Bombardier Global 5000 vs Bombardier Global 6000

Bombardier Global 5000 E jashtme

La Bombardier Global 5000 dhe Bombardier Global 6000 përfaqësojnë dy nga tre në prodhim Global avionët.

Sidoqoftë, cila është e përshtatshme për nevojat tuaja? Cilin duhet të keni charter ose të blini? Ose madje, për të kënaqur kuriozitetin tuaj, si ndryshojnë avionët brenda së njëjtës familje?

Të gjitha këto pyetje (dhe më shumë!) Do të diskutohen dhe do të marrin përgjigje në këtë krahasim kokë më kokë të këtyre dy avionëve me rreze të gjatë.

Performance

Kur bëhet fjalë për performancën Global 5000 dhe Global 6000 kanë disa ngjashmëri të habitshme. Mbi të gjitha, të dy avionët janë pjesë e së njëjtës familje dhe thjesht variacione të njëri-tjetrit.

Një zonë ku këto dy aeroplanë janë identikë është termocentrali i tyre.

Të dyja Global 5000 dhe Global 6000 janë mundësuar nga dy motorë Rolls-Royce BR710-A2-20.

Për më tepër, secili motor prodhon deri në 14,750 bs shtytje. Prandaj, prodhimi total i shtytjes për secilin avion është 29,500 l.

Sidoqoftë, përkundër që të dy avionët mundësohen nga të njëjtët motorë dhe kanë të njëjtën dalje totale totale, Global 6000 ka një shpejtësi maksimale më të lartë të lundrimit.

Ndërsa Global 5000 mund të lundrojnë deri në 499 knots, Global 6000 është i aftë të lundrojë deri në 513 knots.

A do të bëjë një ndryshim në botën reale një shpejtësi e lundrimit me 14 nyje?

Shanset nuk janë. Sidoqoftë, është e rëndësishme të merret parasysh se statistikat e këtyre llojeve të avionëve janë një faktor i rëndësishëm për shumë blerës.

Për më tepër, në krahasimin e mollëve me mollët, Global 6000 do t'ju çojë në destinacionin tuaj më shpejt se sa Global 5000. Megjithëse vetëm e drejtë.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për djegien mesatare të karburantit në orë të këtyre avionëve Global 5000 del përpara Global 6000.

Në orë Global 5000 pritet të djegë mesatarisht 450 litra karburant. Në krahasim me Global 6000 vlerësohet të digjet rreth 470 galona në orë (GPH).

Prandaj, pas një raundi të krahasimit, zgjedhja mund të zbehet deri në shkëmbimin midis kohës dhe parave.

La Global 6000 do t'ju çojë në destinacionin tuaj pak më shpejt se 5000. Sidoqoftë, Global 6000 do të kushtojë pak më shumë në karburant se sa Global 5000.

Grafik nga Visualizer

Varg

Një nga ndryshimet kryesore midis këtyre dy avionëve është diapazoni. Bombardier i kanë vendosur me kujdes këto avionë në formacionin e tyre për të mbajtur klientët brenda familjes.

Për sa i përket numrave aktualë, Global 5000 është i aftë të fluturojë deri në 5,200 milje detare (5,984 milje / 9,630 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Në krahasim, Global 6000 është i aftë të fluturojë deri në 6,000 milje detare (6,905 milje / 11,112 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këto numra janë disi optimistë. Sidoqoftë, duke pasur parasysh që këto shifra janë të së njëjtës prodhim, këto mund të merren dhe të krahasohen lehtësisht.

Të dy avionët janë në gjendje të lundrojnë rehatshëm midis Amerikës së Veriut dhe Evropës.

Vizualizoni këto shifra të diapazonit duke përdorur tonat mjet privat i rrezes së avionëve këtu.

Grafik nga Visualizer

Performanca në tokë

Kur bëhet fjalë për performancën në terren Global 5000 fiton lehtësisht. Sigurisht që kjo nuk është për t'u habitur duke pasur parasysh që këto avionë bazohen në të njëjtën platformë dhe madje mundësohen nga të njëjtët motorë. Sidoqoftë, Global 6000 është më i madh dhe më i rëndë.

Si rezultat, Bombardier Global 5000 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,540 metrash. Në krahasim me Bombardier Global 6000 ka një distancë minimale ngritjeje prej 6,476 metrash.

Kur bëhet fjalë për distancën minimale të uljes së këtyre avionëve Global 5000 fiton përsëri.

La Global 5000 ka një distancë minimale uljeje prej 2,207 metrash. Në krahasim, distanca minimale e uljes së Global 6000 është 2,236 këmbë.

A do të vërehen këto shifra në botën reale? Potencialisht. Megjithatë, ka shumë të ngjarë që jo.

Ka vetëm një numër të vogël të aeroporteve në të gjithë botën që do të ishin në gjendje të akomodojnë Global 5000 por jo Global 6000.

Grafik nga Visualizer

Dimensionet e Brendshme

Siç është përmendur më parë, Global 5000 dhe Global 6000 bazohen në të njëjtën platformë. Prandaj, ndryshimi kryesor në brendësi është gjatësia.

Kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme, Global Kabina e 5000 është e gjatë 12.41 metra. Në krahasim, Global 6000 ka gjatësi 13.18 metra.

Sidoqoftë, çdo dimension tjetër është identik brenda kabinës.

Për shembull, gjerësia e brendshme e të dy avionëve mat 2.41 metra. Për më tepër, të dy avionët matin 1.88 metra lartësi.

Këto dimensione përfaqësojnë një mjedis të rehatshëm për shumicën e njerëzve. Ka hapësirë ​​të mjaftueshme për kokë për të lëvizur nëpër kabinën pa pasur nevojë të përkulet.

Për më tepër, kabina është mjaft e gjerë për të siguruar vende të rehatshme dhe të gjera, me një korridor me madhësi të mirë për të lundruar në brendësi.

interesante, Bombardier thonë se gjatësia shtesë e Global 6000 rezulton në një maksimum të shfrytëzimit të një pasagjeri më shumë gjatë Global 5000.

Zyrtarisht, Global 5000 është i aftë të mbajë deri në 16. Ndërsa Global 6000 ka një shfrytëzim zyrtar maksimal të pasagjerëve prej 17.

Më në fund, kapaciteti i bagazhit. Përsëri, nuk është befasi këtu. Të dy avionët janë në gjendje të trajtojnë bagazh 195 metra kub.

Grafik nga Visualizer

I brendshëm

Pavarësisht se bazohet në të njëjtën platformë, ekziston një ndryshim i konsiderueshëm moshe midis dy avionëve.

Për referencë, dërgesat e Global 5000 filluan në 2005, krahasuar me dërgesat e Global 6000 duke filluar në 2012.

Një faktor kryesor i komoditetit të brendshëm që shpesh neglizhohet është lartësia e kabinës. Sidoqoftë, në këtë skenar nuk ka konkurrencë. Të dy Global 5000 dhe Global 6000 kanë një lartësi maksimale të kabinës prej 5,680 metrash. Ju lutem vini re se kjo është kur të dy avionët po lundrojnë në lartësinë e tyre maksimale prej 51,000 këmbësh.

Bombardier Global 5000

La Bombardier Global 5000 është projektuar në klasik Global stili i avionit. Kjo do të thotë, e qetë, me shije dhe e rehatshme. Së pari, modeli i përparuar i krahut të avionit u siguron pasagjerëve një fluturim të qetë dhe të qetë. Për më tepër, avioni përmban kabinën më të gjerë në klasën e tij, duke rezultuar në më shumë hapësirë ​​sesa konkurrenti i tij më i afërt. Prandaj, udhëtarët mund të presin rehati maksimale dhe një përvojë të jashtëzakonshme të kabinës.

Hyrja në kabinën zbulon një brendshme të madhe, të rimagjinuar të kabinës. Vendet janë skalitur për të mirëpritur trupin e njeriut dhe linjat elegante të kabinës bashkohen për të krijuar një kryevepër estetike.

Sediljet krejtësisht të reja mburren me gjerësi të jashtëzakonshme, mbështetëse krahësh më të larta dhe një mbështetëse shpine në formë të përsosur. Prandaj, pasagjerët janë në gjendje të shijojnë një përvojë të këndshme dhe tërheqëse. Kjo e bën avionin të përshtatshëm në mënyrë ideale për udhëtime në distanca të gjata. Në fund të fundit, nëse jeni duke kërkuar të punoni, të pushoni apo të luani, Global 5000 siguron mjedisin perfekt për t'u ulur dhe relaksuar.

La Global 5000 është në gjendje t'ju mbajë gjithmonë të lidhur. Pavarësisht se ku jeni. Bombardier i ka dhënë Global 5000 teknologjia më e shpejtë e mundshme e lidhjes në internet gjatë fluturimit. Prandaj do të jeni në gjendje të vazhdoni me punën dhe të bashkoheni me video konferenca. Nëse nuk është stili juaj, WiFi është madje mjaft i fortë për lojëra në internet. Në varësi të kërkesave tuaja, ju jeni në gjendje të zgjidhni nga shumë paketa të dhënash, duke ju lejuar të zgjidhni shpejtësinë e duhur për ju.

Bombardier pretendon se sistemi i menaxhimit të kabinës në Global 5000 është "sistemi më gjithëpërfshirës". Pretendohet të jetë ultra-i shpejtë, i besueshëm, intuitiv dhe që pret një gji të madh mediatik. Ky sistem u mundëson pasagjerëve të shikojnë pa tel filma dhe të shfaqin dokumente në monitorët e mëdhenj televizivë me përkufizim të lartë rreth kabinës. Pasagjerët janë në gjendje të kontrollojnë të gjithë kabinën nga pajisjet e tyre personale (iOS dhe Android).

