Kalo te përmbajtja kryesore

Krahasimi i Bombardier Global 5000 dhe Bombardier Global Ekspres is a curious endeavor.

La Bombardier Global 5000 paraqet më të voglin Global avionë që Bombardier aktualisht bëjnë.

Nga ana tjetër, Global Express është një avion që nuk përshtatet më në Bombardierformacionin. Për më tepër, dërgesat filluan mbi njëzet vjet më parë.

Sidoqoftë, pavarësisht se është më i vjetër se Global 5000, Global Express është lehtësisht në gjendje të vazhdojë.

Performance

E para në këtë krahasim është performanca.

Ngjashëm si kur krahason Global 5000 me Global 6000, Global 5000 dhe Global Express ndajnë të njëjtin termocentral.

Të dy avionët janë mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce BR710-A2-20. Secili motor është i aftë të prodhojë deri në 14,750 lbs shtytje. Si pasojë, prodhimi total i shtytjes së të dyjave Global 5000 dhe Global Express vjen në 29,500 bs.

Sidoqoftë, ndërsa të dy avionët kanë të njëjtën shifër të prodhimit të energjisë, ata nuk ndajnë të njëjtën shpejtësi lundrimi.

La Global 5000 është avioni më i shpejtë me një shpejtësi maksimale të lundrimit 499 knots. Në krahasim, Global Express nuk është në gjendje të lundrojë më shpejt se 488 knots.

Për më tepër, Global 5000 djeg më pak karburant në orë. Mesatarisht, Global 5000 do të digjen 450 galona për orë (GPH). Në krahasim, Global Express djeg rreth 486 galona karburant në orë.

Varg

Duke pasur parasysh se Global Express nuk është më pjesë e Bombardier rreshtimi i avionëve në prodhim, nuk përshtatet mjaft në diapazonin familjar.

Për shembull, Global 5000 është i aftë të fluturojë deri në 5,200 milje detare (5,984 milje / 9,630 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Në krahasim, Global Express është i aftë të fluturojë deri në 6,100 milje detare (7,020 milje / 11,297 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Arsyeja që Global Express nuk përshtatet më në formacion është për shkak të Global 6000 aeroplanë, i cili ka një distancë prej 6,000 milje detare.

Kjo, pra, fillon të komplikojë opsionet nëse shtoni Global Express (dhe Global Express XRS për këtë çështje), në Bombardierështë aktuale Global formacioni i avionëve.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këta numra janë disi optimistë.

Ju mund të vizualizoni këto shifra të diapazonit duke përdorur tonat mjet privat i rrezes së avionëve këtu.

Performanca në tokë

Kur bëhet fjalë për performancën në tokë, Global 5000 është në gjendje të mundë pak Global Shprehni në të gjitha masat.

Sidoqoftë, ky ndryshim i vogël në distancën e ngritjes dhe uljes nuk ka gjasa të realizohet në operacionet e botës reale.

La Bombardier Global 5000 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,540 metrash.

Në krahasim me Bombardier Global Express ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,820 metrash.

E njëjta histori vazhdon kur bëhet fjalë për distancën e uljes. Global 5000 ka një distancë minimale uljeje prej 2,207 metrash.

Ndërsa distanca minimale e uljes së Global Express është 2,670 këmbë.

Përsëri, siç u tha më parë, një ndryshim në distancën minimale të ngritjes prej pak më shumë se 300 metra ka të ngjarë të mbetet pa u vërejtur. Në fakt, duke pasur parasysh se Global Express ndan të njëjtët motorë si Global 5000 por ka një diapazon më të madh e bën atë gjithnjë e më mbresëlënëse.

Dimensionet e Brendshme

Kur bëhet fjalë për dimensionet e brendshme të këtyre avionëve, secili shkëlqen në zonat e ndryshimit.

Së pari, gjatësia e brendshme. Kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme, Global Kabina e 5000 është e gjatë 12.41 metra e gjatë.

Në krahasim, Global Masat e Express kanë gjatësi 14.7 metra.

Sidoqoftë, gjatësia e brendshme nuk është dimensioni i vetëm për t'u marrë parasysh kur krahason avionët. Gjerësia e brendshme është po aq e rëndësishme.

Për referencë, Global Kabina e 5000 ka gjerësi 2.41 metra. Në krahasim, Global Kabina e Express ka gjerësi 2.11 metra.

Përfitimi i të pasurit një kabinë më të gjerë është se vendet mund të jenë më të gjera - duke rezultuar në më shumë komoditet - dhe korridori mund të jetë më i gjerë. Një korridor më i gjerë e bën kabinën më të lehtë për të lundruar gjatë fluturimit.

