Kalo te përmbajtja kryesore

La Challenger 650 dhe Falcon 2000LXS janë më të ngjashme sesa mund të mendoni së pari.

Të dy avionët mund të fluturojnë në të njëjtën distancë pa pasur nevojë për karburant. Të dy avionët kanë çmime të ngjashme blerjeje. Dimensionet e kabinës janë gati identike.

Prandaj, si e kuptoni se cili avion është më i mirë?

Epo, megjithë shumë ngjashmëri midis këtyre dy avionëve super të mesëm, ka disa ndryshime të mëdha. Dhe ky krahasim do të nxjerrë në pah këto ndryshime.

Performance

Së pari, performanca e përgjithshme. Kjo është një metrikë që është e rëndësishme dhe e lehtë për tu krahasuar.

La Bombardier Challenger 650 fuqizohet nga dy motorë General Electric CF34-3B. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 8,729 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Challenger 650 është 17,458 bs

Nga ana tjetër, Dassault Falcon 2000LXS mundësohet nga dy motorë Pratt & Whitney Canada PW308C. Çdo motor është i aftë të prodhojë deri në 7,000 lbs shtytje. Si rezultat, prodhimi total i shtytjes për Falcon 2000LXS është 14,000 bs

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë e lundrimit, Challenger 650 është në gjendje të mposhtë vetëm Falcon. Shtë e qartë, 3,000 lbs shtesë të shtytjes japin Challenger 650 një avantazh i prekshëm.

Shpejtësia maksimale e lundrimit të Challenger 650 vjen në 488 knots. Ndërsa shpejtësia maksimale e lundrimit të Falcon 2000LXS është 470 knots.

Sidoqoftë, disi papritur, Challenger 650 nuk është në gjendje të lundrojë aq lart sa 2000LXS. 2000LXS ka një lartësi maksimale të lundrimit prej 47,000 metra ndërsa Challenger 650 është i kufizuar në vetëm 41,000 këmbë.

La Challenger 650 ka një djegie të karburantit prej vetëm 310 gallons në orë (GPH). Në krahasim, Falcon 2000LXS djeg 269 galona në orë (GPH).

Ky është një ndryshim në djegien e karburantit që ju me siguri do ta vlerësoni.

Varg

Kur bëhet fjalë për distancën maksimale që këto aeroplanë mund të fluturojnë pa pasur nevojë për karburant, të paktën zyrtarisht, këto aeroplanë janë identikë.

Të dyja Challenger 650 dhe Dassault Falcon 2000LXS mund të fluturojë pa ndërprerje deri në 4,000 milje detare (4,603 milje / 7,408 km) pa pasur nevojë të karburantit.

Ju mund ta vizualizoni këtë lloj diapazoni duke përdorur këtë mjet i thjeshtë.

Për referencë, të dy këta avionë privatë do të jenë në gjendje të fluturojnë në mënyrë të qetë pa ndërprerje midis New York dhe Evropës. Sidoqoftë, me më shumë pasagjerë dhe peshë, të dy aeroplanët do të shohin një rënie të ndjeshme të rrezes.

Sigurisht, si me çdo prodhues të deklaruar shifrat e diapazonit, këta numra janë disi optimistë.

Performanca në tokë

Duke pasur parasysh ngjashmëritë e mëparshme midis këtyre avionëve, nuk është për t'u habitur që ngjashmëritë vazhdojnë.

Kur vlerësoni performancën në tokë - në thelb sa pistë kërkohet për të marrë këto aeroplanë nga dhe nga qielli - është jashtëzakonisht e ngjashme.

La Bombardier Challenger 650 ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,640 metrash. Në krahasim me Dassault Falcon 2000LXS ka një distancë minimale ngritjeje prej 5,878 metrash.

La Challenger 650 ka një distancë minimale uljeje prej 2,402 metrash. Ndërsa distanca minimale e uljes së Falcon 2000LXS është 2,260 këmbë.

Kur kërkoni aeroporte që këto aeroplanë mund të veprojnë brenda dhe jashtë, nuk ka gjasa të ketë aeroporte nga të cilat një aeroplan mund të operojë, por tjetri nuk mund të funksionojë.

Dimensionet e Brendshme

Edhe një herë, ngjashmëritë midis këtyre avionëve vazhdojnë deri në kabinën.

Një fushë ku Falcon 2000LXS lehtë ja del Challenger 650 është gjatësia e brendshme. Kur bëhet fjalë për gjatësinë e brendshme, Challenger Kabina e 650 është e gjatë 7.8 metra. Në krahasim, Falcon 2000LXS mat 7.98 metra gjatësi.

Tjetra është gjerësia e brendshme Challenger Kabina e 650 ka gjerësi 2.41 metra. Në krahasim, Falcon Kabina e 2000LXS është e gjerë 2.34 metra. Një ndryshim si ky është aq i vogël sa që, nëse nuk udhëtoni gjithmonë me një shirit, nuk do ta vini re këtë.

