Kalo te përmbajtja kryesore
Krahasimet e avionëve

Bombardier Challenger 350 vs Embraer Legacy 500

By 14 mars 2021Maj 8th, 2023Nuk ka komente10 min lexoi

La Bombardier Challenger 350 Embraer Legacy 500 janë dy avionë privatë që përputhen në mënyrë të barabartë. Sidoqoftë, rrëfimi i këtij krahasimi ndjek atë të Challenger 350 kundrejt Praetor 600. Mbi të gjitha, Legacy 500 është paraardhësi i Praetor 600.

Sidoqoftë, duke pasur parasysh se për sa i përket dërgesave, Challenger 350 është më popullor se Legacy 500, cila është vërtet më e mirë?

Që nga fillimi i prodhimit në 2014, mbi 350 njësi janë dorëzuar Challenger 350. Nga ana tjetër, në nëntë vitet e prodhimit (2011-2020), Embraer dorëzuar vetëm pak më shumë se 80 Legacy 500 avionë.

Performance

La Bombardier Challenger 350 është mundësuar nga dy motorë turbofan Honeywell HTF7350. Secili motor është i aftë të prodhojë 7,323 lbf shtytje.

Në krahasim, Embraer Legacy 500 është mundësuar nga dy motorë Honeywell HTF7500E. Secili është i aftë të prodhojë 7,036 lbf shtytje.

Direkt është e rëndësishme të theksohet se Legacy 500 është në fuqi në krahasim me Challenger, megjithëse vetëm pak.

Përkundër kësaj, të dy avionët janë në gjendje të lundrojnë në një lartësi maksimale prej 45,000 metra, me Legacy duke pasur një shpejtësi më të lartë lundrimi. Legacy 500 është në gjendje të lundrojë në 466 knots - njësoj si pasardhësi i tij, Praetor 600.

Në krahasim, Bombardier Challenger 350 mbaron avullin kur arrin në 448 knots.

Ngjashëm si kur krahason Challenger 350 në Praetor 600, ky ndryshim nuk ka gjasa të vërehet në botën reale. Kjo për dy arsye kryesore.

Arsyeja e parë është se ndryshimi i shpejtësisë nuk është aq i rëndësishëm. Gjatë 1,000 miljeve detare Legacy 500 do të ju kursejnë rreth 5 minuta gjatë Challenger. Në fund të fundit, ndërsa është gjithmonë e dobishme të kurseni kohë, kjo është shumë e vogël.

Arsyeja e dytë është se avionët privatë jo gjithmonë fluturojnë me shpejtësinë maksimale të lundrimit. Në varësi të diapazonit të kërkuar, efikasitetit, kushteve të motit dhe më shumë, avionët duhet të fluturohen siç është e përshtatshme për misionin. Prandaj, ka raste kur të dy avionët ka të ngjarë të lundrojnë me shpejtësi të ngjashme në shumicën e misioneve. Jo gjithmonë do të ketë një ndryshim në shpejtësinë e tetëmbëdhjetë nyjeve.

Varg

La Challenger 350 është në gjendje të fluturojë më larg se Legacy 500 pa pasur nevojë për karburant. Challenger 350 ka një distancë maksimale prej 3,200 milje detare. Prandaj, Challenger mund të fluturojë 75 milje detare me një tank të vetëm se Legacy 500.

Nëse jeni të interesuar se sa kushton për të furnizuar një avion privat, shikoni këtë artikull.

Kur krahason diapazonin e Challenger 350 me avionë të tjerë (shih kundrejt Challenger 650 Praetor 600), shembulli i kësaj diapazoni është distanca nga New York në Londër. E rëndësishme është të theksohet se kjo është në kushte optimale të motit me shumë pak pasagjerë. Prandaj, në disa, në mos shumicën e rasteve, ky fluturim do të jetë një luftë për një fluturim të rregullt charter.