Gjerësia e kabinës është një dimension që gjithmonë do të vlerësohet kur ulen ose qëndrojnë në këmbë. Pothuajse më shumë se gjatësia.

Dhe së fundmi, lartësia e kabinës. Global 5000 nuk është aq i gjatë në brendësi sa Global Shpreh Global 5000 masa 1.88 metra në lartësi, krahasuar me 1.91 metra lartësi për Global Shpreh

Sigurisht, 3 centimetra nuk ka gjasa të vërehen nga shumica e udhëtarëve. Sidoqoftë, lartësia shtesë do të vlerësohet gjithmonë dhe do të rezultojë që më shumë pasagjerë të ngrihen plotësisht. Për më tepër, një tavan i kabinës me lartësi do të rezultojë në një mjedis më të gjerë ndjenjash.

Nuk është për t'u habitur, duke pasur parasysh gjatësinë shtesë të Global Express, është në gjendje të transportojë më shumë pasagjerë sipas Bombardier.

Zyrtarisht Global Express pretendohet të ketë kapacitet për deri në 18 pasagjerë. Në krahasim me Global 5000 thuhet se mund të strehojë deri në 16 pasagjerë.

Sidoqoftë, nuk ka gjasa që asnjëri prej këtyre avionëve të fluturojë ndonjëherë në maksimum të shfrytëzimit, e lëre më të konfigurohet me çdo vend të mundshëm.

Dhe së fundmi, një zonë ku Global 5000 vetëm mund të Global Shpreh Kapaciteti i bagazhit.

La Global 5000 është në gjendje të akomodojë deri në 195 metra kub bagazh krahasuar me atë Global Express i cili mund të mbajë deri në 185 metra kub ngarkesë.

I brendshëm

Duke pasur parasysh vitin fillestar të dorëzimit të secilit avion - dhe faktin që Global 5000 është ende në prodhim dhe për këtë arsye kishte disa azhurnime - ka mjaft ndryshim në komoditetin e kabinës.

Për referencë, dërgesat e Global 5000 filluan në 2005. Ndërkohë dërgesat e Global Express filloi në 1999.

Sidoqoftë, një zonë ku të dy avionët janë identikë është lartësia maksimale e kabinës. Të dy avionët kanë një lartësi të kabinës prej 5,680 këmbësh kur dalin në det në lartësinë e tyre maksimale prej 51,000 këmbësh.

Global 5000 Brendshme

Hyrja në kabinën zbulon një brendshme të madhe, të rimagjinuar të kabinës. Vendet janë skalitur për të mirëpritur trupin e njeriut dhe linjat elegante të kabinës bashkohen për të krijuar një kryevepër estetike.

Sediljet krejtësisht të reja mburren me gjerësi të jashtëzakonshme, mbështetëse krahësh më të larta dhe një mbështetëse shpine në formë të përsosur. Prandaj, pasagjerët janë në gjendje të shijojnë një përvojë të këndshme dhe tërheqëse. Kjo e bën avionin të përshtatshëm në mënyrë ideale për udhëtime në distanca të gjata. Në fund të fundit, nëse jeni duke kërkuar të punoni, të pushoni apo të luani, Global 5000 siguron mjedisin perfekt për t'u ulur dhe relaksuar.

La Global 5000 është në gjendje t'ju mbajë gjithmonë të lidhur. Pavarësisht se ku jeni. Bombardier i ka dhënë Global 5000 teknologjia më e shpejtë e disponueshme e lidhjes në internet gjatë fluturimit. Prandaj do të jeni në gjendje të vazhdoni me punën dhe të bashkoheni me video konferenca. Nëse nuk është stili juaj, WiFi është madje mjaft i fortë për të luajtur lojë në internet. Në varësi të kërkesave tuaja, ju jeni në gjendje të zgjidhni nga shumë paketa të dhënash, duke ju lejuar të zgjidhni shpejtësinë e duhur për ju.

Bombardier pretendon se sistemi i menaxhimit të kabinës në Global 5000 është "sistemi më gjithëpërfshirës". Pretendohet të jetë ultra-i shpejtë, i besueshëm, intuitiv dhe që pret një gji të madh mediatik. Ky sistem u mundëson pasagjerëve të shikojnë pa tel filma dhe të shfaqin dokumente në monitorët e mëdhenj televizivë me përkufizim të lartë rreth kabinës. Pasagjerët janë në gjendje të kontrollojnë të gjithë kabinën nga pajisjet e tyre personale (iOS dhe Android).