Më në fund, lartësia e kabinës. Challenger Kabina e 650-s ka lartësi 1.83 metra. Për referencë, Falcon 2000LXS mat 1.88 në lartësinë e brendshme.

Kur bëhet fjalë për kapacitetin e pasagjerëve, numrat vijnë si një befasi. Zyrtarisht, Challenger 650 është i aftë të mbajë deri në 12. Ndërsa Falcon 2000LXS ka një shfrytëzim zyrtar maksimal të pasagjerëve prej 10.

Duke pasur parasysh se Falcon 2000LXS ka një kabinë më të gjatë se ajo Challenger 650, zakonisht do të pritej një Falcon të ketë më shumë vende. Sidoqoftë, nuk ka gjasa që këto avionë të fluturojnë ndonjëherë me të gjitha vendet e mundshme të mbushura.

Dhe së fundmi, kapaciteti i bagazhit. Challenger 650 mund të strehojë bagazh 115 metra kub. Ndërkohë, Falcon 2000LXS ka hapësirë ​​për deri në 131 metra kub bagazh. Sigurisht, ndërsa më shumë hapësirë ​​për bagazhet është gjithmonë një përfitim, kjo do të rezultojë në më shumë peshë. Dhe më shumë peshë do të rezultojë në diapazon të zvogëluar dhe djegie të shtuar të karburantit.

I brendshëm

Dhe, e keni marrë me mend, ngjashmëritë midis këtyre avionëve vazhdojnë të vijnë.

Për shembull, dërgesat e Challenger 650 filluan në 2015, krahasuar me dërgesat e Falcon 2000LXS duke filluar në 2014.

Megjithatë, një zonë ku Challenger ka një avantazh të qartë është lartësia e kabinës. Një lartësi më e ulët e kabinës do të rezultojë në një mjedis më të këndshëm të kabinës dhe do të zvogëlojë efektet e vonesës së avionit. Lartësia maksimale e kabinës Challenger 650 është vetëm 7,000 këmbë krahasuar me një lartësi maksimale të kabinës prej 8,000 këmbë për Falcon 2000LXS

Ju lutemi vini re se këto shifra të lartësisë së kabinës janë kur secili avion kryqëzon në lartësinë e tij maksimale. Per Challenger 650 që është 41,000 këmbë. Per Falcon 2000LXS që është 47,000 këmbë. Prandaj, në realitet, këto aeroplanë përputhen në mënyrë të barabartë për lartësinë e kabinës.

Bombardier Challenger 650

Me një vëllim total kabine prej 1,146 metra kub, kabina më e gjerë në klasë, dhe lidhja e internetit me shpejtësi të lartë e bandës Ka, Challenger 650 jet është metoda e përsosur e transportit qoftë nëse kërkoni një vend për t'u çlodhur apo një vend për të punuar. Çdo avion përmban qepje dore në të gjithë kabinën, dhe nëse e specifikoni, futje e bukur prej metali në sediljet e gjera prej lëkure. Një tipar brenda të gjithëve Challenger 650-ta është mungesa e altoparlantëve të dukshëm në muret e kabinës për të siguruar linja më të pastra në të gjithë kabinën.

Të gjitha vendet janë mbështetur plotësisht dhe të rrotullueshme për rehati maksimale. Çdo përbërës në aeroplan është ndërtuar me dorë nga Bombardier në fabrikën e tyre në Montreal, duke ju siguruar një aeroplan që është unik në qiell.

Ambienti brenda kabinës mund të kontrollohet me aplikacionin celular i cili lidhet përmes Bluetooth, duke kontrolluar sistemin e argëtimit dhe mjedisin e kabinës. Në konfigurimin e zakonshëm, udhëtarët mund të presin që të gjejnë katër vende klubi prej lëkure në pjesën e përparme të avionit, me katër vende shtesë përballë avionit të avionit. Së bashku me këto katër vende, të ftuarit mund të gjejnë një divan me katër vende (me jastëkë të bërë posaçërisht).

Nëse fluturoni gjatë gjithë natës (ose thjesht keni nevojë për një gjumë), vendet e përparme dhe divani mund të shndërrohen në shtretër. Duke marrë parasysh që lartësia maksimale e kabinës në Challenger 650 është 7,000 metra, mund të jeni i sigurt që do të arrini në destinacionin tuaj duke u ndier i freskët.

La Bombardier Challenger 650 mund të transportojë deri në dymbëdhjetë pasagjerë, dy pilotë dhe një stjuardesë që mund të kujdeset për ju duke përdorur pajisjet më të mëdha në galeri - duke lejuar përgatitjen më të shpejtë të ushqimit. Galeria është e fshehur pas një dere të kontrolluar elektronikisht.