Përsëri, a do të jetë i dukshëm ky ndryshim në diapazon në botën reale? Me siguri jo. Highlyshtë shumë e vështirë që të ketë një itinerar që Legacy 500 nuk mund të fluturojnë por Challenger 350 kanaçe. Një ndryshim prej 75 milje detare është aq i vogël sa është e vështirë të sigurohet një fitore e qartë për Challenger. Megjithatë, është një fitore gjithsesi. Të Challenger 350 mund të fluturojnë më larg se Legacy 500.

Performanca në tokë

Kur bëhet fjalë për distancën minimale të pistës që kërkohet për të operuar këto avionë, Legacy 500 rreh Challenger. Por vetëm vetëm.

La Embraer Legacy 500 kërkon një distancë minimale të pistës prej 4,084 këmbësh për ngritje. Nga ana tjetër Challenger 350 kërkon një distancë minimale të ngritjes prej 4,835 metrash.

Kur bëhet fjalë për zbarkimin e Challenger 350 kërkon të paktën 2,364 metra pistë. Legacy 500 është në gjendje ta mposhtë këtë me një distancë minimale uljeje prej 2,122 metrash.

Dimensionet e Brendshme

Në brendësi të Legacy 500 është disi më e gjatë se Challenger 350. Challenger atëherë është në gjendje të zvogëlojë Legacykryesojnë duke pasur një kabinë pak më të gjerë. Të dy avionët kanë të njëjtën lartësi të kabinës.

Për sa i përket numrave aktualë, Legacy 500 kabina është e gjatë 8.32 metra ndërsa Challengerkabina është e gjatë 7.68 metra.

Në lidhje me gjerësinë e brendshme, Challenger 350 ka një gjerësi kabine prej 2.19 metra ndërsa Legacy Kabina e 500 është e gjerë 2.08 metra. Të dy avionët kanë një lartësi kabine prej 1.83 metra që është pak më shumë se gjashtë metra.

Prandaj, shumica e udhëtarëve do të jenë në gjendje të qëndrojnë të qetë dhe të lëvizin nëpër kabinën.

Duke marrë parasysh se cili opsion është më i mirë, ajo në fund të fundit vjen në profilin tuaj të misionit. Disa pasagjerë preferojnë një kabinë më të gjerë pasi ofron më shumë hapësirë ​​për shpatulla, vende më të gjera dhe një korridor më të gjerë.

Në të kundërt, një kabinë më e gjatë rezulton në shtrirje më të madhe të sediljeve dhe më shumë vende. Në fund të fundit do të zbresë në numrin e pasagjerëve që janë në kabinën. Sidoqoftë, nëse është një numër i ulët (të themi dy ose tre), atëherë një kabinë më e gjerë zakonisht do të preferohej.

I brendshëm

La Embraer Legacy 500 është në gjendje të transportojë deri në dymbëdhjetë pasagjerë falë kabinës së saj të gjatë. Anasjelltas Challenger 350 është në gjendje të transportojë deri në 10 pasagjerë.

Kur bëhet fjalë për lartësinë maksimale të kabinës Challenger 350 vjen me një lartësi maksimale të kabinës prej 7,848 metrash. Nga ana tjetër Legacy 500 ka një lartësi maksimale të kabinës prej vetëm 5,800 metrash.

Kjo është një metrikë e rëndësishme pasi një lartësi më e ulët e kabinës do të rezultojë në një atmosferë më të këndshme të kabinës dhe do të zvogëlojë efektet e vonesës së avionit.

La Challenger 350 përmban mjeshtëri të jashtëzakonshme, përfundime të zgjedhura me kujdes, të mëdha dritaret dhe ekranet me prekje me kënd. Përvoja opsionale Ka-band dhe internet 4g ajër-tokë. Kjo ju lejon të transmetoni muzikë, të shikoni filma dhe të merrni pjesë në videokonferenca.