Global 5000

Bombardier Global 5000 Brendshme
Bombardier Global 5000 Brendshme
Bombardier Global 5000 Brendshme

Global 6000

Bombardier Global 6000 vende të brendshme prej lëkure të bardha përpara galerisë dhe kabinës prapa
Bombardier Global 6000 Brendshme me divan në pjesën e pasme të kabinës
Bombardier Global 6000 Galeri e brendshme me dysheme druri dhe kabinë prapa

Bombardier Global 6000

Nuk është për t'u habitur Global 6000 ka një ambient të brendshëm të pajisur mirë. Brendësia është krijuar për t'ju sjellë përvojën më të butë, freskuese dhe produktive të mundshme nga një avion biznesi.

Falë kabinës më të gjerë në klasën e saj, më shumë hapësirë ​​ofrohet sesa konkurrenti i saj më i afërt. Në Bombardierfjalët e veta; “Me gjerësi të jashtëzakonshme, krahime më të larta dhe një mbështetëse në formë të patëmetë, sediljet e reja u lejojnë pasagjerëve të shijojnë një përvojë të lezetshme dhe tërheqëse, të përshtatshme në mënyrë ideale për udhëtimet në distanca të gjata. Pavarësisht nëse dëshironi të punoni, të pushoni ose të luani, koha thjesht do të kalojë ndërsa uleni në këtë ambient të jashtëzakonshëm. "

Galeria përmban dysheme me dru të fortë, sedilje të skalitura në trupin e njeriut dhe linja të dizajnuara në mënyrë elegante. Duke shfaqur Bombardiersistemin e menaxhimit të kabinës mund ta kontrolloni të gjithë kabinën nga majat e gishtave. Gjiri ultra i shpejtë dhe intuitiv i medias ju lejon të shikoni filma, transmetim të drejtpërdrejtë dhe të shfaqni dokumente në monitorët e TV.

Bombardier madje ka zhvilluar sistemin e menaxhimit të kabinës për të qenë i kontrollueshëm nga pajisja juaj mobile (iOS dhe Android). Gjiri i medias në bord ju lejon të lidhni një mori pajisjesh, të tilla si konzola lojëra, Blu-ray player dhe media player dixhital.

6000 ka lidhjen më të shpejtë në internet në fluturim të disponueshëm në të gjithë botën bazuar në teknologjinë e bandës Ka. Bashkohuni me video konferenca, filma transmetues dhe madje edhe lojëra në internet. Bombardier ofron një larmi paketash të dhënash. Këto paketa ju lejojnë të gjeni shpejtësinë e duhur për nevojat tuaja. Teknologjia e bandës Ka është më e shpejta në ajër (deri në 15 Mbps). Për më tepër, banda Ka ofron mbulimin dhe besueshmërinë më të mirë.

Në pjesën e pasme të avionit, do të gjeni dhomën e dhomës. Kjo shton "një ndjenjë qetësie" me dritare të mëdha që sigurojnë dritë të bollshme natyrore. Dhoma e ngrohtë përmban një divan të plotë, një gardërobë e gjerë, kontroll i pavarur i temperaturës dhe zonë tualet.

Nëse dëshironi të konfiguroni tuajin Global 6000 atëherë thjesht kaloni te Bombardierkonfiguruesi.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Global 5000 është më pak e kushtueshme se Global 6000.

Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Global 5000 është 7,350 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter-it Global 6000 është 8,100 dollarë. Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime.

Ekzistojnë një larmi faktorësh që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Grafik nga Visualizer

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton çdo avion për të blerë?

La Bombardier Global 5000 ka një çmim të ri liste prej 50 milion $.

Në krahasim me Bombardier Global 6000 ka një çmim të ri liste prej 62 milion $.

Sidoqoftë, çmimi i blerjes së këtyre avionëve fillon të bëhet vërtet interesant kur shikoni ato vlera e pronesise.

Sipas Libri i avionëve Bluebook, një pesë vjeçar Global 5000 do t'ju kthejë 25 milion dollarë.

Prandaj, Global 5000 do të shohë një ruajtje të vlerës 50% gjatë së njëjtës periudhë kohore.

Në krahasim, një pesë vjeçar Global 6000 vlerësohet të kushtojë 29 milion dollarë.

Kjo, pra, rezulton në Global 6000 do të shohë një ruajtje të vlerës 47% gjatë së njëjtës periudhë kohore.

Si rezultat, zotërimi i Global 6000 për pesë vjet do të shohë një humbje më të madhe në amortizim sesa Global 5000.

Grafik nga Visualizer

përmbledhje

Pra, pas gjithë këtyre informacioneve si e konkludoni se cili avion është më i miri?

Në fund të fundit, vendimi se cilat aeroplanë do të përdoren do të zbresë në distancë.

Mund të Global 5000 e përfundon misionin? Nëse jo, atëherë Global 6000 mund ta bëjnë atë. Dhe nëse 6000 nuk është në gjendje ta bëjë atë, atëherë dilni të gjitha jashtë dhe fluturoni me avion Global 7500.

Në fund të fundit këto dy aeroplanë janë të njëjtë. Sidoqoftë, Global 6000 është një variant pak më i gjatë. Në thelb ekuivalente me a Global 5000ER