Bombardier Challenger 650

Bombardier Challenger 650 Kabinë e brendshme përpara, katër vende klubi
Bombardier Challenger 650 Brendshme, divan prej lëkure krem, vende klubesh dhe zonë konference
Bombardier Challenger 650 Vende të brendshme klubi, lëkurë krem
Bombardier Challenger 650 Tualet i mbyllur plotësisht me një tualet dhe lavaman në madhësi të plotë

Dassault Falcon 2000LXS

Dassault Brendshme 2000LXS
Dassault Brendshme 2000LXS
Dassault Brendshme 2000LXS
Dassault Brendshme 2000LXS

Dassault Falcon 2000LXS

Brenda Falcon Pasagjerët 2000LXS trajtohen me paqe dhe qetësi. Sipas Dassault; pasagjerët që fluturojnë me 2000LXS "udhëtojnë me zell, me mirësi dhe produktivitet".

Brendësia e 2000LXS është e gjerë, me stil dhe e qetë. 2000LXS ka një brendësi të madhe për segmentin e tij dhe përshkruhet si bujar dhe luksoz në çdo mënyrë. Pavarësisht se sa gjatë është fluturimi, udhëtarët do të jenë të rehatshëm.

Dassault kanë pajisur avionët me teknologji të përparuar të lidhjes dhe një sistem intuitiv të menaxhimit të kabinës. Sistemi i menaxhimit të kabinës është i pajtueshëm me shumicën e telefonave inteligjentë, duke ju lejuar të kontrolloni kabinën nga kudo.

La Falcon 2000LXS është 7 këmbë dhe 8 inç i gjerë brenda. Kjo e bën kabinën më të gjerë dhe më tërheqëse se shumica e konkurrentëve të saj. 2000LXS mund të strehojë deri në 10 pasagjerë deri në tetë orë dhe ka një dysheme plotësisht të sheshtë, hapësira e kokës është 6 këmbë 2 inç. Prandaj, shumica e pasagjerëve do të jenë në gjendje të lëvizin rehat nëpër kabinën dhe të ngrihen në këmbë.

Dassault kanë qenë në gjendje të përshtaten tetëmbëdhjetë të mëdha dritaret që lajnë brendësinë në dritë. Dritaret janë vendosur në mënyrë strategjike pranë sediljeve në mënyrë që t'i ofrojnë çdo pasagjeri një pamje. Qarkullimi i shpeshtë i ajrit dhe ajri i pastër garantojnë që të qëndroni të freskët. Si rezultat, vonesa në avion duhet të reduktohet në minimum në fluturimet e gjata.

Çmimi i kartës

Kur bëhet fjalë për chartering këto aeroplanë Bombardier Challenger 650 është më shumë i shtrenjtë se Dassault Falcon 2000LXS. Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorë që ndikojnë në çmimin e një charter jet privat. Prandaj, çmimet do të ndryshojnë në varësi të misionit.

Çmimi i parashikuar për orë të charter të Challenger 650 është 6,600 dollarë.

Në krahasim, çmimi i parashikuar për orë i charter-it Falcon 2000LXS është 5,500 dollarë.

Ju lutemi mbani në mend se këto çmime janë vetëm vlerësime. Ka një larmi faktorësh që mund dhe do të ndikojnë në çmimin charter të një avioni privat.

Çmimi i blerjes

Dhe së fundmi, sa kushton për të blerë çdo avion? Sigurisht, siç e keni menduar me siguri, çmimi i listës së secilit avion është jashtëzakonisht i ngjashëm.

La Bombardier Challenger 650 ka një çmim të ri liste prej 32 milion dollarë. Në krahasim me Dassault Falcon 2000LXS ka një çmim të ri liste prej 34 milion dollarë.

Sidoqoftë, çmimi i blerjes së këtyre avionëve fillon të bëhet vërtet interesant kur shikoni ato vlera e pronesise. Ju lutem vini re se vlerat janë në përputhje me Libri i avionëve Bluebook.

Gjatë një periudhe kohore pesë vjeçare, Challenger 650 ka një vlerë të parashikuar në pronësi prej 15 milion dollarësh. Si rezultat, Challenger 650 pritet të ruajë 47% të vlerës së tij origjinale gjatë një periudhe kohore pesë vjeçare.

Në krahasim, një pesë vjeçar Falcon 2000LXS vlerësohet të kushtojë 22 milion dollarë. Kjo, pra, rezulton në Falcon 2000LXS do të shohë një ruajtje prej 65% të vlerës gjatë së njëjtës periudhë kohore.

Ky është një ndryshim kritik midis këtyre avionëve. Falcon 2000LXS ruan vlerën e tij shumë më mirë se Challenger 650.

përmbledhje

Pra, cilën duhet të zgjidhni?

Këto avionë janë mënyra të ngjashme është më e matshme. Prandaj, vendimi në fund të fundit do të zbresë në preferencën personale dhe çmimin.

Kur chartering keni më shumë gjasa të gjeni një Challenger 650 në dispozicion se a Falcon 2000LXS. Sidoqoftë, nëse do t'ju paraqiten të dy opsionet, zgjidhni atë me kosto më efikase.

Megjithatë, nëse po kërkoni të blini një nga këto avionë atëherë Falcon 2000LXS është fituesi i qartë. Kjo është për shkak të aftësisë së tij për të ruajtur vlerën e saj më mirë dhe një djegie më të ulët për orë të karburantit.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.