Fluturimi i Challenger 350 ju jep mundësinë për të kontrolluar kabinën nga komoditeti i çdo sediljeje. Sistemi i menaxhimit të kabinës së 350 është frymëzuar nga Bombardieravionët anije - Global 7500. Sistemi i menaxhimit të kabinës ju lejon të lidheni me pajisjet tuaja personale me një ndërfaqe super të thjeshtë përdorimi.

Në të kundërt, Legacy 500 karakteristika të modelit mobilje-si plotësisht mbështetur vende. Kjo u siguron udhëtarëve një rehati superiore. Të gjitha vendet janë vendosur në mënyrë optimale pranë dritareve në mënyrë që të përballojnë çdo pasagjer pamje spektakolare të botës më poshtë.

Në pjesën e përparme të kabinës ju, siç është e zakonshme, do të gjeni galerin. Legacy Galeria e lagur e vitit 500 shërben si një hyrje elegante, mikpritëse e avionit. Në kohën e konceptimit, galeria ishte më e madhja në segmentin e mesëm. Prandaj duke e bërë këtë aeroplanin e përsosur për ngrënie kryesore.

Shumë hapësirë ​​dhe funksionalitet mund t'i atribuohen tabelave të vendosura të cilat hapen në skajin anësor. Kjo, së bashku me galerin funksionale, e bëjnë Legacy 500 kabina vendi i përsosur për të punuar, darkuar dhe relaksuar.

Bombardier Challenger 350 Brendshme

Bombardier Challenger 350 Brendshme
Bombardier Challenger 350 Brendshme
Bombardier Challenger 350 Brendshme
Bombardier Challenger 350 Brendshme

Embraer Legacy 500 Brendshme

Embraer Legacy 500 Brendshme
Embraer legacy 500 brendshme me divan, vende lëkure krem, duke pritur me lehtësi kabinë
Embraer Legacy 500 lavaman banjo me zbukurime të zeza për piano
Embraer Legacy Kontrollet e ekranit prekës të sistemit të menaxhimit të telefonit dhe kabinës 500 satelit në panelin anësor

Çmimi i kartës

Çmimi charter për orë i një avioni privat është një faktor vendimtar për shumë konsumatorë. Sidoqoftë, ju lutem vini re se ka shumë faktorët që ndikojnë në çmimin e charter për orë të një avioni privat.

La Legacy 500 ka një çmim të vlerësuar për orë të charter prej $ 4,550. Challenger Nga ana tjetër, 350, ka një çmim të rregulluar për orë të charter prej $ 4,950.

Ky ndryshim është aq i vogël sa që në shumë raste çmimet përfundimtare të kartës do të jenë shumë të ngjashme.

Çmimi i blerjes

Çmimi i listës së një të re Bombardier Challenger 350 është 26 milion dollarë. Sigurisht, kjo është para se të zgjidhen ndonjë opsion. Për më tepër, Bombardier siguroni një konfigurues në internet, duke i lejuar klientët të projektojnë avionët e tyre idealë.

Megjithatë, çmimi i ri i një Embraer Legacy 500 janë vetëm 18.4 milion dollarë. Megjithatë, Embraer kanë përfunduar prodhimin e Legacy linja e avionëve (duke i zëvendësuar ato me Praetor 500 Praetor 600) Prandaj, Legacy 500 nuk mund të blihen të reja.

përmbledhje

Pra, cila është më e mira? Bombardier Challenger 350 ose Embraer Legacy 500?

Ky është një krahasim veçanërisht i vështirë për t'u bërë, kryesisht për shkak të ngjashmërive në çmimin e charter për orë. Por edhe për shkak të ngjashmërisë në diapazon dhe performancës.

Nëse chartering në fund të fundit do të zbresë në disponueshmërinë. Të dy janë të aftë të kryejnë misione të ngjashme. Të dyja janë luksoze dhe efikase.

Megjithatë, Challenger 350 ka avantazhin e të qenit një avion më modern se ai Legacy 500. Kjo ilustrohet në mënyrë të përsosur nga fakti se Embraer nuk prodhojnë më Legacy.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.