Anasjelltas, në pjesën e përparme të kabinës, do të gjeni galerin e pajisur plotësisht. Ruajtja e konsiderueshme dhe sipërfaqet e gjera të punës sigurojnë që të ngrenë rehatinë tuaj falë aftësive më të mëdha të vaktit. Galeria është vendosur midis kabinës së pilotit dhe zonës kryesore të kabinës në mënyrë që të rritet privatësia e pasagjerëve.

Bombardier Global 5000

Bombardier Global 5000 Brendshme
Bombardier Global 5000 Brendshme
Bombardier Global 5000 Brendshme

Bombardier Global Ekspres

Bombardier Global Express Brendshme
Bombardier Global Express Brendshme
Bombardier Global Express Brendshme

Global Ekspres

Brenda do të gjeni hapësirë ​​të bollshme dhe rehati intensive. Kabina luksoze është projektuar për deri në 18 pasagjerë. Megjithatë, specifikimet e brendshme do të ndryshojnë me disa që kanë hapësirë ​​për deri në 12 pasagjerë. Të gjitha konfigurimet do të kenë aftësinë për të siguruar shtretër plotësisht të sheshtë për disa nga pasagjerët. Zakonisht do të gjeni hapësirë ​​për 5 pasagjerë për të fjetur në një banesë plotësisht krevat Setup.

Për më tepër, galeria është e pajisur për të siguruar ushqime të nxehta dhe të ftohta në fluturimet e gjata. Nga mëngjesi deri në darkë shoqëruesi juaj i fluturimit do të jetë në gjendje të kujdeset për ju.

Një lartësi maksimale e kabinës prej 5,680 metrash do të sigurojë që ambienti i kabinës të jetë gjithmonë i këndshëm. Kjo lartësi e ulët e kabinës do të zvogëlojë vonesën tuaj të avionit kur të arrini në destinacionin tuaj ekzotik. Global Express përmban një banjë në pjesën e pasme të avionit. Në varësi të konfigurimit mund të hasni një Global Shprehni me dy tualete. Objektet argëtuese HD, lidhja WiFi dhe një banjë private janë të zakonshme midis shumë vetave Global Avionë ekspres.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Global Express është më pak i shtrenjtë se Global 5000. Edhe pse çmimet janë shumë afër.

Për më tepër, ju lutem vini re se ka shumë faktorë që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Vlerësuar për orë çmimi charter i Global 5000 është 7,350 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter-it Global Express është 7,100 dollarë.

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ekzistojnë një larmi faktorësh që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

La Bombardier Global 5000 ka një çmim të ri liste prej 50 milion $.

Në krahasim, Bombardier Global Express kishte një çmim të ri liste prej 11 milion dollarë.

E rëndësishme të theksohet këtu është se ky ishte çmimi përsëri në 1999. Kontabiliteti i inflacionit, Global Express kushton afër 20 milion dollarë.

Sidoqoftë, çmimi i blerjes së këtyre avionëve fillon të bëhet vërtet interesant kur shikoni ato vlera e pronesise.

Sipas Libri i avionëve Bluebook, një pesë vjeçar Global 5000 do t'ju kthejë 25 milion dollarë. Si rezultat, Global 5000 do të shohë një ruajtje të vlerës 50% gjatë së njëjtës periudhë kohore.

Në krahasim, një shtatëmbëdhjetë vjeç Global Express vlerësohet të kushtojë 10 milion dollarë. Kjo, pra, rezulton në Global Express do të shohë një ruajtje prej 91% të vlerës gjatë së njëjtës periudhë kohore.

Sigurisht, duke pasur parasysh inflacionin, Global Ruajtja e vlerës së shprehur është disi një statistikë e rremë. Megjithatë, edhe duke marrë parasysh inflacionin, Global Express ruan rreth gjysmën e vlerës së saj fillestare.

Për më tepër, kjo ruajtje e vlerës është mbi një periudhë shtatëmbëdhjetë vjeçare.

përmbledhje

Pra, cili avion është më i miri?

Pika kryesore e këtij krahasimi është sesa mbresëlënëse Global Express është. Pavarësisht dërgesave që fillojnë mbi njëzet vjet më parë, ai është akoma në gjendje të krahasohet me modernen Bombardier avionët.

Për më tepër, ajo demonstron aftësi mbresëlënëse, ruajtje të shkëlqyeshme të vlerës dhe vlerë të madhe për para.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.