 është konsumi i karburantit.

Ndërsa djegia mesatare e karburantit në orë e Global 5000 është 450 galona për orë (GPH), 7X djeg vetëm 318 galonë për orë (GPH).

Grafik nga Visualizer

Varg

Diapazoni i këtyre avionëve është relativisht i ngjashëm, megjithatë, 7X mund të fluturojë pak më tej.

La Global 5000 është i aftë të fluturojë deri në 5,200 milje detare (5,984 milje / 9,630 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Në krahasim, Falcon 7X është i aftë të fluturojë deri në 5,950 milje detare (6,847 milje / 11,019 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këta numra janë disi optimistë.

Ju mund të vizualizoni këto shifra të diapazonit duke përdorur tonat mjet privat i rrezes së avionëve këtu.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Përsëri, ngjashmëritë vazhdojnë kur shikohet performanca në tokë e këtyre avionëve. Megjithatë, shtytja shtesë e Global 5000 motorë Rolls-Royce vërtet ndihmojnë.

La Bombardier Global 5000 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,540 metrash.

Në krahasim me Dassault Falcon 7X ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,710 metrash.

Ndërsa një ndryshim në distancën minimale të ngritjes nën 200 metra nuk ka gjasa të ndikojë në aftësitë operacionale të këtyre avionëve, përsëri vlen të përmendet.

Sidoqoftë, gjërat ndryshojnë në favor të 7X kur bëhet fjalë për distancën minimale të uljes.

Ndërsa, Global 5000 ka një distancë minimale uljeje prej 2,207 metra, Falcon 7X është në gjendje të ulet në vetëm 2,070 metra.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Kur bëhet fjalë për dimensionet e brendshme, Global 5000 shkëlqen në çdo dimension. Përjashtimi i vetëm është lartësia - një zonë ku të dy avionët përputhen në mënyrë të barabartë.

Kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme, Global 5000 masa 12.41 metra. Në krahasim, Falcon 7X mat vetëm 11.91 metra gjatësi.

Tjetra, gjerësia e brendshme. Siç u përmend më parë, Global 5000 ka një kabinë më të gjerë, me gjerësi 2.41 metra. Kjo është pak më e gjerë se gjerësia 2.34 metra e Falcon 7X.

Dhe së fundmi, lartësia e kabinës. Ky është dimensioni i vetëm në të cilin avionët janë të barabartë. Të dy avionët matin 1.88 metra në lartësinë e brendshme.

Megjithatë, pavarësisht nga Global 5000 që kanë një kabinë më të madhe, të dy avionët janë të aftë të mbajnë deri në 16 pasagjerë.

Sigurisht, nuk ka gjasa që asnjëri prej këtyre avionëve të jetë duke fluturuar me kapacitet të plotë. Për më tepër, nuk ka gjasa që asnjëri prej këtyre avionëve të jetë konfiguruar me të gjitha 16 vendet.

Dhe së fundmi, kapaciteti i bagazhit. Edhe një herë, Global 5000 del në krye me një kapacitet bagazhi prej 195 metra kub. Në krahasim, Falcon 7X është në gjendje të akomodojë vetëm 140 metra kub.

Si rezultat, ka më pak kapacitet bagazhi për pasagjer kur fluturon me 7X.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Për sa i përket moshës, këto aeroplanë janë relativisht afër. Dorëzimet e Global 5000 filluan në 2005, krahasuar me dërgesat e Falcon 7X duke filluar nga viti 2007.

Prandaj, duhet pritur që ambientet e brendshme të këtyre avionëve të jenë në një nivel të ngjashëm – para çdo rinovimi që është.

Sidoqoftë, një zonë ku këto aeroplanë nuk janë të barabartë është lartësia e kabinës. Një lartësi më e ulët e kabinës do të rezultojë në një mjedis më të këndshëm të kabinës dhe do të zvogëlojë ndikimin e vonesës së avionit.

Kur lundroni me 51,000 këmbë, Global 5000 ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 5,680 metra. Në të njëjtën lartësi, Falcon 7X do të ketë një lartësi maksimale të kabinës prej 6,000 këmbësh.

Bombardier Global 5000

Hyrja në kabinën zbulon një brendshme të madhe, të rimagjinuar të kabinës. Vendet janë skalitur për të mirëpritur trupin e njeriut dhe linjat elegante të kabinës bashkohen për të krijuar një kryevepër estetike.

Sediljet krejtësisht të reja mburren me gjerësi të jashtëzakonshme, mbështetëse krahësh më të larta dhe një mbështetëse shpine në formë të përsosur. Prandaj, pasagjerët janë në gjendje të shijojnë një përvojë të këndshme dhe tërheqëse. Kjo e bën avionin të përshtatshëm në mënyrë ideale për udhëtime në distanca të gjata. Në fund të fundit, nëse jeni duke kërkuar të punoni, të pushoni apo të luani, Global 5000 siguron mjedisin perfekt për t'u ulur dhe relaksuar.

La Global 5000 është në gjendje t'ju mbajë gjithmonë të lidhur. Pavarësisht se ku jeni. Bombardier i ka dhënë Global 5000 teknologjia më e shpejtë e disponueshme e lidhjes në internet gjatë fluturimit. Prandaj do të jeni në gjendje të vazhdoni me punën dhe të bashkoheni me video konferenca. Nëse nuk është stili juaj, WiFi është madje mjaft i fortë për të luajtur lojë në internet. Në varësi të kërkesave tuaja, ju jeni në gjendje të zgjidhni nga shumë paketa të dhënash, duke ju lejuar të zgjidhni shpejtësinë e duhur për ju.

Bombardier pretendon se sistemi i menaxhimit të kabinës në Global 5000 është "sistemi më gjithëpërfshirës". Pretendohet të jetë ultra-i shpejtë, i besueshëm, intuitiv dhe që pret një gji të madh mediatik. Ky sistem u mundëson pasagjerëve të shikojnë pa tel filma dhe të shfaqin dokumente në monitorët e mëdhenj televizivë me përkufizim të lartë rreth kabinës. Pasagjerët janë në gjendje të kontrollojnë të gjithë kabinën nga pajisjet e tyre personale (iOS dhe Android).

Anasjelltas, në pjesën e përparme të kabinës, do të gjeni galerin e pajisur plotësisht. Ruajtja e konsiderueshme dhe sipërfaqet e gjera të punës sigurojnë që të ngrenë rehatinë tuaj falë aftësive më të mëdha të vaktit. Galeria është vendosur midis kabinës së pilotit dhe zonës kryesore të kabinës në mënyrë që të rritet privatësia e pasagjerëve.

Bombardier Global 5000

Bombardier Global 5000 Brendshme
Bombardier Global 5000 Brendshme
Bombardier Global 5000 Brendshme

Dassault Falcon 7X

Dassault Brendësia 7X
Dassault Brendësia 7X
Dassault Brendësia 7X
Dassault Brendësia 7X

Dassault Falcon 7X

Një zonë që Dassault gjithmonë ka shkëlqyer është brenda. Dassault kanë ndërtuar 7X me një kabinë të lartë dhe të gjerë, duke lejuar tre zona të gjera salloni. Dassault kanë aplikuar standardet e tyre të larta të komoditetit, cilësisë dhe stilit në avion.

Kur fluturoni në 45,000 metra lartësia e kabinës është vetëm 4,800 metra, duke u rritur në 6,000 metra kur kryqëzoni në 51,000 këmbë. Lundrimi në 41,000 metra rezulton në një lartësi të kabinës prej 3,950 metrash! Niveli i zhurmës së kabinës vjen me një 52 XNUMX decibel të ulët. Prandaj, klientët trajtohen në një ambient të qetë dhe relaksues. Këto elemente sigurojnë që ju të arrini në destinacionin tuaj me një vonesë minimale jet.

Kontrolli i klimës në bordin e 7X është i aftë të mbajë temperaturën brenda një shkalle në të gjithë kabinën. Ajri lagështohet dhe freskohet.

Karakteristikat 7X Dassaultështë sistemi i përparuar i menaxhimit të kabinës. Ky sistem ju siguron mjete argëtimi dhe lidhjeje në një mënyrë miqësore për përdoruesit. FalconKabina HD + ju lejon të kontrolloni kabinën nga pajisja juaj mobile.

Përshtatja e 7X mund të jetë e gjerë. Për shembull, mund të pajisni në mënyrë opsionale një tualet të dytë ose një dush në bord për t'ju mbajtur të freskët. Në varësi të kërkesave tuaja, 7X mund të transportojë 12 deri në 16 pasagjerë.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Dassault Falcon 7X është më pak i kushtueshëm se Global 5000.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Vlerësuar çmimi për orë charter i Global 5000 është $ 7,350.

Në krahasim, vlerësuar çmimi për orë charter i Falcon 7X është $ 6,850.

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ekzistojnë një larmi faktorësh që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

La Bombardier Global 5000 ka një çmim të ri liste prej 50 milion $.

Në krahasim, Dassault Falcon 7X ka një çmim të ri të listës prej 54 milion dollarë.

Sidoqoftë, çmimi i blerjes së këtyre avionëve fillon të bëhet vërtet interesant kur shikoni ato vlera e pronesise.

Sipas Libri i avionëve Bluebook, një pesë vjeçar Global 5000 do t'ju kthejë 25 milion dollarë. Prandaj, Global 5000 do të shohë një ruajtje të vlerës 50% gjatë së njëjtës periudhë kohore.

Në krahasim, një pesë vjeçar Falcon 7X vlerësohet të kushtojë 32 milion dollarë. Kjo, pra, rezulton në Falcon 7X duke parë një mbajtje 59% të vlerës gjatë të njëjtës periudhë kohore.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Pra, cili avion është më i miri?

La Bombardier Global 5000 është një avion më i madh me shifra më të mira të performancës.

Megjithatë, nuk është në gjendje të fluturojë aq larg sa Falcon 7X Për më tepër, 7X është më i mirë me portofolin. Djegia e karburantit është më e ulët, së bashku me kosto më të ulëta të kartës dhe mbajtje më të mirë të vlerës.

Prandaj, nëse zgjedhja është thjesht financiare, atëherë 7X është avioni për të cilin duhet përdorur.

Sidoqoftë, nëse hapësira e brendshme dhe një shpejtësi më e shpejtë e lundrimit janë përparësia juaj kryesore atëherë Global 5000 do të bënte një zgjedhje më të mirë.